«Ελλάς, Γαλλία, Συμμαχία» συνεχίζεται το αφήγημα και δεν τίθεται θέμα «Δαναών» με την επίσκεψη Μακρόν. Γεγονός είναι, ότι μοίρασε «δώρα» στην κυβέρνηση και υποσχέσεις για τη χώρα και την Ευρώπη.

Οραματικές βλέψεις για το μέλλον της Ε.Ε. που οφείλει να θεμελιωθεί καλύτερα στις αρχές και τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά και να κερδίσει τη μάχη του ανταγωνισμού σε παγκόσμια σφαίρα. Καυτηρίασε την ευρωπαϊκή ηγεσία, για την ανικανότητα στη διαχείριση της κρίσης και καταδίκασε τη λιτότητα.Τα «δώρα» στην κυβέρνηση πολλά.

Πρώτον, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του.

Δεύτερον, εκτίμησε ότι επιστρέφει η ανάπτυξη στη χώρα.

Τρίτον, επιβεβαίωσε τη στήριξη της Γαλλίας στη μάχη της χώρας για την ελάφρυνση του χρέους.

Τέταρτον, έφερε επιχειρηματίες για να προχωρήσουν σε επενδύσεις, σε υποδομές, ενέργεια κλπ.

Πέμπτον, μοιράστηκε το θεσμικό όραμα για το νέο πρόσωπο της Ε.Ε. και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της ευρωζώνης με τονΤσίπρα και τον κάλεσε να παλέψουν μαζί το εγχείρημα για τη νέα Ευρώπη των λαών.

Με όλα αυτά τα πολιτικά «δώρα» ο κ. Τσίπρας πιστοποιείται από τον κ. Μακρόν ως ένθερμος ευρωπαϊστής και οραματιστής. Συνεπώς, με αυτή τη μετάλλαξη της διακυβέρνησης τα «βαρουφακικά» αφηγήματα και οι άλλοτεαντιμνημονιακές και αντιευρωπαϊκές «κορώνες» δεν αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα…

Πιστοποιείται επίσης, πολιτικά στα μάτια του Μακρόν, ως ο ηγέτης που θα κάνει την «επιστροφή της ανάπτυξης» στη χώρα μας και θα μας απαλλάξει από τον ζυγό των μνημονίων.

Με τις συνεχείς προσαρμογές της κυβέρνησης στις πραγματικές συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινείται πολιτικά στο κέντρο, στη σοσιαλδημοκρατία, στην κεντροαριστερά. Καταλαμβάνει τον πολιτικό χώρο που εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ. Αυτό βέβαια προσπαθεί να κάνει για δύο βασικούς λόγους:

Για τη διατήρηση της εξουσίας και την κυριαρχία στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Να χαλάσει με απλά λόγια τη «σούπα» του εγχειρήματος για το νέο φορέα από το ΠΑΣΟΚ, ΔΗΣΥ, Κέντρο και Μεταρρυθμιστές κ.α.

Ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας για να αντιμετωπίσει την επίθεση της Ν.Δ., ενόψει και της έκθεσης, επισκέπτεται επιχειρήσεις, συναντά φορείς, μιλάει για την επιχειρηματικότητα και για την επιστροφή της ανάπτυξης. Ο κ. Τσίπρας θύμισε στον Μακρόν, ότι για τη Γαλλική Κομμούνα ο Μαρξ έχει πει ότι έκαναν «έφοδο στον ουρανό», αλλά εμείς σήμερα θέλουμε να κάνουμε «έφοδο στην πραγματικότητα».

Αμάν και πότε θα πει η νοικοκυρά που το καλάθι της είναι γεμάτο από παράπονα, καθώς και αβέβαιη ματιά του μικροεπιχειρηματία που προσπαθεί να κερδίσει τη μάχη της βιωσιμότητας.

Αμάν και πότε θα σοβαρευτούμε, Πολιτεία και πολίτες, να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις και τις ικανότητές μας, για να μην ξεπουλάμε τις δημόσιες υποδομές.