από metereologos.gr
Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
 
 

Οταν ο Αρχιεπίσκοπος ενώνει

Οταν ο Αρχιεπίσκοπος ενώνει
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Το πρωί της Τετάρτης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ξέσπασε μία ακόμα πολιτική σύγκρουση. Με βαριές εκφράσεις ο ένας στράφηκε εναντίον του άλλου με αφορμή το σκάνδαλο Novartis. Το βράδυ της ίδια ημέρας όμως και οι δύο «συνελήφθησαν» να ανταλλάσσουν χαμόγελα και θερμές (θερμότατες μπορώ να πω) χειραψίες (φωτογραφία). Τι ακριβώς συνέβη και  ξαφνικά... αγαπήθηκαν; Απλώς έσβησε τα πάθη και τα μίση ο Αρχιεπίσκοπος (έστω και προσωρινά). Με τη συμπλήρωση 10 ετών διακονίας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής λαμπρή εκδήλωση. Να σημειώσω ότι στην εκδήλωση ήταν οι πάντες, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής ως υπουργούς και βουλευτές. Αλλη μια θερμή χειραψία του κ. Τσίπρα η οποία εντυπωσίασε ήταν αυτή με την Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς και με το ζεύγος Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Μάρτυρες προϊόν... συναλλαγής

Αμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για ανάκληση της απόφασης με την οποία οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis υπήχθησαν σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 45Β του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δήλωσε: «Οι τρεις μάρτυρες στην υπόθεση Novartis απεκαλύφθη πλέον ότι δεν είναι μάρτυρες προστατευμένοι αλλά μάρτυρες κατασκευασμένοι. Η υπαγωγή τους στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων και η αναγόρευσή τους σε μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος αποτέλεσαν προϊόν συμφωνίας και άρα συναλλαγής do ut des μεταξύ των διωκτικών αρχών και των ιδίων, όπως προκύπτει από τις δημόσιες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, ο οποίος αποκάλυψε ότι οι τρεις αυτοί "μάρτυρες" που είναι υπάλληλοι της Novartis κατελήφθησαν να έχουν πολύ μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται, τους πίεσαν και κελάηδησαν». Επομένως, κατά τον κ. Τζαβάρα, η απόφασή τους να καταθέσουν για την υπόθεση Novartis εναντίον πολιτικών αξιωματούχων δεν υπαγορεύεται από την πρόθεσή τους να βοηθήσουν τις διωκτικές αρχές και να συμβάλουν στην αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά να βοηθήσουν τον εαυτό τους για να αποφύγουν την εναντίον τους απειλούμενη ποινική δίωξη.

Προσκλητήριο Τσίπρα

Αυτές οι απανωτές κλειστές συσκέψεις που γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή δεν έχουν σχέση μόνο με την υπόθεση Novartis, αλλά και με τη γενικότερη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας ως τις... εκλογές. Ναι, καλά διαβάσατε, ως τις εκλογές. Μαθαίνω λοιπόν ότι θα ζητήσει από κόμμα, Κοινοβουλευτική Ομάδα και κυβέρνηση κινητοποίηση και συστράτευση, ένα είδος κομματικού και κυβερνητικού προσκλητηρίου, ώστε να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο το «εθνικό σχέδιό» του (όπως το ονομάζει) για κάθαρση. Επιπλέον θα ζητήσει στήριξη (κυρίως από το κόμμα) για το λεγόμενο «μεταμνημονιακό σχέδιο» (στο οποίο θα περιλαμβάνονται και αυξήσεις συντάξεων). Ο ίδιος, όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, απερίσπαστος θα ασχολείται με τη γενικότερη πολιτική, την εξωτερική πολιτική και το θέμα του χρέους. Και αν χρειαστεί, σε ζητήματα κάθαρσης θα παρεμβαίνει εκεί που νομίζει. Ακόμα και με συζητήσεις στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών. Στα σχέδια αυτά του κ. Τσίπρα διακρίνεται η γνωστή πολιτική οίηση που τον διακατέχει, αφού θεωρεί ότι είναι κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού, ότι «παίζει» χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο και ότι εύκολα μπορεί να επιβληθεί στην αντιπολίτευση (ή σε μέρος αυτής) και να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό. Από τη θεωρία όμως (και το τι ελπίζει ή τι πιστεύει) ως την πράξη είναι μεγάλη απόσταση, κύριε Πρωθυπουργέ.

