Η απόφαση να εξεταστεί αυτεπάγγελτα από το Πρωτοδικείο η νομιμότητα της εκ νέου σύλληψης του Τούρκου αξιωματικού από το τμήμα Αλλοδαπών στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας για την παροχή ασύλου είναι ένα βήμα για την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας. Οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην υπόθεση αυτοί είναι προφανές ότι δεν προσιδιάζουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τη δημοκρατική νομιμότητα και το κράτος δικαίου.
Είναι εξωφρενικό, όπως προκύπτει από το έγγραφο με βάση το οποίο διατάχθηκε η σύλληψη του τούρκου αξιωματικού και αποκάλυψε το in.gr ότι «με αφορμή το πρόσωπό του, προκαλούνται σοβαροί κίνδυνοι από άλλα πρόσωπα της αλλοδαπής, ομοϊδεάτες και μη, που επιβουλεύονται την ασφάλεια και ειρήνη της χώρας και των πολιτών της χάριν των δικών τους επιδιώξεων»! Ένας διωκόμενος δηλαδή αποδεδειγμένα πολίτης ,θεωρείται σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές απειλή για την ασφάλεια της χώρας…

Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις και αυθαιρεσίες στην υπόθεση αυτή, όπως κατήγγειλαν και οι εκπρόσωποι του ελληνικού συμβουλίου για τους πρόσφυγες αποτελούν σαφή παραβίαση των κανόνων δικαίου. Όπως δήλωσε μάλιστα ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου κ.Βερβεσός το θέμα υπερβαίνει τους οκτώ τούρκους γιατί αφορά ευρύτερα ζητήματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παρά τη σαφή και απόλυτα τεκμηριωμένη απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία έκλεισε ο δρόμος για την έκδοση των τούρκων αξιωματικών η κυβέρνηση επιμένει αυθαιρέτως να συντηρεί τις κατηγορίες Ερντογάν και να τους χαρακτηρίζει αυθαιρέτως πραξικοπηματίες. Προσβάλλει την απόφαση της επιτροπής ασύλου,παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία της αποτελείται από δικαστικούς και ως κερασάκι, για να χαϊδέψει τα αυτιά του Ερντογάν προφυλακίζει πάλι τον τούρκο αξιωματικό.
Διαγράφει την πάλαι ποτέ ευαισθησία της αριστεράς για τους διωκόμενους και προχωρεί σε παρεμβάσεις που καμιά σχέση δεν έχουν με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό αλλά και τις φιλελεύθερες ηθικές και πολιτικές αρχές που αποτελούν τη βάση των δημοκρατικών θεσμών. Δυστυχώς για ορισμένους ο κατήφορος δεν έχει τέλος…

ΤΟ ΒΗΜΑ