από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Το μετέωρο βήμα της ΔΗΣΥ και του ΣΥΡΙΖΑ

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Πριν καταλάβουν οι πολίτες τι συμβαίνει με τη δημιουργία του νέου φορέα η ΔΗΣΥ θα εκλέξει τον Οκτώβριο τον αρχηγό του. Όλα θα είναι έτοιμα από πριν:


• Έτοιμος ο συμβολισμός των πέντε αστέρων για τον νέο φορέα.


• Έτοιμο και το Συμβόλαιο με τον λαό (παλιός κατασκευαστής των Συμβολαίων ο φίλος Κώστας Σκανδαλίδης).


• Έτοιμη και η Επιτροπή Δεοντολογίας για να εγγυηθεί τη διαδικασία του νέου «γάμου» της ΔΗΣΥ με τον λαό.


• Έτοιμα και τα μετερίζια από καπεταναίουςπου θα κάνουν «γιουρούσι» για την ηγεσίατου νέου φορέα της κεντροαριστεράς.


Με τέτοια προετοιμασία φοβάμαι ότι ο απόηχος του Συνεδρίου της ΔΗΣΥ γρήγορα θα μας αποχαιρετήσει: Λίγο οι ζέστες, λίγο οι διακοπές του λαού, πάμε για καλό Σεπτέμβρη. Αν διεξαχθούν κιόλας εκλογές για αρχηγό από τη βάση τον Οκτώβρη, όπως πρότεινε η Φώφη Γεννηματά, τότε φοβάμαι θα έχουμε κλείσει κιόλας την πόρτα πριν καν προλάβουμε να την ανοίξουμε για την ίδρυση του νέου φορέα εξουσίας στον χώρο της αριστεράς, του κέντρου και της οικολογίας. Θεωρώ χρήσιμες ορισμένες παρατηρήσεις, διότι το μεγάλο διακύβευμα για την αριστερά, είναι αν το μετέωρο βήμα της ΔΗΣΥ και του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρει το βηματισμό του πριν την παλινόρθωση της δεξιάς στην εξουσία. Σχετικό με το βηματισμό της ΔΗΣΥ έχω να κάνω ορισμένες λογικές επισημάνσεις:


Παρατήρηση πρώτη: Η λογική και ο πολιτικός χρόνοςεπιβάλουν πρώτα να κινήσει η διαδικασία της Συσπείρωσης των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων και μετά το βήμα της κορυφαίας εκλογής αρχηγού από τη βάση. Για να γίνει αυτό κατορθωτό βασική προϋπόθεση είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας να μεταβληθεί σε Επιτροπή Συνίδρυσης του νέου φορέα. Να αποκτήσει δηλαδή πολιτικά χαρακτηριστικά, έξω από το «κέλυφος» της ΔΗΣΥ.

Ο επικεφαλής ΝίκοςΑλιβιζάτος, για το λόγο αυτό, πρέπει να πλαισιωθεί από πρόσωπα (πολιτικά, παλιά και νέα πρόσωπα της διανόησης, της παραγωγής και της αυτοδιοίκησης) που να εμπνέουν με τη διαδρομή τους, στη δημόσια και επαγγελματική τους ζωή, πρώτα απ’ όλα Εμπιστοσύνη. Να εκπέμπουνλογική, ρεαλισμό, φρόνημα και σύγχρονες αντιλήψεις για τις κοινές μας υποθέσεις. Πρόσωπα που να απευθύνονται σε όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα του κέντρου, της αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας.


Σε αυτή την προοπτική ΠΟΤΑΜΙ και Ώρα Αποφάσεων, όπως και άλλες κινήσεις περιβαλλοντικές, ειρήνης και νεολαίας μπορούν να εμπλακούν σε αυτό το εγχείρημα της δημιουργίας του νέου φορέα.


