από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 

Ζητείται ψεύτης

Ζητείται ψεύτης
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Αντί άλλου σχολίου, αρχίζω με έναν διάλογο που έγινε στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη και στον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή (φωτογραφία) στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος για το μείζον θέμα της πετρελαιοκηλίδας. Να σημειώσω απλώς ότι ο υπουργός δεν έπεισε με τις εξηγήσεις που έδωσε, ήρθε σε αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη για το ποιος είναι... ψεύτης και, το κυριότερο, είπε αυτό που κάθε υπουργός έχει στο μυαλό του αλλά ποτέ δεν τολμά να το πει δημοσίως: «Δεν παραιτούμαι ποτέ από υπουργός»! Βεβαίως είναι ο Πρωθυπουργός που έχει από το Σύνταγμα την αρμοδιότητα να διορίζει ή να παύει τους υπουργούς του, πλην όμως ο κ. Κουρουμπλής αποφάσισε να πάρει στα χέρια του το Σύνταγμα. Ιδού λοιπόν ο διάλογος...

nnn

Μητσοτάκης: «Το πιο σημαντικό ερώτημα που έχω να κάνω στον υπουργό είναι γιατί καθυστερήσατε τέσσερις ημέρες να ζητήσετε τη βοήθεια του αρμόδιου φορέα EMSA να παρέχει υπηρεσίες απορρύπανσης. Κάποιος λέει ψέματα - ή ο EMSA λέει ψέματα ή εσείς!
Κουρουμπλής: «Εσείς λέτε ψέματα».
Μητσοτάκης: «Ψεύδεστε, κύριε υπουργέ».
Κουρουμπλής: «Μητσοτακαίικο ψέμα».
Μητσοτάκης: «Μαζευτείτε, κύριε υπουργέ».
Κουρουμπλής: «Δεν σας φοβάμαι». 
Μητσοτάκης: «Ντροπή σας, τόσες μέρες στο Λονδίνο ήσασταν, στο Λονδίνο. Σαν δεν ντρέπεστε. Επρεπε ήδη να έχετε παραιτηθεί».
Κουρουμπλής: «Δεν θα παραιτηθώ ποτέ».


Γελάκια και γκριμάτσες


Ηταν εκεί στα υπουργικά έδρανα και μια σύμβουλος (ή συνεργάτρια) του κ. Κουρουμπλή που γελούσε και έκανε γκριμάτσες όταν μιλούσε ο κ. Μητσοτάκης. Τόσο που του απέσπασε την προσοχή και γυρνώντας προς το μέρος της είπε: «Γιατί γελάτε, κυρία μου; Σας παρακαλώ συγκρατηθείτε ή, εάν δεν μπορείτε, ας βγείτε έξω». Και εκείνη... βγήκε!

Προσοχή όταν συνομιλείς με το ΔΝΤ


 Μπορεί η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να μην έχει ακόμη απαντήσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τον χρόνο της επίσκεψής της στην Αθήνα, ωστόσο είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σύντομες κουβέντες για τη χώρα μας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη.

nnn

Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και η  Λαγκάρντ παρακάθησαν σε δείπνο που διοργάνωσε ο διαθρησκειακός οργανισμός The Appeal of Conscience Foundation για τη βράβευση διακεκριμένων επιχειρηματιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία. Μαθαίνω ότι ο 90ετής κ. Δημήτριος έτυχε της απολύτου προσοχής της γαλλίδας επικεφαλής του ΔΝΤ. Η ίδια στην τοποθέτησή της στην εκδήλωση εστίασε στην ανάγκη περιορισμού των διαχωρισμών και ενθάρρυνσης του διαλόγου, λόγια που θα πείτε πως εν πολλοίς ομοιάζουν με τις διδαχές των Ευαγγελίων.

nnn

Κακεντρεχής φίλος της στήλης με «ώσμωση» στις υποθέσεις της Ομογένειας μου μετέφερε πως η Αρχιεπισκοπή Αμερικής εμφανίζει το τελευταίο διάστημα οικονομικά προβλήματα, τα οποία μάλιστα αναδεικνύονται και συχνά πυκνά από τον ομογενειακό Τύπο. Αν και η συζήτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής με την Κριστίν Λαγκάρντ δεν είχε βεβαίως καμία σχέση με το θέμα αυτό, εγώ εμπειρικά σπεύδω να δηλώσω πως μερικές φορές αρκεί και μόνο να σε δουν να συνομιλείς με το ΔΝΤ για να σε χαρακτηρίσουν... πτωχευμένο.

