από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Το Μακεδονικό - Μύθος και πραγματικότητα

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Ξαφνικά» μας προέκυψε και το θέμα της Μακεδονίας, επειδή η κυβέρνηση των Σκοπίων κατάλαβε πως δεν την συμφέρει να είναι έξω από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι η νέα κυβέρνηση, που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές προσπαθεί κάτι να κάνει. Δηλαδή, η κυβέρνηση του Ζάεφ φαίνεται πιο διαλλακτική και προκειμένου να λύσει κάποια σημαντικά προβλήματα, βάζει νερό στο κρασί της, για να άρει το «βέτο» της Ελλάδας.

Από την άλλη πλευρά στην Ελλάδα παρουσιάσθηκε ένα καινούριο θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης, καθώς κι οι Έλληνες της Μακεδονίας, ετοιμάζουν μεγάλα συλλαλητήρια, προκειμένου να μην χρησιμοποιηθεί από τους Σκοπιανούς το όνομα «Μακεδονία», καθόσον όσα ονόματα μπήκαν σε χρήση εμπεριέχουν αυτόν τον τίτλο. Τα ονόματα, που ακούγονται είναι «βόρειος Μακεδονία», «Νέα Μακεδονία», «Μακεδονία του Βαρδάρη», καθώς και κάποιες ονομασίες από την αρχαιότητα και την εποχή της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, όπως «Colonia Flavia Aelia Scupi» .Και σε αυτό το σημείο υπάρχει αντιπαράθεση, γιατί οι μεν είναι αντίθετοι με τον γεωγραφικό προσδιορισμό και λένε ότι αυτός εμπεριέχει τον αλυτρωτισμό, ενώ οι δε, πως αυτός ο φόβος υπάρχει κύρια εκεί που αναφέρεται το «Νέα Μακεδονία».

Αλλά είναι παράδοση στους Έλληνες, σε κάθε σημαντικό εθνικό θέμα, να μαλλιοτραβιούνται. Τόχει η φάρα μας. Όμως προσωπικά θεωρώ πως οι δικοί μας πολιτικοί, μάλλον εθελοτυφλούν ακολουθώντας τα γούστα των Σκοπίων.

Ας δούμε λοιπόν όλο το θέμα διαχρονικά:

Η κάθοδος των Σλάβων

Κατά τον 7ο αιώνα μ.Χ. έχουμε την κάθοδο ενός ρεύματος Σλαβικών φυλών από τα Ουράλια στα Βαλκάνια. Το ισχυρότερο ρεύμα είναι των Βουλγάρων, οι οποίοι εγκαθίστανται στις βόρειες περιοχές της βυζαντινής Αυτοκρατορίας, όπου με συνεχείς επιθέσεις προσπαθούν να αποσπάσουν εδάφη και να δημιουργήσουν μεγάλο βασίλειο, το οποίο τελικά πετυχαίνουν. Αυτή η κατάσταση είναι λίαν ενοχλητική για τους Βυζαντινούς, ώστε δημιουργούνται συνεχείς πόλεμοι. Το 1014 ο βυζαντινός αυτοκράτορας Βασίλειος Β΄ εκστρατεύει εναντίον του βασιλιά Σαμουήλ και αποδεκατίζει τον στρατό του στην κυριολεξία. Τύφλωσε δε 30 χιλιάδες Βουλγάρους στρατιώτες, ώστε πέρασε στην ιστορία, ως «Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος». Όμως οι Βούλγαροι δεν εξαφανίζονται αλλά τραβιούνται προς βορρά και εγκαθίστανται γύρω από τον Δούναβη. Στο πέρασμα των αιώνων δημιουργούν ξανά με τον Ιβάν Άσσε Β΄ μεγάλο βασίλειο, το οποίο είναι κυρίαρχο της περιοχής.