Παρατήρηση δεύτερη: Χρειάζεται πολιτικός χρόνοςγια να αποκτήσει η Επιτροπή σοβαρό ρόλο και αποτελεσματική παρέμβαση στην κοινωνία. Είναι ανάγκη η Επιτροπή Συνίδρυσης του νέου φορέα εξουσίας να διαμορφώσει ένα «μίνιμουμ» πλαίσιο αρχών, αξιών και πολιτικών κατευθύνσεων, το οποίο θα αποτελέσει την κοινή στέγη όλων των δημοκρατικών, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Τα παραδοσιακά συμβόλαια με τον λαό δεν συγκινούν πλέον. Όταν μάλιστα όλα είναι έτοιμα από πριν, ποιος ο λόγος συμμετοχής των πολιτών να συμβάλουν, να συμμετάσχουν στη δημιουργία του φορέα;


Τις διαδικασίες Συσπείρωσης, οργάνωσης και εκπροσώπησης των πολιτών, που θα αποτελέσουν τα μέλη και τους φίλους του νέου φορέα θα προσδιορίσει η Επιτροπή Συνίδρυσης του νέου φορέα.

Η πολιτική αυτή διαδικασία συγκρότησης ενιαίου φορέα εξουσίας στον πολιτικό χώρο της κεντροαριστεράς μπορεί να φέρει στο προσκήνιο νέες ιδέες και πρόσωπα. Μπορεί να διαμορφώσει ένα νέο «κύμα» αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην κοινωνία.


Παρατήρηση Τρίτη:Στη διάρκεια αυτών των διαδικασιών οι επίδοξοι διεκδικητές της ηγεσίας του νέου φορέα, θα έχουν το χρόνο να εκθέσουν τις απόψεις τους και να συσπειρώσουν τον λαό με τις πολιτικές τους ιδέες. Να βγουν έξω από τα κομματικά τείχη και να ανταμώσουν με τον λαό. Να αφουγκραστούν την αγωνία του, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του. Να αρχίσουν να κτίσουν γέφυρες εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Παρατήρηση τέταρτη: Μέσα από αυτές τις πολιτικές διαδικασίες, που καθοριστικός παράγοντας θα είναι ο πολιτικός χρόνος για να δοκιμασθεί και να μετρηθεί στην πράξη το εγχείρημα, θα εκλεγεί ο αρχηγός από τη βάση των μελών και φίλων του νέου φορέα εξουσίας. Ακολούθως στο 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο,στα μέσα του 2018, θα εκλεγούν τα όργανα.

Αν δεν προηγηθούν αυτές οι πολιτικές διαδικασίες Συσπείρωσης του λαού μας για μια νέα επιλογή και αν κυριαρχήσουν οι πατερναλιστικές, οργανωτικές διαδικασίες, φοβάμαι ότι και αυτό το βήμα της ΔΗΣΥ θα παραμείνει μετέωρο αναζητώντας για ακόμη μία φορά το βηματισμό της η αριστερά.


Παρατήρηση Πέμπτη:Η Συνίδρυση του νέου φορέα, σημαίνει ότι τα υπαρκτά κοινοβουλευτικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜΑΡ), αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία και το βάρος, αυτού του πολιτικού εγχειρήματος της λογικής, του ρεαλισμού και της ευθύνης, αλλά βγαίνουν έξω από τα κομματικά τείχη στα «μαρμαρένια αλώνια» που δοκιμάζεται ο λαός μας.

Μέσα από τέτοιες διαφανείς πολιτικές διαδικασίες Συνδιαμόρφωσης του νέου φορέα, όλες οι σοβαρές πρωτοβουλίες πολιτικών προσώπων, κινήσεις πιστεύω ότι θα δώσουν το παρόν σε αυτό το εγχείρημα που έχει ανάγκη η χώρα. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες θα διαμορφωθεί η πολιτική ταυτότητα και τα σύμβολα του νέου κινήματος. Όλα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή για να πάμε μπροστά. Χρειαζόμαστε μία νέα αφετηρία:


Η αίσθηση της ευθύνης και της συμμετοχής του κάθε πολίτη σε αυτό το εγχείρημα, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που θα εξελιχθούν οι παραπάνω διαδικασίες.


Οι διεκδικητές «πολέμαρχοι» για την αρχηγία, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι αν δεν τηρηθούν ανοιχτές διαδικασίες Συσπείρωσης των πολιτών, το εγχείρημα δεν θα έχει απήχηση στους πολίτες. Η Συνίδρυση του νέου φορέα, η Συνδιαμόρφωση του νέου πολιτικού σχεδίου για την Ελλάδα του 2021 και επέκεινα έχουν ανάγκη από το οξυγόνο της συμμετοχής των πολιτών.


