από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

«Τον Μπελογιάννη και τα μάτια σου»

«Τον Μπελογιάννη και τα μάτια σου»
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ισως πουθενά αλλού ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) δεν πέρασε καλύτερα (και άκουσε τόσα κομπλιμέντα) όσο στη Βουδαπέστη. Τον αποκάλεσαν τον «πολιτικό που ψάχνει η Ευρώπη», τον χαρακτήρισαν ως τον «πρωθυπουργό που αντιμετώπισε καλύτερα την κρίση» και τον «πολιτικό που έκανε τις μεγαλύτερες, σε περίοδο κρίσης, μεταρρυθμίσεις στην Υγεία». Και όλα αυτά μέσα σε μία ημέρα, στη διάρκεια των εργασιών της 67ης Συνόδου του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Φαινόταν τόσο ικανοποιημένος ο Πρωθυπουργός από την αντιμετώπιση που είχε, που δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή εάν έλεγε κανείς ότι δεν θα ήθελε να φύγει από την Ουγγαρία.

nnn

Ηταν ο κύριος ομιλητής στο εν λόγω συνέδριο, αλλά δεν έχει και τόση σημασία τι είπε στην ομιλία του, όσο τι είπαν αυτοί που τον άκουσαν, δίνοντας έτσι στον κ. Τσίπρα ανάσα αισιοδοξίας μετά τα όσα συνέβησαν με την υπόθεση του Eldorado. Μάλιστα, όπως μου λένε από τη Βουδαπέστη, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης Τέντρος Αντανόμ που πήρε τον λόγο αμέσως μετά τον κ. Τσίπρα είπε επί λέξει (κάνοντας τον κ. Τσίπρα να χαμογελάσει από... υπερηφάνεια) ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είναι ο πολιτικός που εκπροσωπεί την Ευρώπη, είναι το είδος του πολιτικού που χρειάζεται η Ευρώπη. Μετά από αυτά που άκουσε, άντε να επιστρέψει και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα με τις αξιολογήσεις, με τις επενδύσεις που φεύγουν από τη χώρα μας και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον κατηγορεί για αυταπάτες.

nnn

Αλλωστε, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπη με δύο σοβαρές κρίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του: την οικονομική (περικοπές - λιτότητα) και την προσφυγική, και κατάφερε - όπως είπε - να σταθεροποιήσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να διασφαλίσει πρόσβαση για όλους, να αντιμετωπίσει τα θέματα διαφθοράς, να φροντίσει τους πρόσφυγες με εμβολιασμούς όλων των παιδιών και να εξασφαλίσει την πρόσβαση ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα.

nnn

Στην ελληνική πρεσβεία ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με εκπροσώπους του χωριού «Μπελογιάννης», δηλαδή τον δήμαρχο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Δεν ξέρω ακριβώς τι ειπώθηκε, πάντως αμέσως μετά, στη συνάντηση (και στο γεύμα) που είχε με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν, μπαίνοντας στο επιβλητικό γραφείο του (όπου απαγορεύτηκαν οι κάμερες) του είπε: «Βίκτορ, τον Μπελογιάννη και τα μάτια σου» (το είπε έτσι ακριβώς στα αγγλικά). Στο τέλος υπέγραψε και συμφωνία για την ίδρυση γραφείου της ΠΟΥ στην Αθήνα με συμβουλευτικό ρόλο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Απόδραση από το Γκουαντάναμο


 Μπορεί η κυβέρνηση να κάνει τα πάντα για να εμφανίζει τη χώρα στο εξωτερικό ως επενδυτικό Γκουαντάναμο, ωστόσο υπάρχουν φορείς που βάζουν τα δυνατά τους για να εκπέμπουν διαρκώς και αδιαλείπτως μηνύματα φιλικά προς τα ξένα κεφάλαια.

nnn

Σε αυτούς τους φορείς ανήκει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών, η οποία υπό την ηγεσία του Νίκου Καραμούζη έχει θέσει ως προτεραιότητα την εμπεριστατωμένη ενημέρωση ξένων επενδυτών, αλλά και παραγωγικών θεσμών της αλλοδαπής, για τις βελτιούμενες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις δυνατότητες του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

nnn

Στη βάση αυτή μαθαίνω πως ο κ. Καραμούζης θα παραστεί στο διάστημα 11 -14 Οκτωβρίου στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute of International Finance - IIF), η οποία διοργανώνεται στην Ουάσιγκτον παράλληλα με την Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ (13 και 15 Οκτωβρίου).

