από metereologos.gr
Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018
 
 

Ο κομματικός πατριωτισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κομματικός πατριωτισμός του ΣΥΡΙΖΑ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το πολιτικό του γραφείο στη Βουλή (και όχι το Μαξίμου ή την Κουμουνδούρου) για να συγκαλέσει το Πολιτικό Συμβούλιο, την επομένη κιόλας της αποκάλυψης του σκανδάλου Novartis, και να ασχοληθεί κυρίως με αυτό, σίγουρα κάτι θέλει να δείξει. Οτι δηλαδή στη Βουλή θα συζητηθεί η σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ότι στη Βουλή βρίσκεται σε εξέλιξη η εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, ότι στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για το σκάνδαλο με την εμπλοκή δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών. Θέλει όμως να δείξει και κάτι άλλο...
nnn
Ο κ. Τσίπρας θέλει να δείξει ότι το κόμμα του και η κυβέρνησή του αποτελούν τη μοναδική δύναμη κάθαρσης και ότι με το σκάνδαλο Novartis (και τις επιπτώσεις που θα έχει στα άλλα κόμματα) μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για νίκη (πιθανόν και με διαφορά) στις εθνικές εκλογές του Μαΐου του 2019. Επιπλέον, όπως λένε οι Συριζαίοι, ο πολιτικός σεισμός που προκάλεσε το σκάνδαλο «βελτίωσε τον κομματικό πατριωτισμό των βουλευτών του», μετά τα όσα συνέβησαν με το Μακεδονικό, τα συλλαλητήρια και το Αλβανικό. Αν τεκμηριωθούν οι καταγγελίες για τις μίζες στο σκάνδαλο Novartis, τότε ο κ. Τσίπρας, λένε, θα έχει την ευκαιρία να «τελειώσει μια κι έξω το παλιό σύστημα» και να εμφανιστεί στις εκλογές ως η ηγέτιδα πολιτική δύναμη που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και πολέμησε ουσιαστικά τη διαφθορά. Φτάνει βεβαίως να επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες (οι οποίες είναι ανατριχιαστικές) των προστατευόμενων και άλλων μαρτύρων, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες θα είναι τραγικές.
Το λένε και οι Γερμανοί
Αυτό ακριβώς επισημαίνεται και στον γερμανικό Τύπο. Η «Handelsblatt» διερωτάται: «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο μιζών όλων των εποχών; Ή μια προσπάθεια να αμαυρωθεί η εικόνα πολιτικών αντιπάλων; Πάνω από έναν χρόνο ερευνούν οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές σε σχέση με τις φερόμενες πρακτικές δωροδοκίας του ελβετικού φαρμακευτικού ομίλου Novartis. Τώρα η υπόθεση καθίσταται πολιτικό ζήτημα. Τουλάχιστον οκτώ πρώην υπουργοί και δύο πρώην πρωθυπουργοί φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Ο θιγόμενοι διαψεύδουν τις κατηγορίες μετ' επιτάσεως». Η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ σχολιάζει επίσης ότι «μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει την υπόσχεση να πατάξει τη διαφθορά. Το σκάνδαλο που αφορά αξιωματούχους που φέρονται να δωροδοκήθηκαν από τη Novartis είναι ο άσσος στο μανίκι της (κυβέρνησης)».
Καβγάς για τους προστατευόμενους μάρτυρες