Όμως γύρω στο 1400 - 450 όλα τα Βαλκάνια περνούν στην κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που διαρκεί 500 περίπου χρόνια. Σ’ αυτό το διάστημα τα Βαλκάνια δεν έχουν εσωτερικά σύνορα, ώστε δημιουργούνται πολλές ελεύθερες μετακινήσεις των κατοίκων τους. Έτσι Έλληνες φτάνουν μέχρι τη σημερινή Ρουμανία (Ιάσιο) και Σλάβοι κατεβαίνουν προς τα νότια και εγκαθίστανται στην ελληνική Μακεδονία.

Η Ελλάδα του Μωρία, που είναι απομακρυσμένη περιοχή από την πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κατορθώνει να απελευθερωθεί το 1821. Αντίθετα οι Βούλγαροι επιτυγχάνουν αυτήν την απελευθέρωση, μόλις το 1878, με τη βοήθεια της τσαρικής Ρωσίας.

Από τη στιγμή όμως που οι Βούλγαροι απέκτησαν κράτος, αρχίζουν με χίλιους δυο τρόπους να προπαγανδίζουν την προσάρτηση της Μακεδονίας, που μέχρι το 1912 είναι μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά κατοικείται από μεγάλες σλαβικές μάζες, οι οποίες ονομάζουν τη γλώσσα που μιλούν «Μακεδονικά», η οποία είναι μια παραλλαγή της βουλγάρικης. Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι διάφορες σλαβικές γλώσσες ελάχιστα διαφέρουν μεταξύ τους, ώστε οι απανταχού Σλάβοι συνεννοούνται θαυμάσια.

Η Βουλγαρία λοιπόν από το 1890 επιδίδεται σε ένα αγώνα σλαβοποίησης όλων των κατοίκων της ελληνικής Μακεδονίας, ώστε με την κατάλληλη προπαγάνδα και τρομοκρατία, προσπαθεί να επηρεάσει, κάτω από τα μάτια των Τούρκων, τους Έλληνες κατοίκους αυτής της περιοχής. Μπροστά σαυτή την κατάσταση το ελληνικό κράτος αντιδρά και στέλνει στη Μακεδονία ομάδες εθελοντών να αντισταθούν στους Βουλγάρους (Παύλος Μελάς). Έτσι από το 1904 έως το 1908 έχουμε τον «Μακεδονικό Αγώνα», όπου οι ελληνικές δυνάμεις κατατροπώνουν του Κομιτατζήδες Βουλγάρους.

Μετά από λίγο φτάνουμε στους βαλκανικούς πολέμους, όπου νικήτρια βγαίνει η Ελλάδα, και καταλαμβάνει όλη την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη δυτική Θράκη, ώστε διπλασιάζεται σε έκταση και πληθυσμό.

Όμως κατά τη διάρκεια αυτών των πολέμων λίγο έλλειψε να χάσουμε από τους Βουλγάρους τη Θεσσαλονίκη. Ευτυχώς ο Έλληνας γιατρός Φίλιππος Νίκογλου, που υπηρετούσε στο βουλγαρικό στρατό ενημερώνει την ελληνική κυβέρνηση για τις προθέσεις των Βουλγάρων, ώστε ο Ελ. Βενιζέλος διατάσσει τον διάδοχο Κωνσταντίνο, που ηγείται των ελληνικών στρατευμάτων, να κινηθεί προς τη Θεσσαλονίκη και να την καταλάβει έγκαιρα. Έτσι έγινε κι η Θεσσαλονίκη έκτοτε είναι ελληνική. Παράλληλα κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους η περιοχή των Σκοπίων κυριεύεται από τους Σέρβους.

