από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Τρία χρόνια «αγκαλιά» με την Αριστερά

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Λες και ήταν χθες! Ο χρόνος περνάει από μπρος μας με ταχύτητα πυραύλου. Δεν προλαβαίνουμε να τον δούμε και να κάνουμε τις εκτιμήσεις μας και αυτός χάνεται από τα μάτια μας. Αλλά σε λίγο θα γιορτάσουμε-ούτως ειπείν- τη συμπλήρωση μιας αριστερής τριετίας. (25/1/2015 έως 25/1/2018). Θα πανηγυρίσουμε-τρόπος του λέγειν- γιατί, κακά είναι τα ψέματα ο λαός αισθάνεται οδυνηρά προδομένος, πικραμένος, απογοητευμένος και αγανακτισμένος. Του είχαν τάξει τόσο πολλά, αλλά εκείνος έχασε και τα λιγοστά που είχε. Τι απέγιναν όλα αυτά που χάθηκαν; Θα ανακτηθούν ποτέ; Καθαρά ρητορική ερώτηση.

«Αντιαριστερισμός»

Προς το παρόν εκείνο που βλέπεις είναι ένα μίσος για την Αριστερά, μίσος απύθμενο. Σε ένα πρόσφατο άρθρο μου εις το ηλεκτρονικό «Βήμα» διάβασα σχόλια αναγνωστών:

1. Η Αριστερά δεν είναι ιδεολογία, είναι ψυχική νόσος


2. Απέραντη περιφρόνηση και βαθύτατη αηδία… Αισθάνομαι για οτιδήποτε αριστερό και για οποιονδήποτε αριστερό. Για τον Τσίπρα τα αισθήματα αυτά είναι υψωμένα εις τη νιοστή δύναμη

Η Αριστερά είναι ψυχοπαθής. Οι Αριστεροί αντικείμενα μίσους. Η Δεξιά είναι υγιέστατη και το απέδειξε με ποικίλους τρόπους στη μακρόχρονη περίοδο που κυβέρνησε τη χώρα.

Αναρωτήθηκα όμως μήπως υπήρχε κάποια λογική βάση στην έκφραση αυτής της εμπάθειας και βρήκα ότι όντως υπήρχε κάτι : σφάλματα ασύγγνωστα που μας έφεραν επί ξηρού ακμής εκείνον τον καυτό Ιούλιο του 2015. 5 Ιουλίου το μοιραίο δημοψήφισμα το μέγα ΟΧΙ που πρέπει να πανηγυρίζεται δεόντως, όπως το ΟΧΙ ενάντια στο φασισμό και 15 Ιουλίου το τιμωρητικό μάθημα, η μεγάλη ανατριχίλα. Η τραγωδία του κεφαλαιικού ελέγχου, όπου ο πολίτης δικαιούνταν να αποσύρει από τις οικονομίες του ένα ελάχιστο ποσό, λες και του παρείχαν επίδομα βοηθείας από τα δικά του τα λεφτά. Οι πιστωτές μάς έδιναν ένα καλό μάθημα .

Και ο λαός, όπως ήταν φυσικό, έστρεψε το μίσος του ενάντια στους κυβερνώντες γενικά και στον Τσίπρα ειδικότερα. Ηταν κάτι χωρίς προηγούμενο να χάνει στις δημοσκοπήσεις δημοφιλίας και καταλληλότητας ως πρωθυπουργού, ο Τσίπρας από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησής του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ μέχρι πρότινος υπήρξε ο νέος, πολλά υποσχόμενος πολιτικός άνδρας, που πολλοί τον θεωρούσαν ικανό να σώσει όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη ολόκληρη (!).

Ολες οι επενδύσεις στις φρούδες αυτές ελπίδες χάθηκαν μονομιάς. Εκείνοι που αναθεμάτισαν τον Τσίπρα ήταν κυρίως όσοι τον ψήφισαν περιστασιακά, χωρίς να έχουν ιδιαίτερα καλές σχέσεις με την Αριστερά. Αυτοί που ένιωσαν ότι καταχράστηκε της εμπιστοσύνης τους. Ότι «τους έπιασε κορόιδο», κάτι που δε θα του συγχωρήσουν ποτέ και επιφυλάσσονται να το δείξουν στις ερχόμενες εκλογές καταψηφίζοντας τον με πρωτόγνωρο φανατισμό.

