ΤΟ ΠΙΕΣΤΙΚΟ ερώτημα –αγωνιώδες για πολλούς –όσον αφορά την τύχη της εθνικής ομάδας μπάσκετ είχε ως (βλαβερή) συνέπεια να περάσει απαρατήρητο (με εξαίρεση μία τηλεοπτική κάλυψη στη Θεσσαλονίκη) ένα γεγονός δεν θα λέγαμε πρωτοφανές αλλά έστω σπανιότατο στα χρονικά του ελληνικού αθλητισμού. Πρόκειται για τον άθλο της ιστιοπλοΐας να επιτύχει η χώρα τρεις παρουσίες στην πρώτη τετράδα ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος! Χρυσό και αργυρό μετάλλιο και τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με σκάφη Tornado που έγινε στα νερά του Θερμαϊκού…
Η ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ δυάδα του πληρώματος (και αυτό έχει ευνόητη αξία) των Ι. Πασχαλίδη και Π. Κωνσταντινίδη πρώτευσε με επτά νίκες σε εννέα «κούρσες» και μόλις εννέα βαθμούς ποινής… Αργυρό μετάλλιο από τους Αλ. Ταγαρόπουλο και Ν. Μαύρο και τέταρτη θέση για τον γνωστό παγκόσμιο πρωταθλητή Π. Τριγκώνη και τον νέο συνεργάτη του Στ. Ταβουλάρη. Υπάρχει όμως και συνέχεια στην αισιοδοξία για το μέλλον του αθλήματος. (Η δυάδα Ταγαρόπουλου – Μαύρου, ειρήσθω εν παρόδω, πριν από λίγο καιρό αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.) Το ελπιδοφόρο μήνυμα έρχεται από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο που αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Νέων των σκαφών «Λέιζερ – Ράντιαλ». Και το σπουδαίο επίμετρο: στη ροή του 2017 η ελληνική ιστιοπλοΐα είχε συγκομιδή 30 μεταλλίων, όλων των χρωμάτων και στην ευρεία κλίμακα σκαφών και ηλικιών. Αυτά προς γνώσιν των πολλών, αλλά το ερώτημα παραμένει όσον αφορά το αβγάτισμα αυτής της σπουδαίας αθλητικής περιουσίας.
Η ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ κατέγραψε στο χρονικό του ελληνικού αθλητισμού ένα κάθε άλλο παρά εύκολο και πόσω μάλλον συνηθισμένο επίτευγμα: δύο εθνικές ομάδες του ίδιου αθλήματος πάτησαν στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού μέσα σε μικρό, μεταξύ τους, χρονικό διάστημα. Τον λογαριασμό που άνοιξε η εθνική ομάδα Νέων Ανδρών με το χρυσό μετάλλιο το συμπλήρωσε η εθνική ομάδα Νέων Γυναικών έστω και αν έχασε στη διαδικασία των πέναλτι από τη ρωσική ομάδα.
ΒΕΒΑΙΑ παραμένει μια απαράδεκτη κατάσταση, δηλαδή η έλλειψη μόνιμου προπονητηρίου για τις εθνικές ομάδες, οι οποίες περιφέρονται άστεγες και πλάνητες από κολυμβητήριο σε κολυμβητήριο. Ενα χαρακτηριστικό γνώρισμα της ομάδας Νέων Γυναικών είναι το ότι αγωνίζονται σε αυτήν οι θυγατέρες πολλών παλαιών και διακεκριμένων υδατοσφαιριστών…
Εν πάση περιπτώσει, το έμψυχο υλικό της νέας γενιάς της υδατοσφαίρισης είναι θετικό πρόσημο για το άθλημα στην ολυμπιακή πορεία προς το Τόκιο του 2020.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