Αν είναι μάγκας ο Στέφανος...

Ο Στέφανος Τσιαμαλής είναι ο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου. Είναι ο άνθρωπος που μαζί με τον άλλον σεφ Αθ. Σκούρα έχει ταΐσει αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων καθώς και πλανητάρχες. Την Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη) επρόκειτο να επιμεληθεί του επίσημου δείπνου που παρέθετε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος προς τιμήν του Προέδρου της Γεωργίας Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι: «Αν είναι μάγκας ο Στέφανος, θα βγάλει στο τραπέζι κανένα κοψίδι, κανένα παϊδάκι, έστω ένα κοντοσούβλι στο δείπνο» έλεγαν με χιούμορ (και το εννοούσαν) την Πέμπτη το πρωί συνεργάτες του Προέδρου. Και τούτο επειδή, πρώτον, είναι Τσικνοπέμπτη και, δεύτερον, επρόκειτο να περάσουν την Τσικνοπέμπτη στο Προεδρικό τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Αλέξης Τσίπρας (που του αρέσουν τα κοντοσούβλια, αν και τα έκοψε τελευταίως λόγω διατροφής και γυμναστικής) και πιθανόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το δείπνο θα είναι άνευ συζύγων, έτσι δεν υπήρχε θέμα για εμφάνιση της Περιστέρας (Μπέτυς) Μπαζιάνα και της Μαρέβας Μητσοτάκη στο Προεδρικό. Αλλά ο σεφ Στέφανος δεν καταλαβαίνει από Τσικνοπέμπτες και έθιμα της Ορθοδοξίας, και κρατούσε ως την τελευταία στιγμή μυστικό το μενού. Μάλλον για κανένα λαβράκι το βλέπω... Και κάτι ακόμα. Διαπιστώθηκε (αλλά όχι επιστημονικώς) πώς και γιατί έσπασε η καρέκλα του ισραηλινού Προέδρου την ώρα που δειπνούσε στο Προεδρικό. Το σπάσιμο της καρέκλας που σώριασε στο έδαφος τον (ευγενέστατο και γεμάτο κατανόηση κατά τα άλλα) ισραηλινό Πρόεδρο οφειλόταν στο ότι τα έπιπλα στο Προεδρικό είναι παμπάλαια (αντίκες θυμίζουν).

Η νέα άδεια του πιστολιού της 17Ν


Εντονο σκηνικό έντασης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η νέα άδεια (και μάλιστα 48ωρη) που δόθηκε στο «πιστόλι της 17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα. Ηδη η είδηση είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Οπως θυμάστε εκδηλώθηκε και έντονη ενόχληση των ΗΠΑ για την άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα τον Νοέμβριο . Ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ είχε δηλώσει ότι «θεωρήσαμε ότι η άδεια που δόθηκε στον Κουφοντίνα ήταν βαθύτατα προσβλητική στη μνήμη των θυμάτων».
Σημείωσε μάλιστα ότι «σεβόμαστε την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Δικαιοσύνης» αλλά εξέφρασε την ελπίδα «αυτοί που αποφασίζουν για αυτά τα θέματα να λάβουν υπόψη τα συναισθήματα των θυμάτων αυτών των εγκλημάτων». Εντονη υπήρξε και η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία μου επισήμανε ότι ο Κουφουντίνας βγαίνει από τις φυλακές κάθε δύο μήνες παραβιάζοντας το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού για να καταλήξει: «Εμείς δεν πρόκειται να ξεχάσουμε και δεν είμαστε οι μόνοι». Τέλος να σημειώσω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν... φυσιολογικές τις άδειες που χορηγούνται στον αρχιδολοφόνο της 17Ν, αφού όπως λένε προβλέπονται από τον κανονισμό των φυλακών.