Οι Σλάβοι κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου 1946 - 49

Όταν ξέσπασε ο Εμφύλιος Πόλεμος το 1946 οι Σλάβοι της ελληνικής Μακεδονίας κατατάσσονται στις αντάρτικες κομμουνιστικές δυνάμεις, ώστε λέγεται πως αποτελούσαν και το μεγαλύτερο μέρος τους. Όμως το 1948 δημιουργείται μια διένεξη μεταξύ του Γιουγκοσλάβου Τίτο και του Σοβιετικού Στάλιν, οπότε ο τελευταίος καλεί όλους τους αρχηγούς των κομμουνιστικών κομμάτων της Ευρώπης να δηλώσουν με ποιου μέρος ήταν. Ο Έλληνας Νίκος Ζαχαριάδης, παλιός σταλινικός, παίρνει αναφανδόν τη θέση του Στάλιν. Αυτό το γεγονός εκνευρίζει αφάνταστα τον Τίτο, ο οποίος κάνει δυο κινήσεις: Η μια είναι ότι κλείνει τα γιουγκοσλάβικα σύνορα και σταματά τον ανεφοδιασμό στους Έλληνες αντάρτες και η άλλη είναι ότι καλεί όσους Σλάβους πολεμούσαν στα ελληνικά βουνά με τις κομμουνιστικές δυνάμεις, να εγκαταλείψουν τις γραμμές και να περάσουν στα Σκοπιά. Αυτό γίνεται άμεσα, ώστε τα ελληνικά αντάρτικα εξασθενούν ισχυρά. Μετά από αυτό το γεγονός το Φεβρουάριο του 1949 συνέρχεται η 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ και βγάζει την ακόλουθη ανακοίνωση: «Στη Βόρειο Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα έδωσε όλα στον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας, που προκαλούν θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως το θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του, για να την αποχτήσει», (ΚΚΕ, Επίσημα κείμενα, τόμος 6ος, σελ.337/38).

Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ενώ οι ανατολικές ευρωπαϊκές χώρες ελευθερώνονται από τους Γερμανούς με τη βοήθεια των σοβιετικών στρατευμάτων, όπου ο Στάλιν εγκαθιδρύει το κομμουνιστικό καθεστώς, στη Γιουγκοσλαβία νικητής είναι ο αντάρτης Τίτο, που καθιστά την πολυεθνική αυτή χώρα σε κομμουνιστική Ομοσπονδία., που αποτελείτο από εφτά «δημοκρατίες».Μια απ’ αυτές είναι κι η «Μακεδονία» των Σκοπίων. Όταν όμως το 1990/91 κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, που παρέσυρε όλο το ανατολικό μπλοκ, διαλύθηκε κι η Γιουγκοσλαβία σε έξι ανεξάρτητα δημοκρατικά κράτη, που ανακήρυξαν τον κοινοβουλευτισμό. Εκείνη την εποχή Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος των Σκοπίων είναι ο Γκλιγκόρωφ, ο οποίος με την αλλαγή, καταφέρνει να γίνει ο πρώτος πρόεδρος του ανεξάρτητου κράτους των Σκοπίων. Ήδη, από εκείνο τον καιρό οι Σκοπιανοί δηλώνουν ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πως έχουν αλυτρωτικές βλέψεις στην ελληνική Μακεδονία μέχρι τον Όλυμπο. Σ’ αυτήν την εθνικιστική έξαρση ο Γκλιγκόρωφ λέει πως αυτά είναι σαχλαμάρες, αφού εμείς ήρθαμε στα μέρη αυτά χίλια χρόνια μετά τον Μέγα Αλέξανδρο. Όμως αυτήν την άποψη δεν μπορεί να την περάσει στο κοινοβούλιο, γιατί δεν έχει την πλειοψηφία και αργότερα πεθαίνει. Έτσι οι Σκοπιανοί συνεχίζουν απτόητοι το παραμύθι «των απογόνων της Μακεδονικής δυναστείας και του Μ. Αλεξάνδρου».

