από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη!

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Όλοι πλέον γνωρίζουν τα βάρη της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, όπως και όλοι αντιλαμβάνονται ότι ήλθε στην εξουσία γεμάτος αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, που τον οδήγησαν σε κεφαλαιώδη λάθη, τα οποία απείλησαν τη θέση της χώρας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Δεν υπάρχει πια σε κανέναν αμφιβολία ότι τα παιδιά με τα αμπέχωνα και τις βερμούδες δεν ήξεραν πως κυβερνάται μια χώρα και ιδιαιτέρως δεν είχαν αίσθηση των ευρωπαϊκών συσχετισμών και των κανόνων που διέπουν το ευρωπαϊκό και το διεθνές οικονομικό σύστημα.

Κάπως έτσι ζήσαμε την περιπέτεια της πρώτης περιόδου, αυτής που ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης έχει περιγράψει ως περίοδο βίαιης ωρίμανσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το καλοκαίρι ωστόσο του 2015, από εκείνα τα κατακλυσμιαία γεγονότα που ακολούθησαν του δημοψηφίσματος και της Συνόδου Κορυφής έχουμε εισέλθει σε φάση προσαρμογής και αναθεώρησης της θέσης και της παρουσίας του κυβερνώντος κόμματος στη διαχείριση των εθνικών υποθέσεων.

Έκτοτε ο κ. Τσίπρας και οι παράγοντες του κόμματός του, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν μπορούν να επιμένουν συγκρουσιακά με την Ευρώπη, επέλεξαν να συμβιβασθούν και να υιοθετήσουν μετριοπαθέστερη στάση και συμπεριφορά.

Αποδέχθηκαν, έστω με αμφισημία και δυσανασχετώντας, τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, υιοθέτησαν το σχέδιο εξόδου από την κρίση που οι εταίροι και δανειστές προέκριναν και τείνουν πλέον να εξελιχθούν από πολιτικοί των δρόμων σε συστημικές εκφράσεις διαχείρισης των προβλημάτων της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έτσι αντιμετωπίζουν πλέον τον κ.Τσίπρα και το κόμμα του οι θεωρούμενες αντισυστημικές αριστερές και ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Όπως και να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ του 2017 δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015, πολύ περισσότερο απέχει παρασάγγας από το ακτιβιστικό κόμμα του 2014.

Είναι προφανές λοιπόν ότι το συγκεκριμένο κόμμα ερχόμενο στην εξουσία και διαχειριζόμενο το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, την μέγιστη δηλαδή οικονομική κρίση, μεταλλάχθηκε στην κυριολεξία και προσπάθησε να προσαρμοσθεί στις απαιτήσεις της περιόδου.

Διατηρώντας βεβαίως πολλά από τα χαρακτηριστικά και την ιδιοτυπία που εξαρχής το διέκριναν.

Γι' αυτό και η διαρκής αμφιθυμία και ταλάντευση του, που οδήγησαν σε καταστροφικές καθυστερήσεις και παράταση των συνθηκών οικονομικής κρίσης.

Ακόμη και τώρα ταλαντεύεται, δεν πιστεύουν τα μέλη και στελέχη του ότι αυτή είναι η οδός και η μέθοδος εξόδου από την κρίση.

Από την άλλη δεν μπορεί κάνεις να μην σημειώσει ότι τα παλαιότερα κόμματα εξουσίας δεν έχουν ακόμη απαλλαγεί από το βάρος της μεγάλης ευθύνης για την κρίση.

Τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠαΣοΚ καταδιώκονται ακόμη από το αμαρτωλό παρελθόν τους, βαρύνονται για την αποδεδειγμένη διαχειριστική ανεπάρκεια τους, από την αδυναμία τους να ανανεωθούν πραγματικά και να ανασυγκροτηθούν, όπως οι περιστάσεις και οι συνθήκες επιβάλλουν.

Ακριβώς εκεί άλλωστε «πατάει» και η κυβερνητική προπαγάνδα.

Υπενθυμίζει διαρκώς το αμαρτωλό παρελθόν των παλαιότερων κομμάτων, επιμένει στην κατασκευή και ανάδειξη εχθρών του λαού και είναι αλήθεια ότι βρίσκει ευήκοα ώτα.

Πράγμα που τα παλιότερα κόμματα εξουσίας, μην έχοντσς αποδεχτεί πλήρως την ευθύνη τους και μην έχοντας ξεκαθαρίσει τη θέση τους σε σχέση με το εξουσιαστικό παρελθόν τους, βρίσκονται σε διαρκή αμυντική θέση και οδηγούνται σε μυωπική αντιπολιτευτική τακτική, η οποία καταλήγει σε εντυπωσιοθηρική, ανούσια και ευκόλως διαχειρίσιμη αντιπολιτευτική δράση, παρά σε ουσιαστική αντιπαράθεση.