nnn

Αλλά και αυτή η Λαγκάρντ πολύ στο περίμενε μας έχει. Κοτζάμ πρόσκληση της έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν της έφτασε. Ηθελε και πρόσκληση από τον Ευκλείδη. Ο υπουργός Οικονομικών τι να κάνει, της έστειλε και αυτός πρόσκληση (και μάλιστα εξόχως φιλική), πλην όμως η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ δεν απάντησε. Δεν βρίσκει χρόνο, λένε οι συνεργάτες της, για να επισκεφθεί την Ελλάδα. Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Γιατί μαθαίνω ότι σε άλλες προσκλήσεις έχει ανταποκριθεί. Για παράδειγμα, θα βρίσκεται στο Λονδίνο προς το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το know how του Γιώργου


 Ο πάλαι ποτέ πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου που το 2009 έβαλε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το «όπλο» - όπως χαρακτηριστικά έλεγε -  του ΔΝΤ είμαι σίγουρος ότι τώρα γνωρίζει πολύ καλά τι εστί ΔΝΤ. Να σας πληροφορήσω λοιπόν πως ο κ. Παπανδρέου είναι και αυτός στη Νέα Υόρκη όπου συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου Concordia Summit 2017. Εκεί είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει την «τεχνογνωσία» του («know how» το λένε στην αγγλιστί) για θέματα όπως η οικονομική κρίση και το μέλλον της ΕΕ.

nnn

Πάντως δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό και να μην αναφερθώ στο πώς η μπροσούρα του συνεδρίου παρουσίαζε τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο Παπανδρέου είναι ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος εμπειρογνώμονας για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης και για την τρέχουσα οικονομική κρίση της ευρωζώνης. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της συζήτησης για την απειλή που συνιστούν οι επικίνδυνες πολιτικές προσωπικότητες που τροφοδοτούν τον εθνικισμό και την ξενοφοβία. Ονομάστηκε ένας από τους Top 100 Global Thinkers του περιοδικού "Foreign Policy". Μιλάει με κύρος για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσον αφορά την κρίση των προσφύγων, την οικονομική σταθερότητα, την παγκόσμια ασφάλεια και τις μεταβολές των γεωπολιτικών συμμαχιών. Γεννήθηκε και εκπαιδεύθηκε στις ΗΠΑ, διαθέτει πτυχία (degrees) από τη London School of Economics και το Harvard».Για το πόσο ακριβής είναι αυτή η περιγραφή, τα συμπεράσματα δικά σας...

Τα fake- news στη Βουλή

Η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου συνοδευόμενη από το νομικό της σύμβουλο και τον σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη Γ. Μυλωνά πήγαν στο ΕΣΡ και ζήτησαν εάν η εταιρία Comon View που κατά τη ΝΔ διενήργησε μαϊμού δημοσκόπηση βρίσκεται στα αρχεία των εταιριών δημοσκοπήσεων. Η απάντηση του ΕΣΡ ήταν αρνητική. Οι γαλάζιοι επεσήμαναν ότι τη δημοσκόπηση αυτή τη μετέδωσε η ΕΡΤ (βάσει ενός non paper του Μαξίμου) και ζήτησε από το ΕΣΡ να επιληφθεί. Την ίδια ώρα η κυρία Ασημακοπoύλου κατέθεσε στη Βουλή την πρώτη ερώτηση για τα fake news της κυβέρνησης και της ΕΡΤ. Εχει προγραμματιστεί να απαντήσει ο Νίκος Παππάς.HeliosPlus
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (37)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Γιώργος... | 21/09/2017 17:44
  Άρθρο που αναφέρεται στον ΓΑΠ και απουσιάζουν οι freeman και το πειραχτήρι δεν νοείται...
  Γεωργία Μ.
  απάντηση52
   
   
   