Σήμερα υπάρχει ένα ρευστό, βαρύ και αρνητικό περιβάλλον στο πολιτικό τοπίο. Είναι τεράστιο το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική. Δεν συγκινείται και δεν πείθεται από τους μονολόγους ή τις «κοκορομαχίες» του πολιτικού προσωπικού. Τα κόμματα ως βασικοί παράγοντες της Δημοκρατίας, σήμερα μοιάζουν με εκκλησίες χωρίς πιστούς. Η οργάνωση και η λειτουργίατους έχει κυρίαρχα προσωποπαγή χαρακτηριστικά.

Οι πολιτικές μεταναστεύσεις του πολιτικού προσωπικού και οι μεταμορφώσεις τους από κόμμα σε κόμμα έχουν επιδεινώσει ακόμη περισσότερα την αναξιοπιστία των κομμάτων και γενικότερα της πολιτικής.


Τούτων δοθέντων, το εγχείρημα της ίδρυσης ενός νέου Φορέα εξουσίας είναι δύσκολο, αλλά και απαραίτητο. Είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο για τη Δημοκρατία μας να βρει η κεντροαριστερά το βηματισμό της.Προπάντων όμως το εγχείρημα αυτό θα συμβάλει καθοριστικά στο να κερδίσει η χώρα και οι πολίτες ξανά την κανονικότητα, την ελπίδα και τη βεβαιότητα για ένα καλύτερο αύριο. Η ΔΗΣΥ έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός, πρέπει όμως να βγει από τα τείχη να δώσει πολιτικά χαρακτηριστικά στην Επιτροπή Συνίδρυσης του νέου κινήματος.

Σε αυτή την περίπτωση χρειαζόμαστε μία νέα αφετηρία:Το ΠΟΤΑΜΙ και η Ώρα Αποφάσεων πρέπει να κάνουν το επόμενο βήμα, αφού έχουν προηγηθεί οι ως άνω διαδικασίες. Είναι δύσκολος ο δρόμος και οι προσεγγίσεις. Είναι απαραίτητο να γίνουν μεγάλες υπερβάσεις, προσωπικές, ιδεολογικές και πολιτικές. Η άλλη όψη της «πρώτης φοράς αριστεράς» έχει πολλά στοχιεία μεταμόρφωσης και θα έλεγα μετάλλαξης. Ταιρίαζει η ρήση «για αλλού ξεκινήσαμε και αλλού η ζωή μας πάει»:Ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην ξεχνάμε ως έκφραση της ριζοσπαστικής αριστεράς, ήρθε στην εξουσία με κεντρικές επιλογές:


• Να γκρεμίσει τα Μνημόνια, να σβήσει από τον χάρτη τους δανειστές.


• Να γκρεμίσει το παλιό «πολιτικό σύστημα» με σύνθημα «να τους τελειώσουμε…»


• Να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τη δεξιά.


• Να τελειώσει με το «αμαρτωλό» ΠΑΣΟΚ, που έκλεψε τη δόξα της αριστεράς για τριάντα και πλέον χρόνια.


• Με τη γλώσσα της αλήθειας και της πραγματικότητας, τι απόγινε δύο χρόνια μετά η διακυβέρνηση «της πρώτης φοράς αριστεράς;»


Αντί να γκρεμίσουν τα Μνημόνια (που ζουν και βασανίζουν τον λαό) γκρέμισαν τα ιδεολογικά και προγραμματικά τείχη της «ριζοσπαστικής» αριστεράς. (Η μισή Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε των ομματιών της. Πρωτοκλασάτα στελέχη της Βαρουφακικής περιόδου, σήμερα πυροβολούν τον κ. Τσίπρα και το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ με νέα οχήματα την Λ.Α.Ε., την Πλεύση Ελευθερίας, το Βαρουφακικό κίνημα και το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης, ο κ. Γλέζος να ζητάει συγνώμη, που κάλεσε τον λαό να ψηφίσει τον κ. Τσίπρα).


Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να ενώσει τις δημοκρατικές δυνάμεις, βρήκε «δεκανίκι» τους ΑΝΕΛ «σάρκα εκ της σαρκός» της εθνικολαϊκιστικής δεξιάς. Όταν ο αρχηγός αυτής της παράταξης, θυμάμαι στα κοινοβουλευτικά μου χρόνια, ενοχοποιούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έκαναν αντίσταση στη Χούντα (όχι σαν της μεταπολίτευσης τους γλυκανάλατους αγωνιστές), ως εμπνευστές και καθοδηγητές της 17ης Νοέμβρη. Τότε που ο γερό Καραμανλής αποκαλούσε το κίνημα του ΠΑΣΟΚ ως «η αριστερά της αριστεράς». Όταν ο αρχηγός του σήμερα ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ είναι φίλος της Ελλάδας και θα μας «σώσει»!!!


