Πολεμάει ο Παναγιώτης
Είχαμε καλομάθει τόσα χρόνια, κοντεύαμε να γίνουμε μαλθακοί καλοπερασάκηδες, ανέλαβε ο Παναγιώτης Σκουρλέτης να μας σκληραγωγήσει –πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι να βγούμε στους δρόμους να στήσουμε οδοφράγματα, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει η επαναστατική στιγμή. Και γίνονται οδοφράγματα χωρίς κάδους σκουπιδιών πλήρεις, να τους βάλεις φωτιά, να διώχνεις τα δακρυγόνα, να τους σπρώχνεις στις κατηφόρες, να πέφτουν πάνω στους μπάτσους, να τους καίνε σαν λαμπάδες πασχαλινές;
Γέμισε η Αθήνα πυρομαχικά λοιπόν· και για να μην καταλάβει ο ταξικός εχθρός πως έρχεται η στιγμή της εξέγερσης, δήθεν έχουν απεργία οι υπάλληλοι καθαριότητας. Γιατί δήθεν δεν διορίζει ο Παναγιώτης Σκουρλέτης συναδέλφους τους, που τους το είχε υποσχεθεί· διότι δήθεν θα ήταν παράνομο κάτι τέτοιο, αποφάνθηκε δήθεν το Ελεγκτικό Συνέδριο –δεν έχει ποτέ στηθεί πιο έξυπνη εξέγερση, ημερολόγιό μου. Να ανατρέψουμε αυτόν τον προδότη τον Αλέξη Τσίπρα που υπογράφει το ένα μνημόνιο μετά το άλλο, με την ίδια ευκολία που ο Παναγιώτης Καμμένος βάζει το ένα πέος μετά το άλλο στη γραβάτα του.
Θα του τα κόψουμε όλα οι επαναστάτες, όπως το έκαναν κάποτε οι πρόγονοί μας με τα αποτέτοια του Κρόνου, θα πέφτουν στη θάλασσα και θα αναδύονται η μία μετά την άλλη Ζωές Κωνσταντοπούλου που θα σπεύδουν στο Μέγαρο Μαξίμου να αποτελειώσουν τον Αλέξη Τσίπρα –θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές, δεν θα μείνει λίθος επί λίθου, κάδος επί κάδου, οι οπαδοί του Παναγιώτη Σκουρλέτη θα ολοκληρώσουμε το έργο μας κρεμώντας τον τελευταίο μνημονιακό με τα άντερα του τελευταίου νεοφιλελεύθερου· τους Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτο, εννοώ.

