Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί καθηλώνει τη χώρα, διασύρει το προοδευτικό κίνημα και επαναφέρει την συντήρηση
Επιδιώκουμε το ξεπέρασμα της στασιμότητας, μια νέα δυναμική της παράταξης αλλά αυτή θα παραμένει ευχολόγιο, αν δεν ξεκαθαρίσουμε και την πολιτική στόχευση που θα την πραγματοποιήσει.

Εδώ ακριβώς προκύπτει μείζον θέμα πολιτικής στοχοθεσίας για το νέο φορέα και θέλω να είμαι σαφής. Νέα και Μεγάλη Προοδευτική Παράταξη χωρίς σοβαρή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει. Ξεπέρασμα του μίζερου αθροίσματος του 7% χωρίς ανατροπή των πολιτικών και εκλογικών συσχετισμών στο προοδευτικό κίνημα, δεν μπορεί να γίνει. Η Νέα Παράταξη για να γίνει ο Προοδευτικός Πόλος και ο Πρωταγωνιστής του πολιτικού σκηνικού, όπως πολλοί διατείνονται, πρέπει να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ στη γωνία, να τον στείλει στα ποσοστά που παραδοσιακά του ανήκουν.

Δεν βολευόμαστε με την στασιμότητα, θα πολεμήσουμε το ρόλο, του μικρού και υποταγμένου. Της συνιστώσας ή του συμμαχικού ακολούθου του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ο κίνδυνος υπάρχει, όταν πολιτευόμαστε με τη φοβική γραμμή της ουδέτερης ασάφειας, όταν απαντάμε στα αποπροσανατολιστικά διλήμματα με ποιον θα κυβερνήσουμε ή όχι, όταν καλούμε σε απογαλακτισμό της παράταξης από την Δεξιά ξεχνώντας ότι ο κ. Τσίπρας συνήψε σχέσεις συμμαχίας με όλο το φάσμα του ελληνικού συντηρητισμού (Καραμανλής, Παυλόπουλος, Καμμένος) για να διαλύσει την Προοδευτική Παράταξη. Δηλαδή όταν γινόμαστε τελικά εισαγωγείς – διακινητές της ατζέντας ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην παράταξη.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τριπλή καταστροφή. Είναι η κυβέρνηση που κρατάει καθηλωμένη την χώρα. Υπό την κυριαρχία του αποδομούνται πλήρως οι προοδευτικές αξίες. Και τέλος με απόλυτη ευθύνη της πολιτικής του, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για επαναφορά της συντήρησης.

Η νέα ηγεσία λοιπόν θα πρέπει να έχει ξεκάθαρο κεντρικό πολιτικό στόχο: Η Νέα Παράταξη να γίνει πρωτεύουσα και ηγεμονική δύναμη στον προοδευτικό χώρο. Από τώρα, ν’ αλλάξει τους συσχετισμούς με επαναφορά των απογοητευμένων και μετέωρων προοδευτικών πολιτών. Αυτή η μεγάλη ανατροπή στο Προοδευτικό Κίνημα με την στρατηγική αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται αποφασιστικά από τώρα μέχρι τις εκλογές. Ακριβώς αυτό φοβάται και τρέμει ο κ Τσίπρας. Είναι λοιπόν στρατηγικής σπουδαιότητας ζήτημα, η Νέα Παράταξη αλλάζοντας Ηγεσία, ν’ αλλάξει επιτακτικά και τα δεδομένα στο προοδευτικό κίνημα, να γίνει η ηγεμονική του δύναμη του.

Τέλος πρέπει να είμαστε εξίσου ξεκάθαροι με το μέτωπο μας κατά του Συντηρητισμού, ετσι οπως εκφράζεται πολιτικά απο τη ΝΔ. Η σοσιαλδημοκρατική παράταξη έχει διακριτή ταυτότητα και στρατηγική διαφοροποίηση από τη Συντήρηση. Αυτό ισχύει διαχρονικά και δεν αλλάζει, ούτε αλλοιώνεται, εξαιτίας των τελευταίων συγκυβερνήσεων λόγω των έκτακτων συνθηκών εθνικής κρίσης και τις οποίες προσπαθεί να εκμεταλλευτεί δημαγωγικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, σήμερα δημιουργείται η Μεγάλη και Σύγχρονη Παράταξη που θα ηγεμονεύσει στον προοδευτικό χώρο και θα είναι ταυτόχρονα ο πιο αξιόπιστος αντίπαλος του Συντηρητισμού, που θ’ αποτρέψει την καταστροφική αυτοδυναμία της Ν.Δ. Μια αυτοδυναμία που ο χρυσός χορηγός της ειναι ο Α. Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.