-Δύσκολο το έργο των συναδέλφων που κάλυψαν από τηλεοράσεως τις καταστροφές στη Μάνδρα. Είναι όμως εύκολο όποιος βρίσκεται έξω από τον χορό να σχολιάζει το ντύσιμό τους, τα ελληνικά τους, τον τρόπο με τον οποίο περπατούν, μιλούν, αντιδρούν. Είναι, ενίοτε, και άδικο.
l
-Βεβαίως, όσο και αν δικαιολογείσαι να κάνεις κανένα λάθος όταν βρίσκεσαι στον αέρα –δεν είμαστε όλοι, π.χ., Λιάνα Κανέλλη που μπορεί να μιλάει επί ώρες χωρίς να ξεφύγει ούτε κόμμα -, υπάρχουν και μερικά λάθη που δεν επιτρέπεται να τα κάνουμε. Αλλά επιμένουμε να τα κάνουμε. Δεν μπορείς να λες «η κυρία Μαρία κυριολεκτικά πνίγηκε όταν το ρέμα εισέβαλε στο σπίτι της» και να έχεις την κυρία Μαρία δίπλα σου. Το «κυριολεκτικά» αφορά τους (δυστυχώς) νεκρούς, όχι όμως και την κυριολεκτικά τρομαγμένη αλλά και κυριολεκτικά σώα συνομιλήτριά σου.
-Μετά τις πλημμύρες ήρθαν και τα μπερτάκια στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μάνδρας. Βλέποντας τα απερίγραπτα πλάνα, ακούσαμε πάλι ότι «οι παρευρισκόμενοι ήρθαν κυριολεκτικά στα χέρια». Αυτό πώς γίνεται;
-Εξυπνη η απόφαση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη να δώσει συνέντευξη στον τσολιά της «Ελληνοφρένειας». Ωραίες και οι ερωτήσεις του τσολιά.
-Αναρωτιόμουν αν «κυνήγησαν» πολύ τον καλεσμένο τους για να δεχθεί να τους μιλήσει, έμαθα όμως πως δέχθηκε αμέσως και πως όλα έγιναν γρήγορα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν φοβήθηκε το αναρχικό χιούμορ της εκπομπής ούτε όταν ρωτήθηκε «μπάφο έχεις κάνει;». «Ναι» απάντησε και δεν έδειξε αμηχανία όταν ο τσολιάς συνέχισε: «Το ξέρει η μάνα σου; Το ξέρει ο παππούς σου; Τι είναι αυτά που λες;».
-«Ναι λοιπόν, είναι αλήθεια» παραδέχθηκε ο κ. Μπακογιάννης, με τον τσολιά να επιμένει: «Κάνεις ακόμη;». «Οχι!». «Στα οικογενειακά τραπέζια, τίποτα;». «Μερικές φορές έχω αισθανθεί την ανάγκη αλλά δεν το έχω κάνει». Και εκεί που γελούσε, ήρθε η επόμενη (δύσκολη) ερώτηση: «Αν συναντούσες τον Εκτορα Κουφοντίνα, τι θα του έλεγες;». Για όλα τον ρώτησε ο τσολιάς. Μήπως να τον προτιμήσουν και στις σοβαρές πολιτικές εκπομπές; Εχει τον τρόπο!
-Και η Ζέτα Μακρυπούλια έχει τον τρόπο της, ως παρουσιάστρια του «Ρουκ Ζουκ». Η όμορφη και φωτεινή εμφάνισή της είναι δεδομένη και σίγουρα αποτελεί δυνατό χαρτί για την τηλεοπτική καριέρα της, ειδικά σε μια χώρα όπου έχουμε μάθει σε παρουσιαστές (σαν) μοντέλα. Ωστόσο ξέρει επιπλέον να μιλάει χωρίς να λέει αρλούμπες, είναι γρήγορη και χαριτωμένη στις αντιδράσεις της, και έχει χιούμορ. Την ίδια στιγμή, όσο και αν το παιχνίδι προέρχεται από μια παλιά για την ελληνική τηλεόραση εποχή, παρακολουθείται ακόμη με ενδιαφέρον, είναι ό,τι χρειάζεται για χαλαρή ψυχαγωγία.
-Στο «Τατουάζ» η κακιά Μαργκώ Νίβεν-Αδαμίδη (Κοραλία Καράντη) έχει υστερικό ξέσπασμα όταν συνειδητοποιεί πως ο γιος της σκοπεύει να την απομακρύνει από την επιχείρησή τους. Δείτε τώρα πώς από μια ασήμαντη λεπτομέρεια μπορεί μια δραματική σκηνή να γίνει κωμωδία: Ενώ η Μαργκώ κοπανιόταν, το μάτι μου έπεσε στη βιβλιοθήκη πίσω της, όπου διέκρινα την πεντάτομη παιδική εγκυκλοπαίδεια που είχα όταν πήγαινα στο Δημοτικό. Μέσα στο λονδρέζικο εφοπλιστικό γραφείο! Τελικά στην τηλεόραση πρέπει να προσέχεις και την παραμικρή λεπτομέρεια!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