Πολεμάει ο Παναγιώτης, να μας φέρει την ισότης·
θα έχουν όλοι Φεράρι δηλαδή; Δεν μου αρέσει αυτό.
l Πρέπει να δώσει γρήγορα όμως το σύνθημα ο αρχηγός να ξεκινήσουμε, έχει αρχίσει και βρωμάει ο τόπος, ο Μπούφος που έχει ευαίσθητη μύτη κυκλοφορεί με μάσκα και με δύο μολότοφ στις μασχάλες κάτω από τις φτερούγες του, έτοιμος για την έφοδο στο πρωθυπουργικό και στο προεδρικό μέγαρο. Υπάρχει κίνδυνος αυτανάφλεξης, έρχεται καύσωνας λένε οι μετεωρολόγοι.
Ζήτωσαν οι αρχηγοί
Στη Βουλή δεν έχουμε λόγο να εισβάλουμε γιατί θα την έχουμε του χεριού μας: φανερές όλες οι ψηφοφορίες πλέον, ακόμη και για την εκλογή Προέδρου της Βουλής –ποιος θα τολμήσει να ψηφίσει άλλον από αυτόν που θα υποδείξουμε; Καθιερώθηκε και η «ανάκληση ψήφου» για τα νομοσχέδια: όποιος είναι εκτός γραμμής θα καλείται στα ιδιαίτερα και μέχρι να τελειώσει η ψηφοφορία θα έχει πειστεί να αλλάξει γνώμη, θα σηκώνεται και θα λέει δυνατά «άλλαξα γνώμη, ψηφίζω υπέρ του νομοσχεδίου της εθνοσωτήριας κυβέρνησης».
Ο Νίκος Βούτσης τα εισηγήθηκε όλα αυτά και τα ψήφισε η Βουλή –τον έχει άραγε μυήσει ο Παναγιώτης Σκουρλέτης στο σχέδιο; Ή τα ετοίμαζε για τον Αλέξη Τσίπρα και τώρα θα τον ρίξουμε εμείς στον λάκκο που έσκαβε για άλλους; Πάντως, ανεξαρτήτως του τι λένε, αν λένε κάτι, όλοι οι αρχηγοί κομμάτων είναι ευχαριστημένοι από τις αλλαγές. Η πειθάρχηση των βουλευτών είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση πια.
l Εκείνο που δεν κατάλαβα, ημερολόγιό μου, είναι η τροποποίηση που λέει ότι όλα τα έγγραφα των δικογραφιών που φθάνουν στη Βουλή και αφορούν διώξεις βουλευτών θα αριθμούνται ένα ένα για να μη «χάνονται» και ακυρώνονται οι δικογραφίες, άρα και οι διώξεις. Δηλαδή, υπαινίσσεται ο νυν πρόεδρος ότι ως τώρα συνέβαινε κάτι τέτοιο; Εκλεβαν έγγραφα από τις δικογραφίες και σταματούσαν οι διώξεις; Γιατί δεν μας λέει και με ποιες δικογραφίες έγινε κάτι τέτοιο, να ξέρουμε ποιοι βουλευτές εμποδίστηκαν από άθλιους συνωμότες να αποδείξουν το δίκιο τους, να κάνουν την αλήθεια να λάμψει σαν κάδος που καίγεται;
Συνταγματολογικά ερωτηματολόγια
Η δυστυχής Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε στις Βρυξέλλες μετά τη σύνοδο κορυφής της Ενωσης ότι «δεν μιλήσαμε για την Ελλάδα στη σημερινή σύνοδο γιατί έχουν βρεθεί λύσεις» –λογαριάζει χωρίς εμάς τους σκουρλετικούς. Σε λίγες ημέρες όλη η υφήλιος θα μιλάει για εμάς –και διάφοροι αριστεροί του γλυκού νερού όπως εκείνος ο Μελανσόν θα μας παρακαλάνε να τους καλέσουμε να έρθουν εδώ για να λένε μετά πως έχουν το χρίσμα του παγκόσμιου επαναστατικού κέντρου, όπως συνέβαινε κάποτε με τη Μόσχα.
Αλλά εμείς δεν θα του κάνουμε την τιμή: από Μαδούρο και πάνω θα δεχόμαστε. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν μείνει και πολλοί ριζοσπάστες διαθέσιμοι για επαναστατικό χαρτζιλίκι· θα δημιουργήσουμε εμείς.
l Ο δε Αλέξης Τσίπρας είπε την τρομερή σοφία «είναι καλύτερα η ΕΕ να αποφεύγει τις κρίσεις πριν δημιουργηθούν». Σωστό –όπως και να αποφεύγει κανείς τα ατυχήματα πριν γίνουν και τις πτώσεις πριν πέσει και τις αρρώστιες πριν αρρωστήσει.
Τις δημοσκοπήσεις όμως, που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ 15 τουλάχιστον μονάδες πίσω από τη ΝΔ, πώς τις αποφεύγει κανείς; Εμείς οι σκουρλετικοί το ξέρουμε: τις απαγορεύεις! Και τις εκλογικές ήττες πώς τις αποφεύγεις πριν έρθουν;
Ε, όχι και απαγορεύοντας τις εκλογές, δεν φθάσαμε ακόμη σε αυτό το επίπεδο τον αγώνα –διορίζοντας. Εργάτες καθαριότητας στους δήμους ας πούμε· και οι δήμοι μάς λένε ότι αυτό είναι παράνομο. Και εμείς απαντάμε «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη που θα μας ψηφίσει». Και μετά εκείνοι στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που κάποτε ήσαν δικοί μας αντιμνημονιακοί, λένε πως επιπλέον είναι και αντισυνταγματικό. Οπότε εμείς τι κάνουμε; Μοιράζουμε ερωτηματολόγια τι να αλλάξει στο Σύνταγμα!
Δύσκολο επάγγελμα η πολιτική, ημερολόγιό μου· το κατάλαβε ακόμα και ο Μπούφος που αποφάσισε να αφήσει τις μολότοφ πριν πάθουν αυτανάφλεξη. Διότι το σύνθημα αργεί να έρθει –μάλλον δεν θα έρθει ποτέ.
Ρεβιζιονιστής και ο Παναγιώτης Σκουρλέτης, μας πρόδωσε. Απλώς εμείς θα μείνουμε με τους κάδους να όζουν κάτω από τα παράθυρά μας και εκείνος θα μιλάει στις τηλεοράσεις για το δίκιο των εργατών –αυτών που εξαπάτησε.
γραμματοκιβώτιο
diodorus@tovima.gr

