Ηταν ίσως από τις πλέον βαρετές και πολύωρες συνεδριάσεις για την ψήφιση του προϋπολογισμού. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε επί 68 λεπτά, κούρασε τους πάντες (το παραδέχθηκε και ο ίδιος) και στη διάρκεια της ομιλίας του συνέβησαν τα εξής: Πρώτα απ’ όλα ο Κ. Μητσοτάκης (που μίλησε επί 57 λεπτά) έλεγε στους συνεργάτες του ότι «κόντεψε να με πάρει ο ύπνος ακούγοντας τον Τσίπρα». Δεύτερον, κάποια στιγμή, την ώρα που μιλούσε ο κ. Τσίπρας, βγήκε για λίγο από την αίθουσα ο Ι. Δραγασάκης και βρήκε την ευκαιρία ο Κωστής Χατζηδάκης να φωνάξει: «Ούτε ο Δραγασάκης δεν τον άντεξε». Επίσης: η Αλέκα Παπαρήγα έβγαλε το… τάμπλετ της και έλυσε ένα σταυρόλεξο (φωτογραφία). Οι γαλάζιοι βουλευτές θέλησαν να τσεκάρουν από τα κινητά του εάν όντως οι πληγές του Φαραώ (για τις οποίες μίλησε ο Ευ. Τσακαλώτος) ήταν δέκα ή… εφτά. Τις μπέρδεψαν με τα επτά θαύματα ή με την περίοδο των παχιών αγελάδων. Θέλετε κι άλλα; Εμαθε όλη η Βουλή (και μάλιστα από μικροφώνου) ότι ο Κωστής Χατζηδάκης θα γίνει πατέρας (γι’ αυτό και ψήφισε πρώτος). Στη διάρκεια της ψηφοφορίας ο Πρωθυπουργός κατέβηκε στα βουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και άρχισε τα γνωστά του αστειάκια με τα οποία οι πάντες γέλασαν (ας μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά…). Ενα «συνεργείο» γαλάζιων βουλευτών σημείωναν σε χαρτί 4χ4 τα κατά τη γνώμη τους ψέματα που έλεγε ο κ. Τσίπρας, ενώ ένα άλλο «συνεργείο» γαλάζιων βουλευτών αναχώρησαν προς Χίλτον μεριά, στο εστιατόριο «Αγορά» για μακαρονάδες και κρασάκι.


