από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Η ακροδεξιά απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Όλα τα ζήσαμε το τελευταίο διάστημα. Η αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής εξουσίας απλώνεται επικίνδυνα στους λαούς και τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.Το Brexitήταν ένας μεγάλος σεισμός στα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Δημιουργεί κακό προηγούμενο και ενισχύει τα ακροδεξιά, ξενοφοβικά και εθνικιστικά κινήματα. Μάλιστα, ορισμένοι σύμμαχοί μας (ΗΠΑ) που δεν βλέπουν με καλό μάτι το ευρώ και την παρουσία της Ε.Ε. στον κόσμο χαίρονται με αυτή την εξέλιξη και δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα αφού το κεντρικό μήνυμά τους είναι:«πρώτα οι ΗΠΑ».Με την εξέλιξη αυτή τα ξενοφοβικά και εθνικιστικά κινήματα στην καρδιά της Ευρώπης συσπειρώνουν επικίνδυνα κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις.

Στο ευρωπαϊκό πεδίο παρακολουθήσαμε σημαντικές αναμετρήσεις. Τη μάχη του ακροδεξιού ΝόρμπερτΧόφερ που διεκδίκησε την Προεδρία της Αυστρίας με σύνθημα «πρώτα η Αυστρία». Έφθασε σχεδόν στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό.Οι εκλογές στην Ολλανδία επιβεβαίωσαν ότι το ακροδεξιό ρεύμα είναι παρόν και απειλεί την ενότητα της Ε.Ε.παριστάνοντας τον «κυνηγό κεφαλών» των προσφύγων και μεταναστών.

Στις εκλογές στη Γαλλία κατάφερε ο Μακρόν να πάρει μία μεγάλη νίκη, αλλά η Μ. Λεπέν ζει και απειλεί με το 40% σχεδόν των ψηφοφόρων να διεξάγει ένα francoexit.

Στη Γερμανία η Μέρκελ εξασφάλισε την 4η θητεία στην καγκελαρία, αλλά η ακροδεξιά AFD με σύνθημα: «θα πάρουμε πίσω τη χώρα μας και το λαόμας», δείχνει κυριολεκτικά τα δόντια της. Παριστάνουν τους «κυνηγούς κεφαλών», στα 18,9 εκ. μεταναστών και προσφύγων στη Γερμανία. Αλλά και στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, η ακροδεξιά δεν έχει απλά σηκώσει το κεφάλι, αλλά συμμετέχει σε κυβερνητική εξουσία.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε βαθύτερα τις εξελίξεις και το νέο πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη και τον κόσμο. Να έχουμε ιδιαιτέρως την προσοχή και την έγνοια μας στα μεγάλα ευρωπαϊκά και εθνικά θέματα. Να συνειδητοποιήσουν οι ευρωπαίοι ηγέτες την επήρεια τουBrexit, όσο και τις εξελίξεις στο παγκόσμιο σκηνικό. Το νέο περιβάλλον επιβάλλει στην Ε.Ε. αυτό που είπε η Μέρκελ ότι ήρθε η ώρα «να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες της Ε.Ε.».Η κοινή πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας είναι βασική προτεραιότητα. Στα καθ’ ημάς είναι καιρός οι πολιτικές δυνάμεις να διαμορφώσουν εθνική στρατηγική για τη θέση και το ρόλο της χώρας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Εθνική στρατηγική που θα ενώνει το λαό και δεν θα το διχάζει. Ζήσαμε με τους πρόσφυγες τις επικίνδυνες πρωτοβουλίες της Αυστρίας στα Βαλκάνια. Τα παρατράγουδα στην Ουγγαρία, στα Σκόπια κ.α. Ζήσαμε τα συρματοπλέγματα στο Βορρά της χώρας. Ζούμε τα σχέδια και τις απειλές της αυταρχικής εξουσίας του Σουλτάνου της Τουρκίας. Ζούμε φορτωμένα τα νησιά μας από πρόσφυγες.