«Σύντομα η οριστική άρση των capital controls». Αμοιροι γελοιογράφοι! Ο άκρατος κρατισμός σφετερίζεται τώρα και το επάγγελμά σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΣ

nnn

Ολο και περισσότερο οι συνεταίροι μου θυμίζουν τον Αμποτ και τον Κοστέλο. Αλλά ήρθε και η γραβάτα και έγινε Πέη τον Πλέις το σίριαλ.
Βαρυποινίτης-Ερημοσπίτης, Πάτρα

nnn

Τρεις και ο Μπούφος ήμασταν την Τρίτη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Χωρίς έναν Γιάνη, χωρίς μια Ζωή, να προτάσσει τα στήθη της στον γερμανό πρέσβη, χωρίς αδέσποτες σφαίρες και χωρίς στραβές.
Δέσπω Φραγκάκη, @gmail.com>

nnn

…η κατάσταση ζεν όπως προκύπτει από το retweet του Παππά, οι στυλιστικές ανησυχίες στη γραβάτα του Καμμένου… ο Φρόιντ και ο Αντλερ ήταν ξεκάθαροι ως προς τον πυρήνα κάθε προβληματικής συμπεριφοράς… επιβεβαιώνονται.
Πέτρος Τς., Νεμέσεως

nnn

Πιστεύω, Διόδωρε, να κατάλαβες γιατί απουσιάζω συχνά από τα σχόλια του Γραμματοκιβωτίου. Μετά τα τρομερά και φοβερά τσιπρέικα χιουμοριστικά σχόλια στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, νιώθω εντελώς άχρηστος.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

nnn

Είναι γάτα, είναι γάτα, ο χοντρός με τη γραβάτα. Τι φαλλός, τι φελλός.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΑΚΟΣ, ΛΑΡΙΣΑ

nnn

Ο Ταγματάρχης έφυγε, το τάγμα παρέμεινε.
Γ.Κ., @OTENET.GR

nnn

Το τουίτ του Καμμένου αποδεικνύει ότι μένουν στα ίδια: αγραβάτωτοι και αβράκωτοι.
ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΘΗΝΑ

nnn

Οι χώρες όπου ο ΥΠΕΘΑ τους αναλαμβάνει ιεραποστολικό έργο, φέρνοντας ισοβίτες στον ίσιο δρόμο, έχουν εξασφαλίσει τη μετά θάνατον Αιώνια Ζωή.
ΠΑΝΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, @yahoo.gr

nnn

Αν ισχύει η παλιά συνήθεια να κόβουν από το τέλος οι εφημερίδες ό,τι δεν χωράει, μήπως είναι καλύτερα να βάζεις εδώ τα τουίτ του Παππά και του Καμμένου;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