από metereologos.gr
Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018
 
 

Η μητέρα των σκανδάλων

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Αν οι προστατευόμενοι μάρτυρες αποδειχθούν αξιόπιστοι, τότε το σκάνδαλο Novartis θα είναι ίσως το μεγαλύτερο από τη Mεταπολίτευση. Δεν είναι μόνον ότι έβαλε στο κάδρο δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς, είναι και ο τρόπος που μοιραζόταν η μίζα στην πιο σκληρή περίοδο των μνημονίων: με βαλίτσες! Και να σκεφτείτε υπήρξε περίπτωση που μοιράστηκαν, σύμφωνα με τη δικογραφία, 40 εκατ. ευρώ ως μίζα για το σκάνδαλο των εμβολίων. Ισως ποτέ να μην έφθανε η δικογραφία στη Βουλή εάν δεν την έφερνε «δεμένη» στην Ελλάδα και στους έλληνες εισαγγελείς το... FBI.

nnn

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του τρίβουν βεβαίως τα χέρια τους από ικανοποίηση για την εξέλιξη που είχε το σκάνδαλο Novartis σε μια δύσκολη για την κυβέρνηση εποχή, με το Μακεδονικό και Αλβανικό ορθάνοιχτα και με την τέταρτη αξιολόγηση επί θύραις. Πάντως ορισμένοι στην κυβέρνηση θυμούνται ότι τα πολιτικά κέρδη από τα σκάνδαλα των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι ελάχιστα, διότι υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος της παραγραφής.

Η μεγάλη γαλάζια αμηχανία

Το σκάνδαλο Novartis είχε πρώτα τις παρενέργειές του στη ΝΔ. Και αυτό ήταν φυσικό, αφού τα περισσότερα πολιτικά στελέχη που μπήκαν στο κάδρο της μίζας και της διαφθοράς προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ. Σε αμηχανία βρέθηκαν αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, αφού, όπως έλεγαν, δεν γνώριζαν καν ποια είναι γραμμή του κόμματος στην υπόθεση. Οι περισσότεροι ακύρωναν τις εμφανίσεις τους σε ραδιόφωνα και τηλεπαράθυρα ακριβώς γιατί δεν γνώριζαν τι ακριβώς να πουν. Μόνος «γενναίος» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας που βγήκε στο ραδιόφωνο του Alpha ζητώντας εξηγήσεις γιατί ο Δ. Τζανακόπουλος βρέθηκε στον Αρειο Πάγο και γιατί οι υπουργοί Κοντονής και Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισαν το σκάνδαλο μεγαλύτερο από αυτό της Siemens. Ηθελε να αποδείξει ότι η κυβέρνηση γνώριζε τη δικογραφία κατά παράβαση του Συντάγματος.

nnn

Υπήρξαν ωστόσο βουλευτές της ΝΔ που ζητούσαν από την ηγεσία του κόμματος και συγκεκριμένα από τον Κ. Μητσοτάκη να πάρει συγκεκριμένη θέση. Δηλαδή να ζητήσει, εάν όντως πιστεύει πως πρόκειται περί σκανδάλου, να βγουν όλα στο φως και να καταλογιστούν οι ποινικές ευθύνες σε όποιους ενέχονται, όσο ψηλά και αν βρίσκονται (ή βρέθηκαν στο παρελθόν) στην ιεραρχία του κόμματος, ή, εάν δεν πιστεύει (και διαθέτει τα απαιτούμενα στοιχεία) πως πρόκειται περί σκανδάλου, να βγει και να καταγγείλει τη σκευωρία. Ζήτησαν όμως να δοθεί στη δημοσιότητα η δικογραφία. Αφήστε που υπήρξαν βουλευτές της ΝΔ που ζητούσαν να κοινοποιηθούν τα E9 των εμπλεκομένων για να διαπιστωθούν οι τυχόν μεταβολές τους σε ακίνητα. Υπάρχει και κάτι ακόμα. Στο δείπνο που παρέθεσε στην Καλαμάτα το ζεύγος Αντώνη Σαμαρά στο ζεύγος Κ. Μητσοτάκη συζητήθηκε επί μακρόν το θέμα της Novartis. Αλλά όμως, όπως μαθαίνω, έγινε προσπάθεια υποβάθμισης της υπόθεσης.

