n Οπως εγώ αντιλαμβάνομαι τα πράγματα, ο τίτλος «Celebrity travel» ακυρώνει το travel, το ταξίδι. Ταξιδεύω σημαίνει γυρίζω τον κόσμο όχι πάντα με τις πιο άνετες και τις πιο εύκολες συνθήκες, έχοντας ανοιχτά τα μάτια και τα αφτιά μου στα ερεθίσματα που μου παρέχονται άφθονα. Ταξιδεύω σημαίνει ζω την περιπέτεια (καθένας τη μικρή ή τη μεγάλη περιπέτεια που του αναλογεί και που αντέχει), παρατηρώ, μελετώ, μαθαίνω… Πόσα από όλα αυτά μπορούν να ενδιαφέρουν έναν άνθρωπο που αυτοχαρακτηρίζεται celebrity; Τι σόι ιδιότητα είναι αυτή; Πώς ταξιδεύει ένας/μία celebrity;
n Αν δεν είναι η Αντζελίνα Τζολί σε φάση «θέλω να σώσω τον κόσμο», «είμαι μία από εσάς» κ.λπ., ταξιδεύει πρώτη θέση, μένει στα πιο ακριβά ξενοδοχεία, μετακινείται με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα. Δηλαδή περνάει υπέροχα και κάτι παραπάνω, αλλά δεν βλέπει σχεδόν τίποτε από όσα συμβαίνουν έξω από τα φιμέ τζάμια του θωρακισμένου που τον/τη μεταφέρει. Στο «Celebrity travel» του Νίκου Κοκλώνη (ΑΝΤ1) δεν υπάρχουν σε καμία περίπτωση τα λεφτά ώστε ο καλεσμένος/η έλλην/ελληνίδα φτωχοcelebrity να ζήσει σαν βασιλιάς/βασίλισσα, αν και σίγουρα δεν κακοπερνά στο ταξίδι του/της. Ωστόσο, όπως επιβεβαίωσα παρακολουθώντας το επεισόδιο με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στο Σαν Φρανσίσκο, οι εικόνες του ταξιδιού γίνονται τελικά θολά, μακρινά, αδιάφορα πλάνα μπροστά στην ανάγκη να μεγεθυνθεί η εικόνα του/της celebrity. Το ζητούμενο δεν είναι ο προορισμός, ούτε καν το ταξίδι, είναι ο καλεσμένος.
n Τσαχπινογαργαλιάρα και ψυχρή την ίδια στιγμή (πώς το καταφέρνει;), κυρίως αδιάφορη για αυτά που έβλεπε, η Σπυροπούλου θα μπορούσε να σταδιοδρομεί στη μικρή αγορά της εν Ελλάδι show biz, ακόμα και ως celebrity traveler στο Κατάκολο. Δεν ήταν ανάγκη να κάνει όλο αυτό το μακρινό ταξίδι ως τις ακτές του Ειρηνικού για να λάμψει. Και είναι, ό,τι και να λέμε, πολύ κρίμα που στη φτωχή πλέον ελληνική τηλεόραση δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια πραγματικά καλή ταξιδιωτική εκπομπή (μετριούνται στα χέρια τού ενός δαχτύλου αυτές) παρά αναγκαζόμαστε τη μια να ανεχόμαστε την καφρίλα του «World party» (στην προ «Survivor» και «Nomads» εποχή των παρουσιαστών του), την άλλη την ασχετοσύνη και την αδιαφορία κάθε επαγγελματία celebrity που το μόνο που τον/τη νοιάζει είναι να βγαίνει φωτογενής, ακόμα και μέσα από το Αλκατράζ.
n Νίκος Κοκλώνης, μέσα σε ένα στενό, υγρό, ανήλιαγο κελί του Αλκατράζ, μαζί με την καλεσμένη του: «Φοβάσαι τους μικρούς χώρους;». Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Να σου πω, το πρώτο διαμέρισμά μου στην Αθήνα, στην περιοχή του Ζωγράφου, ήταν 40 τετραγωνικά, οπότε…». Τι λέγαμε; Καλά ταξίδια! Και καλά κρασά!
n Κατέφθασε και η ολοκαίνουργια εκπομπή του Alpha «Love and travel», όπου ο Πέτρος Κουμπλής και η Σοφία Κωνσταντινίδου είναι το ζεύγος που ταξιδεύει, ένα ζευγάρι φιλοπερίεργο αλλά και ερωτευμένο. Θα περιμένουμε, και σε μερικά επεισόδια, αφού προηγουμένως επιβεβαιώσουμε πως το ταξίδι θρέφει τον έρωτα και όχι το αντίθετο, θα επανέλθουμε.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