Ολόκληρος καβγάς στήθηκε για τους προστατευόμενους μάρτυρες. Ο Παύλος Πολάκης προχώρησε στην αποκάλυψη ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες από τους οποίους «χτίστηκε» το κατηγορητήριο για την υπόθεση ήταν στελέχη της εταιρείας. «Οι μαρτυρικές καταθέσεις αποτελούν απόδειξη. Στελέχη της εταιρείας είναι οι μάρτυρες, που άρχισαν να "κελαηδούν" και να "δίνουν"» αποκάλυψε, για να προσθέσει ότι πρόκειται για στελέχη τα οποία βρέθηκαν να έχουν μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται και τώρα, έπειτα από πιέσεις που δέχθηκαν «άρχισαν να κελαηδούν».
nnn
Αμέσως πήρε απάντηση από τον «ορκισμένο αντίπαλό του» Αδωνι Γεωργιάδη: «Το ότι ο Πολάκης γνωρίζει ποιοι είναι οι "προστατευόμενοι" μάρτυρες αλλάζει τα πάντα. Δεν μπορούν πλέον να είναι ανώνυμοι, αφού τους γνωρίζει η κυβέρνηση. Δεύτερον, έχουν συμφέρον να καταγγείλουν, άρα δεν είναι νόμιμη η μαρτυρία τους. Τους έκαψε ο Παύλος» έγραψε συγκεκριμένα στο Twitter ο Αδωνις Γεωργιάδης. Τώρα, μεταξύ μας, τι σημαίνει προστατευόμενος μάρτυρας ή «κουκουλοφόρος», όπως ορισμένοι επιμένουν να τους αποκαλούν, τη στιγμή που περισσότεροι από τους μισούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο τους γνωρίζουν, όπως και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Πολάκης)...
Οι εξαιρέσεις της Novartis
Μου λένε από την αντιπολίτευση (δηλαδή βουλευτές από ΝΔ και ΠαΣοΚ): Μήπως υπάρχουν στελέχη που δεν μπήκαν επίτηδες στο κάδρο του σκανδάλου της Novartis; Μήπως έγινε κάποια επιλογή πολιτικών προσώπων προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε συγκεκριμένους, ανεπιθύμητους προς την κυβέρνηση πολιτικούς; Ωστε να τελειώσουν με αυτόν τον τρόπο την πολιτική τους καριέρα; Και γιατί εξαιρέθηκαν ορισμένοι άλλοι πολιτικοί που είχαν και αυτοί θέσεις ευθύνης (ίσως και μεγαλύτερης); Μήπως (ξαναρωτούν οι βουλευτές) με την εξαίρεση συγκεκριμένων πολιτικών από το κάδρο των ευθυνών, στήνεται από τώρα ένα σκηνικό σύγκλισης ή συμμαχίας, ακόμη και συνεργασίας για τις επερχόμενες εκλογές;
Ναι σε όλα...
Στη ΝΔ μετά το πρώτο σοκ που δέχθηκαν από τη δημοσιοποίηση στοιχείων από το σκάνδαλο Novartis άρχισαν να οργανώνονται. Μαθαίνω ότι ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή στους βουλευτές τού κόμματός του να πουν «ναι σε όλα». Δηλαδή «ναι» στη σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής, «ναι» στο ενδιάμεσο στάδιο διερεύνησης της υπόθεσης (από δικαστικό συμβούλιο), «ναι» στα πάντα, ώστε όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «να μη μείνει καμία σκιά». Μόνον, όπως λέει, οι κατηγορίες να βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, γιατί δεν πρόκειται να δεχθεί σπίλωση των στελεχών της ΝΔ.
Πρόεδρος από... σαρδάμ
Ε, όχι και Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Βιάστηκε ο (πασοκογενής) Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας να αναγορεύσει τον Αλέξη Τσίπρα σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αθελά του βεβαίως και με σαρδάμ στο πλαίσιο του 9ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Πάτρα. Διόρθωσε βεβαίως το λάθος του και με χιούμορ, κάνοντας τον κ. Τσίπρα να σκάει στα γέλια.

