Την ώρα που ο κ.Τσίπρας εξαντλείται στην υπεράσπιση του κ.Καμμένου , δηλητηριάζοντας και πάλι την πολιτική ατμόσφαιρα αναμοχλεύοντας υπαρκτά και μη σκάνδαλα, η οικονομία αγκομαχά και η κοινωνία αναζητά προσανατολισμό και διέξοδο στα καθημερινά της προβλήματα. Η κυβέρνηση ,με ρυθμούς αυτόματου πιλότου επαναπαύεται στην καλή πορεία του τουρισμού, ελπίζοντας ότι θα παρασύρει και την υπόλοιπη οικονομία.

Όσο καλά όμως κι αν πάει ο τουρισμός το πρόβλημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας δεν πρόκειται να λυθεί. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ για να αλλάξει πραγματικά κατεύθυνση.Χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που να υπηρετήσουν αυτό το σχέδιο.Με συνεχείς καθυστερήσεις, με αμετακίνητα τα γραφειοκρατικά εμπόδια,με βαρύτατες φορολογικές ερπιβαρύνσεις,απλώς θα συνεχίσουμε να ασφυκτιούμε.

Όπως σωστά επισημαίνει ο ΣΕΒ ανάπτυξη με κομμωτήρια,ινστιτούτα γυμναστικές και καφέ μπαρ δεν γίνεται. Οι νέοι ή θα συνεχίσουν να αμείβονται με μισθούς- επιδόματα των 300,400 ευρώ ή θα αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό.Με νεκροζώνταντες επιχειρήσεις να κρατούνται τεχνητά στη ζωή, γιατί οι τράπεζες καθυστερούν ή δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν την ήρα από το στάρι,οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να ψάχνουν ρευστότητα με απαγορευτικούς όρους.
Υπάρχει αυτή την ώρα μια τεράστια διεθνής ρευστότητα ,από επενδυτικά κεφάλαια που αναζητούν κερδοφόρες τοποθετήσεις. Η είσοδος τους όμως στην ελληνική αγορά προϋποθέτει ότι θα έχουν πειστεί ότι η χώρα έχει μπει πλέον σε μια σταθερή περίοδο κανονικότητας και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη επιτέλους να κάνει πράξη αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί.
Όσο ο κ.Τσίπρας και οι υπουργοί του περί άλλα τυρβάζουν, όσο ασχολούνται με τα εσωτερικά τους προβλήματα ,η χώρα,η οικονομία χάνουν πάλι χρόνο και ευκαιρίες.Είναι καιρός να κατανοήσουν ότι η κρίση που μας μαστίζει δεν πρόκειται να ξεπεραστεί, αν η κυβέρνηση, οι πολιτικές ηγεσίες δεν αντιληφθούν ότι η καθυστέρηση της χώρας είναι πρωτίστως δικό τους πρόβλημα .

Γιατί, για να θυμηθούμε και το αλήστου μνήμης σλόγκαν λεφτά υπάρχουν, αλλά δεν θα έρθουν ποτέ να επενδυθούν στην Ελλάδα, αν δεν αλλάξουμε μυαλά…

ΤΟ ΒΗΜΑ