Μήπως έρχεται η «σωτηρία» μας;


Και τι θα μας προκύψει από αυτό; Μα δεν το ξέρουμε; Μια Δεξιά, το απόλυτο συνώνυμο της πλέον αποκρουστικής μορφής της διαφθοράς, της κομπίνας, της αρπαχτής, των απίστευτων σκανδάλων, του προκλητικότερου ημετερισμού, του πελατειακού κράτους που οι διαπρύσιοι κήρυκες τού αντιαριστερισμού καμώνονται πως δεν τα θυμούνται.

Αλλά αν αυτοί (Κεντροδεξιοί άμα τε και Κεντροαριστεροί του ΠΑΣΟΚ) υπήρξαν οι πρώτοι διδάξαντες την ανομία και την λεηλασία του πλούτου της χώρας, οι πρώτη φορά Αριστερά δεν υστέρησαν και πολλές φορές ξεπέρασαν τους συνάδελφους και συναπατεώνες. Ο Δοκτοροπροφέσορας κ. Κατρούγκαλος λ.χ. φαίνεται, ως αντιπολίτευση (προ του 2015) να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την αδικία που έγινε εις βάρος του λαού, όπως γράφει σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» («Η άποψή μου», «Η άλυτη αντίφαση») :

Ο θάνατος του εμποράκου είναι καθημερινός σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, ενώ κανείς δεν είναι σίγουρος ότι θα μπορέσει να σώσει το σπίτι του που τον κάνει νοικοκύρη και αυτή τη χρονιά

Όμως, μήπως περιγράφει την παρούσα συριζαϊκή κατάσταση πραγμάτων με αναντίρρητο ταλέντο μελλοντολόγου; Ποτέ το πρόβλημα των πλειστηριασμών δεν είχε την οξύτητα που έχει τώρα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί από ποιους κινδυνεύει να μείνει ανέστιος τώρα ο δύστυχος πολίτης; Όχι από τη ΝΔ, βέβαια, αλλά από τους προστάτες των φτωχών και αδυνάτων. Από τους «λαοπρόβλητους» κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται ότι θα έθεταν ένα οριστικό τέρμα στη λιτότητα.

Κι όμως, αν η λιτότητα μας έχει γονατίσει, αν η φτώχεια μας έχει ρημάξει, εν τούτοις πολλοί είναι εκείνοι –Ελληνες και ξένοι -που επιμένουν πως «κάτι γίνεται στη χώρα που ανθίζει η φαιδρά πορτοκαλέα». Ο ίδιος ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ad nauseam ότι λύτρωσή μας έχει προκαθορισθεί για το μήνα Αύγουστο ενεστώτος έτους. Τέρμα τα μνημόνια, οι διασυρμοί, οι εποπτείες και η παρά φύσιν ασέλγεια σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας μας-από τους Γερμανούς κυρίως- και γενικά ότι όλα θα πάνε δεξιά.

Ποιος όμως θα αναστήσει αυτούς έβαλαν τέλος στη ζωή τους ως θύματα της οικονομικής λαίλαπας που σάρωσε την Ελάδα από το 2009; Ποιος θα δώσει τα σπίτια τους σε αυτούς που τα έχασαν; Ποιος θα ξανασηκώσει τα ρολά των ερειπωμένων καταστημάτων που χρόνια τώρα φέρουν επί μακρόν την ταμπέλα «Ενοικιάζεται». Ποιος, τέλος πάντων θα πει στον ξενιτεμένο ανθό της ελληνικής νεολαίας: Παιδιά, γυρίστε πίσω. Δουλειές υπάρχουν και σας περιμένουν!