Ποια είναι τα Σκόπια;

Οι Σκοπιανοί εγείρουν αλυτρωτικές βλέψεις, θέλουν να πάρουν την ελληνική Μακεδονία και κατάφεραν να αναγνωριστούν στην πλειοψηφία των κρατών του ΟΗΕ, ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Αλλά ποιοι είναι αυτοί; Έχουν τα «κότσια» για κάτι τέτοιο;

Το κράτος των Σκοπίων έχει έκταση 25.713 τετραγωνικά χιλιόμετρα και, σύμφωνα με την απογραφή του 2013, 2.065.769 κατοίκους. Στην πράξη πρόκειται λοιπόν για ένα κρατίδιο, το οποίο ποτέ δεν θα μπορούσε να τα βάλει με την πέντε φορές μεγαλύτερη Ελλάδα.

Εντούτοις όμως τα Σκόπια το παίζουν ισχυρά και απειλούν τους Έλληνες με τις πλάτες της Τουρκίας, η οποία υποστηρίζει τους Σκοπιανούς εναντίον των «γκιαούριδων» Ελλήνων. Άρα, δεν έχει σημασία, πώς θα ονομαστούν τα Σκόπια, γιατί, αν ξεσπάσει πόλεμος με τους Τούρκους, οι Σκοπιανοί θα εκμεταλλευθούν την περίσταση και θα διεκδικήσουν ελληνικές περιοχές. Ιστορικά ποτέ δεν λύθηκαν συνοριακά και επεκτατικά προβλήματα με την γραμματική και τους τίτλους.

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η Τουρκία, που αποτελεί τον κακό δαίμονα των Ελλήνων. Κατά συνέπεια όσο καιρό η Ελλάδα δεν ασκεί ρεαλιστική πολιτική, για να προφυλαχθεί από τις βλέψεις των Τούρκων, όποιες λύσεις κι αν βρει για τα σύνορά της, θα είναι ελλιπείς.Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (26)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Η εργατική τάξη | 17/02/2018 19:14
  Επειδή όλα τα σχόλια απηχούν απόψεις της αστκής τάξης, θα προσπαθήσω να παρουσιάσω την άποψη της εργατικής τάξης - τη διεθνιστική. Από τα ενικά θέματα κερδίζουν ή χάνουν ΜΟΝΟ οι αστοί, γιατί με την εδαφική επέκταση έχουν περισσότερους εργάτες να εκμεταλλεύονται. Για τον εργάτη είναι αδιάφορο αν την υπεραξία που παράγει, την τσεπώνει Έλληνας ή ξένος. Συνεπώς του είναι αδιάφορο το όνομα. Αν ο εργάτης της γειτονικής χώρας θέλει να λέγεται "Μακεδόνας", με γεια του με χαρά του - αρκεί να παλεύει μαζί με τον Έλληνα εργάτη ενάντια στο διεθνές κεφάλαιο. Για να το δείξει αυτό ο Έλληνας εργάτης, μόνο ένας τρόπος υπάρχει : στο θέμα της ονομασίας, να αναγνωριστεί η ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.
  Βλαδίμηρος
  απάντηση02
   
   
  Το Ελληνικο συμφερον | 04/02/2018 15:33
  Η ενταξη του κρατιδιου των Σκοπιων στη ΕΕ και ΝΑΤΟ θα επιτρεψει στην Ελλαδα να αυξηση την επιρροη της στο κρατιδιο μεσω της οικονομιας και σταδιακα να δημιουργησει μια νησιδα Ελληνικη στα Βαλκανια. Η διαλυση τους θα ωφελησει Τουρκια ( μουσουλμανικο τοξο ), Ρωσία (αποσταθεροποιηση Βαλκανιων και ΕΕ) και Αλβανια ( Μεγαλη Αλβανια).
  Real
  απάντηση22
   
   
  Κατάντια | 12/01/2018 06:56
  Ή μισή ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !!!! Υποδιξτε μου μια ευρωπαϊκή χώρα που θα δέχονταν να παραδόσουν το όνομα της πατρίδας τους σε ένα κρατίδιο όπως αυτό των Σκοπίων.....όποιος Έλληνας νάνος πολιτικός τολμήσει και το υπογράψει θα είναι ο μεγαλύτερος προδότης της ελληνικής ιστορίας . Θα τον δίχνουμε με το δάχτυλο στα παιδιά μας και θα τους λέμε , προσέξτε μη καταντήσετε έτσι ποτέ είναι ο έσχατος ευτελισμός του ανθρώπου .
  Απόδημος.
  απάντηση124
   