Υπερτονίζουν τα μικρά και επουσιώδη και χάνουν τα μεγάλα και ουσιαστικά.

Ετσι εξηγείται και το γεγονός ότι έως τώρα δεν έχουν διαμορφώσει σαρωτικό κλίμα πολιτικής αλλαγής και ατμόσφαιρα ανατροπής στην ελληνική κοινωνία.

Επιπλέον επιμένοντας σε μια στείρα αντιπολιτευτική στάση δεν είναι σε θέση να προσμετρήσουν ορισμένα, λίγα είναι αλήθεια, άλλα παρά ταύτα αγαθά της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Για να λέμε λοιπόν τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, όπως θα έλεγε και ο ποιητής, ο ανεξάρτητος παρατηρητής δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι η παρούσα πολιτική περίοδος είναι ειρηνικότερη σε σχέση με τις προηγούμενες των μνημονίων.

Αν εξαιρέσει κανείς την ιδιόρρυθμη ζώνη των Εξαρχείων, η οικονομική και κοινωνική ζωή δεν χαρακτηρίζεται από εντάσεις και καταστροφές όπως εκείνες που ζήσαμε το 2011, το 2012 η το 2013.

Επιπλέον δεν μπορεί να παραγνωριστεί ότι επί των ημερών του κ.Τσίπρα, έστω διά της επιβολής από την τρόικα, ελέγχθηκαν σε σημαντικό βαθμό οι δημόσιες δαπάνες και επιτέλους συγκροτήθηκε ένας σχετικά αποτελεσματικότερος και πιο αξιόπιστος μηχανισμός συλλογής των δημοσίων εσόδων.

Η δυστυχής εμπειρία των προηγούμενων πολλών χρόνων δείχνει ότι δεν ήταν αυτονόητη η επικράτηση αρχών και κανόνων στη διαχείριση του δημοσίων οικονομικών.

Επίσης δεν μπορεί να αγνοηθεί ο τρόπος χειρισμού της μεταναστευτικής κρίσης και η έστω υποτυπώδης φροντίδα των φτωχότερων στρωμάτων της κοινωνίας.

Με άλλα λόγια δεν είναι όλα όσα κάνει η διακυβέρνηση Τσίπρα επιλήψιμα και προβληματικά.

Υπάρχουν χωρίς αμφιβολία και κάποιες ζώνες προόδου.

Το να τις κρύβει κάνεις ή να αντιπολιτεύεται άκριτα δεν είναι το καλύτερο.

Εν κατακλείδι θα έλεγε κάνεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να επιδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια ευελιξία και προσαρμοστικότητα.

Το δόγμα Βούτση «ανταλλάσσουμε χώρο με χρόνο» είναι κυρίαρχο σε όλη τη δράση του.

Αντιθέτως τα άλλα κόμματα δεν έχουν να επιδείξουν αντίστοιχη ικανότητα προσαρμογής στις συνεχώς μεταβαλλόμενες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες.

Γι' αυτό και έχουν αποτύχει έως τώρα να κλονίσουν πραγματικά ακόμη κι αυτή την τόσο ελλειμματική και βραδυπορούσα διακυβέρνηση του.


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (95)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Κατά πρώτον | 25/08/2017 16:07
  Τι σχέση έχει το "τα σύκα-σύκα και τη σκάφη σκάφη " έχει καμία σχέση με το αντικείμενο που πλένονται τα ρούχα ; η μήπως είναι " σκαρφη σκάρφη" το σύκο που δεν είναι κατάλληλο για το εμπόριο. Αναρωτιέμαι αν ο δημοσιογράφος έχει αίσθηση της πραγματικότητας με το αντικείμενο που ασχολήθηκε;
  Πάνος Σύδνεϊ
  απάντηση174
   
   
  Kai liga les karakousi.... | 25/08/2017 15:15
  Pws einai dunaton na min aneferesai stis alles thetikes ekselikseis, opws sto telos twn autoktonisewn? Tis times twn akinitwn pou me 20 xil agorazeis duamerisma pou tha to plurones 10 frores akrivotera prin liga xronia. Kunisi stous dromous pou exei pesei drastika, sumeionontas ptosi kausaeriou. Oi psekasmoi pou exoun sxedon eksafanistei. Ependuseis opou sumera anti na ksekiniseis mia mikri etairia, mporeis na agoraseis mia megali stin idia timi kai na peimeneis mexri na mikrinei. Mou thumizeis tous monty python. I moni duafora einai oti autoi den epairnan ton eauto tous sta sovara. Esu eisai akoma pio asteios giati nomizeis oti eisai sovaros.
  KKK
  απάντηση113
   