  Aλήθεια... | 21/09/2017 15:27
  ...κε ΒΗΜΑτοδότη μου, προσπαθείτε να μας κάνετε να πιστέψουμε ότι ο Κούλης λέει αλήθεια και ο Κουρουπλής , ψέματα...;;;!!! Χαχαχαχαχαχαχαχαααααααα...θα ήταν το καλύτερο ανέκδοτο της ημέρας και ούτε ο ίδιος ο Κούλης θα το δεχόταν, γιατί του χαλάτε την "κληρονομιά και την οικογενειακή παράδοση"...
  Nik
  απάντηση682
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Κανω για ακομα μια φορα εκκληση | 21/09/2017 15:13
  Στους οικειους του γρσφικου γεροντα που καθε μερα εμφανιζεται απο τα ξημερωματα σε ολες τις στηλες και αναρτα τα ιδια σχολια καρμπον ανεξαρτητου θεματος. Το πιο αστειο ειναι πως εμφανιζεται με δεκαδες ψευδωνυμα σε σημειο που και ο ιδιος εχει ηεχασει το ονομα του. Κανω εκκληση να τον πανε σε καποιον ειδικο μηπως και τον βοηθησει να καταλαβει ποσο γραφικος εχει καταντησει. Τους ηλικιωμενους δεν τους εγκαταλειπουμε. Οσο και να μας εχουν κουρασει. Τους περιθαλπτουμε με στοργη και αγαπη.
  ο γιατρος
  απάντηση295
   
   
  Θα καταλαβετε πολλα. | 21/09/2017 13:19
  Δυο "meetings" λοιπον στην Νεα Υορκη. Εχει τσεκαρει κανενας σας τα ονοματα των διοικητικων συμβουλιων αυτων των δυο οργανισμων? Θα μαθετε και θα καταλαβετε πολλα.
  Γιωργος Τσαπανος
  απάντηση141
   
   
   