Τα διεθνή δημοσκοπικά «εύσημα»


Αλλά αισίως ανακηρυχτήκαμε ως «ο πιο δυστυχισμένος λαός του κόσμου(με 2η τη Βόρεια Κορέα) από το εγνωσμένου κύρους Ινστιτούτο Γκάλοπ, όπως μας πληροφορεί το περιοδικό «economist»). Το ίδιο περιοδικό ( αναγνωρισμένης σοβαρότητας) μας γνωστοποιεί ότι η Ευρώπη πάει καλύτερα οικονομικά (συμπληρώνω: όχι όμως και πολιτικά αν ληφθεί υπόψη η άνθηση της φασίζουσας ακροδεξιάς σε ουκ ολίγες ευρωπαϊκές χώρες ) και ότι η μόνη χώρα που δεν έχει φθάσει ακόμα στο στάδιο της ανάκαμψης είναι η Ελλάδα που την έχουν αφήσει πίσω Πορτογαλία ακόμα και η πολύ δοκιμασθείσα Κύπρος.

Πότε όμως θα «ανακάμψουμε και μεις με το χρέος να φθάνει τα 180 (190;) του ΑΕΠ; Ως πότε θα ακούμε το αποκρουστικό κλισέ: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο (δουλική συμμόρφωση με το μνημόνιο και την εποπτεία). Αλλά έχει μακρύ δρόμο να διανύσει ακόμα».

Δεν νομίζει κανείς ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν δια μαγείας, αλλά μια διαγραφή του χρέους μπορεί να αναστυλώσει το ηθικό των Ελλήνων. Μπορεί να γίνει το σημείο εκκίνησης και η άρνηση της μοιρολατρίας και της απόγνωσης από τις οποίες κατατρύχεται τώρα ο Ελληνας. Οι Γερμανοί έχουν χρέος να φανούν γενναιόδωροι , όπως κάναμε εμείς το 1953 μαζί τους, σε μια περίοδο φτώχειας και κακομοιριάς μας, όχι όπως είναι σήμερα αυτοί, ακμαίοι, ισχυροί και αρπακτικοί, ως αριστίνδην και πλουτίνδην ανακηρυγμένα αφεντικά της Ευρώπης.


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (42)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  εδω παππας εκει παππας πουνε ο παππας | 16/01/2018 18:26
  Σημαια απο ναϋλον υψωνουμε σημαια πλαστικη... κι ο ελληνας δεν εχει τιποτα να χαση και τιποτα να βρει... Μια απο τα ιδια μαστορα...μια μεριδα συριζα, μια νου δου, μια μεριδα δημοκρατικη συνεργασια, βαλε και μια πατετες κκε, μια σαλατα με χρυσα ωα, ενα λεβεντη με μπολικη σαλτσα, ψεκασε σε τα με Ανελ κα καρατζαφερη, ααααα περιμενε μαστορα ....βαλε και τρια αυγα τουρκιας...μια ταραμοσαλατα σκοπίων, μακεδονικο χαλβα.....και τα υπολοιπα ριχτα στον καμπινε ..... μαζι με αυτα που παραγγειλαμε ....γιατι τελικα η παρεα αποφασισε να παμε να φαμε σαφριδια στο Κερατσινι.
  Σαφριδης
  απάντηση31
   
   
  Και πώς θα διαγραφει το χρεος; | 13/01/2018 17:26
  Δηλαδη η καλυτερευση θα ερθει με διαγραφη του χρεους. Και επειδη ειναι αμφιβολο οτι οι δανειστες οικιοθελως θα μας το διαγραψουν θα πρεπει καποιος δικος μας να το ζητησει. Και ποιος θα το κανει αυτο; Και να βρεθει καποιος, με τι ειδικο βαρος θα απαιτησει διαγραφη χρεους; Αρα η κατασταση θα διαιωνιζεται ανεξαρτητως του ποιος εκλεγει.
  Δημήτρης Αποστόλου
  απάντηση31
   
   
   