   
  Θα φύγουμε τρέχοντας | 25/08/2017 14:30
  Έχω ένα αυτοκίνητο Ford. Και ξαφνικά έρχεται ο ίδιος ο Ford και στο καταστρέφει με ένα κατσαβίδι. Ποιανού είναι το αυτοκίνητο; Του Ford δικό μου; Δικό μου φυσικά το Ford το έχω πληρώσει. Κατά την αυτήν λογική κύριε Καρακούση το Βήμα δεν είναι δικό σας επειδή το φτιάχνετε, είναι δικό μας επειδή το ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ. Αν κάνετε το λάθος να νομίσετε ότι είναι δικό σας θα φύγουμε τρέχοντας για άλλα... αυτοκίνητα. Όσο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πουθενά δεν άλλαξε: Νεποτισμός, κανένα σχέδιο, ψέματα κάθε μέρα, βιασμός του Κοινοβουλευτισμού και καταστροφή της αγοράς. Ντροπή. Ένα τέτοιο ακόμη και τα 4,25 της Κυριακής τα χάσατε.
  οδηγός Ford
  απάντηση357
   
   
  Δυστυχώς, τον είχα για σοβαρό... | 25/08/2017 00:36
  ... δημοσιογραφο τον Καρακούση, αλλά έπεσα έξω. Και στο παρελθόν, μόλις είχε βγει ο Σύριζα το 2015 υποστήριζε τον Τσίπρα μανιωδώς, αλλά τότε έλεγες πως μάλλον είχε παρασυρθεί. Τώρα φανερώθηκε πλήρως. Σα δεν ντρεπόμαστε... Λες και ζει ο άνθρωπος σε άλλον πλανήτη. Που βλέπει την ηρεμία που ζούμε? Με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους εξαθλιωμένους, και με τα νέα παιδια να φεύγουν μαζικά για το εξωτερικό, ο Καρακούσης είναι ευχαριστημένος. Ενώ ο Μητσοτάκης δεν του κάνει, διότι αντιπολιτεύεται τη "σοβαρή" κυβέρνηση του Τσίμπλα. Καρακούση, σοβαρέψου!
  The Pipeliner
  απάντηση486
   
   
  Τι ωραία που τα λέτε! | 24/08/2017 22:21
  Δηλαδή τωρα τα πιστεύετε αυτά που γράφετε; για ξεκάρφωμα ξεκινάτε με ανώδυνη και επιεικη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι ειναι καλύτεροι απο τους προηγούμενους. Φέρνετε την πραγματικότητα στα δικά σας γουστα, και θα σκέφτεστε ενδομυχα, ποσό φοβερός είστε στην επιχειρηματολογία σας, και με πόση μαεστρία τη χτίζετε! Και θα νιώθετε ευχαρίστηση, που με την "φοβερή" σας πένα διαμορφώνετε απόψεις. Μην κουράζεστε όμως. Ο,τι και να γράψετε, τους έχουμε σιχαθεί!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση445
   
   
  Κρίμα | 24/08/2017 21:51
  Κύριε Καρακούση, αν αυτά τα γράφετε κατόπιν υποδείξεως ή επειδή νομίζετε ότι έτσι βελτιώνεται η επαγγελματική σας σταδιοδρομία, δεν έχω και πολλά να πω. Αν όμως τα εννοείτε, λυπάμαι πραγματικά.
  Tasos
  απάντηση446
   
   
  Ύμνος στο ΣΥΡΙΖΑ | 24/08/2017 20:17
  κ. Καρακούση, οι προσπάθειές σας μεροληπτικής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα με παράλληλη αποδόμηση της Ν.Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη είναι η νέα γραμμή του νέου ΒΗΜΑΤΟΣ ή προσωπικά δική σας; Θα αποδειχτεί ανεπιτυχής η επιδίωξή σας.
  Nikolaos
  απάντηση406
   
   
  Schedon to petychate k. Karakusi. | 24/08/2017 18:41
  Den ipe kanis na min vlepi to kalo, otan omos yparchi. Edo omos dyskolevomaste na to vlepume. Paradygma proto: "ektos ta ektropa sta Exarchia, yparchi isychia stis polis. Eno otan kyvernusane i ali, i polis flegontusan ke ginontusan i katastrofes." Symperasma? Avti pu mas kyvernun simera, echtes kegane ke katastrefane ekviazontas ke parembodizontas opia dipote kinisi ton proigumenon kyverniseon pros to kalitero. Tora vevea prepi na imaste evcharistimeni epidi echume isychia, aneprokopi ke dithen "symmorfosi" pros ta proapetumena? Oli xerume oti stin usia ektos apo yposchesis den pragmatopite tipote. To chroma sas egine roz. Krima. tha psaxo ali efimerida.
  bludicka
  απάντηση103
   
