-Σε παλαιότερο επεισόδιο του «My style rocks» (ΣΚΑΪ), όπου «νέες κοπέλες που αγαπούν τη μόδα διαγωνίζονται παρουσιάζοντας μέσα από το ντύσιμό τους τo προσωπικό τους στυλ», μία από τις επίδοξες «μοντέλες» είχε μεταμφιεστεί σε Φρίντα Κάλο. «Μου αρέσει πολύ η Φρίντα και αισθάνομαι πάρα πολύ μέσα στον ρόλο αυτόν» είχε εξηγήσει στην κριτική επιτροπή. Βρέθηκα να αναρωτιέμαι αν είχε επίγνωση και της οδύνης που έκρυβε πίσω από αυτόν τον… ρόλο η πραγματική Φρίντα. Δεν νομίζω. Η μόδα είναι εικόνα, και αυτό ενδιέφερε τη διαγωνιζομένη: η όσο πιο λαμπερή εικόνα της, η οποία και θα της έδινε το προβάδισμα έναντι των άλλων κυριών. Εν προκειμένω αυτό το πέτυχε δανειζόμενη το «προσωπείο» της μεξικανής ζωγράφου.
-Είναι εύκολο να κοροϊδέψουμε τα κορίτσια που φοράνε τα καλά τους και κάνουν πασαρέλα ελπίζοντας πως θα εντυπωσιάσουν την κριτική επιτροπή με το ντύσιμό τους. Να τα κρίνουμε για την άγνοια επί παντός επιστητού που εκδηλώνουν οι περισσότερες ή για την ελαφρότητα που χαρακτηρίζει συχνά τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται κυρίως (ή μόνο) για την εμφάνισή τους. Στην πραγματικότητα πρέπει να τα λυπηθούμε. Γιατί εκπομπές όπως το «My style rocks» είναι παγίδες για αφελείς.
-Είναι εκπομπές που (εκ του πονηρού) δεν δηλώνουν εκείνο το οποίο στην πραγματικότητα κάνουν: δίνουν βήμα σε ανθρώπους που παρασυρμένοι από εμμονές, πάθη, από τα πιο τρελά όνειρά τους εκθέτουν, κυρίως γελοιοποιούν, τον εαυτό τους. Ετσι και εδώ οι κοπέλες εκτίθενται φορώντας τις περισσότερες φορές ό,τι δεν πρέπει και φτιάχνοντας ξεκαρδιστικές ιστορίες για να δικαιολογήσουν (όπως το ζητάει το παιχνίδι) τις ξεκαρδιστικές εμφανίσεις τους: άλλη πάει στη Φρανκφούρτη για να αγοράσει ένα σαρκοφάγο φυτό (!), άλλη παρακολουθεί τον καλό της ντυμένη Πρακτόρισσα 007, άλλη είναι προσκεκλημένη στα Νομπέλ…
-Εμείς παρακολουθούμε όχι για να ενημερωθούμε για τις επιταγές της μόδας, αλλά για να σπάσουμε πλάκα. Η επιτροπή κάνει τις δήθεν επαγγελματικές εκτιμήσεις της, ενώ στην πραγματικότητα τα μέλη της συναγωνίζονται για το ποιος θα πει την πιο πιασιάρικη ατάκα, δηλαδή ποιος θα «πυροβολήσει» με τον πιο έξυπνο τρόπο τις διαγωνιζόμενες που κλαίνε, τσακώνονται, θυμώνουν… Που κυρίως δεν καταλαβαίνουν πόσο άκομψα τις χρησιμοποιούν. Αυτές νομίζουν πως λάμπουν ως βασίλισσες ενώ στην πραγματικότητα σταδιοδρομούν ως κλόουν.
-Πρεμιέρα στις 24 Οκτωβρίου, στις 12 τα μεσάνυχτα, του «Late night», της νέας εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα (ANT1). Μαζί του (και) η Αφροδίτη Γραμμέλη, με την οποία έχουμε φάει «ψωμί και αλάτι» (επίσης εκλεράκια, μακαρόν, αμυγδαλωτά και πολλά άλλα παχυντικά μπινελίκια) καθισμένοι επί σειρά ετών δίπλα-δίπλα στο «Βήμα», συνεργάτες-φίλοι στο ρεπορτάζ και στο ραδιόφωνο. Επειδή τα γραπτά μένουν, καταχρώμαι τον χώρο που μου παραχωρείται στην εφημερίδα για να της ευχηθώ και γραπτώς καλή επιτυχία. Αφροδίτη, «break a leg!» (πάντα με την καλή έννοια) που λένε και στο Χόλιγουντ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