Μπορεί η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ (φωτογραφία) μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα να μας τα είπε όλα «στρογγυλά», ήτοι να ακούστηκε υποστηρικτική για το χρέος και την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά οι παρατηρητικοί παριστάμενοι στη συνάντηση μου μετέφεραν πως υπέπεσε σε ένα τεράστιο λάθος. Οπως μου μετέφερε πράκτοράς μου που παρίστατο στη συνάντηση της κυρίας Λαγκάρντ και του κ. Τσίπρα στο «γοτθικό» αρχηγείο του ΔΝΤ στη 19η Λεωφόρο της αμερικανικής πρωτεύουσας, η γαλλίδα επικεφαλής του Ταμείου εξέπληξε δυσάρεστα, καθώς έκανε ένα ασυγχώρητο στυλιστικό λάθος. Φόρεσε μέσα σε τρεις ημέρες το ίδιο φόρεμα!
nnn
Συγκεκριμένα, στη χθεσινή συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό η Κριστίν Λαγκάρντ φορούσε το ίδιο μπλε έθνικ φόρεμα με κεντητές λευκές και κίτρινες λεπτομέρειες που φορούσε την προηγούμενη Παρασκευή 13 Οκτωβρίου (δεξιά στη φωτογραφία) όταν απευθύνθηκε στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν το ατόπημα αυτό αμελητέο, αλλά ως προς το πρωτόκολλο είναι σφάλμα εξαιρετικής βαρύτητας.


Και η μόνιμη απρέπεια Τσίπρα


Να σας αναφέρω πως όταν η Κέιτ Μίντλετον, η δούκισσα του Κέιμπριτζ (μια γυναίκα με αδιαμφισβήτητο στυλ και κομψότητα, όπως άλλωστε η Κριστίν Λαγκάρντ), ενδύθηκε το 2015 με φόρεμα που είχε φορέσει ξανά το 2012 βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικών σχολιασμών από τα ΜΜΕ της χώρας της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν παρέλθει τρία ολόκληρα χρόνια και όχι τρεις ημέρες, δηλαδή 72 ώρες, όπως συνέβη με την περίπτωση της Κριστίν Λαγκάρντ. Δεν αδικώ λοιπόν εκείνους που υποστηρίζουν πως η «απρέπεια» της επικεφαλής του ΔΝΤ ξεπερνά και τη μόνιμη (πλέον) απρέπεια του έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος μονίμως εκπροσωπεί διεθνώς τη χώρα μας χωρίς να φοράει γραβάτα.


Το μαύρο παπιγιόν του Καμμένου


Πρώτα απ’ όλα, φόρεσε παπιγιόν ενώ οι περισσότεροι στο δείπνο που διοργάνωσαν οι ομογενείς στο Σικάγο φορούσαν γραβάτα και άλλοι ευθυγραμμιζόμενοι πλήρως με το dress code του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν χωρίς γραβάτα. Δεύτερον, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επέλεξε να φορέσει μαύρο παπιγιόν, ίσως για να ξεχωρίζει, μόνο που το παπιγιόν του δεν ξεχώριζε πάνω σε μαύρο πουκάμισο σε μαύρο κοστούμι. Τώρα δεν ξέρω γιατί ο υπουργός θέλησε να εμφανιστεί με μαύρο παπιγιόν σε δείπνο με ομογενείς, και μάλιστα να φωτογραφηθεί υπερηφάνως με αυτόν δίπλα από τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος και αυτός φορούσε παπιγιόν αλλά χρώματος… ασημί. Ηταν η στολή των ΑΝΕΛ στο επίσημο δείπνο; Ποιος ξέρει. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο κ. Καμμένος είχε εμφανιστεί πάλι δημοσίως με παπιγιόν στον γάμο του Γιώργου Σαββίδη, γιου του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη (ο οποίος είναι και προσωπικός φίλος του υπουργού), τότε που γέμισε η Θεσσαλονίκη με υψηλούς ρώσους καλεσμένους και ομογενείς από τη Ρωσία.
Το δώρο των ομογενών


Σε αυτό το δείπνο των ομογενών προς τιμήν του πρωθυπουργικού ζεύγους και της συντροφιάς υπουργών που τον συνόδευαν, συνέβησαν ορισμένα αξιοσημείωτα πράγματα τα οποία ευθύς αμέσως σας μεταφέρω.
nnn
Πρώτα απ’ όλα, τα απίστευτα κομπλιμέντα που έκαναν ορισμένοι Ελληνοαμερικανοί προς τον Τσίπρα και τη σύντροφό του Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα. Ως και τα αγγλικά του κ. Τσίπρα παίνεψαν λέγοντας ότι έχουν βελτιωθεί από την προηγούμενη φορά. Ο δε πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute – ΑΗΙ) Νικ Λαρυγγάκης είπε το αμίμητο προς τον κ. Τσίπρα: «Εμείς σε φέραμε τότε αρχηγό της αντιπολίτευσης και είχαμε πιστέψει σ’ εσένα και τώρα σε φέραμε ξανά πρωθυπουργό». Και η απορία: Ποιος τέλος πάντων έφερε τον κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ;
nnn
Φρόντισαν μάλιστα οι ομογενείς να δώσουν και δώρο στον Πρωθυπουργό, αφού η πρόθεσή τους για επενδύσεις στην Ελλάδα δεν ήταν μεγάλη, λόγω της υπέρμετρης φορολογίας και της οικονομικής αστάθειας. Του δώρισαν ένα αντίγραφο του πίνακα που αναπαριστά την υπογραφή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας. Του ζήτησαν να το τοποθετήσει στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε πως θα το κάνει. Και ας το τοποθετήσει δίπλα στο δίπλωμα που του έδωσαν από την 110 Πτέρυγα Μάχης, όταν πέταξε με το F-16.
nnn
Στο δείπνο ήταν παρόντες όχι μόνον ομογενείς, αλλά και επιχειρηματίες που ήρθαν από την Ελλάδα. Οπως για παράδειγμα ο Θ. Κυριακού, ο Δ. Μάρης και βεβαίως ο Τζον Κάλαμος (της ΕΧΙΝ που εξαγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική), ο οποίος βρισκόταν συνεχώς δίπλα στον κ. Τσίπρα. Με μπλε γραβάτα ο Ντένης Πλέσσας που είναι αντιπρόεδρος της Lockheed Martin, κατασκευάστριας εταιρείας των F-16 και των F-35. Να μην ξεχάσω και τον Χρ. Παπουτσή (καθόταν δίπλα στον αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ).


Παγκόσμια πρωτοτυπία Κουρουμπλή


Αποτελεί σίγουρα παγκόσμια πρωτοτυπία η πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή να διοργανώσει φιέστες (με τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ) προκειμένου να παραδώσει τις ακτές οι οποίες πριν από έναν μήνα είχαν υποστεί άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή εξαιτίας της ολιγωρίας που επέδειξαν οι αρμόδιοι φορείς. Ο υπουργός πανηγυρίζει γιατί έγινε ο καθαρισμός των ακτών, οι οποίες θα ήταν καθαρές αν ο ίδιος και οι εποπτευόμενοι από τον ίδιο φορείς έκαναν στοιχειωδώς καλά τη δουλειά τους.

HeliosPlus