   
  Eimai pseutis alla orkizomai oti | 24/08/2017 16:42
  Ego leo na tsakisteite na figete oi syrizaioi.yg. ta diabazeis auta pou grafeis??mipos na kanoume ke simmaxia me ton poutin??gia koita na deis,afinoun grammes ta aeroplana???
  8a sas soso....
  απάντηση143
   
   
  Στροφούλα | 24/08/2017 13:25
  Στροφούλα;
  Peter
  απάντηση637
   
   
  Όσο και αν... | 24/08/2017 12:35
  Όσο και άν διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα, όσο και αν προσπαθείτε να παρουσιάσετε αυτούς τους καταστροφείς της αστικής τάξης ως σωτήρες, όσο και αν αποσιωπείτε την τραγική κατάσταση που βιώνουμε λόγω της εμπάθειας,της ιδεοληψίας, της κακίας και της ανικανοτητάς τους, δεν θα μπορέσετε να μας εξαπατήσετε...Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση ΝΔ-ΔΗ.ΣΥ-ΠΟΤΑΜΙΟΥ...
  georgios
  απάντηση7016
   
   
  Από σημερινό άρθρο του Δημήτρη Καμμένου με τίτλο: Εξόντωση Ελλήνων από το σταλινικό καθεστώς. | 24/08/2017 12:06
  Το άγνωστο πογκρόμ κατά των Ελλήνων της ΕΣΣΔ / (του Στέλιου Βραδέλη) Το πρωί της 15/12/1937 μπήκε στην ΕΣΣΔ σε εφαρμογή το σχέδιο «ελληνική επιχείρηση». Όταν ολοκληρώθηκε, τον Σεπτέμβριο του 1938, υπήρχαν περισσότεροι από 21,000 Έλληνες εκτελεσμένοι και περίπου 30,000 φυλακισμένοι στα σοβιετικά γκουλάγκ στη Σιβηρία. Κρατικά αρχεία της ΕΣΣΔ που πρόσφατα αποχαρακτηρίστηκαν αποκαλύπτουν για ποιον λόγο η σοβιετική ηγεσία προχώρησε στην εκκαθάριση του ελληνικού πληθυσμού, ενώ νέα αρχεία της μυστικής αστυνομίας αποκαλύπτουν πως η «ελληνική επιχείρηση» οργανώθηκε ύστερα από ψευδείς πληροφορίες που έδωσαν Έλληνες εναντίον συμπατριωτών τους. Στις 11 Δεκεμβρίου 1937, στα κεντρικά γραφεία της ΝΚVD, της μυστικής υπηρεσίας της Σοβιετικής Ένωσης, που αργότερα εξελίχθηκε στην περιβόητη ΚGΒ, ο υπουργός εθνικής ασφάλειας και διευθυντής της Νικολάι Γεζόφ (NikolaiYezov) υπέγραψε την ντιρεκτίβα με κωδικό αριθμό 50215. Η διαταγή ζητούσε να συλληφθούν όλοι οι Έλληνες ύποπτοι για κατασκοπεία, σαμποτάζ, επαναστατική και εθνικιστική αντισοβιετική δραστηριότητα, ιδιαίτερα όσοι είχαν αρνηθεί να λάβουν τη σοβιετική υπηκοότητα και όσοι εργάζονταν στις επιχειρήσεις και στα τμήματα μονάδων αμυντικού χαρακτήρα, στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, σε όλα τα μεταφορικά μέσα, ιδιαίτερα στα λιμάνια, στον στρατό και στο ναυτικό.
  Ιστορικός
  απάντηση378
   
   
  στροφή προς την αντικειμενικότητα ... | 24/08/2017 12:05
  συμφωνώ με το άρθρο, συγχαίροντας τον κ. Καρακουση, που είχε το θάρρος να παρουσιάσει μια οπτική εκτός της τρεχούσης και αρεστής στους πολλούς. Ανεξαρτήτως του τί ψηφίζει κανείς ή του ποιος είναι αρεστός στον καθένα, το κύρος μιάς εφημερίδος έγκειται στην αποτύπωση της πραγματικότητος, κι όχι στην υπαγωγή του στα γούστα ή τις απόψεις των αναγνωστών του. Το δε κύρος είναι που φέρνει αναγνωστικό κοινό - κι όχι η μετατροπή ενός εντύπου σε όργανο συγκεκριμένης απόψεως.
  παρονυχίς
  απάντηση1774
   