Ο άρχοντας του σασπένς της Novartis

Ούτε ο άρχοντας του σασπένς, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, δεν θα μπορούσε να συλλάβει ένα τέτοιο σκηνικό σαν αυτό που είχε διαμορφωθεί χθες στην Βουλή, όπου ταυτόχρονα συνέβαιναν τα εξής: στο πρωθυπουργικό γραφείο στο ισόγειο του κτηρίου συνεδρίαζαν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλ. Τσίπρα μαζί με το προεδρείο της Κ.Ο. του κόμματος προκειμένου να συζητήσουν πώς θα διαχειριστούν την υπόθεση Novartis –προανακριτική κλπ. Λίγα μέτρα πιο πέρα, στο Εντευκτήριο των βουλευτών, το …αίμα έρεε άφθονο, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η αιμοληψία που είχε διοργανώσει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς». Και στον πρώτο όροφο, στο γραφείο 131 σημειώνονταν διάφορα παρατράγουδα με την ανάγνωση της δικογραφίας για την Novartis.

***

Το κορυφαίο όλων ήταν πέρα από τον συνωστισμό ενδιαφερομένων που ήθελαν να λάβουν γνώση της δικογραφίας, αυτό που συνέβη με τον πρώην πρόεδρο του ΕΟΦ και άλλοτε βουλευτή του ΠαΣοΚ Δ. Λιντζέρη, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση. Ο κ. Λιντζέρης δεν περιορίστηκε στην μελέτη της δικογραφίας, αλλά ήθελε και φωτογραφίες. Έβγαλε, λοιπόν, το κινητό του τηλέφωνο και άρχισε να φωτογραφίζει. Τον είδε όμως ένας αστυνομικός της φρουράς που ειδοποίησε τους αρμοδίους ενώ ενημερώθηκε και ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής Κ. Βασιλάκης που έσπευσε εκεί. «Μας δημιουργείτε σοβαρό πρόβλημα», είπε ανώτερος υπηρεσιακός παράγοντας στον κ. Λιντζέρη, ενώ ο κ. Βασιλάκης ήταν πιο αυστηρός μαζί του, αξιώνοντας να διαγράψει τις επίμαχες εικόνες, κάτι που έπραξε αδιαμαρτύρητα. Όμως το πράγμα είχε και συνέχεια, καθώς απαίτησαν να αποχωρήσει από τον χώρο. Έτσι, ο κ. Λιντζέρης αναγκάστηκε να φύγει. Το ενδιαφέρον είναι ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το προηγούμενο βράδυ με τον νυν βουλευτή της ΝΔ και πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μ. Σαλμά, ο οποίος είχε την φαεινή ιδέα να τραβήξει φωτογραφίες με το κινητό του. Όμως τον είδαν, όπως ήταν φυσικό, και του ζήτησαν να τις διαγράψει πάραυτα, όπως και έγινε. Πάντως εκείνος δεν αποβλήθηκε.

***

Και ενώ εξελίσσονταν όλα αυτά τα κωμικοτραγικά, άρχισαν να καταφθάνουν στο κοινοβούλιο συνεργάτες των εμπλεκομένων δέκα προσώπων προκειμένου να λάβουν αντίγραφο της δικογραφίας μετά από σχετικό αίτημά τους. Ήδη είχαν φωτοτυπηθεί τα δέκα αντίγραφα και είχαν μεταφερθεί με καρότσι μεταφοράς στο γραφείο της Ειδικής Γραμματείας της Βουλής στο ισόγειο του κτηρίου. Πρώτος έσπευσε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ενώ λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε αυτοπροσώπως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης, αλλά όχι μόνος του. Είχε μαζί του και τον φρουρό καθότι ο ίδιος αντιμετωπίζει πρόβλημα με την μέση του και ήταν αδύνατον να σηκώσει την κούτα Α4 με τις 2.500 σελίδες της δικογραφίας…


HeliosPlus
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (25)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  PROS KON SAMARAN BENIZELON | 08/02/2018 15:03
  KYRIE SAMARA KAI BENIZELO .MIA MIKRI IDEA NA SAS PO. ME TO SYMBATHIO. . EGO EAN HMOUN ESEIS TOU GELASTOU. PAIDIOU SYGNOMI KYRIOU PROTHYPOURGOy THA TO EKANA EKTOS MUNYSI STON ARIO PAGO OPOS POLY SOSTA. KANATE THA TOU EKANA MYNISI KAI. STA EVROPAIKA DIKASTYRIA. ATHROPINON DIKAIOMATON GIA NA TOU KOPSO TA GIELAKIA.ETSI THELOUNE KAI TYPOI SAN AFTON
  NIONIOS ME. NIONIO
  απάντηση281
   
   
  Το Μακεδονικό είναι χιλια πλάσιας αξίας και σημασίας από το φαρμακευτικό | 08/02/2018 13:56
  Μην τσιμπάτε με λασπομαχίες και μονομάχους η ουσία είναι επάνω
  A.Katsikis
  απάντηση381
   
   
  Κελάηδησε κατά Πολάκην ο μάρτυς. Και τι είπε; | 08/02/2018 13:28
  ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ότι ο Αβραμόπουλος ΘΑ πήρε 200.000 ευρώ. Μάστα Μάστα που έλεγε και συγχωρεμένος ο Παπαγιαννόπουλος
  Idiot buster
  απάντηση311
   