  Κατα τις 7 το πρωι | 21/09/2017 11:26
  αρχιζει το τρολλακι με τα 1000 ονοματα να κανει τα copy paste των χιλιοειπωμενων ανοησιων που καθημερινα στελνει. Αισθανεται τοσο περηφανο που επιθυμει να μη χασει η ανθρωποτητα τα βαθυστοχαστα κειμενα του. Χρειαζεται 2 λεπτα για καθε copy. Αντιθετα,υπαρχουν σχολια που ασχολουνται με το συγκεκριμμενο θεμα. Και δειχνουν ειτε την απογοητευση με τα ψεμματα του συριζα,ειτε το συγχωροχαρτι στα προηγουμενα κυβερνητικα γιουσουφακια. Αν,μαλιστα,αρχιζαμε να κατακρινουμε τα κακως κειμενα,με γνωμονα το συμφερον Πατριδας-κοινωνιας κι οχι αυτο του καθενος κοπριτη που γουσταρει εξουσια,τοτε θα ειχαμε αποβαλλει το οπαδιλικι που θρεφει το συστημα διαφθορας που μας επεβαλαν τα λαμογια.
  Abdul
  απάντηση2811
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Αποψη μου ειναι | 21/09/2017 11:18
  οτι δεν εχει τοση σημασια αν φταιει ο καθε Κουρουμπλης.Για μικροκομματικους λογους προσφερεται η ιστορια.Για εμας ομως;Σημασια εχει οτι εν μεσω κρισης ενας λαθρεμπορος καυσιμων την επιδεινωνει και ενας εφετης τον αθωωνει!Δινοντας1) τη δυνατοτητα να συνεχισει,2)σημα σε αλλα λαμογια οτι η ατιμωρησια παει συννεφο,3)φτανοντας στη σημερινη μολυνση.Τιμωρια;Κανενας.Κατασχεσεις περιουσιων;Καμμια.Αναφορά στη στρεβλη κατασταση της τακτικης μη δικαιοσυνης και στη φαμπρικα αθωωτικων αποφασεων;Καμμια.Πως να ερθει σοβαρος εοενδυτης οταν ξερει οτι οι δικαστες θα στηριξουν καθε παρανομο που θα του βαλει τρικλοποδια;Τυχαια ηλθε η κριση;Θα ερχοταν αν οι δικαστες ειχαν προστατεψει τη χωρα και τη κοινωνια;
  Abdul
  απάντηση168
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Εδώ είναι Βαλκάνια! Οι ψεύτες περισσεύουν! | 21/09/2017 10:45
  Το κακό είναι πως κάποιοι δεν θέλουν να ξεφύγουμε από τη συνομοσιολογία. Ξανά το ίδιο παραμύθι.... "Ο πάλαι ποτέ πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που το 2009 έβαλε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το «όπλο» του ΔΝΤ"!!! Μετά από 7 χρόνια κάποιοι ακόμα δεν πήραν χαμπάρι πως το ΔΝΤ το επέβαλαν οι Ευρωπαίοι κι όχι ο Γ. Παπανδρέου. Δεν το κρύβουν άλλωστε, το λένε οι ίδιοι, αλλά εδώ κάποιοι....το βιολί τους. Τους χαλάει το σενάριο! Κι ας έχουν τίτλο "Ζητείται ψεύτης"! Έτσι, όσα γράφει "η μπροσούρα του συνεδρίου" Concordia Summit 2017, δηλαδή η παγκόσμια κοινή γνώμη, τους ξενίζουν και βγάζουν κόμπλεξ και μιζέρια, πετώντας το μπαλάκι στην εξέδρα "τα συμπεράσματα δικά σας". Κάποιοι ακόμα ψεκάζονται!
  Μνήμων
  απάντηση246
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  "Είναι δυνατό να έκανα το 2015 τόσο λάθος επιλογή. Δεν το δέχομαι. Αποκλείεται" | 21/09/2017 10:34
  Τι είναι ψέμα? Ψέμα μπορεί να είναι και μια διαφορετική εκδοχή της αλήθειας. Εκεί στηρίχτηκε ο Τσίπρας, εκεί στηρίχτηκε ο Τραμπ/Φαραζ/Τσάβες, κτλ. Υπάρχει μικρό ψέμα και μεγάλο ψέμα. Το ερώτημα είναι πόσο ψέμα μπορούμε να αντέξουμε, να δεχτούμε. Τα ψέματα του Τσίπρα ήταν πολλά, πάρα πολλά και τρανταχτά. Φάνηκε ότι στηρίχτηκε στις αμόρφωτες μάζες του πληθυσμού. Κάθε νοήμων μπορούσε να ξεχωρίσει το βάρος των 751 ευρώ, σεισάχθεια δανείων/φόρων/πληρωμών, πλειστηριασμοί σπιτιών κτλ. Είχε ένα λεπτομερές σχέδιο κατάληψης της εξουσίας. Έχει ένα λεπτομερές σχέδιο παραμονής. Ότι ξεκινάει με ψέμα συνεχίζει με ψέμα και ψέμα. Στηρίζεται στις ίδιες μάζες. Στον ψυχολογικό παράγοντα αποδοχής της αποτυχίας.
  Ιδιωτικός Υπάλληλος
  απάντηση663
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Λοντρα, Παρίσι,Νιου Γιορκ,και Βιέννη/ η Μπάρμπι της Αθηνας,μπροστα σας βγενει | 21/09/2017 10:27
  Κι'αυτος για Μπάρμπι είχε πάει?
  φανουρης
  απάντηση297
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Με το ΄΄ δεν θα παρατηθώ ποτέ ΄΄, | 21/09/2017 08:56
  ξεφτίλισε τον Πρωθυπουργό του,αν υπήρχε κάτι να ξεφτιλίσει.......
  ο Βλαχοδήμαρχος
  απάντηση933
   
   
  Ο υπουργός ναυτιλίας,τα είδε όλα καλά. | 21/09/2017 08:39
  Πού το είδες εσύ ρε Κουρουμπλή να περιμένουμε να σε παραιτήσει ο Τσίπρας?.Θα σε παραιτήσουμε εμείς με την ψήφο μας.Σε ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ απο διακονιάρη της πολιτικής σε υπουργό γιατί είχε μεγάλη καρδιά και το πρόδωσες με τον πιό αλήτικο τρόπο.Σκουλίκια της πολιτικής γαντζωμένοι στην καρέκλα δεν έχουν καλό πολιτικό τέλος.Θα το δείς.
  Volos
  απάντηση965
   
   
  Μόδες | 21/09/2017 07:59
  Λες ψέματα. Όχι εσύ λες ψέματα. Όχι εσύ λες ψέματα. Όχι εσύ λες ψέματα. Όχι εσύ λες ψέματα. Όχι εσύ λες ψέματα. Όχι εσύ λες ψέματα. Όχι εσύ λες ψέματα. Όχι εσύ λες ψέματα. Η Ελληνική εκδοχή της μόδας με τα fake news.
  Αρνιτηρητής
  απάντηση1621
   
   
  Ζητείται ψεύτης. | 21/09/2017 07:21
  Αναδιατυπούμενο στο ορθό: Ζητείται τσίπρας.
  Γλωσσολόγος
  απάντηση773
   