   
  ΤΟ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ !!!!! | 12/01/2018 06:24
  Μέγα λάθος οι Έλληνες να λέμε η Μακεδονία είναι Ελληνική ..... Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!! Υπάρχει χαόδες διαφορά...Ας εσθανθούμε επιτέλους το μέγεθος της ευθίνης μας σήμερα για τις αυριανές μας γενιές !
  Opodemos
  απάντηση111
   
   
  Μερικές ανακρίβιες 1ο | 11/01/2018 20:31
  Σημειώνονται μερικά προβλήματα : 1. Οι Σλάβοι (πολλά φύλα) άρχισαν να φθάνουν στα Βαλκάνια ήδη τον 6ο αι.2. Ηρθαν από την περιοχή μεταξύ της Πολωνίας και της Ουκρανίας. και όχι από τα Ουράλια. 3. Οι Βούλγαροι έχουν προέλθει από τις νοτιορωσικές στέππες, όπου κατοικούσαν υπό το εθνωνύμιο Μπαλκάρ γνωστοί ως Πρωτοβούλγαροι ή Ουννοβούλγαροι ή Τουρκοβούλγαροι.4. Οι σημερινοί Βούλγαροι είναι απόγονοι του κράματος πολλών λαών και φύλων : Πρωτοευρωπαίοι από την Παλαιολιθική και τη Μεσολιθική Εποχή, γεωργικοί πληθυσμοί από την Εγγύς Ανατολή στη Νεολιθική Εποχή, Θράκες πρωτίστως Οδρύσες (Ινδοευρωπαίοι), Αρχαίοι Ελληνες, Ρωμαίοι, Σλάβοι (από αυτούς η σλαβική γλώσσα), Ούννοι (από αυτούς το εθνωνύμιο Βούλγαροι) , Τούρκοι (οι Βούλγαροι ιστορικοί τους θεωρούν εξισλαμισθέντες Βούλγαρους (Πομάκοι), όπως οι Βοσνιάκοι είναι όντως εξισλαμισθέντες Σέρβοι ). Εν τω μεταξύ οι Πομάκοι στην Βουλγαρία ονομάζονται Τουρκοι.Συνέχεια
  Panos Terz
  απάντηση41
   
   
  Μερικές ανακρίβιες | 11/01/2018 20:29
  2ο 5. Τα εξής νοτιοσλαβικά φύλα έφθασαν μεταξύ του 6ου και του 7ου αι. μ. Χ. έως την Πελοπόννησο, αλλά τα περισσότερα έχουν κατακλύσει την Μακεδονία, η οποία προ των Μακεδόνων (8ος αι.π.Χ.) κατοικείτο από θρακικά και πιο πάνω από ιλλυρικά φύλα, ενώ οι Ελληνες είχαν μερικές "αποικίες " μόνον στα παράλια : Μιλήγγοι, Εζερίτες, Σαγουδάτες, Βαγιουνίτες (Βεουνίτες), Δραγοβίτες (Δρογοβίτες), Βερσίτες (Βεργίτες), Σμολιάνοι, Στρυμλιάνοι (Στρυμονίτες, εξ ού Στρυμών)), Βελεγισίτες, Ριγχίνοι, Ζαγορίτες (εξ ού Ζαγόρια). Στην Γερμανία ήταν 24 σλαβικά φύλα, κάτι που δεν είναι μυστικό. Σημειώνονται πολυάριθμα σλαβικά τοπωνύμια. Τί έχει συμβεί όμως με τα επίσης πολυάριθμα σλαβικά τοπωνύμια στην Ελλάδα ; έμειναν μόνον λίγα (π.χ, Τύρναβνος, Αράχοβα Ζαγόρια κτλ.). Πρόκειται για ρητορική ερώτηση. 6. Το τοπωνύμιο Μωριάς (Μορέας) είναι αναμφιβόλως σδλβικής προέλευσης : morje (θάλασσα , εδώ με την σημασία παραθαλάσσιο). Κάτι το παρόμοιο υπάρχει και στην Βορειοανατολική Γερμανία.
  Panos Terz
  απάντηση62
   