Ποιος ξέχασε τα προαπαιτούμενα;

Πάμε τώρα σε ένα θέμα το οποίο κινδυνεύει να το ξεχάσουμε, λόγω του Μακεδονικού, των συλλαλητηρίων και του σκανδάλου Novartis, πλην όμως παραμένει ζωντανά και... απειλητικό προς την οικονομία. Αν και έχουν περάσει 17 ημέρες από το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου το οποίο, να θυμίσω, ότι ζήτησε από την χώρα μας να επισπεύσει την εφαρμογή των 15 εκκρεμών προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει στην εφαρμογή μερικών εξ αυτών. Τι θα γίνει μ΄αυτά; Μαθαίνω ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο κάποια από τα εκκρεμή προαπαιτούμενα να μεταφερθούν στην τέταρτη αξιολόγηση, δηλαδή στο διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου όταν και η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει ένα σύνολο... 88 προαπαιτούμενων.

***

Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι ανάμεσα στα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης που ακόμη εκκρεμούν περιλαμβάνονται και ο επανυπολογισμός των καταβαλλόμενων συντάξεων, από τον οποίο θα προκύψει το μέγεθος της προσωπικής διαφοράς που θα περικοπεί από το 2019. Επίσης εκκρεμεί η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της κινητικότητας στο Δημόσιο καθώς και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για το διορισμό νέων γενικών γραμματέων στα υπουργεία. Στο μέτωπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου υπάρχουν καλά νέα καθώς το Γενικό Λογιστήριο, όπως με πληροφορούν, έχει συλλέξει στοιχεία που δείχνουν πως από το Νοέμβριο έως σήμερα έχουν αποπληρωθεί χρέη δημοσίων φορέων και έχουν επιστραφεί φόροι ύψους 1,2 δισ. ευρώ περίπου


HeliosPlus
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (27)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Συριζόπουλα, τι σφαλιάρα εισπράξατε!!! | 09/02/2018 12:41
  Η σκευωρία την οποία έστησε ο Σύριζα εναντίον της Νέας Δημοκρατίας έχει καταρρεύσει με πάταγο. 'Ολοι έχουμε αντιληφθεί ότι έγινε χοντροκομμένη προσπάθεια αντιπερισπασμού μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας, στην Αθήνα, την Κυριακή, 04-02-2018. Τώρα ο Σύριζα εισπράττει σβουριχτές τις σφαλιάρες από όσους κατηγορήθηκαν άδικα από τους ψευδομάρτυρές του, μαζί με χλεύη και τις λοιδορίες του ελληνικού λαού!!!
  Γιώργος
  απάντηση217
   
   
  Αυτεπίστροφο, (μπούμερανγκ)... | 09/02/2018 12:34
  Για όποιον παρακολουθεί τα πολιτικά δρώμενα στην πατρίδα μας χωρίς παρωπίδες είναι ήδη σαφές ότι η υπόθεση Novartis εξελίχθηκε σε αυτεπίστροφο, (μπουμεράνγκ), για τον Σύριζα. Προσπάθησε να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την για διαφθορά, (σε επίπεδο πρώην πρωθυπουργού...), η επίθεση του αποκρούσθηκε άμεσα και τώρα εύρισκεται στριμωγμένος στη γωνία, κατηγορούμε-νος για σκευωρία!!! Επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση: "Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα"...
  Πολιτικός παρατηρητής
  απάντηση227
   
   
  Χωρίς λέξεις το σχόλιο του σκιτσογράφου Ένα μπούμερανγκ. | 09/02/2018 10:20
  Χωρίς λέξεις το σχόλιο του σκιτσογράφου Ένα μπούμερανγκ χρησιμοποίησε ο Αρκάς σε σκίτσο του που ανήρτησε στο Facebook για να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis σε σχέση με τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Αφορμή αποτέλεσαν οι συσκέψεις επί συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου για τους χειρισμούς στην υπόθεση από εδώ και πέρα με βασικό ερώτημα εάν θα προκριθεί ή όχι η σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής και τι ακριβώς θα κάνει εκείνη, καθώς, σύμφωνα με τη νομική πλευρά, τα αδικήματα που περιγράφονται στον φάκελο (δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παθητική δωροδοκία, απιστία σχετικά με την υπηρεσία) έχουν παραγραφεί.
  Και κλάμα οι συριζαίοι σκευωροί
  απάντηση296
   
