από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Εναν συντονιστή επειγόντως...

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Οσοι παρακολουθούν εκ τους σύνεγγυς την κυβερνητική δραστηριότητα γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση πέραν των άλλων έχει βαθύ πρόβλημα συντονισμού.

Ο Πρωθυπουργός, όπως και οι περισσότεροι των προκατόχων του, δεν έχει το συγκεκριμένο ταλέντο.
Δεν διατηρεί μπλοκάκι όπως ο Σημίτης, ούτε βεβαίως κρατάει τον βούρδουλα του πρώτου Καραμανλή.

Είναι και οι πολλές ομολογουμένως διεθνείς και άλλες υποχρεώσεις που του τρώνε τον χρόνο και έτσι ο συντονισμός χωλαίνει.  

Γι' αυτό και έχει αναθέσει το έργο στους κ.κ. Φλαμπουράρη και Βερναρδάκη.
Με τη διαφορά ότι ο ένας δεν μπορεί και ο άλλος δεν έχει το βάρος.
Με αποτέλεσμα όλα να καθυστερούν και τα περισσότερα να παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες.
Χαρακτηριστική η περίπτωση της επένδυσης του Ελληνικού.

Παρότι τα οφέλη από την έναρξη των έργων είναι προφανή και πανθομολογούμενα, αυτή καθυστερεί. Και καθυστερεί γιατί απλούστατα δεν υπάρχει κάποιος επαρκής να καθίσει με χαρτί και με μολύβι να συντονίσει όλους τους εμπλεκομένους και να οργανώσει όπως πρέπει τη δουλειά.
Το ίδιο πρόβλημα ανέκυψε και μετά το πέρας της δεύτερης αξιολόγησης.
Ο χρόνος που κερδήθηκε από την ολοκλήρωσή της δεν αξιοποιήθηκε δεόντως.

Παρήλθε το καλοκαίρι, το μομέντουμ χάθηκε και τώρα επικρατούν αμφιβολίες για την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, από την επιτυχή έκβαση της οποίας εξαρτάται η δεύτερη απόπειρα εξόδου στις αγορές και η επαναρύθμιση του χρέους.

Το ίδιο ισχύει και για τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων, όπως και για τη λεγόμενη ωρίμαση των έργων. Αυτή τη στιγμή λιμνάζουν κοινοτικοί πόροι επειδή τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουν προετοιμάσει φακέλους, ούτε έχουν προωθήσει τις σχετικές διαδικασίες για τη διεκδίκηση επενδυτικών προγραμμάτων.

Το ίδιο συμβαίνει με πλήθος άλλων εκκρεμών κρατικών υποθέσεων, οι οποίες δεν «τρέχουν» με ρυθμούς που οι περιστάσεις απαιτούν.

Πολλοί, ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, πιθανόν να  προσπερνούν τα ελλείμματα συντονισμού ή να τα αντιμετωπίζουν ως παράπλευρες απώλειες ενός εκ των πραγμάτων ατελούς συστήματος, όπως είναι αυτό της πολιτικής.

Το δυστύχημα ωστόσο είναι ότι τα πολλαπλά ελλείμματα συντονισμού αντανακλούν στη ζωή των πολιτών, καθώς χάνονται πολύτιμοι πόροι ή υποβαθμίζονται υπηρεσίες και δραστηριότητες του κράτους.

Στην κατάσταση ανάγκης που είναι η χώρα, προφανώς δεν υπάρχουν δικαιολογίες για απώλειες εξαιτίας τέτοιων αδυναμιών.

Γεγονός που επιβάλλει επειγόντως την πρόσληψη τουλάχιστον ενός αξιόπιστου συντονιστή...


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (22)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη. | 28/08/2017 18:42
  Ασ πουμε,μαλλον η σκαφη, ειναι γιοματη συκα.
  Αντωνυμος
  απάντηση40
   
   
  Προτεραιότητες | 28/08/2017 18:31
  Το άρθρο αυτό θα μπορούσε να σας ..εξασφαλίσει μια θέση συμβούλου του Τσίπρα . Επι της ουσίας βέβαια αποπροσανατολίζει : το πρόβλημα του Ελληνικού ,π.χ., σαφώς και δεν πάσχει από έλλειψη συντονισμού . Η ιεράρχησή τους είναι απλά διαφορετική , πρώτα η (εξ)υπηρέτηση ιδεοληψιών και ιδεολογικών ισορροπιών και εξασφάλιση παραμονής στην εξουσία . Το γενικό ,δημόσιο συμφέρον απλά έπεται......
  sz
  απάντηση30
   