   
   
  Οι διαφοροι σοφοι της Οξφορδης.... | 11/01/2018 13:58
  που οπως διαβασα κανουν συνομιλιες περι εξευρεσης του ονοματως του κρατους ΜΑΪΜΟΥ ας διαβασουν τις λιγες αραδες που εγραψε παρακατω ο κυριος Κ.Γεργακοπουλος που υπολογιζω οτι πρεπει να ειναι καθηγητης. Δεν χρειαζετε να προσθεσω η να προσθεση κανεις τιποτα. Απλως ενα σας ευχαριστουμε κ. Γεργακοπουλε!!! Αυτα και μονο πρεπει να διαβαση ο Κυριος Κοτζιας αλλα δυστυχως του λείπουν, οπως και ολων οσων υποστηριζουν την συνθετη ονομασια ...τα γεννητικα οργανα που ειχαν ο Καραϊσκακης, ο Ελευθεριος Βενιζελος και πολλοι Ελληνες απο το 21 το 13 και το 40, για να το κανει και πραξη. ΥΓ Ας κανει λιγο διαιτα ισως ξαναεμφανιστουν παλι....
  Γ. Συνοδινος
  απάντηση82
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Η ΘΡΑΚΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ | 10/01/2018 23:38
  Όποιο όνομα και να δοθεί στα Σκόπια η Μακεδονία είναι ασφαλής από αλυτρωτικές βλέψεις εφόσον δεν υπάρχει Σλαβικός πληθυσμός. Οι ανταλλαγές πληθυσμών του περασμένου αιώνα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και Ελλάδας-Βουλγαρίας εξασφάλισαν εθνική ομοιογένεια στη Μακεδονία μας. Πέραν των Μικρασιατών και Ποντίων προσφύγων ακόμα και οι ντόπιοι Σλαβόφωνοι είναι οι περισσότεροι ελληνικής συνειδήσεως πλην ελαχίστων του Ουράνιου Τόξου. Δυστυχώς δεν συνέβη το ίδιο στη Θράκη όπου οι Μουσουλμανοι (Τουρκογενείς, Πομάκοι και Ρομα) εξαιρέθηκαν από την ανταλλαγή. Απαιτείται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ μεταφορά 100.000 ομογενών της πρωην ΕΣΣΔ ώστε να θωρακιστεί η Θράκη από τον Τουρκικό κίνδυνο και το ενδεχόμενο Κοσοβοποίησης.
  mixalis
  απάντηση143
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ιστιρίης απόδεξις. | 10/01/2018 19:07
  Πού ήσαν αυτοί, όταν ο Αλέξανδρος Α΄ ο Μακεδών, είπε στους Πέρσες: «Έλλην γένος ειμί τωρχαίον και αντ’ελεύθερης δεδουλομένην ούκ αν εθέλοιμι οράν την Ελλάδα».(Ηρόδοτος. Θ΄- 45)..«Έστι μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία» διαπιστώνει ο Στράβων (Γεωγραφικά, Ζ΄-9). «Τίνος και πηλίκης δει τιμής αξιοούσθαι τους Μακεδόνας, οι τον πλείω του βίου χρόνον ου παύονται αγωνιζόμενοι προς τους βαρβάρους,υπέρ της των Ελλήνων ασφαλείας».Πολύβιος Θ΄-35.Και το του Ηροδότου: «Όμαιμόν τε και ομόγλωσσον και θεών ιδρύματά τε και θυσίαι, ήθεά τε ομότροπα».Αυτοί ήρθαν- -φερτοί- 1.000 χρόνια μετά τον Μ.Αλέξανδρο.Ούτε μία λέξη της Γλώσσας τους ετυμολογείται βάσει της αρχαίας μακεδονικής διαλέκτου (δωρικής) ή της νέας.
  Κ. Γεργακόπουλος.
  απάντηση191
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
  η μακεδονία είναι ελληνική | 10/01/2018 18:12
  Αν έγιναν λάθη στο παρελθόν οφείλουμε να τα διορθώσουμε. Γιατί πρέπει να δεχτούμε σύνθετη ονομασία με τη λέξη Μακεδονία ; Το Βόρεια - Νότια , Παλιά - Νέα δεν ανοίγει την "όρεξη"; Τι έχουμε να κερδίσουμε με το σύνθετο όνομα ; Γιατί τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με την συνταγματική τους ονομασία παρά ψάχνουν για...."ακραίους" στη χώρα μου.Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική .Τα σύνθετα Από το καλοκαίρι ακόμα ,αλλάζουν το όνομα στο αεροδρόμιο! Ξεχνάτε μήπως πόσα σύνθετα ονόματα έχουν απορρίψει από το 1993 μέχρι σήμερα ;
  Κώστας
  απάντηση92
   
