Ο υπουργός της κυβέρνησης Τσιπρανέλ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μπαλάφας είπε σε πανελλήνια ακρόαση για τη δολοφονία του εντεκάχρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι ότι σε όλους μπορεί να συμβεί καμιά «στραβή» ή κάτι τέτοιο. Του απάντησε, πολύ σωστά, κάποιος στο Διαδίκτυο ότι αν περνάς συστηματικά τα κόκκινα φανάρια και συγκρουστείς δεν μπορείς να θεωρήσεις ότι «συνέβη μια στραβή». Ο ποινικός κώδικας έχει καθιερώσει μια σειρά από αδικήματα που προηγήθηκαν του θανάτου αυτού του μικρού και αθώου θύματος. Παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και ασφαλώς θα υπάρχουν και άλλα αδικήματα που συνδέονται με αυτόν που πυροβόλησε παίρνοντας τον κίνδυνο να σκοτώσει. Είναι πολύ πιθανό ότι πρόκειται για έναν από τους εμπόρους ναρκωτικών και συστηματικούς κακοποιούς που έχουν μετατρέψει ένα μέρος του Μενιδίου σε άβατο για τις αστυνομικές δυνάμεις.
Ενας άλλος υπουργός έσπευσε να αυτοκαταγγελθεί ως «κότα» όταν είπε ότι όσοι ψηφίσουν συμβιβαστική λύση σαν αυτή που υπέγραψε ο Τσίπρας και ψήφισε η πλειοψηφία του θα είναι «κότες» ενώ όσοι πούνε όχι θα είναι «αγρίμια». Και μετά εψήφισε τα καταγγελθέντα ο ίδιος. Εμφανίζεται στο Διαδίκτυο να πυροβολεί με πιστόλι, το οποίο άγνωστο είναι από πού και πώς το κατέχει. Και τι νόημα έχει η απειλητική φωτογράφηση μαζί του; Δεν ξέρω αν πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Τόσκας. Συνηθίζω να λέω ότι ορισμένες στιγμές στην πολιτική δράση ευθύνεται κανείς και για τα τυχαία. Οχι μόνο για αμέλεια. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, τους γραφικούς κ. Μπαλάφα και κ. Πολάκη γιατί δεν τους διώχνει κλωτσηδόν ο Πρωθυπουργός από την κυβέρνησή του; Επειδή τρέμει μήπως χάσει τα ψηφουλάκια τους;
Τι πρέπει να γίνει; Σήμερα και όχι αύριο όταν θα έχουμε θρηνήσει και άλλους νεκρούς:
1Να κοπεί ο ομφάλιος λώρος, που συνδέει τη σημερινή πλειοψηφία της Βουλής (και τους 153) με τους αναρχικούς, τους μπαχαλάκηδες και τους κάθε είδους περιθωριακούς και να καταργηθεί η ώσμωση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην επαναστατική ιδεοληψία των κυβερνώντων και στη βίαιη και έκνομη συμπεριφορά των κακομαθημένων.
2 Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι Παρασκευόπουλου, που είναι υπεύθυνοι για την αύξηση της εγκληματικότητας, την αποδιάρθρωση του σωφρονιστικού συστήματος και για συγκεκριμένα θύματα παρανόμων πράξεων.
3 Να φύγει το Πολυτεχνείο και όλα τα άλλα πανεπιστημιακά κτίρια που έχουν γίνει άνδρα κακοποιών από το κέντρο της πόλης. Να χτιστούν νέα σύγχρονα κτίρια για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους στην πανεπιστημιούπολη ή σε κάποιο ανάλογο μέρος. Ειδικά στα ιστορικά κτίρια του Πολυτεχνείου να επεκταθούν, σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει ήδη, οι υπηρεσίες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου από το διπλανό κτίριο.
4Να εξαρθρωθούν τα δίκτυα παρανομίας στις περιοχές στις οποίες υπάρχει ανομία και όπου δεν μπορεί η Αστυνομία να εκτελέσει τα καθημερινά της καθήκοντα όπως στα Εξάρχεια και στις συνοικίες του Μενιδίου, που έχουν περάσει κάτω από τον έλεγχο των εμπόρων ναρκωτικών. Αν η Αστυνομία δεν επαρκεί γι’ αυτό ας ενισχυθεί από μονάδες του Στρατού. Δεν μπορεί να υπάρξει κράτος εάν δεν ισχύει η βασική αρχή ότι στις δημοκρατίες το κράτος έχει το μονοπώλιο της ένοπλης βίας.
5 Με μεγάλης έκτασης επιχείρηση του Στρατού και της Αστυνομίας να αφοπλιστεί η Κρήτη, όπου η παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία έχει γίνει έθιμο και δοξάζεται ως ανδρική και παλικαρίσια συμπεριφορά. Για τον σκοπό αυτό να κινητοποιηθούν και όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας και οι διανοούμενοι, ώστε η δύναμη να συνδυαστεί με την πειθώ.
Ετσι και μόνο έτσι θα αποκτήσει το ελληνικό κράτος το κύρος και την αξιοπρέπεια που απαιτούν οι συνομιλητές του και η κοινωνία μας συνοχή και ηρεμία.
Τότε και μόνο τότε θα προσέλθουν οι επενδυτές, που ως πρώτη συνθήκη οποιασδήποτε επενδυτικής τους προσπάθειας θέτουν την ύπαρξη τάξης και ασφάλειας. Με μπαλώματα δεν λύνεται το πρόβλημα και το πρόβλημα είναι μέγιστο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