   
  Σκουριασμένες ιδέες τους | 08/02/2018 11:34
  Ποτε δεν νοιαστηκαν για την κοινωνια, να προσφερουν. Οχι μονο λογω ανικανοτητας, αλλα γιατι τους ενδιαφερουν μονο οι σκουριασμενες ιδεες τους. Επιδιωκουν την μιζερια γιατι μονο μεσα σε αυτην εχουν λογο., υπαρξη.
  Ελένη Σ.
  απάντηση450
   
   
  Κελάηδησε ο Πολάκης; | 08/02/2018 11:15
  Μάλλον περί ωοτοκίας θα πρόκειται!
  Κο κο κο κο κο κο!
  απάντηση420
   
   
  οι 2500 σελίδες της δικογραφίας | 08/02/2018 09:28
  Πόσες απ αυτές αφορούν τον καθένα αναφερόμενο;50;100;Τι τους χρειάζεται ολόκληρη Χ 10 επί 20;Ενας ξύπνιος δεν βρέθηκε εκεί μέσα να διαβάσει αυτό τον ογκο,να τον διαχωρίσει και να δώσει στον καθένα ο,τι τον αφορά; Σε ενα ντοσιέ.ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΥΤΕΣ.Οικονομία χρόνου.ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.Αυτό τον διαχωρισμό θα τον κάνουν με κόπο οι δικηγόροι των εμπλεκομένων.Τέτοιες δικογραφίες θα επρεπε να εχουν στο τέλος 5-10 σελίδες με υποσημειώσεις και εκεί να αναφέρονται ολοι οι εμπλεκόμενοι αλφαβητικά .Ποιές σελίδες τους αφορούν.Αυτό θα πεί επεξεργασία δικογραφίας.Είναι κοπιαστική δουλειά.Στην πρώτη σελίδα εχει σφραγίδα και υπογραφή Ο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΘΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.Τι σόι επεξεργασία΄.
  ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ
  απάντηση474
   
   
  Οι τρομοκρατημένοι τρομοκράτες!. | 08/02/2018 09:18
  Η μεγάλη απόδειξη της απελπισίας του Τσίπρα,αφού σε όλες τις τακτικές του να διασωθεί απο τα αδιέξοδα που δημιούργησε απέτυχε,πέζει το τελευταίο του χαρτί της "κάθαρσης".Η απελπισία του τον οδηγεί σε διασυρμό της δημοκρατίας και της χώρας "όλοι οι πολικοί είναι κλέφτες"(πλήν του ιδίου)στο όνομα της καρέκλας και της υστεροφημίας του.
  Volos
  απάντηση843
   
   
  Σφαλιάρα από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο... | 08/02/2018 08:49
  "Προστατευόμενος μάρτυρας" κατέθεσε ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως υπουργός Υγείας, χρηματίσθηκε από την εταιρία Novartis, για να διεξαγάγει διαγωνισμό αξίας 200 εκατομμυρίων Ευρώ, για την προμήθεια συσκευών μοριακού ελέγχου του αίματος, με το ποσόν των 40 εκατομμυρίων Ευρώ. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απέδειξε ότι με την παρέμβασή του ψηφίσθηκε νόμος, σύμφωνα με τον οποία συνεστήθη διακομματική επιτροπή η οποία διεξήγαγε τον διαγωνισμό!!! Ιδού η σκευωρία του Σύριζα, αποκαλυπτόμενη σε όλο της το μεγαλείο...
  Γνώστης
  απάντηση729
   
   
  H banana republic απο το 1989 εως σημερα εχει εξειδικευτει στην... | 08/02/2018 08:38
  παραγωγη υποπτων αλλα οχι ενοχων,εξαιρεση αποτελει ο Ακης που απο βλακεια δικη του η τριτων πληρωσε τα σπασμενα.Οι συριζαιοι τωρα αποτελουν τους πιο ευρηματικους μαθητες μιας σχολης που αποφοιτουν σκηνοθετες αδιεξοδων σεναριων,καθως οι υποπτοι ειναι πολυ πιο χρησιμοι απο τους ενοχους...Τον σταλιν πολλοι αριστεροι εμισησαν τον σταλινισμο...ουδεις!
  τακης
  απάντηση656
   