   
  Ελλάδα, πατρίδα μου, σπίτι μου. | 10/01/2018 17:50
  Προσοχή παρακαλώ!!!, Όχι τη λέξη Μακεδονία στο όνομα της FYROM. Είναι εγκληματικό για την πατρίδα μας.
  Σπύρος Βούτσιας
  απάντηση82
   
   
   
  Λιγότερα από 80 δις κοστίζει κατά τους ειδικούς το F 35 . | 10/01/2018 14:58
  Ο Ελ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει "προαιώνιους εχθρούς " Τούρκους και Βουλγάρους. Τους αντιμετώπισε με αναδιοργάνωση και ισχυροποίηση του Στρατού. Αυτή ήταν η προτεραιότητά του. Έτσι μπόρεσε να αντιμετωπίσει την απολύτως "ρευστή" από τα αντικρουόμενα συμφέροντα στα Βαλκάνια. Νομίζω ,και ελπίζω, ότι δεν θα " βαλκανοποιηθούν " τα Βαλκάνια. Ας είναι αχρείαστες, αλλά ενισχύστε τις Έν. Δυνάμεις! Τα ...υπερπλεονάσματα να διατεθούν για αυτό τον σκοπό και όχι για διανομή μερίσματος που εκμαυλίζει τις ψυχές μας. Οι φιλειρηνιστές θα διαφωνήσουν. Αν όμως είναι δικαιολογημένοι οι φόβοι μας, ας προετοιμαστούμε για να έχουμε Ειρήνη, διότι αν ό μη γένοιτο γίνει κάτι κανείς δεν θα ..σπεύσει να μας σώσει κανείς .
  Έκτωρ
  απάντηση298
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΟΧΙ στην λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, για την ονομασία του FYROM | 10/01/2018 13:22
  Οποιος πολιτικός είναι ΕΛΛΗΝΑΣ πατριώτης, δεν θα δεχτεί καμμία υποχώρηση στο θέμα ονομασίας του FYROM. Η λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, δεν πρέπει να εμπεριέχεται καθόλου στην ονομασία. Ούτε γεωγραφικοί προσδιορισμοί, ούτε ''ΝΕΑ'' γιατί αν υπάρχει νέα υπάρχει και παλιά, ούτε ''ΑΝΩ'' γιατί αν υπάρχει ανω, υπάρχει και κάτω.!!! ΤΕΛΟΣ, ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ, αυτοί μας έχουν ανάγκη,όχι εμείς.!
  VERA SAKANTANI
  απάντηση345
   
