Καθώς η θριαμβευτική επανεμφάνιση του αρχιδολοφόνου της «17 Νοέμβρη» αποθράσυνε ακόμη περισσότερο τους ανεμπόδιστους εραστές της επαναστατικής βίας, με τη συμπαράσταση πια και της διεθνούς αναρχίας, με άγνωστη συνέχεια, καθώς γράφω τρεις ημέρες πριν από τη δημοσίευση του άρθρου, ας δούμε τι προηγήθηκε της διήμερης εξόδου του Κουφοντίνα από τη φυλακή και της ενθουσιώδους υποδοχής του από τους θαυμαστές της τρομοκρατίας.
Ο νόμος που ίσχυε όταν ανέλαβε ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας προέβλεπε χορήγηση αδείας στους ισοβίτες μόνο έπειτα από έκτιση ποινής 18 ετών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ευθύς μόλις ανέλαβε την εξουσία προέβη: α) στην αλλαγή του νόμου, ώστε η άδεια να χορηγείται έπειτα από οκτώ μόνο χρόνων έκτιση της ισόβιας ποινής, β) σε ανασύνθεση της τριμελούς διοικητικής επιτροπής που χορηγεί τις άδειες και που παραπλανητικά ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής τη χαρακτήρισε δικαστική και γ) στην κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, οι έγκλειστοι των οποίων δεν δικαιούνται άδεια. Εντελώς συμπτωματικά, οι τρεις αυτές νομοθετικές μεταβολές άνοιξαν τις πόρτες της φυλακής για να εξέλθει θριαμβευτής ο πολυδολοφόνος και να γίνει με ενθουσιασμό δεκτός από τα ορφανά της τρομοκρατικής του οργάνωσης, από τον προετοιμασμένο να τον διαδεχθεί γιο του Εκτορα ως αντάξιο συνεχιστή του ανθρωποκτόνου έργου του και από τον Ρουβίκωνα, που ήδη διαπρέπει σε προκαταρκτικές επαναστατικές δραστηριότητες με προοπτικές σημαντικής αναβάθμισης.
Για τα προαναφερθέντα νομοθετήματα ευθύνεται ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου κ. Παρασκευόπουλος, που έγινε προφανώς υπουργός Δικαιοσύνης λόγω σχετικής προθυμίας, και βαρύνεται επίσης και για τον ευρύτερης εμβέλειας ομώνυμο νόμο, χάρις στον οποίον κυκλοφορούν σήμερα ελεύθεροι κάποιες χιλιάδες κατάδικοι, δολοφόνοι, ληστές και άλλοι κακούργοι. Ο κ. Παρασκευόπουλος, ευθύς μόλις εκπλήρωσε την ανόσια αποστολή του, αντικαταστάθηκε από τον πιο δυναμικό εφαρμοστή της πολιτικής αυτής κ. Κοντονή, υπό τη συνεχιζόμενη σκοτεινή καθοδήγηση του εμπνευστή της κ. Λάμπρου. Ηδη ξεδιάντροπα προωθείται νόμος που καταργεί το εισαγγελικό βέτο στην τριμελή επιτροπή χορήγησης αδειών, και ο νοών νοείτω.
Ασυγκράτητος πια ο ενθουσιασμός των τρομοκρατικών δυνάμεων, με πρώτη και καλύτερη τη «17 Νοέμβρη», την οποία μακιαβελικά στήριξε ο σκληρός πυρήνας των ομοφρονούντων υποστηρικτών της, τους οποίους άλλοτε στέγαζε η «Ελευθεροτυπία». Παρασύρθηκαν όμως σε ένα σοβαρό ολίσθημα. Αφησαν να εκτεθεί ο Ρουβίκωνας σε ταύτισή του με τον τρομοκράτη αρχιδολοφόνο και δεν απέτρεψαν τον αμετανόητο, καταδικασμένο επίσης αλλά ελεύθερο φυσικά τρομοκράτη γιο του Προέδρου της Βουλής (των Πυρήνων της Φωτιάς) από το να παραστεί στην ομάδα υποδοχής του Κουφοντίνα, με την ιδιότητα του μέλους του Ρουβίκωνα, αν κατάλαβα καλά. Ομως έτσι αθέλητα πολλοί συσχέτισαν το γεγονός με την επιεικώς ανοίκεια εντολή του πατρός Βούτση, που τυχαίνει να είναι Πρόεδρος της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, να αφήσει η αστυνομία ελεύθερους και ακαταδίωκτους τους Ρουβίκωνες που εισέβαλαν στη Βουλή. Και η κοινωνία φοβισμένη αδρανεί και σιωπά.
Υ.Γ.: Μια μεγάλη συγγνώμη που στο προηγούμενο άρθρο μου (12 Νοεμβρίου) μετονόμασα τον εξέχοντα αριστερό διανοούμενο Δημήτρη Ραφτόπουλο σε Δημήτρη Χατζόπουλο. Ισως γιατί είμαι θαυμαστής του δεύτερου, διαπρεπούς επίσης σκιτσογράφου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