Στουρνάρας: «Με στοχοποιούν εδώ και τρία χρόνια»

Από όλους όσοι έχουν μπει στο κάδρο του σκανδάλου Novartis πιο ψύχραιμος θέλει να εμφανίζεται ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας. Λέει ότι περίμενε αυτήν την εξέλιξη, ότι δεν ένιωσε την παραμικρή έκπληξη που τον «εμπλέκουν και σε αυτήν την υπόθεση», αφού εδώ και τρία χρόνια συνεχώς τον στοχοποιούν, αυτόν και τη σύζυγό του. Και ωσάν να μη συνέβη τίποτα, πήρε το πρωί της Τρίτης το αεροπλάνο για να βρεθεί στη Φρανκφούρτη, στη Σύνοδο της ΕΚΤ, κάνοντας απλώς μια «ψύχραιμη» ανακοίνωση - υπενθύμιση ότι από το 2011 αφαιρέθηκε η υπογραφή για τις φαρμακευτικές συμβάσεις από τους υπουργούς Οικονομικών.

Οι εικαστικές ανησυχίες του Τσίπρα

Το περίεργο δεν είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας μας ενημερώνει με αναρτήσεις του κάθε λίγο και λιγάκι για τους πίνακες που ανεβοκατεβάζει στο πρωθυπουργικό του γραφείο, αλλά ότι συνεχώς αλλάζει εικαστικά γούστα. Και τα αλλάζει συχνά εάν υπολογίσει κανείς τους πίνακες που έχει έως τώρα αλλάξει στο γραφείο του. Για παράδειγμα, όταν εξελέγη πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου βρισκόταν ο πίνακας «Η Ελλάς Ευγνωμονούσα» του μεγάλου εικαστικού Θεόδωρου Βρυζάκη. Αυτός ο εξαίρετος πίνακας, τον οποίο, τότε, κάποιοι νεόφερτοι στο Μέγαρο Μαξίμου έσπευσαν να τον ονομάσουν «Θεά Νίκη», έφυγε με συνοπτικές διαδικασίες. Στη θέση του ο κ. Τσίπρας ήθελε τον πίνακα «Αντίθεση» που φιλοτέχνησε ο Δημοσθένης Κοκκινίδης το 1980. Τώρα πάλι άλλαξε και τον χώρο στο γραφείο του κοσμεί πλέον ο τελευταίος πίνακας του Παναγιώτη Τέτση «Υδρα Ι», ο οποίος και αντικατέστησε τη «Ναυμαχία της Σαλαμίνας» του Κωνσταντίνου Βολανάκη.

nnn

Να σημειώσω εδώ ότι ο κ. Τσίπρας δεν αλλάζει πίνακες μόνο στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλάζει και στο πολιτικό του γραφείο στη Βουλή. Μόλις έγινε πρωθυπουργός και μετακόμισε από το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τοποθέτησε στο νέο του γραφείο τον πίνακα «Ατέρμονα Πεδία» του Θεόδωρου Στάμου, όπου κυριαρχεί το βαθύ κόκκινο χρώμα. Για την ιστορία να αναφέρω ότι πίνακα του ίδιου εικαστικού είχε και ο Γιώργος Παπανδρέου, πλην όμως κυριαρχούσε το μπλε χρώμα με ένα σκίσιμο στη μέση. Τον είδε και η Χίλαρι Κλίντον και εντυπωσιάστηκε όταν ο κ. Παπανδρέου της είπε πως συμβολίζει «το αιώνιο, το απροσπέλαστο, το απέραντο, το άρρητο».