nnn

Συνοδευόμενος από εκπρόσωπους και άλλων ελληνικών τραπεζών, ο πρόεδρος της ΕΕΤ και της Eurobank αναμένεται στις επαφές του με διεθνείς τραπεζίτες, fund managers και εκπρόσωπους διεθνών οργανισμών να επαναλάβει πως αν η Ελλάδα παραμείνει προσηλωμένη στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων, διαθέτει όλα τα φόντα ώστε να καταστεί μια ανταγωνιστική οικονομία που θα κρύβει μόνον κέρδη και υπεραξίες για όσους επενδύσουν σε αυτήν.

nnn

Να σας ενημερώσω ότι στην Ετήσια Σύνοδο του IIF θα μετάσχουν, μεταξύ άλλων, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Σαμπίνε Λαουτενσλέγκερ, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μανούσιν, ο γενικός οικονομικός σύμβουλος της Allianz Μοχάμεντ Ελ Εριάν, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Société Général Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Τζον Κράιαν, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BlackRock Λόρενς Φινκ και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley Τζέιμς Γκόρμαν.

nnn

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως η εκπροσώπηση της Ελλάδας σε ένα φόρουμ τέτοιας εμβέλειας αποτελεί υψηλού βαθμού οικονομική διπλωματία. Δυστυχώς, η έκταση που λαμβάνουν γεγονότα όπως η υπόθεση της Eldorado Gold δυσκολεύει το έργο όλων όσοι θέλουν να διαφημίσουν την Ελλάδα στο εξωτερικό. 
Ετοιμος ο Μητσοτάκης για τη Θεσσαλονίκη

Η μετάβαση του Προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη δεν θα έχει σχέση με άλλες εμφανίσεις αρχηγών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως μαθαίνω. Ο κ. Μητσοτάκης έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, θα βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα από την Παρασκευή και θα έχει πλειάδα συναντήσεων όχι μόνον με παραγωγικές οργανώσεις, αλλά κυρίως με νέους. Ετσι το πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί, εν όψει ΔΕΘ και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γενιά, έχει προγραμματιστεί να συνομιλήσει με νέες μητέρες, ανά την Ελλάδα. Η πρώτη αυτή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Περιστέρι και έτσι συνδυάζει και τη συνέχεια των επαφών του στα δυτικά προάστια της Αττικής όπου θα επιδιώξει η Νέα Δημοκρατία να αυξήσει να ποσοστά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 


Ως ανέκδοτο θεωρούν στη ΝΔ αυτά που ειπώθηκαν στην Ουγγαρία


Στη ΝΔ έμαθαν τι συνέβη στην Ουγγαρία και τα λόγια που είπαν για τον κ. Τσίπρα και τα θεωρούν (εάν ισχύουν) ως ένα... ανέκδοτο και ότι ειπώθηκαν από πρόσωπα που δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα με τη διάλυση του ΕΣΥ και την κατάντια των νοσοκομείων. Είπαν μάλιστα ότι καλόν θα ήταν από το Γραφείο της Ευρώπης της ΠΟΥ, να ρωτήσουν και τα στελέχη της αντιπολίτευσης να τους πουν τι ακριβώς συμβαίνει στο χώρο της Υγείας και κυρίως να απευθυνθούν στους πολίτες, αλλά και στους συνταξιούχους που ταλαιπωρούνται και για το φάρμακό τους και για τη νοσηλεία τους, αλλά και τους Ελληνες γιατρούς (ακόμα και αυτούς που έφυγαν στο εξωτερικό) τι αντιμετωπίζουν καθημερινά στα νοσοκομεία.

Ποιος ασχολείται με τον Καρανίκα;


Ρώτησα πρωτοκλασάτο υπουργό εάν το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα με τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού Νίκο Καρανίκα μετά τα όσα ανήρτησε για την El Dorado και τα υβριστικά σχόλια που έκανε και πήρα την παρακάτω απάντηση; «Κανείς δεν ασχολείται με τον Καρανίκα, ούτε το Μαξίμου, ούτε ο Πρωθυπουργός». Ξαναρώτησα: «Δεν ασχολούνται επειδή δεν έχει αρμοδιότητες, επειδή δεν κάνει τίποτα;». Η απάντηση: «Οχι κάτι κάνει, αλλά γενικά δεν ασχολείται κανείς μαζί του». Τα συμπεράσματα δικά σας.