Είναι πολιτικά και πρακτικά χρήσιμο να κάνουμε ορισμένες διαπιστώσεις:

α.Το ακροδεξιό ρεύμα με διάφορες μορφές εθνικισμού, ξενοφοβίας, ρατσισμού κ.α. διαπερνά όλη την Ευρώπη Δυτική και Ανατολική.

β.Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες απειλούνται στο Βορρά και το Νότο από τα ακροδεξιά και λαϊκίστικα κόμματα. Ο σοσιαλδημοκρατικός κόσμος, αλλά και η αριστερά βρίσκονται σε εκλογική υποχώρηση.

γ.Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και οι εξουσίες του χάνουν έδαφος τόσο στο εσωτερικό των κρατών – μελών όσο και στη διεθνή σκηνή, στο νέο κόσμο που προβάλλει. Οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

δ.Ο «ευρωσκεπτικισμός», οι «αποσχιστικές τάσεις», η «καθαρότητα της φυλής» απλώνονται σαν απειλητικό μαύρο σύννεφο πάνω από την Ευρώπη.

ε.Η ενίσχυση των ακροδεξιών ιδεών, σκέψεων και κινημάτων έχει πολλαπλές αιτίες:

· Μπορεί στο Νότο η οικονομική κρίση να ενίσχυσε τα λαϊκίστικα κινήματα και τις εθνικιστικές δήθεν πατριωτικές φωνές.

· Μπορεί στο Βορρά, χώρες που δεν είχαν οικονομικό πρόβλημα (Αυστρία, Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία) να άνθισαν τα ακροδεξιά κινήματα ενάντια στο κύμα των προσφύγων και των μεταναστών.

· Μπορεί το αίσθημα της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας που ζουν οι πολίτες από τις ασύμμετρες απειλές και την τρομοκρατία, να τους συσπειρώνει και να του οργανώνει στα ακροδεξιά και λαϊκίστικα κινήματα, αφού δεν αισθάνονται την προστασία του κράτους και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Σίγουρα οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες καθώς και το αίσθημα της προσωπικής και εθνικής ασφάλειας, αποτελούν τις βασικές γενεσιουργικές αιτίες.

· Υπάρχει όμως και το ψυχικό τραύμα που σωρεύουν οι κρίσεις στο κοινωνικό σώμα (φόβος, οργή, απογοήτευση κ.α.) είναι μία μεγάλη πηγή ανεξέλεγκτων συμπεριφορών και επιλογών. Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα απειλείται από τα ακροδεξιά και λαϊκίστικα ρεύματα, καθώς και από τις μεγάλες πιέσεις του διεθνούς ανταγωνισμού. Είναι καιρός για μεγάλες αλλαγές.

Η πολιτική ισχύς και η δημοκρατική νομιμοποίηση της ευρωπαϊκής ηγεσίας δεν συνάδει με το ρόλο, είτε του πυροσβέστη, είτε του κιονόκρανου, είτε του τροχονόμου, είτε του θεατή στις εξελίξεις τόσο στο ευρωπαϊκό, όσο και στο διεθνές πεδίο.

Οι ιστορικές μνήμες μιας διχασμένης Ευρώπης με τα εκατομμύρια των νεκρών, καθώς και τα ολοκαυτώματα του ναζισμού και του φασισμού, πρέπει να είναι πάντα ζωντανές σε κάθε ευρωπαίο πολίτη. Να ξυπνήσουν συνειδήσεις. Να προχωρήσουμε με τολμηρά βήματα τις μεταρρυθμίσεις στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα για περαιτέρω πολιτική ενοποίηση και για κοινή – άμυνα και ασφάλεια της Ευρώπης. Το ευρωπαϊκό συμφέρον πρέπει να ενώνει τα κράτη – μέλη. Τα εθνικά τείχη πρέπει να πέσουν και η συνεργασία των λαών της Ευρώπης να είναι πιο αληθινή, όπως την οραματίσθηκαν οι ιδρυτές της ενωμένης Ευρώπης και όπως την υλοποίησαν οι συνεχιστές τους. Να βάλουμε φραγμό στο πισωγύρισμα του φασισμού, του εθνικισμού και του νεοναζισμού, που θέλει να βάλει στη θέση των Εβραίων τους μετανάστεςκαι τους πρόσφυγες.