   
  Kρίμα μεγάλο ,που έβαλαν τον Ισραηλινό | 09/02/2018 10:05
  Πρόεδρο να καθίσει στην σάπια καρέκλα. Δεν έβαζαν καλύτερα τον Αλέξη,να έμεναν οι ΄΄βαλτοί Μάρτυρες΄΄ καμιά δεκαριά μέρες απροστάτευτοι !!!!
  ο Βλαχοδήμαρχος
  απάντηση352
   
   
   
  Ντιπ μυαλο. | 09/02/2018 08:52
  Ναι..........ναι.............σιγα να μην παει για εκλογες, βασιζοταν στα στοχεια του F.B.I. για το ΝΟΒΑΡΤΙΣ αλλα μερικοι ανεγκεφαλοι του ΣΥΡΙΖΑ εβγαλαν εξω για αλλη μια φορα τον Κουφοντινα απο τον Κορυδαλλο κανοντας εξω φρενων το State Department το οποιο με την σειρα του ορμησε στο F.B.I. Αντε να δουμε τι στοιχεια θα παρει και τι θα τα κανει. Τελικα τα πρωην Πασοκια που εγιναν οι κολιτσιδες του ΣΥΡΙΖΑ δεν εχουν ντιπ μυαλο, χειροτεροι και απο τον Πολακη ειναι.
  Γιωργος Τσαπανος
  απάντηση363
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Tην ωρα που οι ΗΠΑ βρισκονται σε τεχνολογικο παροξυσμο...η | 09/02/2018 08:16
  Γερμανια καταρριπτει το ενα ρεκορ μετα το αλλο στις εξαγωγες της...Στις λοιπες χωρες της ευρωζωνης ψαχνουν για συγκριτικα πλεονεκτηματα απεναντι στην Γερμανια....Στην κουβα του αιγαιου συνεχιζεται το κυνηγι μαγισσων...ειτε με την novartis...ειτε με τις ιδεες των συριζαιων περι σοσιαλισμου...ειτε με το πως θα κοροιδεψουμε την τροικα...για να χωσουμε κομματοσκυλα στο δημοσιο...η ποτε θα κανουμε εκλογες...η λαοσυναξεις...ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ?
  τακης
  απάντηση415
   
   
  463 ημέρες τους απέμειναν... | 09/02/2018 07:16
  Είναι ηλίου φαεινότερον ότι το απώτατο όριο για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών είναι η Κυριακή, 19 Μαίου 2019, (ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές). Από σήμερα,( 09-02-2018), μας χωρίζουν 463 ημέρες. Τόσες απέμειναν για να ξαποστείλουμε τον τσίπρα και το σκυλολόϊ του!!!
  Δημοσθένης
  απάντηση246
   
   
  Η αποκαλυφθείσα σκευωρία του Σύριζα, θα αναδείξει... | 09/02/2018 07:14
  Στις αμέσως προσεχείς εθνικές εκλογές, (στις 19 Μαίου 2019, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές), τον Άδωνι πρώτο σε ψήφους βουλευτή, σε πανελλήνιο επίπεδο, από όλα τα κόμματα!!!
  Παρατηρητής
  απάντηση298
   
   
  Σκευωρία του Σύριζα... | 09/02/2018 07:12
  Έχοντας την εμπειρία για τον απόλυτο εξευτελισμό τον οποίο υπέστησαν οι λεγόμενοι "προστατευόμενοι μάρτυρες" στη δίκη της Χρυσής Αυγής, (οι οποίοι απεδείχθησαν κοινοί ψευδομάρτυρες...), είμαι πεπεισμένος ότι η υπόθεση Novartis, (η οποία φαίνεται να στηρίζεται αποκλειστικά σε "μαρτυρίες από δεύτερο χέρι", (του τύπου "μου είπαν", "'άκουσα", "εκτιμώ", "υποθέτω", κλπ...), τριών "προστατευόμενων μαρτύρων" είναι απλά μια σκευωρία του Σύριζα.
  Νομικός
  απάντηση256
   