Μάλιστα όταν σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρείται ως απειλή για τη Δημοκρατία και την παγκόσμια κοινότητα.


Αντί η δεξιά να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, η ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ διακυβέρνηση, στρώνει το δρόμο της παλινόρθωσης της δεξιάς. Και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ σε δύο μόλις χρόνια. Αυτό επιβεβαιώνουν καθολικά οι δημοσκοπήσεις, αλλά και η συσσωρευμένη απογοήτευση του λαού στο 80% των ερωτηθέντων.


Αντί να «τελειώσει» ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, αρχίζει να «ερωτοτροπεί» μαζί του. Στοχεύουν να βρεθούν μαζί αύριο στην αντιπολίτευση για να δημιουργήσουν τη μεγάλη συμμαχία της αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας με αρχηγό ασφαλώς τον κ. Τσίπρα, όπως ο Γιάννης Πανούσης ισχυρίζεται.


Και αφού το ΠΑΣΟΚ (μετά από τους τόνους λάσπης που έχει δεχθεί) δεν φαίνεται να συμπράττει σε συμμαχία με το ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορείται ότι ετοιμάζεται να συμπλεύσει με τη Ν.Δ.. Ενώ η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ (εθνικολαϊκιστική πτέρυγα) είναι προοδευτική συνεργασία!!! Μετά από αυτά πως να μην χάσουν το νόημά τους οι λέξεις!!!


Άκουσα και τον φίλο μου Γ. Πανούση που ήρθε, είδε και εξήλθε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζεται ότι η κεντροαριστερά έχει έναν ηγέτη τον κ. Τσίπρα. Τι είδους ηγέτης της αριστεράς είναι όμως ο κ. Αλέξης, όταν σε δύο χρόνια κατάφερε να στρώσει το δρόμο για την παλινόρθωση της δεξιάς και ως στρατηγικό σύμμαχο επέλεξε την εθνικο-λαϊκιστική δεξιά;Ή μήπως για τον κ. Πανούση οι ΑΝΕΛ εντάχθηκαν στον αστερισμό της αριστεράς και δεν το έχουμε καταλάβει;


Είναι καιρός να σοβαρευτούμε, να πορευθούμε με λογική και ευθύνη. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια στην «πολιτική σκηνή» δεν έχουν πλέον θεατές, ούτε ακροατές.


Η Ελλάδα στενάζει από λιτότητα και φοροκυνηγητό. Το κράτος έγινε ο πιο μισητός εχθρός για τον λαό. Οι πολίτες είναι έτοιμοι να κάνουν μία νέα επιλογή. Το μετέωρο βήμα της ΔΗΣΥ και του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά το νέο βηματισμό του. Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, πάνω απ’ όλα πρέπει να επιλέξει τους στρατηγικούς συμμάχους του. Να επαναπροσδιορίσει την πολιτική ταυτότητά του. Αν δεν αλλάξει αντιλήψεις και πολιτικές, που φοβάμαι πως είναι αργά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί γρήγορα στην αντιπολίτευση και θα ηττηθεί στρατηγικά, ιδεολογικά και προγραμματικά.


Η ΔΗΣΥ έχει μία μεγάλη ευκαιρία, με ανοιχτές πολιτικές διαδικασίες (και όχι πατερναλιστικές και οργανωτικές αντιλήψεις) να πυροδοτήσει μία νέα αφετηρία για την ίδρυση ενός νέου φορέα πολιτικής εξουσίας που θα αλλάξει το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό πρόσωπο της Ελλάδας. Το ΠΟΤΑΜΙ, η Ώρα Αποφάσεων πρέπει να κάνουν το επόμενο βήμα στο βαθμό που όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή, χωρίς να είναι τίποτε έτοιμο και προφασισμένο. Εξάλλου,υπάρχει πολύς πολιτικός χρόνος μπροστά. Οι εξελίξεις, εκτός απρόβλεπτων γεγονότων και «ασύμμετρων απειλών», «ατυχημάτων» θα πάνε μακριά για την ανάδειξη της νέας κοινοβουλευτικής εξουσίας.


