Όταν οι μισοί νέοι 18-35 ετών δηλώνουν ότι συντηρούνται οικονομικά από τους γονείς τους ή άλλο συγγενή τους ενώ μόλις το 15% προβλέπει ότι θα βρει δουλειά στους επόμενους έξι μήνες (έρευνα ΔιαΝΕΟσις) είναι τουλάχιστον προκλητικό, ο Πρωθυπουργός, να πανηγυρίζει για τις…επιτυχίες της κυβέρνησης του στην – υποτιθέμενη – μείωση του αριθμού των ανέργων.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για την μείωση της ανεργίας – το αντίθετο ακριβώς μάλιστα. Στο πρώτο επτάμηνο διακυβέρνησης της χώρας από την Αριστεροακοροδεξιά, λόγω της παλαβής διαπραγμάτευσης Τσίπρα-Βαρουφάκη με τους δανειστές και της μετωπικής σύγκρουσης την Αθήνας με το Βερολίνο, η οικονομία που έχει αρχίσει να ανακάμπτει στο τέλος του 2014, βυθίστηκε ξανά στην ύφεση που κράτησε έως το τρίτο τρίμηνο του 2016!

Κατά τη διάρκεια των 20 αυτών δραματικών οικονομικά μηνών χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν (μετά από 5 χρόνια σκληρής μάχης να μείνουν ανοιχτές) ή μετακόμισαν στο εξωτερικό .Σημαντικό ρόλο στα λουκέτα ή στη μετεγκατάσταση έπαιξαν τα capital control που φόρτωσε στη χώρα το αχρείαστο και βλακώδες δημοψήφισμα του ΟΧΙ που μετονομάστηκε σε ΝΑΙ.

Κάποιοι ξένοι επιχειρηματίες, μάλιστα, που βρίσκονταν σε προχωρημένες συζητήσεις με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για επενδύσεις στην Ελλάδα «το ‘βαλαν στα πόδια» την επομένη της νίκης των αριστεροψεκασμένων : ο κ.Τσίπρας είχε επανειλημμένως προειδοποιήσει τους επιχειρηματίες που σκέφτονταν να επενδύσουν στην Ελλάδα ότι αν τολμήσουν να ρίξουν λεφτά στη χώρα θα τον βρουν μπροστά τους !

Την μόνη ευκαιρία που είχε ο Πρωθυπουργός να βοηθήσει τους 1.100.000 ανέργους ήταν στα τέλη του 2016,με την απόφαση να μοιράσει από το πρωτογενές πλεόνασμα 600 εκατομμύρια ευρώ. Όμως αντί να επιδοτήσει ασφαλιστικά τις επιχειρήσεις που θα προσλάμβαναν άνεργους νέους και να δημιουργήσει κάποιες δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας για ένα χρόνο, προτίμησε τα χρήματα αυτά να τα μοιράσει στους χαμηλοσυνταξιούχους και να τα ονομάσει 13η σύνταξη!

Συμπέρασμα: αν υπήρξε μια μικρή μείωση της ανεργίας την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016 (που επαναλαμβάνεται και φέτος) ήταν συγκυριακή και οφειλόταν, κατά κύριο λόγο, στην πρωτοφανή άνοδο του τουρισμού στην Ελλάδα.

Ανοδος που οφειλόταν (και συνεχίζει) σχεδόν αποκλειστικά στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική και την επικίνδυνη αστάθεια που επικρατεί στην Τουρκία.

Αυτό που συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται ο κ. Τσίπρας είναι πως για να μπορέσει να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας – ώστε να υπάρξει κάποιος θετικός αντίκτυπος στον ωκεανό των ανέργων της ελληνικής κοινωνίας- θα πρέπει να γυρίσει με πραγματική ορμή την παραγωγική ρόδα της οικονομίας.

Μιλάμε για δεκάδες μεγάλες επενδύσεις στη χώρα σε όλους τους τομείς. Για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων πάνω από 100 δισ ευρώ στη χώρα για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Για την απογείωση της ελληνικής οικονομίας με συγκεκριμένο εμπνευσμένο σχέδιο, με επιθετική αναπτυξιακή εκστρατεία στο εξωτερικό με την επιστράτευση γενναίων επενδυτικών κινήτρων για σημαντικές επενδύσεις στις τηλεπικοινωνίες,στον τουρισμό, στην ενέργεια, στην αγροτική παραγωγή, στις τεχνολογίες αιχμής, στην Παιδεία!

Εδώ ,όμως πάμε στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση. Ή προχωράμε με τον αραμπά. Το Ελληνικό που θα δημιουργήσει 70.000 νέες θέσεις εργασίες και θα μεταμορφώσει το παραλιακό μέτωπο έχει αποφασισθεί να προχωρήσει εδώ και ένα χρόνο και θα χρειασθούν ακόμη πολλοί μήνες ώσπου η πρώτη μπουλντόζα να μπει στο παλιό αεροδρόμιο.

Για να πουληθεί ο ΟΛΠ στους Κινέζους και να λειτουργήσουν οι Σκουριές στη Χαλκιδική χρειάσθηκαν δυο χρόνια, αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και απειλές της τρόικας κι ακόμη και σήμερα Σκουρλέτης και Δρίτσας καιροφυλαχτούν μήπως βρουν τρόπο τινάξουν στον αέρα τις επιχειρήσεις!

Εδώ, η κυβέρνηση αρνείται να δώσει άδεια στο ΑΠΘ να βάλει μπρος ένα πρόγραμμα που να διδάσκει στα Αγγλικά τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό .Κάτι που ζητούν με επιμονή οι Κινέζοι και δεσμεύονται να πληρώσουν αδρά και να στέλνουν σε μόνιμη βάση χίλιους φοιτητές το χρόνο!

Εδώ ο κ.Γαβρόγλου έδιωξε όλους τους διακεκριμένους σε ξένα πανεπιστήμια Έλληνες καθηγητές που ήρθαν αμισθί για να βοηθήσουν στην εξωστρέφεια των ΑΕΙ και θεωρεί ότι το μέλλον του ελληνικού πανεπιστημίου είναι ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα !

Για όλους αυτούς του λόγους, και παρά τα όσα υπόσχεται ο κ.Τσίπρας, χιλιάδες νέοι επιστήμονες, με όνειρα και προοπτικές θα εγκαταλείπουν για τα επόμενα χρόνια την Ελλάδα για να βρουν τη τύχη τους στο εξωτερικό. Εκεί τα προσόντα τους αναγνωρίζονται και η αξία τους ανταμείβεται.

Εδώ ο κ.Τσίπρας ενδιαφέρεται για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους ΟΤΑ , την επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών στους κηπουρούς και την αύξηση στους διορισμούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Βοήθειά μας.