HeliosPlus
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (39)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Μια απαντηση στον νεοεμφανισθεντα ΙΑΤΡΟ | 14/09/2017 20:14
  Μηπως εισαστε κατα λαθος ο θουξ αλλα δεν το νομιζω γιατι εξαφανιστηκε μαζι με τον Γιωργακη απο το βημα. Τελος παντων οποιος και αν εισαι το να αποκαλεις καποιον γερο ως βρισια δειχνη το επιπεδο ηθικης και υποκουλτουρας που σε διεπει. Πραγμα που σημαινει δυο πραγματα η μπαχαλοσυριζακος εισαι η χρυσο αυγο, που συνηθως αποτελουν το λουμπεν που εχει το θρασος να ασχολειτε η μαλλον να τρολλαρη με τα πολιτικα κοινα.
  Sparky
  απάντηση11
   
   
  Παρε μαζι σου και τον Χριστο. | 14/09/2017 00:39
  Επρεπε να σας αναφερω πως η Ορθοδοξη εκκλησια στο χωριο της Ουγγαριας που πηρε το ονομα απο τον "Νικο Μπελογιαννη" ,κατασκευαστηκε το 1996 μετα την πτωση του κομμουνισμου. Μετα απο τοσα χρονια εξοριας αυτοι που οστρακισθηκαν λογω ΚΚΕ απεδειξαν οτι ηταν Ελληνες και οχι κοινα κουμμουνια ακολουθοι του Ζαχαριαδη και των μετ' αυτου. Οπως τραγουδαει και ο Νταλαρας, "Τωρα που θα φυγεις,παρε μαζι σου για φυλαχτο μυρτια και πικροδαφνη και της Φραγκογιαννους τα παθη.............................τωρα που θα φυγεις παρε μαζι σου και τον Χριστο".
  Γιωργος Τσαπανος
  απάντηση122
   
   
  καλα ρε παιδια ποιος ειναι αυτος? | 13/09/2017 19:48
  Ο Μπελογιαννης , ελληνας μπασκετμπολιστας που παιζει σε καμμια ομαδα της Ουγγαριας?
  Βαζελος gate 7
  απάντηση48
   
   
  Η φωνή του κυρίου του | 13/09/2017 19:20
  Ο Καρανίκας είναι η φωνή του κυρίου του και να αφήσουν τις δικαιολογίες κατά μέρος
  Κρίτων
  απάντηση120
   
   
   
  ο γελοιος υπερηλικας | 13/09/2017 13:05
  Κανει πως δεν κσταλαβαινει η ειναι τοσο φαιδρος που οντως δεν καταλαβαινει. Θεωρει υβρι το γεγονος πως λεω τα πραγματα με το ονομα τους. Τον ρωτω. Επαναλαμβανει καθε μερα η οχι τα ιδια σχολια σε ολες τις στηλες και ανεξαρτητα απο το θεμα τους? Χρησιμοποιει η οχι δεκαδες ονοματα ενω ειναι ο ιδιος? Ας απσντησει ο γεροντας και τα ξαναλεμε. Τον ενοχλει και λογικο. Αλλα επιτελους πρεπει να αναχητησει ιατρικη βοηθεια.
  ο γιατρος
  απάντηση437
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Γελοίο συριζαίϊκο σχόλιο... | 13/09/2017 12:25
  "Θα | 10:55 Εχετε παρατηρησει ολοι τον βαρεμενο υπερηλικα που καθε μερα γεμιζει χρησιμοποιωντας δεκαδες ψευδωνυμα τις στηλες του βηματος με σχολια καρμπον που τα κανει copypaste. Προφανως ο παππους εχει βρει νοημα στην μιζερια που βιωνει. Ειναι η καθημερινη του αντιβιωση. Κανω εκκληση στους οικειους του να τον πανε σε καποιον ειδικο και να τον βοηθησουν να καταλαβει πως η ζωη εχει και πιο ενδιαφερον πραγματα. Ο γιατρος". Έχουμε όλοι παρατηρήσει τον γελοίο και αγράμματο συριζαίο, ο οποίος ελλείψει επιχειρημάτων υβρίζει τους αντι-συριζαίους σχολιαστές, υπογράφοντας ως: "O γιατρος", ενώ το ψευδώνυμό του είναι: "Ο γιατρός του κ@λου"!!!
  Ιατρός
  απάντηση348
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Τα πράγματα είναι ηλίου φαεινότερα... (ενημέρωση) | 13/09/2017 12:21
  Στη διπλανή στήλη του ιστότοπου αυτού διεξάγεται ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία, με ερώτημα: "Πως αντιμετωπίζετε τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στην Eldorado Gold". Έχουν ψηφίσει 1.062 άτομα και τα αποτελέσματα είναι: 17.48% Θετικά (187 ψήφοι) 5.89% Αδιάφορα (63 ψήφοι) 72.06% Αρνητικά (771 ψήφοι) 4.58% Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (49 ψήφοι)
  Πέτρος
  απάντηση2611
   