Ο Αδωνις, η βουλεύτρια και η αίθουσα 131


Ας επανέλθω όμως στην υπόθεση της Novartis, η οποία επισκίασε τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά σε αυτή την φάση την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Καλεσμένος ήταν  πρώην υπουργό Υγείας της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη. Οι βουλευτές της ΝΔ και της ΔΗΣΥ ζήτησαν να έρθει η δικογραφία στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τον χώρο της Υγείας, ενώ ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντ. Μπαλωμενάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής για το θέμα, κάτι που θα δημιουργήσει επιπλέον αντιπαραθέσεις. Στην αντιπολίτευση άλλωστε θεωρούν ότι πρόκειται για «κακοστημένη κυβερνητική σκευωρία», όπως είπε η Εύη Χριστοφιλοπούλου κάνοντας έξαλλη την συριζαία βουλευτή (ή βουλεύτρια- όπως θέλει να αποκαλείται) Αννέτα Καββαδία και όχι μόνον.

***

Και μιας και ο λόγος για την δικογραφία και την τύχη της, να σημειώσω ότι ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Μηταράκης έκανε μια δήλωση στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία επίσης προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (μηδέ της Αννέτας εξαιρουμένης…), ότι «υπάρχουν βουλευτές που γνωρίζουν ήδη την δικογραφία». Επικράτησε χαμός στην αίθουσα, αλλά ο κ. Μηταράκης επέμενε καθώς ήθελε η δήλωσή του αυτή να γραφτεί στα πρακτικά. Είχε προηγηθεί η επισήμανση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππα ότι αναφορά των 19 εμπλεκόμενων στην δικογραφία δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι επειδή κατονομάζονται. «Η λάσπη όμως είναι λάσπη», φώναξε η κυρία Χριστοφιλοπούλου. Πάντως συμπτωματικά την ώρα που έλεγε αυτά ο κ. Μηταράκης, ακούστηκε ένα κουδούνισμα από την πλευρά του προέδρου κ. Μπαλωμενάκη: «Έχετε τηλέφωνο. Σας παίρνουν τηλέφωνο, κύριε πρόεδρε», του επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ. «Δεν είναι το τηλέφωνό μου. Αυτό είναι το κουδούνι, το οποίο από δω και πέρα θα χτυπάει συχνά», του απάντησε ο κ. Μπαλωμενάκης.

***
Πάντως το τι επικράτησε στην αίθουσα 131 του πρώτου ορόφου του κοινοβουλίου, όπου ήταν διαθέσιμη η δικογραφία προς ανάγνωση και μόνο από τους ενδιαφερομένους βουλευτές, δεν περιγράφεται. Σε ένα μικρό γραφείο συνωστίζονταν όσοι προσέρχονταν κατά σειρά προτεραιότητας να μελετήσουν την δικογραφία και να κρατήσουν κάποιες σημειώσεις. Πρώτος προσήλθε ο Ευ. Βενιζέλος ενώ μαζί του, στο διπλανό γραφείο κάθισε η «τριάδα» της ΝΔ Ν. Παναγιωτόπουλος, Κ. Καραγκούνης και Γ. Γεωργαντάς. Το αντίγραφο της δικογραφίας ήταν ένα οπότε αντάλλαζαν μεταξύ τους σελίδες. Στο απέναντι γραφείο καθόταν και περίμενε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παρασκευόπουλος έχοντας στο πλάι του τον νομομαθή Σπ. Λάππα, ενώ από τους πρώτους εμφανίστηκε και ο πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος περίμενε καρτερικά να διαβάσει τον φάκελο. Πάντως ενημερώθηκαν οι εμπλεκόμενοι ότι μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στην Ειδική Γραμματεία της Βουλής ώστε να λάβουν αντίγραφο της δικογραφίας.