Ελπίζω, η μεγάλη αυτή ευκαιρία να μην πάει χαμένη. Η παρτίδα πάντως δεν σώνεται με τις νουθεσίες των «καπεταναίων» (Σημίτη, Παπανδρέου, Βενιζέλου) νέων και παλιών, παρά μονάχα με το οξυγόνο της συμμετοχής και ενεργοποίησης των πολιτών.


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (7)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ας ορίσουμε πρώτα την Πολιτικοί και κατόπιν να αναζητήσουμε τους Πολιτικούς ! | 09/07/2017 02:14
  Γιατί ομιλείτε για "μετέωρο βήμα του ΔΗΣΥ και του ΣΥΡΙΖΑ" , κ. Αποστολίδη ; Και τι εννοείτε με τον ..."κινηματογραφικό" τίτλο; Αν κατάλαβα καλά σε Πολιτικά ζητήματα αναφέρεσθε. Αλλιώς όμως ορίζεται η Πολιτική και όχι με ψευδαισθήσεις και στερεότυπα, που υποτίθεται ότι "αντιστρατεύεσθε" με το άρθρο σας. Στην Πολιτική δεν υπάρχουν " μετέωρα βήματα ". Δύσκολα και επώδυνα , Ναι ! Ούτε κριτήριό της αποτελεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων . Ούτε κρίνεται " εκ του αποτελέσματος ", που αποτελεί ...θέσφατο , ούτε είναι η ..."Καθημερινότητα" , όπως την ορίζουν οι ..." Αυτιοπαπαδάκηδες " . Το πρώτο που οφείλουν οι Πολιτικοί είναι να αντισταθούν στον λαϊκισμό , στον " εύπεπτο " και απλουστευτικό Λόγο .
  Έκτωρ
  απάντηση00
   
   
  Θεωριες ανευ περιεχομενου | 08/07/2017 23:35
  Οτι και να κανουν ειναι καταδικασμενοι,λογω συγκυριας. Αφ ενος ειναι υποχρεωμενοι να εχουν ισες αποστασεις απο τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ και αφετερου οι εκλογες οταν γινουν,θα γινουν με το διλημμα ή εσεις ή εμεις. Που οδηγει αυτο? Στην σοβαρη πιθανοτητα το οποιο ΔΗΣΥ να μην μπει στην Βουλη. Το αλλο προβλημα ειναι η προεξοφλημενη επανεκλογη της Φωφης. Τωρα ελεος Χριστιανοι,μπορουμε να μιλαμε για κομμα αξιωσεων με την Φωφη αργηγο ?. Δεν εχω τιποτα μαζι της,αλλα για να ξανατραβηξει τον κοσμο του ,ενα κομμα στην εντατικη,χρειαζεται αστερα και απο πλευρας τυπου και απο πλευρας ουσιας. Τα προσωπα αυτα βρισκονται εκτος του κυκλου των κομματολογων. Μετα τον συνεδριο δηλαδη θα δουμε παλι την Καστανιδη,πχ
  Vas_Pap
  απάντηση10
   
   
  " Λίθοι και πλίνθοι ..." ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ . Τι περιμένατε ; | 08/07/2017 15:46
  Δεν ξέρω αν είναι " καπεταναίοι " οι κύριοι Σημίτης και Παπανδρέου , κ. Αποστολίδη . Σίγουρα όμως δεν είναι ο κ. Βενιζέλος . Αν κριτήριο είναι οι " λέξεις " , όπως σε προηγούμενο άρθρο σας ισχυριζόσαστε επικαλούμενος ρήση του Γκάντι , τότε αδυνατείτε , από ακρισία μάλλον, να αναγνωρίσετε την υπεροχή του έναντι όλων των δημοσιολογούντων από την "Μεταπολίτευση" κι εντεύθεν. Θέτετε πολλά ζητήματα που προκαλούν αντίλογο . Λέτε για παράδειγμα : " Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να ενώσει τις "δημοκρατικές" (τα εισαγωγικά δικά μου) δυνάμεις βρήκε δεκανίκι στους ΑΝΕΛ . Μα ήταν νομοτέλεια να συμβεί σύμφωνα με το "όμοιος ομοίω .." . Είχατε κι εσείς προσδοκίες από τον ΣΥΡΙΖΑ . Σας είχα για περισσότερο ... διορατικό.
  Έκτωρ
  απάντηση10
   
