Είναι γεγονός ότι με την κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ έχει χαθεί κάθε έννοια σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Τώρα μαθαίνουμε ότι το εθνικό συμφέρον ταυτίζεται με τα συμφέροντα ενός μεσάζοντα πώλησης όπλων δεξιά και αριστερά. Είναι κατανοητή η αγωνία του κυβερνητικού επιτελείου για το φίλο και σύμμαχο κ. Καμμένο καθώς η υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία εξελίσσεται σε βραδυφλεγή νάρκη που απειλεί τη συνοχή της κυβέρνησης.

Είτε γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, είτε γιατί κάτι πολύ ευρύτερο κρύβεται πίσω από αυτήν την σκοτεινή ιστορία, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον υπερασπιστούν και να καλύψουν τις όποιες εξωθεσμικές παρεμβάσεις του. Το γεγονός ότι ο κ.Τσίπρας απαίτησε να αναβληθεί η συζήτηση επερώτησης στη Βουλή, για να είναι παρών και ο ίδιος , σημαίνει ότι θα τον υπερασπιστούν μέχρι το τέλος.

Ξεπερνούν όμως κάθε όριο πολιτικής αντιπαράθεσης, όταν απειλούν ευθέως βουλευτές, που δεν διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα,αλλά τα κατέθεσαν στη Βουλή, όπως είχαν υποχρέωση, με κάθειρξη 10 χρόνων! Αντί το υπουργείο Εξωτερικών που είναι κυρίως υπεύθυνο για διακρατικές συμβάσεις να δώσει εξηγήσεις για την αποδοχή του μεσάζοντα, παρά τη ρητή διαφωνία της Σαουδικής κυβέρνησης, επιλέγει το δρόμο των απειλών, μήπως και κλείσει μερικά στόματα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών είναι προσβολή όμως για την ίδια τη Βουλή. Αν ο κ.Κοτζιάς έχει φτάσει στο σημείο να θεωρεί τους βουλευτές ως πολίτες μειωμένης εθνικής συνείδησης, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Είναι υποτίμηση των ίδιων των βουλευτών, είναι υποτίμηση και απαξίωση του κορυφαίου θεσμού της Δημοκρατίας.
Ο κ.Τσίπρας και οι υπουργοί του, για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν, μπορεί να έχουν αποφασίσει να ταυτίσουν την πολιτική και την όποια ιστορία τους με τον κ.Καμμένο. Δικαίωμα τους να τον υπερασπίζονται, δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να υποβαθμίζουν τη Βουλή και να απειλούν βουλευτές, μιμούμενοι τον Ερντογάν ή τον Τσάβες. Αλίμονο αν μια χώρα που θέλει να ανήκει στην Ευρώπη ,ακολουθεί πρακτικές που παραπέμπουν σε αντιδημοκρατικά καθεστώτα.