Οσο περισσότερα σκάνδαλα ισοπεδώνουν το ανύπαρκτο ηθικό πλεονέκτημα της αριστερής κυβέρνησης, όσο περισσότερο όζουν κυβερνητικές εμφανείς ή αφανείς μεθοδεύσεις, τόσο θα κυριαρχεί ο καθεστωτικός αντιπερισπασμός του τύπου «δεν δικαιούσθε διά να ομιλείτε». Από τις αποκαλύψεις για τις μεθοδεύσεις χειραγώγησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης μέχρι τους μεσάζοντες στην πώληση οπλικού υλικού, από τις συνομιλίες με ισοβίτες μέχρι τη νόμιμη αλλά διόλου ηθική αποταμίευση εκατομμυρίων ευρώ απο αριστερούς υπουργούς σε τράπεζες του εξωτερικού και από τα χημικά εναντίον συνταξιούχων διαδηλωτών μέχρι τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, η κυβερνητική αντίδραση είναι σταθερή.
Το «κοίτα ποιος μιλάει» είναι η ασύλληπτη και πλήρως ανεπαρκής απάντηση που οι κυβερνώντες αρθρώνουν με επιθετική θρασύτητα, επιδιώκοντας να διεγείρουν τα αντανακλαστικά ενός λαού που προδόθηκε αρκετές φορές στο παρελθόν. Ακόμη και απέναντι στην ανείπωτη τραγωδία της Μάνδρας, με τους 23 αδικοχαμένους νεκρούς, η απάντηση της κυβερνητικής περιφερειάρχου μετά την «ηρωική» μήνυση που κατέθεσε ήταν ότι για την τραγωδία ευθύνονται 40 χρόνια λεηλασίας της γης από όλους τους προηγούμενους αιρετούς! Κατά συνέπεια ό,τι και αν συμβαίνει σήμερα στη χώρα, όσο και αν η διαφθορά καλά κρατεί, όσο και αν επιχειρείται η χειραγώγηση θεσμών, όσο και αν η φοροεπιδρομή διαλύει κάθε παραγωγική προοπτική της χώρας, όσο και αν η ανικανότητα στην καθημερινή διακυβέρνηση είναι ανεκδιήγητη, επειδή τα σαράντα χρόνια του δημοκρατικού μεταπολιτευτικού βίου είναι πολύ περισσότερα από τα τρία χρόνια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ουδείς δικαιούται να ομιλεί!
Με αυτή την ανατριχιαστική καθεστωτική ρητορική απευθύνεται στην κοινή γνώμη ο Πρωθυπουργός. Τον συμπληρώνουν επιτυχώς οι υπουργοί εκείνοι που συμμετέχουν με το ύφος και το ήθος τους στη φιλοτέχνηση του «τσαμπουκαλεμένου» προφίλ της κυβέρνησης. Με αυτόν τον τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, αφαιρώντας τους ουσιαστικά κάθε δικαίωμα αντιπολιτευτικής κριτικής, λόγω προτέρου ανεντίμου βίου! Και καθώς ο συμψηφισμός των σαράντα χρόνων μεταπολιτευτικού δημοκρατικού βίου με τον βίο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λαού θέλοντος, δεν θα καταστεί ποτέ εφικτός, αφού η ήττα του «καθεστώτος της πρώτης φοράς Αριστεράς» στις επόμενες εκλογές μοιάζει αναπόδραστη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρεί να εκβιάζει την πολιτική του διάσωση ποντάροντας σε αυτόν τον αδύνατο συμψηφισμό.
Μόνο που στις νέες γενιές των ψηφοφόρων το δεν δικαιούσθε διά να ομιλείτε ακούγεται περίπου ως κινέζικα, στους δε μεγαλύτερους ως η πιο γκροτέσκα εκδοχή του βαθέος παρελθόντος.
Η κυρία Μιλένα Αποστολάκη είναι πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