   
  Ο σοβαρός πολιτικός και ο αλήτης πολιτικός. | 21/09/2017 07:19
  Στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εφέτος, συγκρούσθηκαν δύο κόσμοι, δύο πολιτικές και δύο πολιτικοί. Η σύγκριυση έληξε με έναν ξεκάθαρο νικητή. Ο σοβαρός πολιτικός νίκησε κατά κράτος τον αλήτη πολιτικό. Είναι προφανές ότι ο ίδιος επιλέγω τον σοβαρό πολιτικό. Για τον λόγο αυτόν θα ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου και θα μαυρίσω τον σύριζα του τσίπρα.
  Πολίτης
  απάντηση6812
   
   
  Μετράνε αντίστροφα... | 21/09/2017 07:17
  "Ολα αυτά και κυρίως η προαποφασισμένη μείωση του συνόλου των συντάξεων (με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς) τον Ιανουάριο του 2019 είναι αρκετά για να αντιληφθεί κανείς ότι το πολιτικό ρολόι για τις κάλπες κουρδίστηκε με την εφετινή διοργάνωση της ΔΕΘ και θα χτυπήσει κάποια στιγμή ως την επόμενη ΔΕΘ". Εάν δεχθούμε την άποψη αυτή, η επόμενη 83η ΔΕΘ θα εγκαινιασθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, άρα οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο έως και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018. Συνεπώς, έχουν ήδη παρέλθει 970 ημέρες διακυβέρνησης από τους συριζανέλλ και τους απομένουν 345 ημέρες διακυβέρνησης, (το μέγιστο...), μέχρι ότι τους ρίξει την κλωτσιά στον κ@λο ο ελληνικός λαός!!!
  Δημήτρης
  απάντηση4410
   
   
  Τα πράγματα είναι ηλίου φαεινότερα... | 21/09/2017 07:16
  Στη διπλανή στήλη του ιστότοπου αυτού διεξάγεται ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία, με ερώτημα: "Πως αντιμετωπίζετε τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στην Eldorado Gold". Έχουν ψηφίσει 4.788 άτομα και τα αποτελέσματα είναι: 19.88% Θετικά (952 ψήφοι) 6.52% Αδιάφορα (312 ψήφοι) 68.36% Αρνητικά (3273 ψήφοι) 5.24% Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (251 ψήφοι)
  Πέτρος
  απάντηση3711
   
   
  Χοντρό κάλο στον εγκέφαλο, χοντρό κάλο και στον κ@λο!!! | 21/09/2017 07:14
  "Είναι πλέον πασίγνωστο, (με βάση την ασκούμενη πολιτική), ότι οι συριζαίοι έχουν χοντρό κάλο στον εγκέφαλο. Μετά τις εθνικές εκλογές και την κλωτσιά την οποία θα τους δώσει ο ελληνικός λαός, θα αποκτήσουν χοντρό κάλο και στον κ@λο!!!"
  Αλιεύς σχολίων
  απάντηση4711
   
   
  Ο τσίπρας είναι ήδη ένα πολιτικό πτώμα... | 21/09/2017 07:12
  Το οποίο επιπλέει τυμπανισμένο στη μαύρη κηλίδα του Σαρωνικού κόλπου! Όπως κάθε πτώμα αποσυντίθεται παράγοντας αφόρητη δυσοσμία...
  Δημήτρης
  απάντηση5810
   
   
  Απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες... | 21/09/2017 07:10
  Θεωρώντας ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, την 19η Μαίου 2019, απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες 604 ημέρες, (λιγότερο από 20 μήνες), ενώ έχουν ήδη παρέλθει 971 ημέρες, (περισσότερο από 32 μήνες), πανάθλιας διακυβέρνησης της πατρίδας μας από αυτούς, (από την 25η Ιανουαρίου 2015). Δηλαδή έχει ήδη παρέλθει κάτι περισσότερο από το 60 % του συνολικού χρόνου διακυβέρνησής των... Τι σημαίνει "λεχρίτης";;; Ετυμολογία: λεχρίτης < αρχαία ελληνική λέχριος Ουσιαστικό: λεχρίτης αρσενικό ο βρομιάρης, ο ανέντιμος, ο τιποτένιος.
  Νίκος
  απάντηση3110