Ισως οι περισσότεροι να το είχατε προσέξει ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας και η Ζωή Λάσκαρη είχαν αναπτύξει μια φιλική σχέση η οποία βασιζόταν στην αλληλοεκτίμηση, στον αμοιβαίο σεβασμό και στην αγάπη τους για το θέατρο. Και κάτι που δεν είχε γίνει ως τώρα γνωστό: Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είχε προσκαλέσει τη Ζωή στον Περισσό (στα γραφεία του ΚΚΕ) για να την ξεναγήσει και είχαν συμφωνήσει η ξενάγηση αυτή να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στα γραφεία του ΚΚΕ σπανίως εισέρχονται μη μέλη του κόμματος, αλλά ο κ. Κουτσούμπας είχε τόση εμπιστοσύνη στη Ζωή (παρότι η οικογένειά της, λέει, δεν ήταν ποτέ κομμουνιστές –ο πατέρας της ήταν στρατιωτικός και σκοτώθηκε στον Εμφύλιο) που ήθελε να της δείξει πώς περνούν και πώς εργάζονται οι κομμουνιστές: «Δυστυχώς πέθανε ξαφνικά και εγώ είχα μια σοβαρή υπόθεση και δεν μπόρεσα να παραστώ στην κηδεία της, αλλά φρόντισα και έστειλα στεφάνι» έλεγε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.
nnn
«Ηταν η Ζωή σπουδαίος άνθρωπος, την ένιωθα φίλη» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, και μάλιστα θυμάται πως όταν τη συνάντησε σε μια θεατρική παράσταση («Νύφη Κουράγιο») τη φίλησε (φωτογραφία): «Το τι έγραψαν για αυτό το φιλί δεν λέγεται. Αλλά η Ζωή ανήρτησε ένα μήνυμα και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ηταν μια μεγάλη απώλεια για μένα». Για την ιστορία, σας αναφέρω ότι ο κ. Κουτσούμπας είχε συχνότερες συναντήσεις (σε διάφορες εκδηλώσεις) με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο παρά με τη Ζωή: «Σε κάθε συνάντησή μας ο Αλέξανδρος μου έλεγε: «Η γυναίκα μου όλο για σένα μιλάει. Πολύ σε αγαπά. Τι θα γίνει;»».


Η καλύτερη δουλειά στην Ελλάδα

Ποιος είναι ο πλέον τυχερός, ο πλέον πολυταξιδεμένος, ο άνθρωπος ίσως με την καλύτερη δουλειά στη χώρα μας, ο οποίος «συχνάζει» ακόμα και σε εξωτικές χώρες για να προωθήσει το προϊόν που λέγεται… Ελλάδα; Τον Μάιο βρισκόταν στην Καραϊβική, τον Ιούλιο στην Αγία Πετρούπολη, τον Αύγουστο στο Πεκίνο. Με μια βαλίτσα στο χέρι είναι διαρκώς ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, ο οποίος προωθεί την Ελλάδα και την οικονομική διπλωματία με κάθε πιθανή ευκαιρία.
nnn
Αν θεωρείτε πως υπερβάλλω, σας ενημερώνω πως προ τετραμήνου ο κ. Γκότσης είχε μεταβεί στην Καραϊβική, και συγκεκριμένα στο Μοντέγκο Μπέι της Τζαμάικα, όπου συμμετείχε σε πενταήμερο συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς. Στα μέσα Ιουλίου μετέβη στην Αγία Πετρούπολη, όπου μετείχε σε τριήμερο διεθνές οικονομικό συνέδριο που διοργάνωσε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας. Την επόμενη εβδομάδα ο κ. Γκότσης θα μεταβεί στο Πεκίνο για την υπογραφή διμερούς πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κίνας.
nnn
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα παραμείνει στο Πεκίνο κατά το χρονικό διάστημα από 27 Αυγούστου ως και 2 Σεπτεμβρίου, όπου εκτός από τη συνομολόγηση του Πρωτοκόλλου θα πραγματοποιήσει και επαφές με αξιωματούχους και επενδυτές. Μαθαίνω πως για τις σχετικές επαφές ο κ. Γκότσης είναι σε ανοιχτή γραμμή και με την αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Το γιατί ίσως το μάθουμε μετά την επιστροφή του από το Πεκίνο.


Οταν ο Πρόεδρος συναντά Πατριάρχη

Το Εμπραέρ, το κυβερνητικό αεροσκάφος, θα χρησιμοποιηθεί την Πέμπτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο για να τον μεταφέρει στη Ζάκυνθο στις εκδηλώσεις που γίνονται στο νησί για τον Αγιο Διονύσιο. Το ενδιαφέρον της επίσκεψης είναι ότι στη Ζάκυνθο θα βρίσκεται και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πατριάρχης θα πετάξουν με Σινούκ πάνω από τα καμένα.
Τι άλλαξε άραγε από πέρυσι;

Θα σας μεταφέρω έναν χρόνο πίσω, στις 23 Αυγούστου του 2016, για να δείτε και εσείς την πολιτική υποκρισία που υπάρχει στο πολιτικό μας σύστημα. Πέρυσι λοιπόν τέτοια μέρα μια αντίστοιχη αντικομμουνιστική φιέστα της ΕΕ διοργανωνόταν στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, που είχε τότε την προεδρία της ΕΕ. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων», η σλοβακική προεδρία της ΕΕ διοργάνωσε συνέδριο, φιλοξενώντας εκπρόσωπους των υπουργείων Δικαιοσύνης των κρατών-μελών της ΕΕ και των εθνικών «ινστιτούτων μνήμης». Παράλληλα, τα «εθνικά ιδρύματα μνήμης» και ΜΚΟ συζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης των «εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από ολοκληρωτικά καθεστώτα» σαν ποινικά αδικήματα από τα συστήματα δικαιοσύνης των κρατών.
nnn
Μια μικρή λεπτομέρεια: Σε εκείνο το συνέδριο υπήρξε επίσημη εκπροσώπηση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγέλλοντας μάλιστα τη στάση της κυβέρνησης, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημείωνε: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί με τη συμμετοχή της στην αντιδραστική αυτή σύναξη νομιμοποιεί και συμβάλλει στην ενίσχυση του αντικομμουνισμού, που αποτελεί επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, και στην αθώωση του φασισμού, που ιστορικά, όπως και σήμερα, αποδεικνύονται ότι αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ».

nnn
Οι διοργανωτές στο συνέδριο της Μπρατισλάβα δεν έκρυψαν μάλιστα, όπως κατήγγειλε το ΚΚΕ, και τότε τις προθέσεις τους, αναφέροντας ότι το συνέδριο, εκτός του να «τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού, του φασισμού και του κομμουνισμού», στόχο έχει και «να ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με το πρόβλημα της αυξανόμενης ριζοσπαστικοποίησης στην Ευρώπη».

HeliosPlus