   
  Είναι τυχαίο | 08/02/2018 08:03
  το σαρδάμ του Απ. Κατσιφάρας; όχι βέβαια, διότι σου λέει αν με βοηθήσει ο Συριζα συν οι ψήφοι λόγω κατοχής της έδρας ξαναβγαίνω, ενώ είναι πολύ πιθανό στις άλλες εκλογές να βγεί ΝΔ
  Πονηρός(από DNA) ο Αχαιός
  απάντηση294
   
   
  Παταγώδης κατάρρευση της σκευωρίας. | 08/02/2018 08:00
  Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν οι καταθέσεις των "προστατευόμενων μαρτύρων". Πρόκειται για σειρά φληναφημάτων με κύρια χαρακτηριστικά την έλλειψη άμεσης γνώσης των δήθεν "καταγγελόμενων γεγονότων" , την ασάφεια και την εμπάθεια. Αρκεί να τις διαβάσει κάποιος για να αντιληφθεί πως στήθηκε η σκευωρία και πως έχει ήδη παταγωδώς καταρρεύσει!!!
  Πολύπειρος νομικός
  απάντηση556
   
   
   
  Προετοιμασιες για ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. | 08/02/2018 07:55
  Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμαζει την χωρα για ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.
  Γιωργος Τσαπανος
  απάντηση795
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ιδού οι δήθεν αξιόπιστοι "προστατευόμενοι μάρτυρες"... | 08/02/2018 07:23
  Είπε ότι συναντήθηκε με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη,πρώην σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, όμως... Ένα περίεργο ατύχημα εμφανίζεται στη δικογραφία της Novartis που κατατέθηκε στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, προστατευόμενος μάρτυρας που καταθέτει σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή του Αντώνη Σαμαρά, κάνει λόγο για ένα ραντεβού του αντιπροέδρου της εταιρείας Κωνσταντίνου Φρουζή με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, σύμβουλο του τότε πρωθυπουργού. Σκοπός ήταν να επηρεαστεί ο Σαμαράς υπέρ της Novartis από τον σύμβουλό του. Οταν ο ανακριτής ρωτάει τον προστατευόμενο ραντεβού για τον τόπο της συνάντησης,αυτός του απαντάει ότι αυτή πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Χρύσανθου Λαζαρίδη στη λεωφόρο Αθηνών 110. Εδώ προκύπτουν όμως ορισμένες βάσιμες απορίες. Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ποτέ δεν είχε γραφείο στη λεωφόρο Αθηνών 110, όπου βρίσκεται η έδρα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Γραφείο εκεί διέθετε ο πρόεδρος του Ε.Χ. Λαζαρίδης Σωκράτης, αλλά ο άνθρωπος ούτε είχε δουλειά με τη Novartis, oύτε καμιά συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Φρουζή. Μήπως ο προστατευόμενος μάρτυρας μπέρδεψε τους Λαζαρίδηδες και έμπλεξε τον Χρύσανθο και τογραφείο του Σωκράτη; Μήπως από βιασύνη έγιναν όλα κουλουβάχατα για να εμπλακεί ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του;
  Δικηγόρος
  απάντηση662
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Επικαιρότητα. | 08/02/2018 07:21
  Τι σύμπτωση κάθε φορά που η ανίκανη κυβέρνηση τα κάνει μπάχαλο,να ανασύρει υποθέσεις "διαφθοράς"για αποπροσανατολισμό... .Αντί να τα παρατήσει λόγω ανικανότητας και να συμμαζέψουμε τα ερείπια που δημιούργησε,επιμένει στις σταλινικές μεθοδεύσεις με ψέματα στοχεύοντας τους πιό καταξιωμένους πολιτικούς.Οσο υπάρχουν ηλίθιοι,θα υπάρχουν και Τσίπρες.
  Volos
  απάντηση644
   