  Μα δεν χρωστάμε μόνο στους Γερμανούς | 10/01/2018 14:27
  θυμάμαι πριν μήνες που ο Μαλτέζος είχε πει, όσον αφορά στην Μάλτα ξεχάστε το κούρεμα. Άν θυμάμαι καλά το ίδιο είχε πει και ο Σλοβένος και άλλοι μικρών χωρών που μάλιστα έλεγαν ότι δανείστηκαν ακριβότερα για να μας τα δώσουν από ό,τι μας χρέωσαν. Εκτός και άν μας τα χαρίσει μόνο η Γερμανία που το βλέπω χλωμό διότι εκεί υπάρχουν νόμοι που τηρούνται και οι νόμοι περίπου λένε ότι δεν δανείζεις και χαρίζεις λεφτά φορολογουμένων ή πας μέσα άς είσαι Μέρκελ άς είσαι Σόϊμπλε ή όποιος άλλος.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση304
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ο σοφός παππούς μου είχε δίκιο!!! | 10/01/2018 13:14
  Μου το είχε επισημάνει πολλές φορές: "Εγγγονέ, να θυμάσαι πάντοτε ότι αριστερός και καλός δεν γίνεται"!!!
  Εγγονός σοφού παππού
  απάντηση319
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες... | 10/01/2018 12:55
  Θεωρώντας ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, την 19η Μαίου 2019, απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες 493 ημέρες, (σχεδόν 16 μήνες), ενώ έχουν ήδη παρέλθει 1.082 ημέρες, (σχεδόν 36 μήνες ), πανάθλιας διακυβέρνησης της πατρίδας μας από αυτούς, (από την 25η Ιανουαρίου 2015). Δηλαδή έχει ήδη παρέλθει το 68,70 % του συνολικού χρόνου διακυβέρνησής των... Τι σημαίνει "λεχρίτης";;; Ετυμολογία: λεχρίτης < αρχαία ελληνική λέχριος Ουσιαστικό: λεχρίτης αρσενικό ο βρομιάρης, ο ανέντιμος, ο τιποτένιος.
  Νίκος
  απάντηση187
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Παρήλθον ανεπιστρεπτί αι ημέραι εκείναι... | 10/01/2018 12:25
  Το δεκαεξάμηνο χρονικό διάστημα Μάϊος 2014 - Σεπτέμβριος 2015, ο σύριζα εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για τέσσερις, (4), φορές, κερδίζοντας διαδοχικά τις ευρωεκλογές τον Μάϊο 2014, τις εθνικές εκλογές τον Ιανουάριο 2015, το δημοψήφισμα τον Αύγουστο 2015 και τις εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο 2015. Πλέον "Παρήλθον αι ημέραι εκείναι..." διότι ο σύριζα συγκυβερνά με τους ανεξάρτητους έλληνες για τριάντα έξι, (36), μήνες περίπου, είναι το δεύτερο κόμμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις από τον Ιανουάριο 2016, (δηλαδή για περίπου εικοσιτέσσερις (24), συνεχείς μήνες, με τεράστια διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία η οποία προηγείται), έχουμε όλοι αντιληφθεί το ποιος είναι και βαδίζει ταχύτατα προς συντριπτική ήττα.
  Γνώστης
  απάντηση2712
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Εκπληκτικό άρθρο! | 10/01/2018 12:23