   
   
  Θα | 13/09/2017 10:55
  Εχετε παρατηρησει ολοι τον βαρεμενο υπερηλικα που καθε μερα γεμιζει χρησιμοποιωντας δεκαδες ψευδωνυμα τις στηλες του βηματος με σχολια καρμπον που τα κανει copypaste. Προφανως ο παππους εχει βρει νοημα στην μιζερια που βιωνει. Ειναι η καθημερινη του αντιβιωση. Κανω εκκληση στους οικειους του να τον πανε σε καποιον ειδικο και να τον βοηθησουν να καταλαβει πως η ζωη εχει και πιο ενδιαφερον πραγματα.
  Ο γιατρος
  απάντηση1029
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  H παροιμία λέει: | 13/09/2017 09:44
  ΟΙ έξυπνοι βάζουν τον μουρλό να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Για να το επιτύχουν ,τον κουκουλώνουν με επαίνους και στεφάνια! Πανούργοι,τέλος πάντων, οι Τέντρος Αντανόμ και Βίκτορ Ορμπαν.....
  ο Βλαχοδήμαρχος
  απάντηση442
   
   
  Στο ζουμι | 13/09/2017 09:21
  Κορμπαν Βικτωρ: ο Νεοφασιστας της Ευρωπης μιλαει κολακευτικα για τον Τσιπρα.....Η ΕΕ χεστηκε.... Καραμουζας: Οπως λεει και το ονομα του θα μιληση με Καραμουζες....... Καρανικας: Τελικα απο την φημη που εχει αποκτηση στα μμε εμαθα οτι του εχει κανει προταση το Ναμμος να δουλεψει γκαρσονι του χρονου το καλοκαιρι.
  Observer
  απάντηση333
   
   
   
  Τα πράγματα είναι ηλίου φαεινότερα... | 13/09/2017 09:01
  Στη διπλανή στήλη του ιστότοπου αυτού διεξάγεται ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία, με ερώτημα: "Πως αντιμετωπίζετε τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στην Eldorado Gold". Έχουν ψηφίσει 883 άτομα και τα αποτελέσματα είναι: 18.01% Θετικά (159 ψήφοι) 5.44% Αδιάφορα (48 ψήφοι) 72.25% Αρνητικά (638 ψήφοι) 4.3% Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (38 ψήφοι)
  Πέτρος
  απάντηση1710
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Όσα ξέρει ο νοικοκύρης,δεν τα ξέρει ο μουσαφήρης. | 13/09/2017 08:23
  Αφού νοικοκύρεψε ο Τσίπρας εμάς,τον χαρίζουμε ευχαρίστως να νοικοκυρέψει και τους Ούγγρους μιά που τον πιστεύουν τόσο.Και εμείς έτσι τον πιστέψαμε και σήμερα απολαμβάνουμε τα οφέλη της επιλογής μας.
  Volos
  απάντηση674
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Μαγεία | 13/09/2017 07:52
  Γενικά θα ήταν πολύ πειστική η νέα εικόνα που προωθεί δεξιά και αριστερά η εταιρία που έχει προσληφθεί για το PR του πρωθυπουργού ως σοβαρού και προσώπου εμπιστοσύνης, όπως με τα κουστουμάκια και την νέα χροιά της φωνής στην ΔΕΘ. Ευτυχώς μας ξύπναγαν κάθε φορά που μας συνέπαιρνε αυτή η μαγεία τα γκρο πλαν του πατέρα και υιού Παπά, του κυρ Αλέκου και των άλλων μελών του κουκλοθέατρου.
  Βοδιτηρητής
  απάντηση533
   
   
   
