Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και όχι μόνο δεν έχει αποδοθεί ακόμα δικαιοσύνη, όχι μόνο οι χρυσαυγίτες αλωνίζουν ελεύθεροι αλλά και η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης εξακολουθεί να απολαμβάνει την ανοχή σημαντικού τμήματος της κοινής γνώμης. Είναι όνειδος για τη Δημοκρατία ότι παρά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί αυτά τα χρόνια για τη δράση των νεοναζιστών, η Χρυσή Αυγή παραμένει ακόμα στις δημοσκοπήσεις τρίτο κόμμα …
Μοιάζει να μην ενοχλούμαστε πια που ένα ακραίο μόρφωμα με αποδεδειγμένη την προσήλωση της στον νεοναζισμό και τη βία έχει γίνει μέρος του πολιτικού συστήματος. Μπορεί να ομολογούν ανοιχτά την απέχθεια τους στους δημοκρατικούς κανόνες, στο Σύνταγμα κι όμως υπάρχουν έλληνες πολίτες που όχι μόνο τους ανέχονται, αλλά τους ψηφίζουν για να τους εκπροσωπούν. Η δίκη για τη δολοφονία Φύσσα συνεχίζεται εδώ και δύο χρόνια μέσα στην παγερή αδιαφορία της κοινωνία, ,απασχολεί ελάχιστα τα μέσα ενημέρωσης,παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της οργάνωσης.

Προφανώς δεν είναι εύκολη διαδικασία με τόσους μάρτυρες και τόση πληθώρα αποδεικτικού υλικού. Και βέβαια είναι άγνωστο πότε θα τελειώσει για να καταλογιστούν επιτέλους οι συγκεκριμένες ευθύνες που αναλογούν στους 66 κατηγορούμενους στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το σύνολο της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Μια εξέλιξη που αναπόφευκτα βολεύει την ηγεσία της, καθώς όσο περνά ο χρόνος, τόσο θολώνουν τα εγκληματικά ίχνη της.

Όλα εξελίσσονται απελπιστικά αργά, καθώς πέρα από τον όγκο των κατηγορουμένων και των κατηγοριών, υπάρχουν και οι δεδομένες παθογένειες της ελληνικής δικαιοσύνης που επιτείνουν το πρόβλημα. Αποτέλεσμα η Χρυσή Αυγή να συνεχίζει να παριστάνει τον αντισυστημικό σωτήρα ε κμεταλλευόμενοι και τις συνέπειες της κρίσης και να ετοιμάζεται να διεκδικήσει πάλι την ψήφο των πολιτών.

Ελάχιστοι πλέον ενοχλούνται και ακόμα πιο ελάχιστοι αντιδρούν στην παρουσία της. Είναι όμως ντροπή για μια χώρα που επαίρεται ότι γέννησε τη Δημοκρατία, όχι απλώς να ανέχεται αυτούς που επιδιώκουν να την καταργήσουν, αλλά και να τους επιβραβεύει στέλνοντας τους στη Βουλή. Δεν ξέρουμε πια θα είναι η στάση όσων εξακολουθούν να τη στηρίζουν όταν βγει επιτέλους η απόφαση της δικαιοσύνης. Φαίνεται όμως ότι έχουμε ασθενή μνήμη και έχουμε υποτιμήσει συνολικά ως κοινωνία – και ως πολιτικό σύστημα – τους κινδύνους από την εδραίωση της παρουσίας των νεοναζιστών στη χώρα μας…

ΤΟ ΒΗΜΑ