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (21)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Τον προδοτη κανεις.. | 07/02/2018 19:39
  Eμενα ρε παιδια γιατι κατι μου μυριζει ασχημα;;.Γιατι το FBI εσπευσε ΤΩΡΑ να ξεσκεπασει αυτην την υποθεση με προστατευομενους μαρτυρες κλπ κολπα;;..Ελπιζω η Δικαιοσυνη να κανει γρηγορη σωστη τιμια και προ παντως καθαρη ερευνα.Γιατι πολυ φοβαμε οτι αυτο ειναι καπνογονο που κρυβει[προσωρινα] καποιο κακο για τον τοπο..Τα αδιστακτα πολιτικογεωγραφικα συμφερωντα τους.Προσεξτε καλα κυβερνων τσουρμο γιατι την προδοσια πολλοι αγαπησαν..
  Και τοτε ερχεται η σειρα υμων,του λαου..
  απάντηση13
   
   
  ' Η μητερα των σκανδαλων" | 07/02/2018 13:43
  Γιατι να μη το λεμε 'ο πατερας των σκανδαλων' γιατι εγω βλεπω μονο τους πατεραδες. Δηλαδη 'το σκανδαλο' μονο μανα εχει οχι πατερα. ΥΓ1. ΟΚ ετσι το λεμε και το δεχομαι. ΥΓ.2 Οσο για το σκανδαλο αυτο ας περιμενουμε να το λυσει η Δικαιοσυνη,εκεινη θα μας πει πια ειναι η μανα ποιος ο πατερας και ποιος ο γειτονας.
  eva b.
  απάντηση230
   
   
  Η ΔιαKομματοΜιντιοΔικαστική καραμανλόπροστατευτική 10ετής ομερτά . | 07/02/2018 12:13
  Ο Ατσαλάκωτος πήρε λένε 40 μύρια για να "παρασύρει" τον Ραφηνάτο . . . τον μπούλη . . . το Μουγκό Εθνικό Κεφάλαιο . . .να τον παρασύρει στην ακολασία ?. . . ή να τα μοιραστούν ?
  freeman
  απάντηση314
   
   
  Άδικα ασχολείστε με τη Novartis, | 07/02/2018 11:28
  διότι στο τέλος όλοι, καλοί-κακοί, "αθώοι" θα βγουν! Δεν είδαν, δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν, δεν πρόσεξαν, δεν άκουσαν ...
  ... αμάρτησαν για τα παιδιά τους!
  απάντηση389
   
   
  Η σκευωρία του Σύριζα, θα αναδείξει... | 07/02/2018 11:16
  Στις αμέσως προσεχείς εθνικές εκλογές, (στις 19 Μαίου 2019, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές), τον Άδωνι πρώτο σε ψήφους βουλευτή, από όλα τα κόμματα!!!
  Παρατηρητής
  απάντηση4921
   
   
  Η "βουλεύτρια" Αννέτα Καββαδία, | 07/02/2018 11:02
  συμβασιούχος επί 20ετία (!) στην ΕΡΤ, μάλλον δεν έχει καλές σχέσεις με την ... φιλολογία!
  Φιλολογικώς ... έξαλλη!
  απάντηση684
   
   
  Τακτική που δούλεψε από Κάμμένο/Τσίπρα και τους ψήφισαν τόσα ζώα. | 07/02/2018 10:49
  Κε Βηματοδότα, βλέπω πως απλά λέτε τι θα γίνει αν αποδειχτούν αξιόπιστοι οι μάρτυρες. Αν δεν αποδειχτούν αξιόπιστοι, γιατί δεν λέτε τι ευθύνες θα έχει όλο το σκυλολόι του Σύριζα με πρώτο τον Τσίπρα ο οποίος βιάστηκε από την Πάτρα να φωτογραφίσει την διαφθορά και τις μίζες? Η δική μου όμως οπτική πέρα από το κακοστημένο ως τώρα κατηγορητήριο από κάποιους που "άκουσαν", είναι ότι όλοι αυτοί που υποτίθεται έπαιρναν τις βαλίτσες δεν σκεφτόντουσαν ότι κάποιος θα τους έδινε? Και δεν μιλάμε για απλούς υπαλλήλους. Μιλάμε για Πρωθυπουργούς και υπουργούς. Και ειδικά μετά από ότι βγήκε για τον Άκη. Είναι γελοίο στήσιμο και στηρίζονται μόνο πως από όλη την λάσπη κάτι θα μείνει στο τέλος. Γνωστή τακτική.
  Ιδιωτικός Υπάλληλος
  απάντηση687
   