   
  Ας αλλάξουν όλα τα άλλα και ας παραμείνει πρόβλημα ο συντονισμός | 28/08/2017 17:21
  Θα συμφωνήσω φυσικά μαζί σας και θα σας πω ότι ενώ τους σιχαίνομαι περισσότερο από οτιδήποτε έχω ποτέ σιχαθεί, ο συντονισμός είναι ένα πράγμα που λείπει δυστυχώς από το dna όλων των Ελλήνων. Πόσο μάλλον από αυτούς που δεν έχουν εξάλλου και κανένα άλλο προσόν. Σας θυμίζω τον συντονισμό της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή. Έσκαγαν τα σκάνδαλα και ο Κώστας play station 2.Τον συντονισμό της κυβέρνησης ΓΑΠ. Ο κόσμος καιγόταν και η Μπιρμπίλη χτενιζόταν. Ο συντονισμός της κυβέρνησης Σαμαρά. Να θυμίσω πχ τον ΕΝΦΙΑ που μπήκε με τραγικά λάθη και ο Σαμαράς δήλωσε αργότερα επιπολαιότητα. Τώρα γι αυτούς τι να πει κανείς? Να περιμένουμε από τον Καρανίκα τι? Αν ελπίζουμε κάτι σαν Έλληνες δεν είναι αυτό.
  Συριζοφάγος
  απάντηση182
   
   
  Ας αλλάξουν όλα τα άλλα και ας παραμείνει πρόβλημα ο συντονισμός | 28/08/2017 17:21
  Θα συμφωνήσω φυσικά μαζί σας και θα σας πω ότι ενώ τους σιχαίνομαι περισσότερο από οτιδήποτε έχω ποτέ σιχαθεί, ο συντονισμός είναι ένα πράγμα που λείπει δυστυχώς από το dna όλων των Ελλήνων. Πόσο μάλλον από αυτούς που δεν έχουν εξάλλου και κανένα άλλο προσόν. Σας θυμίζω τον συντονισμό της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή. Έσκαγαν τα σκάνδαλα και ο Κώστας play station 2.Τον συντονισμό της κυβέρνησης ΓΑΠ. Ο κόσμος καιγόταν και η Μπιρμπίλη χτενιζόταν. Ο συντονισμός της κυβέρνησης Σαμαρά. Να θυμίσω πχ τον ΕΝΦΙΑ που μπήκε με τραγικά λάθη και ο Σαμαράς δήλωσε αργότερα επιπολαιότητα. Τώρα γι αυτούς τι να πει κανείς? Να περιμένουμε από τον Καρανίκα τι? Αν ελπίζουμε κάτι σαν Έλληνες δεν είναι αυτό.
  Συριζοφάγος
  απάντηση21
   
   
  Υπάρχει θέληση συντονισμού ? | 28/08/2017 15:48
  Κύριε Καρακούση, αυτό που χρειάζεται πρωτίστως η χώρα, είναι ένας σοβαρός πρωθυπουργός, τον οποίο θα πλαισιώνει ομάδα εργατικών, πεπαιδευμένων ατόμων, ικανών να συλλαμβάνουν το πρόβλημα, να το αναλύουν, να το συνθέτουν και να το λύνουν. Να ΠΑΡΑΞΟΥΝ ΔΗΛ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ένα πολιτικό προσωπικό, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, μακριά από πολιτικά κόστη, το οποίο δεν θα υποκύπτει στα κελεύσματα διεκδικητικού συνδικαλισμού εις βάρος της κοινωνίας. Άτομα που θα έχουν το θάρρος να λένε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη, χωρίς περιστροφές. Άτομα επιπέδου, εξωστρεφή με γνώμονα το καλό του τόπου, ΘΑ πρέπει να ΕΧΟΥΝ και ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ να συντονισθούν μεταξύ τους. Αν υπάρχει και συντονιστής τόσο το καλύτερο.
  J.K
  απάντηση190
   
   
  Δεν είναι ο κακός συντονισμός,κ.Καρακούση. | 28/08/2017 11:16
  Πολύ περισσότερο είναι η σκοπιμότητα και η αδυναμία λόγω ισχνής πλειοψηφίας το πρόβλημα. Δεν μπορείς να κρατάς μπλοκάκι ή Βούρδουλα στο χέρι , όταν πολλοί σε τραβάνε από το σακάκι και στο τσαλακώνουν.
  ο βλαχοδήμαρχος
  απάντηση333
   
   
  θυμαμαι ως τωρα να τανε | 28/08/2017 09:55
  θα χει 6-7 χρονια, ειχαμε πρωθυπουργο τον αΓΑΠουλα...παλι τα μεσα μιλουσαν για ελειμα συντονισμου κτλ κτλ...και να βρουμε συντονιστη κτλ ...καθε φορα που καποιος αποδεικνύεται αχρηστος φταιει ο συντονιστης
  να συντονιστουμε ρει,..εφαγα 5 και δεν εριξα καμια
  απάντηση226
   
   
  ειναι δυνατόν? | 28/08/2017 09:37
  Είναι δυνατόν κ Καρακούση να ειναι προβλημα συντονισμού; εχουμε μια κυβερνηση που παει την χωρα πισω θεσμικα πολλά χρόνια, είτε λογω ιδεοληψιών ή ανικανότητας, αριστερού λαικισμου, αμορφωσιάς κ α...Χρειάζεται συντονισμό η κατακρεουργηση της παιδειας σε όλα τα επίπεδα που κάνουν;
  Ανώνυμος / η
  απάντηση411
   