  για δειχτε μου καποιον | 13/09/2017 07:51
  γραφουν και λεν ο Τσιπρας δεν ειναι αυτο που θελει να δειχνει ειναι πολιτικος μικρου βελινεκους σε ολα τα επιπεδα κ.λ.π παρακαλω πειτε μου εναν πολιτικο που να συγκετρωνει τα προσοντα του ηγετη
  δειξτε επιτελους καποιον
  απάντηση452
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ελληνικη Διασπορα | 13/09/2017 06:49
  Ενα σωρο αμουστακα παιδια που δεν ειχαν ιδεα για κομμουνισμο,εγιναν μελη της ελληνικης κομμουνιστικης διασπορας επειδη το ΚΚΕ σωνει και καλα να κολλησει στο αρμα του Σταλιν και την Ελλαδα, ενος Σταλιν ο οποιος δεν εδινε πενταρα για το ΚΚΕ η τους πιστους σε αυτο.Καλα να τους γινει, τουλαχιστον αν και κομμουνια, την εφτιαξαν την Ορθοδοξη εκκλησια στο χωριο τους.Αντε να δουμε αν θα παει ο Τσιπρας να προσκυνησει εκει πανω.
  Γιωργος Τσαπανος
  απάντηση3211
   
   
   
  Δηλαδη πως το ειπε στα Αγγλικα το | 13/09/2017 06:24
  "Βικτωρ,τον Μπελογιαννη και τα ματια σου" που λετε οτι το ειπε ετσι ακριβως." Victor take care Belogiani like your own eyes"? or " Victor you have to look at Belogiani with your eyes"? or " Victor forget Belogiani and look at me,I am Alexis the great" Και ο Βικτωρ τον κοιταξε με λατρεια!
  eva b.
  απάντηση583
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Μετράνε αντίστροφα... | 13/09/2017 05:44
  "Ολα αυτά και κυρίως η προαποφασισμένη μείωση του συνόλου των συντάξεων (με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς) τον Ιανουάριο του 2019 είναι αρκετά για να αντιληφθεί κανείς ότι το πολιτικό ρολόι για τις κάλπες κουρδίστηκε με την εφετινή διοργάνωση της ΔΕΘ και θα χτυπήσει κάποια στιγμή ως την επόμενη ΔΕΘ". Εάν δεχθούμε την άποψη αυτή, η επόμενη 83η ΔΕΘ θα εγκαινιασθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, άρα οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο έως και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018. Συνεπώς, έχουν ήδη παρέλθει 963 ημέρες διακυβέρνησης από του συριζανέλλ και τους απομένουν 353 ημέρες διακυβέρνησης, (το μέγιστο...), μέχρι ότι τους ρίξει την κλωτσιά στον κ@λο ο ελληνικός λαός!!!
  Δημήτρης
  απάντηση238
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Η ομολογία του προφανούς... | 13/09/2017 05:42
  "Υπάρχει όμως και η δημοσκοπική εικόνα της συγκυρίας που έχει σχεδόν παγιωθεί. Η «νεκραναστημένη» Ν.Δ. που προοριζόταν για το «χρονοντούλαπο» της ιστορίας έχει αποκτήσει σταθερό προβάδισμα για κυβερνητική εξουσία. Από 34% έως 36% καταγράφονται οι εκλογικές προτιμήσεις, και στις μετρήσεις νίκης το άνοιγμα είναι σταθερό και μεγάλο. Ενώ η εκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται από 16,5% έως 20%, με χαμηλή σχετικά συσπείρωση των δυνάμεών του". (Από άρθρο, στον ιστότοπο "Το Βήμα", την 31-08-2017, του πρώην υφυπουργού του Πασόκ Λ. Αποστολίδη, με τίτλο: "Είμαστε δυο, είμαστε τρεις,... όχι δεν είμαστε χίλιοι δεκατρείς").
  Αλιεύς σχολίων
  απάντηση205
   
   
  Γιατί το κουράζουμε άσκοπα;;; | 13/09/2017 05:41
  Διαβάστε τις δημοσκοπήσεις, συζητήστε με την κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία βαδίζει προς εκλογικό θρίαμβο και αυτοδυναμία. Ο σύριζα αγωνίζεται να μη πέσει κάτω από το 20 %. Η Χρυσή Αυγή θα έχει διψήφιο ποσοστό. Γιατί το κουράζουμε άσκοπα;;;
  Παρατηρητής
  απάντηση726