   
  Οι πίνακες!!! | 07/02/2018 10:12
  Σε κάθε Γραφείο του κυρ Αλέξη ,ταιριάζει μόνο ένας πίνακας: Ο μαυροπίνακας με κιμωλία.....( για να κάνει εξασκήσεις στα αγγλικά ....)
  ο Βλαχοδήμαρχος
  απάντηση807
   
   
  Μα είναι | 07/02/2018 10:03
  προφανές, το σκάνδαλο βγήκε μόνο μια μέρα μετά το συλλαλητήριο
  Τι δεν καταλαβαίνετε;
  απάντηση7114
   
   
  Οι Αμερικανοί μας Φίλοι | 07/02/2018 09:31
  Είναι εδώ και πάλι.
  Βye Bye FBI
  απάντηση501
   
   
  Κρίμα, πολύ κρίμα | 07/02/2018 08:24
  Είναι εντυπωσιακή η εμπάθειά σας για τη νδ. Είναι δυνατόν να μην μπορείτε να δείτε και γράψετε το τι συμβαίνει???
  Υπάρχουν και όρια
  απάντηση5213
   
   
  Σκευωρία του Σύριζα... | 07/02/2018 08:06
  Έχοντας την εμπειρία για τον απόλυτο εξευτελισμό τον οποίο υπέστησαν οι λεγόμενοι "προστατευόμενοι μάρτυρες" στη δίκη της Χρυσής Αυγής, (οι οποίοι απεδείχθησαν κοινοί ψευδομάρτυρες...), είμαι πεπεισμένος ότι η υπόθεση Novartis, (η οποία φαίνεται να στηρίζεται αποκλειστικά σε "μαρτυρίες από δεύτερο χέρι", (του τύπου "μου είπαν", "'άκουσα", κλπ...), τριών "προστατευόμενων μαρτύρων" είναι απλά μια σκευωρία του Σύριζα.
  Νομικός
  απάντηση6714
   
   
  Πρόκειται περί αντιπερισπασμού... | 07/02/2018 07:56
  Κατά τη γνώμη μου, μετά την τεράστια επιτυχία των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, ο Σλυριζα πρσπαθεί με επικοινωνιακό αντιπερισπασμό να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Για τον λόγο αυτόν εμφανίσθη-κε τη στιγμή αυτή, το λεγόμενο "σκάνδαλο" της Novartis, στηριγμένο σε ανώνυμους "δήθεν" μάρτυρες.
  Νοήμων Πολίτης
  απάντηση6712
   
   
  Το 3ο μνημόνιο των τσίπρα - καμμένου και 193 ημέρες ακόμα τερατωδών ψεμάτων... | 07/02/2018 07:51
  Όπως όλοι γνωρίζουμε, η καταστροφική «διαπραγμάτευση» των τσίπρα – βαρουφάκη, το 1ο εξάμηνο του 2015, οδήγησε την Ελλάδα σε ζημία 100 δις ευρώ, (σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας, (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ) και στο εντελώς αχρείαστο 3ο μνημόνιο των τσίπρα – καμμένου, το οποίο λήγει την 20η Αυγούστου 2018, (δηλαδή σε 193 ημέρες από σήμερα). Στις 193 αυτές ημέρες θα ακούσουμε τερατώδη ψέματα από τους συγκυβερνώντες λεχρίτες και ταυτόχρονα θα παρακολουθήσουμε την απελπισμένη προσπάθειά τους να πείσουν όσους σανοφάγους οπαδούς τους απέμειναν ότι δήθεν δεν έχουν ήδη υπογράψει και το 4ο μνημόνιο των τσίπρα – καμμένου με επαχθέστατα μέτρα, (όπως η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου για τα επόμενα έτη)!!!
  Γνώστης
  απάντηση4110
   
