Στον ξερό τον κάμπο, λέει η λαϊκή ρήση, ένα σπίρτο αρκεί για να λαμπαδιάσει όλος ο τόπος. Η θρυαλλίδα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αυτή που θα ανάψει τις φωτιές, δεν είναι άλλη από τον Π. Καμμένο (φωτογραφία). Ενας υπόγειος αναβρασμός επικρατεί τούτες τις ημέρες για τον υπουργό Αμυνας και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην Κουμουνδούρου. Ο χαρακτήρας του, ο τρόπος που πολιτεύεται που δεν συνάδει με τις πεποιθήσεις, τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση που έσκασε με τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία, η δικομανία του, οι επιθέσεις που εξαπολύει συνεχώς επί δικαίους και αδίκους, έκαναν τη μουρμούρα για τα «καμώματα» του συγκυβερνήτη τους ανάμεσα στους Συριζαίους να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Και έφτασαν σήμερα στο σημείο να κάνουν λόγο ότι ο κ. Καμμένος για αυτούς πολιτικά δεν είναι πλέον υπερασπίσιμος.
nnn
Είναι χαρακτηριστικό, όπως συριζαίοι βουλευτές έλεγαν την Πέμπτη σε πηγαδάκια στη Βουλή, ότι «ο Πρωθυπουργός δεν πάει τη Δευτέρα στο Κοινοβούλιο για να υπερασπιστεί τον Πάνο Καμμένο, αλλά ζήτησε να πάει για να μην τα κάνει κι άλλο… θάλασσα ο Καμμένος». Μην περιμένετε να σας πω τα ονόματα Συριζαίων που έλεγαν αυτά για ευνόητους λόγους, όπως καλώς αντιλαμβάνεστε.
Οι γκρίνιες και η στήριξη


Από την επομένη των εκλογών του 2015 υπήρχε γκρίνια για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ (και ειδικά του κ. Τσίπρα) με τον κ. Καμμένο και το κόμμα του, τους ΑΝΕΛ. Αλλοι τις διατύπωσαν σε κομματικά όργανα, άλλοι στον ίδιο τον κ. Τσίπρα, πλην όμως ο Πρωθυπουργός για να κυβερνήσει δεν είχε άλλη, όπως έλεγε, επιλογή. Και εν συνεχεία γεύτηκαν οι πάντες τις συνέπειες της απόφασής του…
nnn
Πόσο αλήθεια μπορεί ακόμα το Μέγαρο Μαξίμου να εμπλακεί στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, τη στιγμή που στις ομόφωνες (όπως ειπώθηκε) αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ υπάρχουν οι υπογραφές όλων όσοι μετέχουν, περιλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού; Αυτή καθαυτή την υπογραφή των μελών του ΚΥΣΕΑ και του κ. Τσίπρα έχει βεβαίως στα χέρια του ο υπουργός Αμυνας.
nnn
Ο κ. Τσίπρας θέλοντας προφανώς να δείξει πως δεν φοβάται μια αναμέτρηση στη Βουλή με τον Κ. Μητσοτάκη έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής… ηρωική επιστολή (δεν απέδρασα στο Παρίσι για να μην παραστώ στη Βουλή, ή έλα Κυριάκο στη Βουλή να αναμετρηθούμε, όπως έγραφε). Εμαθα μάλιστα ότι δόθηκε εντολή στους συνεργάτες του και στους λογογράφους του να ξεσκονίσουν όλα τα σκάνδαλα από της εποχής ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, ώστε να… «αποστομώσει» τον κ. Μητσοτάκη στη «μονομαχία» τους τη Δευτέρα. Με αυτά τα «όπλα» θα εμφανιστεί στη Βουλή. Αλλά, όπως λένε και οι παλιοί πολιτικοί, πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό, που χιλιοειπώθηκε με τους πιο δραματικούς τόνους από τα πρωθυπουργικά χείλη (και από τον κ. Καμμένο), χωρίς πολιτικά αποτελέσματα. Οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν καθαρά. Ο κόσμος βαρέθηκε να ακούει τα ίδια και τα ίδια.
nnn
Εδώ που τα λέμε το τελευταίο διάστημα τίποτα δεν βγαίνει στην κυβέρνηση. Ούτε τους βγήκε όπως είχαν εξαγγείλει (με διάγγελμα παρακαλώ) το μέρισμα, ούτε έπιασαν «λαβράκια» από τα Paradise Papers (στα οποία τόσο πολύ επένδυσαν τις επιθέσεις τους στη ΝΔ και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη), ούτε ωφελήθηκαν πολιτικά από την άδεια που δόθηκε στον Κουφοντίνα (για να ικανοποιηθούν διάφορες συνιστώσες). Στο τέλος ήρθαν και οι πλημμύρες (με τους 21 νεκρούς) και ακύρωσαν όλα όσα με πανηγυρικό τρόπο εξήγγειλαν.



Ο Τσίπρας ως… Οδυσσέας


Μετά βεβαιότητος μπορώ να πω ότι ο αγαπημένος συγγραφέας του Αλέξη Τσίπρα είναι ο Ομηρος και ο αγαπημένος του ήρωας ο… Οδυσσέας. Πώς διαφορετικά μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι όταν έχει να κάνει με… Γάλλους τον Οδυσσέα επικαλείται, κάποτε επιτυχώς και κάποτε με αστοχία. Θυμάστε το «τιτίβισμά του» όταν θέλησε να σχολιάσει την έλευση του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα; «Πήραμε δύσκολες αποφάσεις με πολιτικό κόστος, αλλά εμπνεόμενοι από την ελληνική μυθολογία, όπως όταν ο Οδυσσέας έκλεισε τα αφτιά του στις Σειρήνες». Βεβαίως δεν του είπε κάποιος από τους τόσους συμβούλους που έχει ότι ο Οδυσσέας ήταν αυτός που δεν έκλεισε τα αφτιά του στις Σειρήνες και ζήτησε να τον δέσουν στο κατάρτι του πλοίου του ώστε να ακούσει το τραγούδι τους και να μην παρασυρθεί από την ομορφιά τους. Ας είναι, μικρολεπτομέρειες θα πείτε.
nnn
Τον (μυθικό) Οδυσσέα θυμήθηκε και όταν πήρε να παραλάβει το βραβείο του «πολιτικού σθένους» στο Παρίσι: «Καταφέραμε να αντισταθούμε στις Σειρήνες και να οδηγήσουμε το σκάφος που λέγεται Ελλάδα και Ευρώπη στην ασφάλεια» είπε. Είδατε, και εδώ ο Οδυσσέας και οι Σειρήνες. Μόνο που δεν έμεινε εκεί. Θέλησε (στην ομιλία του) να… ταυτιστεί κιόλας με τον Οδυσσέα: «Θαρρώ πως πολλές φορές βρισκόμουν και εγώ ο ίδιος μέσα στον μύθο του Οδυσσέα».
nnn
Πάντως το Politique Internationale που αποφάσισε να απονείμει στον Πρωθυπουργό το βραβείο αυτό απεφάνθη ότι τον βράβευσε για την πολιτική στροφή που έκανε και τον χαρακτήρισε ως ηγέτη που συγκεντρώνει την ευφυΐα, την καρδιά και το θάρρος. Οι γαλάζιοι ωστόσο δεν τα πιστεύουν όλα αυτά. Λένε ότι οι Γάλλοι τον τρολάρουν και ότι τον βράβευσαν για την επική kolotumba που έκανε.

HeliosPlus