  Οι δημοσκοπήσεις πλέον δεν κρύβουν ειδήσεις - λένε όλες τα ίδια πράγματα... Η δυσαρέσκεια είναι συντριπτική. Στην τελευταία MRB το 87,2% θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πάνε πολύ ή αρκετά άσχημα και το 88,6% ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι κακή ή πολύ κακή. Μόνο 1,6% και 1,1% αντιστοίχως έχουν αντίθετη άποψη, αποδέχονται δηλαδή το αισιόδοξο κυβερνητικό αφήγημα. Ευλόγως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν ανακάμπτουν. Η ΝΔ έχει πάρει μεγάλο προβάδισμα. Και το Κίνημα Αλλαγής κάνει μια ελπιδοφόρα εμφάνιση. Η μόνη είδηση (αν αποτελεί είδηση...) είναι ότι η ΝΔ κινείται πλέον στα όρια της αυτοδυναμίας. Μια παρατήρηση. Η αυτοδυναμία εξαρτάται αποκλειστικά από το ποσοστό του πρώτου κόμματος και από το ποσοστό που θα μείνει εκτός Βουλής. Η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο ενδιαφέρει μόνο τους περίεργους και γι' αυτό οι φανφάρες του τύπου «κλείνει η ψαλίδα» είναι άνευ σημασίας. Παράδειγμα. ΝΔ 38%, ΣΥΡΙΖΑ 17,5% και 8% εκτός Βουλής, πόσους βουλευτές βγάζει η ΝΔ; Περίπου 155-156. ΝΔ 38%, ΣΥΡΙΖΑ 37% και 8% εκτός Βουλής, πόσους βουλευτές βγάζει η ΝΔ; Πάλι 155-156. Συνεπώς το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σημασία για την αυτοδυναμία της ΝΔ. Πάμε παρακάτω. Πού κινείται τώρα η ΝΔ; Ολες οι αξιόπιστες δημοσκοπήσεις τη μετρούν κάπου μεταξύ 33% και 35,5% - εκτίμηση που διασταυρώνεται και από τις μετακινήσεις ψηφοφόρων. Για να πάρω ένα σημείο σύγκρισης, το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο του δημοσκοπικού ποσοστού με το οποίο πήγε ο Καραμανλής στις εκλογές του 2004 και του 2007 ή του ποσοστού με το οποίο ο Παπανδρέου πήγε στις εκλογές του 2009. Ολοι πήραν τελικά πάνω από 40%. Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ θα πάρει πάνω από 40%; Καθόλου. Σημαίνει απλώς ότι σε όλες τις εκλογές που ξέρουμε (με εξαίρεση τον Μάιο 2012) η τελική εκλογική ευθεία αποβαίνει υπέρ του πρώτου κόμματος. Το ίδιο συνέβη τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενα δημοσκοπικό ποσοστό της τάξεως του 27%-29% κατέληξε στην κάλπη 35%-36%. Αυτά λένε οι αριθμοί.
  Γνώστης
  απάντηση2711
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  εκείνο που με πληγώνει.... | 10/01/2018 12:22
  είναι ότι ο Συριζα τα κατάφερε καλύτερα από μας. Πήρε τα εύσημα από τους Ευρωπαίους, ενώ εμείς ξεροσταλιάζαμε για ένα εύγε και δεν μας το δίνανε. Κατάφερε και ικανοποίησε τις απαιτήσεις των Ανθρωποφάγων δανειστών, και ταυτόχρονα δεν έριξε τον λαό στην απόγνωση, όπως τον είχαμε ρίξει εμείς. Καταφέρνει και συμμαζεύει το κράτος, ενώ εμείς δεν καταφέραμε ούτε ευρώ να μαζέψουμε. Έκανε μόνο μια μείωση συντάξεων, ενώ εμείς είχαμε κάνει 11. Τι να πεί κανείς; Αυτό είναι που με πληγώνει. Εμείς θέλαμε Ευρώπη, και η Ευρώπη προτιμά τον Αlexis....Πολύ φοβάμαι, μήπως μείνουμε για πολλά χρόνια στο αράουτ, και παίζει συνεχώς μπάλα ο Σύριζα....
  Απογοητευμένος Δεξιούλης
  απάντηση1633
   