   
  Απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες... | 07/02/2018 07:48
  Θεωρώντας ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, την 19η Μαίου 2019, απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες 466 ημέρες, (λιγότερο από 15,5 μήνες), ενώ έχουν ήδη παρέλθει 1.109 ημέρες, (σχεδόν 36,5 μήνες ), πανάθλιας διακυβέρνησης της πατρίδας μας από αυτούς, (από την 25η Ιανουαρίου 2015). Δηλαδή έχει ήδη παρέλθει το 70,41 % του συνολικού χρόνου διακυβέρνησής των... Τι σημαίνει "λεχρίτης";;; Ετυμολογία: λεχρίτης < αρχαία ελληνική λέχριος Ουσιαστικό: λεχρίτης αρσενικό ο βρομιάρης, ο ανέντιμος, ο τιποτένιος.
  Νίκος
  απάντηση4411
   
   
   
  Ξεπούλημα της Μακεδονίας μας με αντάλλαγμα κούρεμα του χρέους;;; | 07/02/2018 07:46
  Θέτω υπό την κρίση των αναγνωστών του ιστότοπου αυτού την ακόλουθη σκέψη, (η οποία ήδη κυκλοφορεί ευρύτατα στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους: Μήπως ο τσίπρας έχει συμφωνήσει μυστικά με Ευρωπαίους και Αμερικανούς να ξεπουλήσει τη Μακεδονία μας, με αντάλλαγμα κούρεμα του χρέους;;; Μήπως επιδιώκει να χρησιμοποιήσει το κούρεμα του χρέους ως πρόσχημα για να τάξει διορισμούς στο δημόσιο στα πλαίσια της προσπάθειάς του να ανατρέψει τα εις βάρος του συντριπτικά δημοσκοπικά δεδομένα;;;
  Διερωτώμενος Πολίτης
  απάντηση4011
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  O Μικης ειναι ο ανθρωπος που ... | 07/02/2018 07:45
  αποσυρει απο την φαρετρα της αριστερας το ''ηθικο πλεονεκτημα''...με το οποιο επηρεασε καταλυτικα τα χρονια της μεταπολιτευσης κρατος,κοινωνια...ΑΕΙ...δημιουργωντας τον αριστερο ανθρωποτυπο..που παντα αγωνιζοταν...διοριζοταν...κατεκρινε...και αποφασιζε τι ειναι σωστο...λαθος...τι επενδυση θα γινει...ποιες βιομηχανιες θα κλεισουν...απεργιες,καταληψεις...Στην Ν.Δ το εχουν αντιληφθει? Αν ναι καλως...Αν οχι κακως...γιατι καιροφυλαχτουν απο γραφικοι [Πατουληδες] ...εως επικινδυνοι [Φραγκοι ]....και οπως η φυση ετσι και η πολιτικη απεχθανεται τα κενα...
  τακης
  απάντηση3810
   
   
  Επικαιρότητα. | 07/02/2018 07:44
  Τί σύμπτωση κάθε φορά που η ανίκανη κυβέρνηση τα κάνει μπάχαλο,να ανασύρει υποθέσεις "διαφθοράς"για αποπροσανατολισμό?.Αντί να τα παρατήσει λόγω ανικανότητας και να συμμαζέψουμε τα ερείπια που δημιούργησε,επιμένει στις σταλινικές μεθοδεύσεις με ψέματα στοχεύοντας τους πιό καταξιωμένους πολιτικούς.Οσο υπάρχουν ηλίθιοι,θα υπάρχουν και Τσίπρες.
  Volos
  απάντηση499
   
   
  465 ημέρες τους απέμειναν... | 07/02/2018 07:42
  Είναι ηλίου φαεινότερον ότι το απώτατο όριο για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών είναι η Κυριακή, 19 Μαίου 2019, (ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές). Από σήμερα,( 06-02-2018), μας χωρίζουν 465 ημέρες. Τόσες απέμειναν για να ξαποστείλουμε τον τσίπρα και το σκυλολόϊ του!!!
  Δημοσθένης
  απάντηση3211