   
  Οι αυθεντίες και....οι κωπηλάτες! | 08/07/2017 13:51
  Γέμισε ο τόπος πολιτικούς αναλυτές, σχολιαστές, καθοδηγητές, συμβουλάτορες, για το τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι. Πάντα οι άλλοι! Αυτοί "οι άλλοι" που φταίνε πάντα για όλα, που πρέπει να τα κάνουν όλα, που πρέπει να μην είναι "καπεταναίοι", να μην είναι «πολέμαρχοι», να μην είναι "παλαιοί", να μην είναι έτσι κι αλλιώς και παρ' αλλιώς! Αν τα καταφέρουν "οι άλλοι" εδώ είμαστε κι εμείς που τους τα λέγαμε!!! Αν χάσουν, χάνουν αυτοί, γιατί εμείς τους τα λέγαμε! Ελπίζω, η μεγάλη αυτή ευκαιρία να μην πάει χαμένη. Η παρτίδα να σωθεί από τους "άλλους" και οι μίζεροι ας αναλώνονται σε νουθεσίες για το οξυγόνο της συμμετοχής και ενεργοποίησης των πολιτών. Των άλλων πολιτών γιατί εμείς δεν αδειάζουμε!
  Περαστικός
  απάντηση10
   
   
  --------------- | 08/07/2017 12:01
  Μάλλον διαστροφή σας αποτελεί η συνήθεια να φιλοξενείτε πολιτικούς βρυκόλακες ως σχολιαστές . Τέτοια έλλειψη δημοσιογραφικής ύλης στοιχειώδους αξίας;
  min
  απάντηση00
   
   
  Τι σχέση έχει ο Μητσοτάκης,με τη Δεξιά που μνημονεύετε; | 08/07/2017 10:44
  Μπλα,μπλα,μπλα... Φαίνεται ότι ο αρθρογράφος νομίζει ότι βρίσκεται στο 1993 ή δεν ξέρω που αλλού στο παρελθόν και μας μιλάει για νεκραναστάσεις. Να πάρετε την εξουσία αγαπητέ,για να την κάνετε τι;Λεφτά για διορισμούς,δεν έχετε και χωρίς αυτούς δε βλέπω τι άλλο μπορείτε να κάνετε.Ενας συτριζα λάιτ ήταν πάντα το πασοκ,γι' αυτό εξ άλλου και ένα σωρό μέλη του,προσγειώθηκαν ανέτως στην αυλή του συριζα. Γι' αυτό,καλύτερα να εξαφανιστείτε από τον ορίζοντα,μιάς και δεν έχετε να κάνετε τίποτα. Οσο για το ποιός θα πρέπει να ανέβει,η μόνη δυνατή λύση,είναι να ανέβει ο Μητσοτάκης,με την ελπίδα να καταφέρει να πετάξει έξω από το κόμμα του εκείνα τα φρόκαλα από το παρελθόν,που ουσιαστικά πασοκ είναι ή και συριζα ακόμη.Τίποτα βέβαια δεν είναι σίγουρο,και κανείς δεν μπορεί να πάρει όρκο ότι θα πετύχει,αλλά από ολότελα,καλή κι η Παναγιώταινα,όπως έλεγε και η γιαγιά μου.Και εσείς,ως αντιπροσωπεύοντας το παρελθον,πρέπει να πάτε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας,μαζί με το συριζα βέβαια... Και τα γράφω εγώ,που ψήφιζα το πασοκ από το 74 μέχρι το 2012.
  Ακόμα τρέχω.
  απάντηση20
   
   
  Περασμενα ξεχασμενα και δυηγωντατας να κλαις. | 08/07/2017 09:45
  Αυτα μου θυμιζει αυτό το μακροσκελες αρθρο. Κανω την ερωτηση στον ευατο μου, αυτό το αρθρο είναι πληροφωρηση η παραπληροφωρηση? Η κοινωνια και το κρατος πρεπει να μοντερνοποιηθουν. Η ειλικρινη και ισως επιτυχης δυναμη θα είναι αυτή που θα παρουσιασει ένα τετοιο πρόγραμμα. Διαφορετικα θα ασχολείται ο Ελληνας με λογια και παλι λογια. Όπως ακριβως αυτό εδώ το αρθρο.
  Louis Roussos
  απάντηση00