Ο Γαλλο – γερμανικός άξονας έχει την πρώτη ευθύνη έναντι των ευρωπαίων πολιτών, όπως και το κάθε κράτος μέλος, να ξαναδιαβάσουν την κοινωνική πραγματικότητα και να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών. Να ρίξουν γέφυρες εμπιστοσύνης με την κοινωνία και τους φορείς. Να σχεδιάσουνε και να κτίσουνε τη νέα Ευρώπη με περισσότερη Δημοκρατία, Ασφάλεια και Πολιτική Ενοποίηση. Να ανοίξουμε όλοι οι πολίτες ένα διαρκές μέτωπο ενάντια στα ακροδεξιά και τα νεοφασιστικά ρεύματα και κινήματα.

Είναι θετικά τα μηνύματα των ηγετών που θέτουν σε προτεραιότητα τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την περαιτέρω πολιτική ενοποίηση, καθώς και την κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας σ’ ένα ταραγμένο και με απίστευτη ταχύτητα μεταλλασσόμενου κόσμο.

Η Ελλάδα μας στη μνημονιακή περίοδο βίωσε και τον λαϊκισμό και τον εθνικισμό ως ρεύματα σκέψεις και κινήματα. Η μεγάλη όμως πλειοψηφία του λαού πιστεύει ότι το όχημα της πατρίδας για το μέλλον είναι η Ε.Ε.Το ευρωπαϊκό πολιτικό τόξο στη χώρα μας, παρά τις όποιες ενστάσεις, διευρύνεται συνεχώς. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται γοργά και σταθερά σε κόμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αφήνοντας πίσω τις φωνές της «δραχμής» και της αποχώρησης από την Ε.Ε.

Είναι επιτακτική ανάγκη η διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για να πρωτοστατήσει η χώρα μας στην πρώτη ταχύτητα ενοποίησης της Ε.Ε.Να θέσει σε προτεραιότητα τις διεργασίες για την Κοινή Πολιτική της Ε.Ε. στην Ασφάλεια και την Άμυνα. Να προχωρήσει η Ε.Ε.σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις για περισσότερη Δημοκρατική νομιμοποιητική των θεσμών και πιο αποτελεσματική προστασία των πολιτών. Βουτήξαμε με τα προβλήματά μας στην ευρωζώνη. Μας βαραίνει το «επαχθές δάνειο», τα Μνημόνια. Ο δρόμος για μπροστά είναι δύσκολος, αλλά είναι δρόμος ελπίδας.Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (24)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Μη μας εμπαίζεις (2) | 07/10/2017 12:52
  Και επιπλέον κύριε Λουκά. Με την αμπελοφιλοσοφική σου αρθρογραφία στις δείχνεις οτι είσαι ΟΦΑ (όπου φυσσά ο άνεμος). Ξεκίνησες με το κίνημα της Αννούλας που μάλλον σε κλώτσισε. Και τώρα το παίζεις... ψηφίδατου κεντρο-αριστερού μωσαϊκού, γλείφοντας, πότε τη γενιά των ωρίμων και πότε τους φοιτητοπατέρες (κοινώς κομματόσκυλα) και όλα αυτά για να μπείς ,στο (όποτε γίνει) ψηφοδέλτιο της νέας κεντροαριστεράς. Μάθε να αποχωρείς κάποτε εντίμως.
  Γ. Κωτσ. Δομβραίνα Βοιωτίας
  απάντηση121
   