   
  Εμείς τι κάνουμε είναι το θέμα. | 10/01/2018 11:48
  Μια απόλυτα κατανοητή ματιά της ιστορίας του Μακεδονικού. Η αλήθεια είναι πως όπως και να το δει κάποιος, λίγο πολύ τα πράγματα έτσι είναι. Όταν έχεις κάποιον ο οποίος διεκδικεί, πάντα στο τέλος θα κερδίσει κάτι ακόμα και αν δεν δικαιούται τίποτα. Το βλέπουμε και στην ζωή. Κάνεις ένα λάθος στο δρόμο και τρακάρεις με κάποιον. Ξέρεις μέσα σου πως φταις μόνο εσύ. Ο άλλος δεν έχει καμία ευθύνη. Αν, υποστηρίξεις ότι και ο άλλος έχει ευθύνη, στο τέλος θα κερδίσεις κάτι έστω και μικρό και η ευθύνη θα επιμεριστεί. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα Σκόπια όλα αυτά τα χρόνια έπαιξαν το Μακεδονία παντού ξέροντας ότι στο τέλος το συνθετικό θα μείνει ακόμα και αν τους προσθέσεις κάτι ακόμα.Εμείς τι κάνουμε?
  Ιδιωτικός Υπάλληλος
  απάντηση412
   
   
   
  Ά γειά σου! | 10/01/2018 11:22
  Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η Τουρκία, που αποτελεί τον κακό δαίμονα των Ελλήνων. Κατά συνέπεια όσο καιρό η Ελλάδα δεν ασκεί ρεαλιστική πολιτική, για να ενταχθεί το Σλαβομακεδονικό Κράτος στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., το εξωθεί στις βλέψεις των Τούρκων! Στην πράξη πρόκειται λοιπόν για ένα κρατίδιο, το οποίο θα μπορούσε, και μπορεί, να γίνει η βεράντα στα Βαλκάνια από την πέντε φορές μεγαλύτερη Ελλάδα. Η Ελλάδα λοιπόν είναι ο φυσικός τους σύμμαχος και ο προορισμός τους για εμπορικές αγορές και τουρισμό. Διαφωνούν όμως οι επαγγελματίες πατριώτες και οι Μακεδονομάχοι του Fb! Καιρός λοιπόν να ξεδιαλύνουμε τους μύθους από την πραγματικότητα.
  Ελληνας Πατριώτης κι όχι λαϊκιστής - εθνικιστής
  απάντηση1819
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  θα επιτεθούν με τα λιανοντούφεκα΄. | 10/01/2018 11:16
  'ΑΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ οι Σκοπιανοί θα εκμεταλλευθούν την περίσταση και θα διεκδικήσουν ελληνικές περιοχές'.Οι κάτοικοι των Σκοπίων δεν ξεπερνούν τα 2 εκατ. και ο στρατός τους είναι ολιγάριθμος,κυρίως επαγγελματικός.Λόγω της μόνιμης κακής οικονομικής κατάστασης του μικρού τους κράτους και ανυπαρξίας κονδυλίων δεν διαθέτουν καν πολεμική αεροπορία.Μόνο μερικά παλιά ελικόπτερα κυρίως ρωσικής κατασκευής .Βλ βικιπαιδεία.Συνεπώς,πόλεμος δεν γίνεται με λιανοντούφεκα.Εκτιμώ κατόπιν τούτου οτι δεν θα υπάρξει διμέτωπος αγώνας προς βορράν και προς ανατολάς.Καθήκον μας είναι πάντως να ενισχύσουμε άμεσα τις συμμαχίες με Σερβία και Βουλγαρία για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.
  ρεαλιστής αναγνώστης
  απάντηση263
   
   
  Πολύ καλή αναδρομή. | 10/01/2018 11:13
  Άρα κύριε Αυγερινέ, ότι δεν κατάφεραν οι εαμoβούλγαροι στον συμμοριτοπόλεμο, το επιχειρούν σήμερα οι εφιάλτες του σύριζα!
  Zaglos
  απάντηση4816