Η Σοφία, ο Καμμένος και το… κότερο


Μήνυση και αγωγή προτίθεται να καταθέσει η Σοφία Βούλτεψη εναντίον του Πάνου Καμμένου για όσα είπε από το βήμα της Βουλής (στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό), ότι δηλαδή τα «άρπαξε» εργαζόμενη ως δημοσιογράφος, επειδή ο τότε εργοδότης της ελάμβανε δάνεια: «Δεν πρόκειται να του το συγχωρέσω αυτό, δεν μπορώ άλλα ψέματα» έλεγε και τηλεφωνούσε στον σύζυγό της για να συνεννοηθούν τα περί δικαστικής προσφυγής. Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι ότι η κόντρα Καμμένου και Βούλτεψη είναι παλιά και χρονολογείται από το 2011, όταν (όπως λέει η κυρία Βούλτεψη) ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ της πρότεινε να ενταχθεί στο κόμμα του: «Μου είπε σε θέλω οπωσδήποτε στο κόμμα μου, αλλά εγώ του έκοψα τη φόρα λέγοντάς του ότι δεν προδίδω την παράταξή μου, τη ΝΔ». Από τότε, κατά την κυρία Βούλτεψη ο κ. Καμμένος την έβαλε στο μάτι. Αλλά τι συνέβη και την ώρα που ο υπουργός Αμυνας διάβαζε ήρεμα την εισήγησή του για τον προϋπολογισμό εξερράγη και επιτέθηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στην κυρία Βούλτεψη; Ας αφήσω την ίδια να το περιγράψει.
nnn
«Ξαφνικά, ενώ ήταν ήρεμος και έκανε την ομιλία του, άρχισε να τσιρίζει. Δεν κρατήθηκα και του φώναξα: «Ποιος σε κούρδισε πάλι εσένα;». Ε, αυτό ήταν, και άρχισε εκτός εαυτού να μου επιτίθεται, όπως το είδαν όλοι από την τηλεόραση». Καθ’ όλη τη διάρκεια που ο κ. Καμμένος στρεφόταν εναντίον της και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προέτρεπε τις πρακτικογράφους να μην περάσουν τίποτε από όσα λέγονταν στα πρακτικά της Βουλής, η κυρία Βούλτεψη αποκάλεσε τουλάχιστον έξι φορές τον κ. Καμμένο «απατεώνα» και τρεις φορές «ψεύτη». Αλλά δεν ακούστηκαν, αφού η φασαρία που γινόταν κάλυψε τη φωνή της.
nnn
Το θέμα όμως είναι άλλο. Ο κ. Καμμένος είπε ότι έχει φωτογραφίες της κυρίας Βούλτεψη πάνω στο κότερό του όταν την πήγε βόλτα. Η κυρία Βούλτεψη όμως το διαψεύδει, λέγοντας ότι ουδέποτε μπήκε στο κότερο Καμμένου και αν υπάρχουν φωτογραφίες, αυτές θα είναι προϊόν… μοντάζ. Παρατήρησε όμως και κάτι άλλο. Οτι ο υπουργός Αμυνας παραδέχθηκε ότι είχε μεγαλύτερο κότερο και τώρα έχει μικρότερο: «Μάλλον τον χτύπησε η κρίση» λέει η κυρία Βούλτεψη, «αλλά πείτε μου, την ώρα που κόβουν το ΕΚΑΣ, αυτοί αγοράζουν κότερα, έστω και μικρότερα από αυτά που είχαν;».


nnn
Για την ιστορία, σας αναφέρω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία Βούλτεψη κάνει τον κ. Καμμένο να εξοργίζεται. Τον Μάιο του 2016, ενώ ο υπουργός Αμυνας ανέβαινε στο βήμα της Βουλής για να στηρίξει την κυβέρνηση, η κυρία Βούλτεψη του φώναξε από κάτω: «Τελείωσες τον πόλεμο, Πάνο, και έβγαλες τη στολή;». Ηταν τότε που ο υπουργός Αμυνας φωτογραφήθηκε στο γραφείο του με στολή… στρατάρχη, ετοιμοπόλεμος.


Και άδειασμα από τον Γιούνκερ


Τέτοιο άδειασμα από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν το περίμενε ο Αλέξης Τσίπρας, και μάλιστα χριστουγεννιάτικα, την ώρα που διεξαγόταν η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Δήλωσε, λοιπόν, ο πρόεδρος της Κομισιόν όταν ρωτήθηκε εάν θα συνεργαστεί με τον νέο καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς: «Εδώ έχω συνεργαστεί με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα. Θα συνεργαστούμε με όλους τους υπουργούς της Αυστρίας με τον καλύτερο τρόπο». Μετά από αυτό είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν non papers από το Μαξίμου κατά του κ. Γιούνκερ (για… διαπλοκή ή για πολιτική σύγχυση) και ο Πάνος Καμμένος να καταθέσει μήνυση, αφού όσους τον αποκαλούν «ακροδεξιό» τους διώκει δικαστικώς.

Με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κανείς δεν χάνεται

Θυμάστε τον Γιάννη Ταφύλλη; Τον απόστρατο αξιωματικό που θήτευσε για περίπου έναν χρόνο ως Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής και παραιτήθηκε νύχτα από τη θέση του πριν από λίγους μήνες, χωρίς ποτέ να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις από την κυβέρνηση; Κανείς δεν χάνεται στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Ο Ταφύλλης αναλαμβάνει διευθυντής στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ), σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Τόσκα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το ΚΕΜΕΑ είναι φορέας που εποπτεύεται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και εκπονεί μελέτες ασφαλείας. Λέτε να μακροημερεύσει (τουλάχιστον σε αυτή) τη θέση του

HeliosPlus