   
  Μη μας εμπαίζεις (1) | 07/10/2017 12:41
  Φίλε Λουκά απο το ιστορικό Παλαβοχώρι, η θέση σου, μετά την πολιτική σου διαδρομή είναι στα εντευκτήρια παλαιμάχων. Και αυτό διότι: α) Εγκατέλειψες τον Ανδρέα που σε προβίβασε με τη λίστα του 1985 απο ρήτορα των πρωτοδικείων σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. β) Προσδέθηκες το 1996 στο άρμα του Σιμίτη με τους αχρείους Τσουκατοπανταγιάδες και Μανικονεονάκηδες και όλα τα δεινά εκείνης της περιόδου: Με την κατάργηση των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ που ήταν έκφραση λαϊκής κυριαρχίας. Και με τις δυο χρηματιστιριακές φούσκες.
  Γ. Κωτσ. Δομβραίνα Βιωτίας
  απάντηση101
   
   
  Όταν | 07/10/2017 09:52
  Όταν οι διοικούντες την Ευρώπη αρνούνται να πράξουν τα αυτονόητα, όταν απειλείται ευθέως η Αστική Δημοκρατία που αποτελεί και Ιστορικά τον θεμέλιο λίθο της Ευρωπαικής Ένωσης τότε βρίσκουν πολιτικό χώρο τα ακραία στοιχεία. Οσο δεν το καταλαβαίνετε ή κάνετε πως δεν το καταλαβαίνετε αυτό τόσο περισσότερο θα τροφοδοτήτε τα στοιχεία αυτά και έπειτα θα κατηγορείτε τους Λαούς γι'αυτό.Ο Χίτλερ δεν ανέβηκε μόνος του στην εξουσία...κάποιοι φρόντισαν να καταστρέψουν τον συνεκτικό ιστό της Δημοκρατίας...την αστική τάξη.
  georgios
  απάντηση80
   
   
  Λαϊκισμός | 06/10/2017 20:00
  Το πρόβλημα είναι ο λαϊκισμός. Στην Ελλάδα επικράτησε ο αριστερός λαϊκισμός. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ο δεξιός. Χρειαζόμαστε νηφαλιότητα. Θεοδόσιος Δόσιος
  Θεοδόσιος Δόσιος
  απάντηση51
   
   
  τέτοιο που είναι | 06/10/2017 15:02
  το οικοδίομημα της Ευρώπης καλύτερα να παέι να πνιγεί. Εξαθλιωμένοι οι μισοί λαοί στα όρια της φτώχειας για να τρώνε με χρυσά κουτάλια κάποιοι Γερμανοί , οι καρεκλοκένταυροι των διαφόρων μπακαλοθεσμών με τις εκάστοτε κυβερνήσεις , τους τραπεζίτες κλπ. Δε πα να γκρεμοτσακιστεί λοιπόν σκασίλα μας
  ας πάει στον αγύριστm
  απάντηση2130
   
   
  Τι εγινε ρε παιδια?? | 06/10/2017 12:36
  Ολα τα χρυσα αυγα μαζευτηκαν εδω απο οτι βλεπω,!
  greenman
  απάντηση2125
   
   
  Γιατι ήταν σεισμός ..η αποχώρηση της Αγγλίας ! | 06/10/2017 11:33
  Ούτε καν είχε άλλαξει το νόμισμα της . ενας από τους λόγους που έφυγε ήταν ότι έχουν μοναρχία .και ήθελαν να την προστατεύσουν ..οπως αργότερα θα ακολουθήσουν και αλλα κράτοι με το ίδιο πολιτικό σύστημα ..το Δράμα μας θα είναι μια μέρα μην ακούσουμε ότι φύγαμε από το ευρώ και πάμε στη λίρα Αγγλίας ..
  Christos
  απάντηση915
   
   
  για να δουμε | 06/10/2017 11:27
  διωξτε λαθρο, αδερφες του ελεους και λοιπα επαναφερετε τους νομους για τους ελληνες πολιτες αποδεχτειτε οτι ηταν γενοκοτνια των ποντιων και οτι δεν ητνα συνωστισμος στην σμυρνη και θα το σκεφτουμε
  Tassos
  απάντηση2617
   
   
  Ρωσια | 06/10/2017 08:13
  Γιατι ο Putin χαιδευει τα ακροδεξια και λαικίστικα κόμματα της Ευρώπης ?
  Η Ευρώπη
  απάντηση816
   
   
  Η ισλαμοαριστερή ανίερη συμμαχία απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα | 05/10/2017 22:21
  Έχει το θράσος ο αρθρογράφος να γράφει "Η Ελλάδα μας"! Που σύντομα δεν θα είναι δική μας πια εξ αιτίας των ομοίων του. Η μαζική εισβολή μη αφομοιώσιμων βαρβάρων είναι η μεγάλη απειλή για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Υφιστάμεθα πληθυσμιακή υποκατάσταση, σε ελάχιστα πια χρόνια οι ισλαμικές ορδές θα είναι πλειοψηφία στους νέους στην Ευρώπη, όμως κάποιοι ασυνείδητοι βρίζουν με τα σκιάχτρα φασισμού και ρατσισμού ανθρώπους που θέλουν μόνο να σώσουν τις πατρίδες τους. Πόσες μαζικές δολοφονίες, βιασμοί, σφαγές απίστων, που συνηθίσαμε πια, είναι αρκετά; Πότε θα στείλουμε στα τσακίδια τους άθλιους που συκοφαντούν πατριώτες σαν τον Ορμπάν και τον Χόφερ, επιμένοντας στην παράδοση της Δύσεως στους βαρβάρους;
  Ιστορικός
  απάντηση3315
   
   
  ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ | 05/10/2017 18:02
  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ. ΘΕΛΕΤΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟ 0.5%? ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΛΑΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ) ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ 0%. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΣΤΑ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ , ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟ 10%. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση3013
   
   
  Η περιέργεια των παιδιών | 05/10/2017 18:00
  Σε ένα σπίτι ζούνε δυο άντρες με σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υιοθετήσει ένα παιδάκι, κάποια στιγμή βγαίνοντας ο μπαμπάς από το μπάνιο τον ρωτάει ο μικρός αμάν μπαμπά τη μεγάλη τσουτσου έχεις και τον απαντάει ο μπαμπας του τρομάρα του.....που να δεις και της μάνας σου. Εδώ φτάνουμε με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΟΥΣΤ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ
  βαντσιωτης
  απάντηση2613
   
   
  ma | 05/10/2017 17:14
  ..(ego den eime kommatikos,eime Ellinikos,Ellinikotatos ,den mou aresoun ta kommata) eipe enas Taxiarhos pou mas afise perisi ..,apethane de penitas mide ta aparetita pros tin tafi autou eksoda katalipon, Parolou pou evale ta themelia gia tin synhroni Ellada
  ..
  απάντηση1010
   
   
  ΕΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ.. | 05/10/2017 14:45
  ..με την εξάλειψη της Εθνικής Ταυτότητας και ιδιοπροσωπίας και την απαλλοτρίωση της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς που επιχειρείτε μέσω της ισοπέδωσης και ομογενοποίησης των ευρωπαϊκών λαών με την τριτοκοσμική πλημμυρίδα. Το κυρίαρχο δόγμα της Ισότητας είναι η κοινή πεποίθηση του πολυπολιτισμικού φιλελευθερισμού των Αγορών και του προλεταριακού διεθνισμού των Αριστερών. Η απάντηση στην δικτατορία της Πολιτικής Ορθότητας που επιδιώκει τον αφανισμό της Ταυτότητας είναι ο Ευρωπατριωτισμός, που σύντομα θα βρει μια ενιαία έκφραση υπερβαίνοντας την παιδική ασθένεια των εθνικισμών. Στην νέα πολιτισμική σύγκρουση, η Ευρώπη των πατρίδων και των λαών θα νικήσει εκείνη των τραπεζών και των αγορών.
  ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
  απάντηση4615
   
   
  Ακου ανθρωπακο: | 05/10/2017 14:23
  Η επικεφαλης του AfD ηταν υπαλληλος της Goldman Sachs (του Ιουδαιου Blackfein). Το σοι ναζιστικες ιδεες ειχε (μαλλον δεν τις απεκτησε σε μια νυχτα-αν ειναι ναζιστικες) και ο ι Ιουδαιοι συναδελφοι και προσιταμενοι δεν ειχαν παρει μυρουδια? Πως διαολο επεβιωσε τοσο καιρο??? Μηπως κατι αλλο παιζει?
  AZAZEL
  απάντηση2511
   
   
  Αμπελοφιλοσοφιες | 05/10/2017 11:56
  Οι λογοι που οδηγουν τους ευρωπαικους λαους στην ΄΄ακροδεξια΄΄, ΄΄πατριωτικη΄΄, ΄΄εθνικιστικη΄΄, οπως θελετε ονομαστε την ταση ειναι συγγεκριμμενοι και πραγματικοι. Το κακο λοιπον εχει ριζα. Ας ασχοληθουν οι πολιτικοι και οι διαφοροι ανησυχουντες με τους πραγματικους λογους, ας παρουν μετρα για να καθησυχασουν τους λαους και ας αφησουν την πολιτικα ορθη μπουρδολογια και τα ευχολογια!
  dimtas
  απάντηση4710
   
   
  ΣΧΟΛΙΟ | 05/10/2017 10:51
  Ευχολόγια και τρίχες.............
  Frixos
  απάντηση3013
   
   
  χαιρετισματα λοιπον.... | 05/10/2017 09:29
  Ποσο ευκολα βρισκουν αλλοθι,δικαιολογιε, αποδιοπομπαιους οι αριστεροι προοδευτικοι και πως ξεπερνουν τα λαθη τους μονοκοντυλια.Λες και οσοι ψηφισαν ακροδεξια στη Γαλλια η τη Γερμανια δεν ειναι καθημερινοι νομοταγεις πολιτες,που διαδηλωνουν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ με την ψηφο τους την απογοητευση και τη ΔΙΑΦΩΝΙΑ τους με οσα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ αλα καρτ τους φορτωνουν. κ.Αποστολιδη,την ακροδεξια την αναδεικνυουν λανθασμενες πολιτικες,δυσαρεστες σε ευρυτερα κοινωνικα στρωματα,και ΔΥΣΤΥΧΩΣ επεται συνεχεια. Η Ακροαριστερα ομως και τα καμωματα της,οχι μονον δεν σας ανησυχουν(Καιτοι αμφισβητουν ΑΝΟΙΧΤΑ και ΕΜΠΡΑΚΤΑ την ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ως τροπο ζωης),Αντιθετως τους δινετε και αλλοθι Χαιρετισματα λοιπον στο συριζα
  DKK
  απάντηση5511
   
   
  οι έδρες του Εθνικού Μετώπου | 05/10/2017 08:16
  είναι 8 στην Εθνοσυνέλευση των 577 και 2 στη Γερουσία των 348.Στο Ε/κοινοβούλιο διαθέτει 17 εδρες επι των 74.Αλλο είναι η κοινωνική κι αλλο η πολιτική επιρροή με άξια λόγου συμμετοχή στα νομοθετικά όργανα.Υπόψη οτι οι εκλογές για την Ευρωβουλή εγιναν το 2014.Οι επιδόσεις του 2017 του ΕΜ τόσο στις βουλευτικές οσο και στις γερουσιαστικές εκλογές είναι αμελητέες,λόγω του εκλογικού συστήματος-πλειοψηφικό δύο γύρων.Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΓΑΛΛΙΑ -LA FRANCE INSOUMISE του Μελανσόν, που επίσης ήταν προεδρικός υποψήφιος, εχει 17 βουλευτές.Η Αριστερά με 11,03ο/ο στον πρώτο γύρο πήγε πολύ καλύτερα απο την ακροδεξιά που κατήλθε στον δεύτερο,πήρε 8,8ο/ο κι εχασε τις εδρες των εκλογικών περιφερειών που διεκδικούσε.
  γηγενής θεσσαλονικεύς
  απάντηση814