Η αναγνώριση – για πρώτη φορά – από τον πρωθυπουργό ότι έκανε μεγάλα λάθη, θα μπορούσε να ήταν μια πράξη γενναιότητας. Δυστυχώς η αναγνώριση έρχεται με τεράστια καθυστέρηση και κυρίως κάτω από το βάρος των απίστευτων αποκαλύψεων Βαρουφάκη για τα όσα διαδραματίστηκαν τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης Σύριζα.
Ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τις εκμυστηρεύσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, η εικόνα που παρουσιάζεται για τον κ.Τσίπρα και μια σειρά κορυφαία κυβερνητικά στελέχη είναι πραγματικά τραγελαφική.

Εικόνα που εν πολλοίς επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν ομολογεί στη συνέντευξη του στην Guardian ότι «όταν ήρθα σε αυτό το γραφείο, δεν είχα καμία εμπειρία ή αίσθηση πόσο μεγάλες θα ήταν οι καθημερινές δυσκολίες».

Μόνο που αυτήν την τραγική επιπολαιότητα,τον απίστευτο κυνισμό και την παντελή έλλειψη γνώσης τόσο της ελληνικής πραγματικότητας, όσο και των διεθνών και ευρωπαϊκών συσχετισμών, την πλήρωσαν – και θα την πληρώνουν για πολύ καιρό ακόμα – οι έλληνες πολίτες.Ο κ.Τσίπρας και η παρέα του, με επικεφαλής τον κ.Βαρουφάκη, κατάφεραν παραπλανώντας τον ελληνικό λαό με ψεύτικες υποσχέσεις να οδηγήσουν τη χώρα στα βράχια.
Έστω κι αν την τελευταία στιγμή, υπό το βάρος του κινδύνου να οδηγηθούμε σε ένα νέο Γουδή, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα μωροφιλόδοξα σχέδια τους και μαζί τον μαθητευόμενο μάγο κ.Βαρουφάκη που σήμερα τους εκδικείται.

Η κυβέρνηση Σύριζα με την τραγική άγνοια και την απύθμενη μεγαλομανία που τη διακατείχε κατέφερε να σπρώξει τη χώρα πιο βαθιά στην κρίση και να προσθέσει στις πλάτες των πολιτών μερικές δεκάδες δισ. χρέους επιπλέον.

Οποιασδήποτε πολίτης κάνει κάποιο μεγάλο λάθος, είτε από άγνοια είτε από υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του το πληρώνει ο ίδιος.

Τα μεγάλα λάθη που αναγνωρίζει εκ των υστέρων ο κ.Τσίπρας τα πλήρωσαν οι έλληνες πολίτες, η οικονομία, οι τράπεζες, με νέα δυσβάστακτα βάρη ,με νέες περικοπές ,με κλείσιμο επιχειρήσεων και περισσότερη ανεργία.

Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι παρά αυτή την καταστροφική πολιτική, συνεχίζουν με την ίδια αλαζονεία,τον ίδιο κυνισμό, τις ίδιες διχαστικές αντιλήψεις.

Ούτε ο κ.Τσίπρας, ούτε τα στελέχη του διανοήθηκαν να ζητήσουν, έστω και τώρα μια συγνώμη από τους πολίτες που εξαπάτησαν.

Είναι τραγικό να παραδέχεται ο πρωθυπουργός ότι οι πολίτες δικαιούνται να τους αποκαλούν ψεύτες ,αλλά δίνοντας τους το ελαφρυντικό ότι δεν είναι και διεφθαρμένοι…

Αν αυτό το θεωρεί τιμητικό τότε δεν αντιλαμβάνεται ακόμα πόσο κακό έχει προκαλέσει στη χώρα.

ΤΟ ΒΗΜΑ