   
  Ξεπούλημα της Μακεδονίας μας με αντάλλαγμα κούρεμα του χρέους;;; | 08/02/2018 07:18
  Θέτω υπό την κρίση των αναγνωστών του ιστότοπου αυτού την ακόλουθη σκέψη, (η οποία ήδη κυκλοφορεί ευρύτατα στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους: Μήπως ο τσίπρας έχει συμφωνήσει μυστικά με Ευρωπαίους και Αμερικανούς να ξεπουλήσει τη Μακεδονία μας, με αντάλλαγμα κούρεμα του χρέους;;; Μήπως επιδιώκει να χρησιμοποιήσει το κούρεμα του χρέους ως πρόσχημα για να τάξει διορισμούς στο δημόσιο στα πλαίσια της προσπάθειάς του να ανατρέψει τα εις βάρος του συντριπτικά δημοσκοπικά δεδομένα;;;
  Διερωτώμενος Πολίτης
  απάντηση397
   
   
  Απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες... | 08/02/2018 07:17
  Θεωρώντας ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, την 19η Μαίου 2019, απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες 464 ημέρες, (λιγότερο από 15,5 μήνες), ενώ έχουν ήδη παρέλθει 1.111 ημέρες, (σχεδόν 36,5 μήνες ), πανάθλιας διακυβέρνησης της πατρίδας μας από αυτούς, (από την 25η Ιανουαρίου 2015). Δηλαδή έχει ήδη παρέλθει το 70,54 % του συνολικού χρόνου διακυβέρνησής των... Τι σημαίνει "λεχρίτης";;; Ετυμολογία: λεχρίτης < αρχαία ελληνική λέχριος Ουσιαστικό: λεχρίτης αρσενικό ο βρομιάρης, ο ανέντιμος, ο τιποτένιος.
  Νίκος
  απάντηση223
   
   
  Το 3ο μνημόνιο των τσίπρα - καμμένου και 192 ημέρες ακόμα τερατωδών ψεμάτων... | 08/02/2018 07:15
  Όπως όλοι γνωρίζουμε, η καταστροφική «διαπραγμάτευση» των τσίπρα – βαρουφάκη, το 1ο εξάμηνο του 2015, οδήγησε την Ελλάδα σε ζημία 100 δις ευρώ, (σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας, (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ) και στο εντελώς αχρείαστο 3ο μνημόνιο των τσίπρα – καμμένου, το οποίο λήγει την 20η Αυγούστου 2018, (δηλαδή σε 192 ημέρες από σήμερα). Στις 192 αυτές ημέρες θα ακούσουμε τερατώδη ψέματα από τους συγκυβερνώντες λεχρίτες και ταυτόχρονα θα παρακολουθήσουμε την απελπισμένη προσπάθειά τους να πείσουν όσους σανοφάγους οπαδούς τους απέμειναν ότι δήθεν δεν έχουν ήδη υπογράψει και το 4ο μνημόνιο των τσίπρα – καμμένου με επαχθέστατα μέτρα, (όπως η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου για τα επόμενα έτη)!!!
  Γνώστης
  απάντηση233
   
   
  Πρόκειται περί εικοινωνιακού αντιπερισπασμού... | 08/02/2018 07:13
  Κατά τη γνώμη μου, μετά την τεράστια επιτυχία των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, ο Σύριζα πρσπαθεί με επικοινωνιακό αντιπερισπασμό να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Για τον λόγο αυτόν εμφανίσθηκε τη στιγμή αυτή, το λεγόμενο "σκάνδαλο" της Novartis, στηριγμένο σε ανώνυμους "δήθεν" μάρτυρες.
  Νοήμων Πολίτης
  απάντηση323
   
   
  Σκευωρία του Σύριζα... | 08/02/2018 07:11
  Έχοντας την εμπειρία για τον απόλυτο εξευτελισμό τον οποίο υπέστησαν οι λεγόμενοι "προστατευόμενοι μάρτυρες" στη δίκη της Χρυσής Αυγής, (οι οποίοι απεδείχθησαν κοινοί ψευδομάρτυρες...), είμαι πεπεισμένος ότι η υπόθεση Novartis, (η οποία φαίνεται να στηρίζεται αποκλειστικά σε "μαρτυρίες από δεύτερο χέρι", (του τύπου "μου είπαν", "'άκουσα", "εκτιμώ", "υποθέτω", κλπ...), τριών "προστατευόμενων μαρτύρων" είναι απλά μια σκευωρία του Σύριζα.
  Νομικός
  απάντηση373