Ηταν αναμενόμενο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα επιχειρούσε κάτι θεαματικό στην προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το Σκοπιανό, το οποίο όχι μόνο οδηγείται σε ναυάγιο, αλλά επιπλέον προδιαγράφει σοβαρή πολιτική ήττα για την κυβέρνηση, αλλά ουδείς, πιστεύω, ανέμενε ότι θα το επιχειρούσε με τόσο παιδαριώδη τρόπο.
Η υπόθεση της Novartis δεν αντέχει, έτσι όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται μέσα από τις καταθέσεις των τριών κουκουλοφόρων μαρτύρων, σε κανένα δικαστήριο, αν ποτέ φτάσει στο ακροατήριο. Για λόγους που προφανώς έχουν να κάνουν με τη σπουδή της κυβέρνησης να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, δημιουργήθηκε ένα συνονθύλευμα μαρτυριών, οι οποίες ακροβατούν μεταξύ της απόλυτης γελοιότητας και της θυμηδίας. Ετσι πετυχαίνουν όχι μόνο να παραγράψουν ένα σοβαρό σκάνδαλο, αυτό του ότι επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή η φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα εκτοξεύθηκε στα 6 δισ. ευρώ (σκάνδαλο πολλαπλάσιο εκείνου της Novartis), αλλά και να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι απολύτως σάπιο.
Η χώρα πλέον διεκδικεί την παγκόσμια πρωτοτυπία να έχει υπό τη δαμόκλειο σπάθη της παραπομπής σε δίκη δύο πρώην πρωθυπουργούς, έναν πρώην αντιπρόεδρο κυβέρνησης, έναν επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τον διοικητή της κεντρικής της τράπεζας και πέντε πρώην υπουργούς τουλάχιστον. Και στέλνει σε όλη την υφήλιο και προς υποψήφιους επενδυτές το μήνυμα ότι εδώ δεν υπάρχει τίποτε όρθιο, τίποτε υγιές, τίποτε το ηθικό, και άρα καλόν είναι να την αποφύγετε. Εξακολουθεί να είναι η ντροπή της Ευρώπης και ένα αέναο θερμοκήπιο σκανδάλων που δεν αφήνουν κανέναν ανέγγιχτο. Είναι όλοι βουτηγμένοι στη ανηθικότητα και στον βούρκο.
Θα επρόκειτο για κανονικό αυτοχειριασμό, αν δεν πρόκειται για κανονικό έγκλημα, με προπαρασκευή, στόχευση και πρόσκαιρο όφελος. Και αυτό δεν είναι άλλο από την επιχείρηση «παραμονή στην εξουσία» της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κ. Τσίπρας και ο συνεταίρος του, πανικόβλητοι από τη δημοσκοπική κατάρρευση των κομμάτων τους, προστρέχουν στην παλιά δοκιμασμένη συνταγή της σκανδαλολογίας, προκειμένου να διασωθούν από την επερχόμενη συντριβή, όποτε και αν πραγματοποιηθούν εκλογές. Τους είναι αδιάφορο ότι με τον τρόπο αυτόν καταστρέφουν την εικόνα της χώρας διεθνώς. Και ούτε λόγος για τη δολοφονία χαρακτήρων που επιχειρείται στο πλαίσιο αυτής της σκανδαλολογίας. Σημασία έχει ο σκοπός. Αυτός που συνήθως αγιάζει τα μέσα…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