   
  Πρόκειται περί χοντροκομένου επικοινωνιακού αντιπερισπασμού... | 09/02/2018 07:11
  Κατά τη γνώμη μου, μετά την τεράστια επιτυχία των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, ο Σύριζα πρσπαθεί με επικοινωνιακό αντιπερισπασμό να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Για τον λόγο αυτόν εμφανίσθηκε τη στιγμή αυτή, το λεγόμενο "σκάνδαλο" της Novartis, στηριγμένο σε ανώνυμους "δήθεν" μάρτυρες.
  Νοήμων Πολίτης
  απάντηση247
   
   
  Το 3ο μνημόνιο των τσίπρα - καμμένου και 191ημέρες ακόμα τερατωδών ψεμάτων... | 09/02/2018 07:09
  Όπως όλοι γνωρίζουμε, η καταστροφική «διαπραγμάτευση» των τσίπρα – βαρουφάκη, το 1ο εξάμηνο του 2015, οδήγησε την Ελλάδα σε ζημία 100 δις ευρώ, (σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας, (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ) και στο εντελώς αχρείαστο 3ο μνημόνιο των τσίπρα – καμμένου, το οποίο λήγει την 20η Αυγούστου 2018, (δηλαδή σε 191 ημέρες από σήμερα). Στις 191 αυτές ημέρες θα ακούσουμε τερατώδη ψέματα από τους συγκυβερνώντες λεχρίτες και ταυτόχρονα θα παρακολουθήσουμε την απελπισμένη προσπάθειά τους να πείσουν όσους σανοφάγους οπαδούς τους απέμειναν ότι δήθεν δεν έχουν ήδη υπογράψει και το 4ο μνημόνιο των τσίπρα – καμμένου με επαχθέστατα μέτρα, (όπως η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου για τα επόμενα έτη)!!!
  Πέτρος
  απάντηση176
   
   
  Απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες... | 09/02/2018 07:07
  Θεωρώντας ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, την 19η Μαίου 2019, απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες 463 ημέρες, (λιγότερο από 15,5 μήνες), ενώ έχουν ήδη παρέλθει 1.112 ημέρες, (σχεδόν 36,5 μήνες ), πανάθλιας διακυβέρνησης της πατρίδας μας από αυτούς, (από την 25η Ιανουαρίου 2015). Δηλαδή έχει ήδη παρέλθει το 70,60 % του συνολικού χρόνου διακυβέρνησής των... Τι σημαίνει "λεχρίτης";;; Ετυμολογία: λεχρίτης < αρχαία ελληνική λέχριος Ουσιαστικό: λεχρίτης αρσενικό ο βρομιάρης, ο ανέντιμος, ο τιποτένιος.
  Νίκος
  απάντηση136
   
   
  Ξεπούλημα της Μακεδονίας μας με αντάλλαγμα κούρεμα του χρέους;;; | 09/02/2018 07:05
  Θέτω υπό την κρίση των αναγνωστών του ιστότοπου αυτού την ακόλουθη σκέψη, (η οποία ήδη κυκλοφορεί ευρύτατα στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους: Μήπως ο τσίπρας έχει συμφωνήσει μυστικά με Ευρωπαίους και Αμερικανούς να ξεπουλήσει τη Μακεδονία μας, με αντάλλαγμα κούρεμα του χρέους;;; Μήπως επιδιώκει να χρησιμοποιήσει το κούρεμα του χρέους ως πρόσχημα για να τάξει διορισμούς στο δημόσιο στα πλαίσια της προσπάθειάς του να ανατρέψει τα εις βάρος του συντριπτικά δημοσκοπικά δεδομένα;;;
  Διερωτώμενος Πολίτης
  απάντηση148
   
   
  Επικαιρότητα. | 09/02/2018 07:03
  Τι σύμπτωση κάθε φορά που η ανίκανη κυβέρνηση τα κάνει μπάχαλο, να ανασύρει υποθέσεις "διαφθοράς"για αποπροσανατολισμό... .Αντί να τα παρατήσει λόγω ανικανότητας και να συμμαζέψουμε τα ερείπια που δημιούργησε, επιμένει στις σταλινικές μεθοδεύσεις με ψέματα στοχεύοντας τους πιό καταξιωμένους πολιτικούς. 'Οσο υπάρχουν ηλίθιοι,θα υπάρχουν και Τσίπρες.
  Volos
  απάντηση195
   
