Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) να κάνει λόγο όπου κι αν βρίσκεται εντός Ελλάδας (γιατί εκτός δεν τον παίρνει να το λέει) για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Πόσα χρόνια νομίζετε ότι θα κρατήσει η επιτήρηση; Η απάντηση είναι απλή: Η επιτήρηση θα διατηρηθεί ώσπου να αποπληρωθεί το χρέος. Μπορεί να μη διαρκέσει 100 χρόνια, όπως μας έλεγε ο Πόουλ Τόμσεν, αλλά δεν το βλέπω γρηγορότερα από 50-60 χρόνια. Αλλά ως τότε νομίζετε ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι πρωθυπουργός; Ετσι μπορεί να λέει (ή να υπολογίζει) ότι θέλει. Εκτός εάν πιστεύει αυτό που νομίζει ο Ευ. Τσακαλώτος, ότι δηλαδή «δεν θα πάμε ποτέ στα σπίτια μας»
Ο υπερασπιστής των φόρων


Ε λοιπόν σας πληροφορώ ότι ο Ευκλείδης έκανε άλλη μία θεαματική εμφάνιση στη Βουλή, θέλοντας να εξηγήσει ότι η πολιτική την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου… φορομπηχτική. Ηρθε νωρίς στην Ολομέλεια, την ώρα που άρχιζε η συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα, κάθισε ανάμεσα στην Εφη Αχτσιόγλου και στον Γ. Σταθάκη, είχε συνεχώς τα χέρια του στο στόμα του (δείχνοντας ότι είναι σκεφτικός) και όταν ήρθε η ώρα να απαντήσει στους εισηγητές της αντιπολίτευσης είπε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια τέτοια πολιτική (δηλαδή της υπέρμετρης φορολογίας) γιατί μόνο έτσι μπορεί να χρηματοδοτήσει τις κοινωνικές πολιτικές, καταγγέλλοντας παράλληλα την αντιπολίτευση. Αν εξαιρέσει κανείς ένα μικρό διάλειμμα που βγήκε για να πάει στο καφενείο της Βουλής, ο Ευκλείδης άκουσε όλους τους ομιλητές-εισηγητές των κομμάτων (πλην της Χρυσής Αυγής), ενώ τσακώθηκε με τον Γιάννη Κουτσούκο (βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης) για ποιον λόγον νομίζετε; Επειδή, όπως είπε, εάν ήθελε η προηγούμενη κυβέρνηση μπορούσε να γλιτώσει τις εκλογές του 2015. Φτάνει, όπως είπε, να ψήφιζε τον Φώτη Κουβέλη Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να έκλεινε την 5η αξιολόγηση. Ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στην αίθουσα γέλασαν.


Ο αρχισυντάκτης «Τσάρος»


Οπως γέλασαν οι πάντες αυτή τη φορά όταν θέλησε από το βήμα της Βουλής να παραστήσει είτε τον διευθυντή εφημερίδας είτε τον διευθυντή έκδοσης, είτε τέλος πάντων τον αρχισυντάκτη, λέγοντας ότι οι εφημερίδες σήμερα παράγουν fake news (δυστυχώς δεν έκανε κανέναν διαχωρισμό όσον αφορά τις δέκα και πλέον εφημερίδες που ελέγχουν απόλυτα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ) και δεν μπορούν να διαχωρίσουν την είδηση από τον σχολιασμό. Και το κάνουν αυτό μόνο και μόνο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, όπως είπε, δηλαδή όπως λένε εδώ και τρία χρόνια όλοι οι Συριζαίοι, μη εξαιρουμένου και του Πρωθυπουργού.


Πάλι διορίζουν


Αυξάνεται ο αριθμός των νομικών συμβούλων του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής με δύο καινούργια πρόσωπα. Δεν θα ασχολιόμουν με αυτά (γιατί οι διορισμοί φίλων, συγγενών, συντρόφων, συνεργατών, κολλητών κ.τ.λ. από Συριζαίους είναι τόσο συχνοί που έπαψαν να αποτελούν είδηση) εάν η μία εξ αυτών δεν ήταν στενή συνεργάτρια κυβερνητικού στελέχους και νωρίτερα, όπως διαβάζω, στο δικηγορικό του γραφείο. Η συγκεκριμένη υπέγραψε τριετή σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, η οποία θα μπορεί να ανανεωθεί με απόφαση του Προέδρου της Βουλής. Και μια και το έφερε ο λόγος για διορισμούς, μαθαίνω ότι τώρα αρχίζουν να διορίζουν και αδελφούς των συζύγων σε νευραλγικές κυβερνητικές θέσεις. Εάν βεβαίως αληθεύει αυτό που έμαθα, ότι πρωτοκλασάτο κυβερνητικό στέλεχος παρενέβη ώστε να διοριστεί ο αδελφός της γυναίκας του σε ζηλευτή θέση.


Η τελευταία σελίδα της Ντόρας


Το έλεγε στο καφενείο της Βουλής σε συναδέλφους της «γαλάζιους» βουλευτές η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την έξαρση της εσωτερικής βίας και τις επιθέσεις κάτω από τη μέση που της κάνουν οι πολιτικοί της αντίπαλοι. Αποκάλυψε λοιπόν ότι σε κάθε συνάντηση που είχε με άτομα που της είχαν κατά καιρούς επιτεθεί οι συνεργάτες της τής ετοίμαζαν ένα σημείωμα με πράξεις, δηλώσεις ή κινήσεις όχι και τόσο κολακευτικές για τους αντιπάλους της. Το σημείωμα αυτό πάντοτε το έβαζε στην τελευταία σελίδα των σημειώσεων που είχε για το θέμα που θα συζητούσε. Οπως είπε, ποτέ δεν χρησιμοποίησε αυτή την «τελευταία σελίδα», αν και μπορούσε, αφού, πρώτον, η συζήτηση ήταν χωρίς κάμερες και, δεύτερον, οι συνομιλητές της είχαν επιτεθεί σε αυτήν στο παρελθόν με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.


Το bachelor party στο πένθος


Ουδόλως θα ενδιαφερόμουν για το ότι ο συριζαίος βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας στη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους που κήρυξε από τηλεοράσεως και υπό μορφή διαγγέλματος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας νυχτοξημερώθηκε στα μπουζούκια και εν συνεχεία πήγε σε πρωινή εκπομπή και επιτέθηκε εναντίον της δημάρχου Μάνδρας εάν δεν προσπαθούσε να δικαιολογηθεί με περισσή επιπολαιότητα. Ξεχνά ίσως πως όταν προσπαθεί κάποιος να διορθώσει ένα λάθος μπορεί να το κάνει χειρότερο: «Από πότε είναι μεμπτόν να πηγαίνει κανείς (καλεσμένος) σε κέντρο διασκέδασης να τιμήσει προεόρτια γάμου του συνεργάτη του;» έγραψε στο Twitter προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Προσοχή, δεν πήγε στην Πάολα σε γαμήλια δεξίωση, αλλά σε… bachelor party. Δεν ήταν απλώς ένα «κέντρο διασκέδασης», όπως έγραψε, αλλά μπουζούκια, τη στιγμή που η χώρα θρηνούσε τους 20 νεκρούς από την τραγωδία στη Δυτική Αττική.

HeliosPlus