Δεν νομίζω ότι είμαι ιδανικός να δίνω συμβουλές στην κυβέρνηση αλλά αυτήν τη φορά δεν θέλει μυαλό: κάποιος να μαζέψει τον υπουργό Παιδείας και γρήγορα!
Εως τώρα ήταν γραφικός. Τώρα γίνεται επικίνδυνος.
Οι φοιτητές, οι καθηγητές, το διδακτικό προσωπικό, όλο το ΑΠΘ τέλος πάντων, καταγγέλλουν επισήμως και επωνύμως αδιανόητα πράγματα για το Πανεπιστήμιό τους: θανάτους, διακίνηση ναρκωτικών, καθημερινά περιστατικά βίας, τραυματισμούς, κρούσματα πορνείας. Μιλούν για «εμπόριο ναρκωτικών ακόμη και στο κυλικείο της Σχολής».
Ενας κανονικός υπουργός Παιδείας θα έβγαινε από τα ρούχα του. Θα έσπευδε επί τόπου. Θα έβαζε την Αστυνομία να καθαρίσει το Πανεπιστήμιο πριν πεις κύμινο.
Τα παιδιά μας, διάολε, σπουδάζουν εκεί. Πρέπει κάποιος να τα προστατεύσει.
Ο συγκεκριμένος υπουργός τι έκανε; Απάντησε ότι «αυτά τα θέματα λύνονται από μέσα αν υπάρχει ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα» και ότι «ποτέ δεν έχει φέρει λύση η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους». Μετά γύρισε πλευρό!
Συμπέρασμα; Είτε είναι ασυνείδητος είτε μας κοροϊδεύει κατάμουτρα.
Οι θάνατοι, τα ναρκωτικά, η βία, η πορνεία δεν αντιμετωπίζονται αστυνομικά αλλά από ένα «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα».
Δηλαδή; Ο άλλος θα πουλάει ηρωίνη στο κυλικείο κι εμείς θα κάνουμε γενική συνέλευση; Ή μήπως το «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα» θα εξοπλίσει παρακρατικές ομάδες τραμπούκων να υποδύονται την Αστυνομία;
Υπάρχουν πολλές φορές που αναρωτιέμαι πού μάζεψε όλους αυτούς τους τύπους ο ΣΥΡΙΖΑ. Πού τους βρήκε.
Διότι υπουργούς Παιδείας γνωρίσαμε πολλούς στο παρελθόν και μεταξύ τους ορισμένους άθλιους, ανίκανους ή φαύλους.
Αλλά υπουργός που να μην αισθάνεται προσωπικά την ευθύνη για τα παιδιά που του ανέθεσε η Πολιτεία δεν έχει υπάρξει ποτέ.
Δεν έχει υπάρξει υπουργός πολιτισμένης χώρας στον πλανήτη που να μην επιδεικνύει κάποια έστω στοιχειώδη ευαισθησία για όσα κατάφωρα εγκληματικά συμβαίνουν στον χώρο της αρμοδιότητάς του.
Και σίγουρα δεν υπάρχει δημοκρατικός πολίτης μιας δημοκρατικής χώρας που να θεωρεί ότι η βία, τα ναρκωτικά και η πορνεία είναι μέρος της ακαδημαϊκής κανονικότητας.
Σύμφωνα με το άρθρο 82 του Συντάγματος, η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κατευθύνουν τη γενική πολιτική της χώρας «σύμφωνα με τους ορισμούς του Συντάγματος και των νόμων».
Αν δεν επαναφέρουν τον υπουργό Παιδείας στη συνταγματική τάξη μένει μόνο να τους θυμίσουμε πως «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