   
  Για να το εμπεδώσετε κ. Καρακούση: Απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες... | 24/08/2017 11:53
  Θεωρώντας ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, την 19η Μαίου 2019, απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες 632 ημέρες, (κάτι λιγότερο απο 21 μήνες), ενώ έχουν ήδη παρέλθει 943 ημέρες, (κάτι περισσότερο απο 31 μήνες), πανάθλιας διακυβέρνησης της πατρίδας μας από αυτούς, (από την 25η Ιανουαρίου 2015). Τι σημαίνει "λεχρίτης";;; Ετυμολογία: λεχρίτης < αρχαία ελληνική λέχριος Ουσιαστικό: λεχρίτης αρσενικό ο βρομιάρης, ο ανέντιμος, ο τιποτένιος.
  Νίκος
  απάντηση4416
   
   
  Ειναι σαφης η αλλαγη πλευσης | 24/08/2017 10:18
  του φύλλου.Φανηκε την περασμενη Κυριακη ,αλλα σημερα επιβεβαιωνεται. Δεν ειναι οτι τα αναφερομενα ειναι λαθος αλλα τα ζυγισματα και οι συγκρισεις πχ "είνια ειρηνικοτερη σημερα η σχεση κυβερνησης-αντιπολιτευσης σε σχεση με το παρελθον". Ημαρτον αν αυτα τα δυο ποιοτικα μεγεθη ειναι σημερα συγκρισιμα με το παρελθον.Παντως κυριε νεε Ιδιοκτητη να ξερεις οτι παραδοσιακα οι αναγνωστες του ΒΗΜΑΤΟΣ περα απο τις προσωπικες πολιτικες τους τοποθετησεις ειναι το πιο ωριμο αναγνωστικο κοινο της χωρας και καταλαβαινει πολλα περισοτερα απο τους "πολιτικους". Οποτε επιχειρηματικα μπορει και μαλλον δεν θα σας βγει αυτη η προσεγκιση.
  Vas_Pap
  απάντηση8510
   
   
  Αντικειμενική δημοσιογραφία | 24/08/2017 10:17
  Γιατί να εξαιρέσει κανείς κανείς τη ζωή στα Εξάρχεια; Προφανώς επειδή εσείς δεν είστε κάτοικος της περιοχής, ε; Δημοσιογραφία αφ' υψηλού και από μακριά! Εύγε!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση6412
   
   
   
  Ο απόλυτος εξευτελισμός... | 24/08/2017 08:22
  "Περαστικά σας κ. Καρακούση... | 23/08/2017 12:15 "Οι σχολιαστές σας σφαλιάρωσαν... | πριν 37' Διότι αντελήφθησαν την προσπάθειά σας να "αθωώσετε" τον σύριζα διατυμπανίζοντας μπαρούφες του τύπου: "Αντιθέτως τα άλλα κόμματα δεν έχουν να επιδείξουν αντίστοιχη ικανότητα προσαρμογής στις συνεχώς μεταβαλλόμενες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες. Γι' αυτό και έχουν αποτύχει έως τώρα να κλονίσουν πραγματικά ακόμη κι αυτή την τόσο ελλειμματική και βραδυπορούσα διακυβέρνηση του". Παραθέτοντας τις πλέον πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι σχολιαστές σας σφαλιάρωσαν παραδειγματικά!!! Πολίτης" Πελοπίδας" Το σχόλιο αυτό επιδοκίμασαν 74 και αποδοκίμασαν 8 σχολιαστές. Ο απόλυτος εξευτελισμός...
  Σχολιαστής
  απάντηση7112
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Εκεινο που συγκρατησα απο αυτο το αρθρο | 24/08/2017 06:03
  και εντυπωσιασθηκα ειναι οτι ο Συριζα εχει διπλη προσωπηκοτητα (ισως τριπλη,πενταπλη θα δειξει).Οι Ελληνες πρεπει να αισθανονται παρα πολυ τυχεροι,που τελικα βγηκε στα παιδια ο καλος τους εαυτος.
  eva b.
  απάντηση429
   
   
  Εαν κ.Καρακουση εισαστε υπουργος | 24/08/2017 05:20
  του Συριζα,νομιζετε οτι θα μπορουσατε να συνυπαρξετε στο ιδιο τραπεζι του υπουργικου συμβουλιου με ολους τους αλλους? Εαν ναι,καλωσορισατε στο κυβερνητικο χαος.
  eva b.
  απάντηση4610