   
  Θαυμάσατε την δήθεν αξιοπιστία των "προστετευόμενων μαρτύρων"... | 09/02/2018 07:02
  Είπε ότι συναντήθηκε με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη,πρώην σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, όμως... Ένα περίεργο ατύχημα εμφανίζεται στη δικογραφία της Novartis που κατατέθηκε στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, προστατευόμενος μάρτυρας που καταθέτει σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή του Αντώνη Σαμαρά, κάνει λόγο για ένα ραντεβού του αντιπροέδρου της εταιρείας Κωνσταντίνου Φρουζή με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, σύμβουλο του τότε πρωθυπουργού. Σκοπός ήταν να επηρεαστεί ο Σαμαράς υπέρ της Novartis από τον σύμβουλό του. Οταν ο ανακριτής ρωτάει τον προστατευόμενο ραντεβού για τον τόπο της συνάντησης,αυτός του απαντάει ότι αυτή πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Χρύσανθου Λαζαρίδη στη λεωφόρο Αθηνών 110. Εδώ προκύπτουν όμως ορισμένες βάσιμες απορίες. Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ποτέ δεν είχε γραφείο στη λεωφόρο Αθηνών 110, όπου βρίσκεται η έδρα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Γραφείο εκεί διέθετε ο πρόεδρος του Ε.Χ. Λαζαρίδης Σωκράτης, αλλά ο άνθρωπος ούτε είχε δουλειά με τη Novartis, oύτε καμιά συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Φρουζή. Μήπως ο προστατευόμενος μάρτυρας μπέρδεψε τους Λαζαρίδηδες και έμπλεξε τον Χρύσανθο και τογραφείο του Σωκράτη; Μήπως από βιασύνη έγιναν όλα κουλουβάχατα για να εμπλακεί ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του;
  Νομικός
  απάντηση238
   
   
  Παταγώδης κατάρρευση της σκευωρίας. | 09/02/2018 06:59
  Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν οι καταθέσεις των "προστατευόμενων μαρτύρων". Πρόκειται για σειρά φληναφημάτων με κύρια χαρακτηριστικά την έλλειψη άμεσης γνώσης των δήθεν "καταγγελόμενων γεγονότων" , την ασάφεια και την εμπάθεια. Αρκεί να τις διαβάσει κάποιος για να αντιληφθεί πως στήθηκε η σκευωρία και πως έχει ήδη παταγωδώς καταρρεύσει!!!
  Πολύπειρος νομικός
  απάντηση178
   
   
  Σβουριχτή και περιποιημένη σφαλιάρα από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο... | 09/02/2018 06:58
  "Προστατευόμενος μάρτυρας" κατέθεσε ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως υπουργός Υγείας, χρηματίσθηκε από την εταιρία Novartis, για να διεξαγάγει διαγωνισμό αξίας 200 εκατομμυρίων Ευρώ, για την προμήθεια συσκευών μοριακού ελέγχου του αίματος, με το ποσόν των 40 εκατομμυρίων Ευρώ. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απέδειξε ότι με την παρέμβασή του ψηφίσθηκε νόμος, σύμφωνα με τον οποία συνεστήθη διακομματική επιτροπή η οποία διεξήγαγε τον διαγωνισμό!!! Ιδού η σκευωρία του Σύριζα, αποκαλυπτόμενη σε όλο της το μεγαλείο...
  Γνώστης
  απάντηση187
   
   
  Οι τρομοκρατημένοι τρομοκράτες! | 09/02/2018 06:56
  Η μεγάλη απόδειξη της απελπισίας του Τσίπρα,αφού σε όλες τις τακτικές του να διασωθεί απο τα αδιέξοδα που δημιούργησε απέτυχε,πέζει το τελευταίο του χαρτί της "κάθαρσης".Η απελπισία του τον οδηγεί σε διασυρμό της δημοκρατίας και της χώρας "όλοι οι πολικοί είναι κλέφτες"(πλήν του ιδίου)στο όνομα της καρέκλας και της υστεροφημίας του.
  Volos
  απάντηση173
   
   
   
  Κελάηδησε ο Πολάκης; | 09/02/2018 06:54
  Μάλλον περί ωοτοκίας θα πρόκειται!
  Κο κο κο κο κο κο!
  απάντηση215
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων