Πρώτα ο Χουλιαράκης κι από κοντά ο Τσακαλώτος ομολόγησαν ψυχρά στη Βουλή την απάτη που έστησε η κυβέρνησή τους εις βάρος του ελληνικού λαού.
Ξεζούμισαν την κοινωνία στους φόρους για να χτίσουν εκλογική πελατεία. Φορομπήχτες και φαύλοι ταυτοχρόνως.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που άθλιοι καμαρώνουν για την αθλιότητά τους σε μια χώρα που (κατά τα άλλα) έχει γνωρίσει πολλές αθλιότητες.
Καμαρώνουν από αφέλεια; Οχι, από κυνισμό.
Θέλουν να ξέρουμε ότι αυτοί το σκέφτηκαν, αυτοί το έστησαν κι αυτοί το υλοποίησαν. Μας βγάζουν τη γλώσσα.
Είπε (επί λέξει) ο Χουλιαράκης ότι η φορολογική επιβάρυνση το 2017 και το 2018 «είναι μεγάλη για τους έντιμους και συνεπείς φορολογούμενους, για τη μεσαία τάξη, είναι μεγάλη για τους ελεύθερους επαγγελματίες».
Γιατί συνέβη αυτό; «Ηταν μια συνειδητή επιλογή για να βοηθήσουμε τα πιο αδύνατα οικονομικά κοινωνικά στρώματα».
Και πώς θα τα βοηθήσουν; «Με το μοίρασμα του υπερπλεονάσματος».
Ο Τσακαλώτος συμφώνησε –αν κατάλαβα καλά από τα παράξενα ελληνικά του…
Μετάφραση. Η υπερφορολόγηση δεν επιβλήθηκε από την τρόικα, το ΔΝΤ, τους δανειστές ή τον Σόιμπλε. Ηταν «συνειδητή επιλογή» της κυβέρνησης.
Αρα έχουν άδικο διάφοροι ημέτεροι γελοίοι που προσπαθούσαν να απαλλάξουν την κυβέρνηση και να το φορτώσουν στους ξένους –πριν το ομολογήσει ο Χουλιαράκης…
Η απάτη συνίσταται στο εξής.
Αφού δεν είχαν λεφτά να μοιράσουν στους δικούς τους, υποχρέωσαν «τους έντιμους και συνεπείς φορολογούμενους», τη «μεσαία ταξη» και «τους ελεύθερους επαγγελματίες» να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη κι από το υστέρημά τους να προκύψει ένα υπερπλεόνασμα που θα διανείμει η κυβέρνηση στους δικούς της για να μαζέψει καμιά ψήφο.
Αν δεν απατώμαι, είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη που στήθηκε ποτέ στη χώρα μας.
Κι αν την αποκαλύπτουν οι ίδιοι είναι επειδή θέλουν να ξέρουν «οι δικοί τους» πού βρέθηκαν τα λεφτά που τους μοιράζουν. Στην τσέπη εκείνων που «οι δικοί τους» φθονούν.
Είναι ίσως η πρώτη εκδήλωση πολιτικής φαυλότητας με περιτύλιγμα κοινωνικής μνησικακίας. Μπράβο του Χουλιαράκη, αν το σκέφτηκε εκείνος!
Επειδή όμως ενδεχομένως θα επιστρέψει στην ανυπαρξία, καλό είναι να γνωρίζει ένα απλό πράγμα: στην πολιτική η απάτη κι η εξαγορά έχουν κοντά ποδάρια.
Απόδειξη; Κοτζάμ μπόνους μοίρασε πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν πήρε ούτε μισή μονάδα στις δημοσκοπήσεις.
Πώς το έλεγε ο Λίνκολν; Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για πολύ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