   
   
  "Εκλογικό αγγούρι" επικών διαστάσεων... | 10/01/2018 12:18
  Στην καθομιλουμένη, ορίζεται ως "εκλογικό αγγούρι" η διαφορά των ποσοστών ψήφου μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος. Ο σύριζα πρόκειται να εισπράξει "εκλογικό αγγούρι" επικών διαστάσεων στις επόμενες εθνικές εκλογές. Και με την ψήφο μου στη Νέα Δημοκρατία, θα συντελέσω και εγώ στη μεγέθυνση του "εκλογικού αγγουριού" αυτού!!!
  Ψηφοφόρος
  απάντηση2115
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  προετοιμασθείτε αγαπητοί δεξιοί συμπολίτες μας... | 10/01/2018 12:04
  Γνωρίζω την ευαισθησία σας, και ταυτόχρονα γνωρίζω πόσο επισφαλής είναι η ψυχική ισορροπία των ανθρώπων, ιδίως σε έναν εφιαλτικό νεοφιλελεύθερο κόσμο, όπως ο δικός μας. Σας συνιστώ με απέραντη συμπάθεια, να προμηθευτείτε τόνους ηρεμιστικών χαπιών και να συμβουλευθείτε ειδικούς ιατρούς, καθ΄ότι από ότι φαίνεται, η κυβέρνησις ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει και αντιστρέφει την κοινή γνώμη. Η πτωτική δημοσκοπική πορεία αντιστρέφεται και εκεί που πηγαίνατε για περίπατο, τώρα πάτε για ντέρμπυ, και σε λίγο για εκτός έδρας αγώνα. Πρέπει λοιπόν να συνηθίσετε στην ιδέα της μακρόχρονης παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, και αυτά τα περί αριστερής παρενθέσεως να τα ξεχάσετε. Υπομονή καημένα μου νουδούλια..ίσως..κάποτε!
  Γρηγόρης Κάλλας
  απάντηση1334
   
   
  DUM SPIRO SPERO | 10/01/2018 11:44
  Γλυκά και πικραμένα νουδουλάκια, μην απελπιζόσαστε. Κάντε υπομονή, και ίσως σε 50, σε 70, σε 100 χρόνια, όταν θα έχει σίγουρα φθαρεί η κυβέρνησις της Αριστεράς, τότε ίσως ( αν υπάρχετε βέβαια) ίσως λέγω, ξαναβγείτε....Τώρα που ο λαός, ξέρασε από πάνω του, τους μπάστακες της Δεξιάς, και κατάλαβε τι σημαίνει να αναπνέεις με ελπίδα, πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο το βρίσκω, να ξαναεπαναφέρει την γλυκειά νουδούλα στον λαιμό του. Ήδη η δημοσκοπική διαφορά συρρικνούται ταχέως, και εκεί που νομίζατε, ότι πάτε για αυτοδυναμία, τώρα πάτε για ντέρμπυ, και σε λίγο πάτε για αξιοπρεπή ήττα, και στο τέλος θα καταλήξετε σε εκλογικό όλεθρο....Κουράγιο, δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν ξαναβγεί η γλυκειά νουδούλα.
  Πλατώνογλου
  απάντηση1531
   
   
   
  Παίδες, το γνωστότατο ψώνιο "Θούκυ"... | 10/01/2018 11:37
  Εμφανίσθηκε και πάλι, στη στήλη αυτή!!! Οι ημέρες μας θα "ζωντανέψουν" από τις φιλοσυριζαίϊκες αρλούμπες του!!!
  Διακεδάζων με τον Θούκυ
  απάντηση2313
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  o εθισμός είναι κακό πράγμα.... | 10/01/2018 11:33
  Ο εθισμός στην εξουσία δημιουργεί ψυχικά τραύματα, σε περίπτωση απώλειας της εξουσίας. Κατανοώ καημένα δεξιά νουδούλια, ότι ήσασταν συνηθισμένοι στην εξουσία, σας άρεσε να σας φωνάζουν ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, νομίσατε ότι η καρέκλα, σας ανήκει δικαιωματικά...και ξαφνικά ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΤΕ ΜΕ ΦΡΙΚΗ, ότι ο λαός αποφάσισε, να σας αφαιρέσει την εξουσία, και να την δώσει στην Αριστερά. Ε..είπατε στην αρχή, θα είναι μια παρένθεσις.Όμως διαπιστώνετε, ότι αυτή η παρένθεσις, μπορεί να συνεχισθεί. Ότι ο Τσίπρας πέτυχε πολύ καλύτερα από εσάς. Ότι υπάρχει η φρικαλέα πιθανότης να ξαναβγεί. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ; ΑΛΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΛΟΙ. Σας συνιστώ να προμηθευτείτε άμεσα Λεξοτανίλ
  Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ
  απάντηση1327
   