   
   
  Στον καπιταλισμο γινεται εκμεταλλευση ανθρωπου απο ανθρωπο στον κομμουνισμου συμβενει το ανιθετο | 28/08/2017 08:53
  Προτεραιότητα μας εινα η αταξική κοινωνια κυριε Καρακουση, και οχι να συνεχισθεί το καπιταλιστικό φαγοπότι.
  φανουρης
  απάντηση727
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Και ο Καρανίκας τι κάνει? | 28/08/2017 08:43
  Προφανώς εσείς έχετε καλύτερη πληροφόρηση από τη δική μου, αλλά αυτό που εγώ νομίζω ότι καίει όλους εκεί στο υπόγειο του Μαξίμου δεν είναι είναι ο συντονιστής για την ανάπτυξη αλλά πώς να μην καταποντιστούν στις επόμενες εκλογές. Έτσι και αλλιώς λέξεις όπως ανάπτυξη, ιδιωτικός τομέας, επιχειρηματικότητα, επενδύσεις κλπ και μόνο που τις ψελλίζουν ή τις ακούν τους προκαλούν ναυτία, ιλίγγους, εξανθήματα. Για άλλη μια φορά κ. Καρακούση, ωραιοποιείτε καταστάσεις, Δεν νομίζω ότι το κάνετε σκόπιμα. Η φύση σας είναι τέτοια φαίνται, πάντα αισιόδοξη!!!
  α.κ.
  απάντηση352
   
   
  Στρίβειν δια του αρραβώνος... | 28/08/2017 08:30
  Παιδιά τα μάθατε τα νέα; Μας τα έφερε ο κύριος Καρακούσης με το ξεκίνημα του νέου Βήματος. Η συμμορία που μας κυβερνά δεν έχει συντονιστή. Κάηκε έτσι και διαβάσει το πόνημα του ο Ρασπούτιν του Μαξίμου Νίκος Παππάς. Τι κρίμα κύριε Καρακούση/
  Γιώργος
  απάντηση192
   
   
  Δημόσιες σχέσεις | 28/08/2017 08:17
  Τους συντονιστές έχει υποχρέωση να τους συντονίζει ο πρωθυπουργός. Αυτός είναι που πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα. Αν εννοείται ότι το πρόβλημα της χώρας είναι ο Φλαμπουράρης και ο Βερναρδάκης προφανώς θα αστειεύεστε. Ποιες είναι οι υποχρεώσεις που εμποδίζουν τον πρωθυπουργό μας να συντονίσει την κυβέρνηση? Δεν είναι αυτό το βασικό του καθήκον? Είναι θέμα ελλείψεως ταλέντου ή ανικανότητας και ασχετοσύνης? Ποιος άλλος πρωθυπουργός είχε τόσο μεγάλη ανεπάρκεια? Το άρθρο σας είναι μια προσπάθεια ισορροπίας μεταξύ λίγης κριτικής και δημοσίων σχέσεων. Όταν αρθρογραφείτε ανεπηρέαστος και ανεξάρτητος γράφετε πολύ καλύτερα άρθρα. Αδικείται τον εαυτό σας με αυτόν τον τρόπο
  ΧΒ
  απάντηση221
   
   
  αυτο τους μαρανε... | 28/08/2017 07:51
  Ενας συντονιστης και ολα καλα ε ? Τι πρεπει ακομα να γινει ωστε και οι τελευταιοι -ελπιζω αψεκαστοι- να καταλαβουν τι συμβαινει ?
  βουνισιος
  απάντηση311
   
   
  Γιαννα . | 28/08/2017 05:20
  Την λένε ..
  Christos
  απάντηση91
   
   
  Δημοκρατικά επιλέξαμε Κυβερνήτη , που έπρεπε να έχει και την ικανότητα του συντονιστή . | 28/08/2017 01:11
  Κ. Καρακούση, μια ...φιλική συμβουλή, αν μου επιτρέπετε . Μην πολιτικολογείτε! Ασχοληθείτε με την λογοτεχνία και δη με την παιδική. Η ενασχόλησή σας με "μυθιστοριματική" περιγραφή των εμπειριών και παιδικών αναμνήσεών σας θα αποτελέσει ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, είμαι βέβαιος. Η Πολιτική απαιτεί πολλά περισσότερα από ένα καλλιτεχνικό - λογοτεχνικό τάλαντο και δεν το διαθέτετε . Αφήστε τον συνάδελφό σας στο "ΒΗΜΑ" , τον κ. Πολυμίλη , να ασχοληθεί με το ιδιαίτερα απαιτητικό αυτό είδος του Λόγου. Αν αναζητείτε έναν Αξιόπιστο Συντονιστή επειγόντως, έχετε έλλειμμα Πολιτικής Παιδείας και Δημοκρατικής Αντίληψης για την άσκηση της εξουσίας. Τον κ. Τσίπρα επιλέξαμε και με την δική σας ...συνδρομή .
  Έκτωρ
  απάντηση204