Ως εδώ και μη παρέκει! Έφθασε η ώρα η ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τις αντιδράσεις της, με απλούς διπλωματικούς ρηματικούς τόνους στις τουρκομουσουλμανικές προκλήσεις και βιαιότητες και να προχωρήσει άμεσα σε ανταποδοτικές πράξεις, (rétortion) σύννομες και ανεγνωρισμένες, από το Διεθνές Δίκαιο.

Ενδεικτικά σημειώνουμε τα τελευταία κρούσματα ωμών παραβιάσεων στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τις δυνάμεις του μουσουλμανικού τόξου (Τουρκία-Αλβανία) και με την καθοδήγηση της Άγκυρας εναντίον πληθυσμών, ιστορικών μνημείων και περιουσιών του μείζονος Ελληνισμού στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
Το πιο κραυγαλέο κρούσμα παράνομης συμπεριφοράς του αυταρχικού τουρκικού καθεστώτος, κατά μνημείων του ελληνικού πολιτισμού, οι προειδοποιητικές απειλές, ότι θα μετατραπεί σε μουσουλμανικό τζαμί ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τρόπο, που μας παραπέμπει στον αντιχριστιανικό τζιχαντισμό και που παράλληλα περιφρονεί την UNESCO, ως προστάτιδα των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ο υπουργός Πολιτισμού της ισλαμικής φονταμενταλιστικής κυβέρνησης του Ερντογκάν ο αθεόφοβος εθνικιστής και σωβινιστής Νουμάν Κουρτουλμούς, μας απειλεί ότι η Αγία Σοφία, ως μνημείο του τουρκικού πολιτισμού (!) μετατρέπεται σε τόπο προσευχής των μουσουλμάνων. Και οίκοθεν νοείται, ότι θα παύσει να λειτουργεί ως μνημείο της UNESCO. Και αυτό βεβαίως, με μονομερείς ενέργειες της Ερντογκανικής «κοινοβουλευτικής» δικτατορίας.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τις γελοίες και προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού για την Αγία Σοφία, οι τουρκικές αρχές κατοχής δεν επέτρεψαν να τελεστεί εσπερινός στη μνήμη του Αγίου Μάμαντος 1,2 και 3 Σεπτεμβρίου, στον φερώνυμο καθεδρικό ναό της Μόρφου στα κατεχόμενα, από τον τουρκικό Αττίλα, εδάφη της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας. Η πράξη αυτή συντελείται μετά από 13 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας του ναού του Αγίου Μάμαντος στα κατεχόμενα. Η ενέργεια αυτή ερμηνεύεται ως εντολή του καθεστώτος της Άγκυρας, προς την τουρκοκυπριακή ψευδοκυβέρνηση, προφανώς για τη δημιουργία νέων προσκομμάτων στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Και για τις δύο παραπάνω ανθελληνικές ενέργειες του καθεστώτος του Ερντογκάν η μεν Ελλάδα, εφαρμόζοντας για την Αγία Σοφία τον ανταποδοτικό κανόνα της rétortion (αντιποίνων) δικαιούται ν’ αντιτείνει προς την Τουρκία, ότι θα διακοπούν οι διαδικασίες ανέγερσης και λειτουργίας του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Η δε Λευκωσία, με τη σειρά της, δικαιούται να εξεύρει την καλύτερη μορφή rétortion μετά την απαγόρευση της χριστιανικής λατρείας στη Μόρφου των κατεχομένων.

Αλλά και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, εάν προηγηθούν συστάσεις συμμόρφωσης και μάλιστα με τελεσιγραφική προθεσμία προς τις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Τουρκίας, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Λευκωσία και εάν φυσικά αυτά τα τελεσίγραφα αποδειχθούν αναποτελεσματικά, τα υπουργεία εξωτερικών της Αθήνας και της Λευκωσίας νομιμοποιούνται, βάσει των αρχών της ανταπόδοσης ν’ απελάσουν τους Τούρκους διπλωμάτες, που περιφρόνησαν τις ελληνοκυπριακές προειδοποιήσεις, για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με τη σειρά του, ο φιλοϊσλαμιστής «σοσιαλιστής», και εμφανέστατα τουρκόφιλος πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα συνεχίζει να περιφρονεί τους Έλληνες κατοίκους της Χειμάρρας, που ξεσπιτώνονται από τις τοπικές αλβανικές αρχές και που βλέπουν, τελείως απροστάτευτοι, να κατεδαφίζονται οι ιδιοκτησίες τους, οι οποίες χρονολογούνται πολύ πριν από τη δημιουργία του αλβανικού κράτους. Οι αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τους πρωτοφανείς αυτούς διωγμούς της ελληνικής μειονότητας της Χειμάρρας κρίνονται από υποτονικές έως ανύπαρκτες.
Και στην περίπτωση αυτή, τα ανεγνωρισμένα από το Διεθνές Δίκαιο ανταποδοτικά αντίποινα θα μπορούσαν να θέσουν φραγμό στον αλβανικό αλυτρωτισμό και στην εξαχρείωση των φιλοναζί τσάμηδων που διεδραμάτισαν άκρως προδοτικό ρόλο υπέρ των Ναζί και κατά της ελληνικής Εθνικής Αντίστασης.

Σε όλους τους γείτονες που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία, αλλά και καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκτός από τις απελάσεις το μόνιμο ισχυρό μας όπλο είναι το διαρκές veto και από την Αθήνα, αλλά και από τη Λευκωσία στην ενταξιακή πορεία των ταραξιών γειτόνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος επιβάλλεται και η αφύπνιση του συνόλου της ελληνικής αντιπολίτευσης, που μάλλον περί άλλα τυρβάζει…
Υ.Γ.: Γιατί άραγε ορισμένοι επιστημονικοί και κοινωνικοί θεσμοί, όπως η Ακαδημία Αθηνών, ή το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, με σημαίνον στέλεχός του, που είχε διορισθεί από την κυβέρνηση Κ. Σημίτη (1996-2004) πρεσβευτής της Ελλάδας στην UNESCO (ο κύριος Βασίλης Βασιλικός) επιδεικτικά σιωπούν στις απόπειρες φονταμενταλιστικής ισλαμοποίησης του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς που ονομάζεται Αγία Σοφία;