   
  εχετε την κατανόηση μου και την συμπόνια μου.... | 10/01/2018 11:26
  Δυστυχή νουδούλια, σας κατανοώ και συμμερίζομαι την ψυχική σας αναστάτωση. Καταλαβαίνω, ότι ήσασταν έτοιμοι να ξανακαβατζωθείτε στην εξουσία σε ενδεχόμενες εκλογές, ωστόσο μετά τις αλλεπάλληλες επιτυχίες της Κυβερνήσεως Τσίπρα, βλέπετε, ότι η δημοσκοπική διαφορά μειούται συνεχώς, και ότι ο λαός αρχίζει και εκτιμά το έργον της κυβερνήσεως αυτής. Άσε που όταν ακούμε ΝΔ μας πιάνει σύγκρυο, γιατί ξέρουμε ότι θα υποταχθείτε σε όσα ζητούν οι ξένοι και οι πλουτοκράτες, οπότε....Το όραμα της επιστροφής σας στην εξουσία, αρχίζει και θολώνει. Η αγωνία αρχίζει και φωλιάζει στα στήθη σας. Τι θα γίνει; Θα ξαναβγεί ο Τσίπρας ρωτάτε ανομολόγητα ο εις τον άλλον. Σας συμπονώ καημένα νουδούλια. Κουράγιο....
  Θουκυδίδογλου
  απάντηση1428
   
   
  Τρία χρόνια "αγκαλιά"με την Ναζιστερα. | 10/01/2018 09:28
  Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την πορεία ενός Κόμματος που διαθέτει τάγματα εφόδου τύπου δεν πληρώνω,περάστε ελεύθερα,τραμπουκιζει κόσμο καίει τράπεζες με ανθρώπους μέσα, για την εξέλιξη του σαν κυβέρνηση. Σταματήστε επιτελουςαυτό το αριστερά. Οποιο κόμμα διαθέτει τάγματα εφόδου σαν το ΠΑΜΕ ειναι Ναζιστικό.
  φανουρης
  απάντηση3313
   
   
   
  Θα τιμωρηθεί η οίηση του τσίπρα... | 10/01/2018 09:05
  Και ο κ. Τσίπρας, θα πείτε, πώς αντιδρά; Στην πρώτη εμφάνισή του για το 2018 στο Υπουργικό Συμβούλιο φάνηκε κυρίως απολογητικός για το τι έκανε η κυβέρνησή του ώστε να βγει η χώρα από την κρίση και απλώς κήρυξε τη χρονιά που ήδη διανύουμε ως έτος απαλλαγής από τα μνημόνια. Κατά τα άλλα, δεν έχει εγκαταλείψει την οίησή του, ότι δηλαδή «παίζει χωρίς αντίπαλο», και να κάνει σχέδια για την κυβέρνηση... 2019 - 2023! (Το τελευταίο το αποκάλυψε ο Δ. Παπαδημούλης σε ραδιοφωνική του εκπομπή.)
  Τιμωρός αχρείων πασχόντων από οίηση
  απάντηση2912
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Για να μη το κουράζουμε άσκοπα... | 10/01/2018 09:02
  Κ. ομότιμε, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ αριστερά!!!
  Επίτιμος
  απάντηση4115
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Προτιμώ τη Δεξιά, ... | 10/01/2018 08:10
  Ως απείρως καλύτερη από την κάθε μορφής αριστερά!!!
  Πολίτης
  απάντηση3916
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Το ότι η αριστερά δεν είναι ιδιεολογία αλλά ψυχική νόσος... | 10/01/2018 07:56
  Είναι πλέον παγκόσμια παραδεκτό. Απομένει να διευκρινισθεί εάν ο πάσχων από τη νόσο αυτήν έχει οποιαδήποτε πιθανότητα μελλοντικής ίασης, (το οποίο δείχνει πολύ χλωμό...).
  Χλευαστής αριστερών
  απάντηση4013
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων