-Εκλογές και Μαραθώνιος Βερολίνου την ίδια μέρα στη Γερμανία. Με τα γερμανικά τηλεοπτικά κανάλια να καλύπτουν και τα δύο γεγονότα. Γιατί όχι; Στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση όχι μόνο ταυτόχρονης μετάδοσης, αλλά ούτε καν διεξαγωγής οποιασδήποτε εκδήλωσης τη μέρα της ψηφοφορίας. Ως τηλεθεατής είσαι υποχρεωμένος να περάσεις όλη την Κυριακή βλέποντας τους ίδιους και τους ίδιους, δημοσιογράφους, πολιτικούς, πανελίστες, να αναπτύσσουν χιλιοειπωμένες θεωρίες και να κάνουν αποτυχημένες τις περισσότερες φορές προβλέψεις. Πλήξη. Επαρχιακή και στρεβλή, τελικά, αντίληψη περί ενημέρωσης.
-Συντονίζεσαι με το «Φτιάξε καφέ… να σ’ τα πω» (Ε) αναζητώντας λίγη light ψυχαγωγία και βρίσκεσαι να πίνεις τον καφέ της παρηγοριάς. Η Κατερίνα Καινούργιου και το επιτελείο της παρουσίασαν πρωί-πρωί, για να αρχίσει ευχάριστα η μέρα, πλάνα από το 40ήμερο μνημόσυνο της Ζωής Λάσκαρη, σχολιάζοντας με τη γνωστή διακριτικότητα των lifestyle εκπομπών τις παρουσίες και τις απουσίες.
-Τζωρτζέλα Κόσιαβα (πανελίστρια): «Η εγγονή της Ζωής Λάσκαρη, Ζένια, πήγε στο μνημόσυνο της γιαγιάς της πολύ απλά ντυμένη». Πόσο θα ήθελα να μπορούσε να σχολιάσει την ατάκα η ίδια η γιαγιά, η οποία, ως γνωστόν, όταν άνοιγε το στόμα της δεν σε ξέπλενε ούτε ο Ιορδάνης!
-Και μετά τα κόλλυβα, η ενημέρωση της ανεπίδεκτης ξανθιάς. Ο Αργύρης Δημόπουλος προσπαθεί να αναλύσει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, όταν η Κατερίνα Καινούργιου διακόπτει για να ρωτήσει: «Κύριε Δημόπουλε, γιατί έλεγαν συνέχεια Τζαμάικα και Τζαμάικα;». Μήπως αντί να εκτίθεται πουλώντας την άγνοιά της ως χαριτωμενιά (εμπρός στο δρόμο που άνοιξαν η Ρούλα Κορομηλά και η Ελένη Μενεγάκη) να φρόντιζε να ενημερωθεί πρώτα; Τι το κρατάει το tablet, μόνο για να ανεβάζει τις φωτογραφίες της;
-Είναι τρυφερό να την αποκαλείς «αγαπημένη θεία Τζούλια από το «Ακρως οικογενειακό»», όπως έκαναν άλλωστε πολλά sites και εφημερίδες. Η οικειότητα της αναφοράς δείχνει μεν τη δύναμη και την αμεσότητα της τηλεόρασης, εν τούτοις ενίοτε αδικεί ανθρώπους όπως η Σοφία Ολυμπίου που πέθανε στα 82 της χρόνια και παρότι ήταν ηθοποιός με πολύχρονη, πλούσια καριέρα κυρίως στο θέατρο, βρεθήκαμε να την αποχαιρετάμε μόνο με την ιδιότητά της ως δευτεραγωνίστριας σε ψυχαγωγικά σίριαλ των τελευταίων χρόνων. Η μικρή οθόνη καταφέρνει να καταπίνει τα πάντα και να επιβάλλει τον δικό της κόσμο.
-«Οι διαφημίσεις είναι ευλογία, μη διαμαρτύρεστε» είπε ο Δημήτρης Οικονόμου απευθυνόμενος σε τηλεθεατές που πιθανώς ζητούσαν περισσότερη ενημέρωση και λιγότερο… Ριχάρδο στο «Σήμερα» (ΣΚΑΪ). Ως επαγγελματίας που ζει από τη δουλειά του έχει δίκιο. Οταν όμως κάθεσαι να παρακολουθήσεις τις διεθνείς εξελίξεις και αντ’ αυτών παρακολουθείς ξανά και ξανά μια ατελείωτη περιήγηση σε όλες τις ελληνικές πόλεις που διαθέτουν ενεχυροδανειστήρια, δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα αποφασίσεις πως «Σήμερα» ήταν η τελευταία φορά, από αύριο θα πιω καφέ σε άλλο κανάλι.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