Γιατί τόσο ντόρος για την κατάθεση ενός καταδίκου-ισοβίτη, αναρωτιέται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, τη στιγμή που ακόμη και ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει ότι η ιδιότητα του κατηγορουμένου (πολύ περισσότερο μάλιστα του ίδιου του καταδικασμένου) είναι ασυμβίβαστη με αυτήν του μάρτυρα. Και συνεχίζει…
nnn
Πόση επιμέλεια χρειάζεται άραγε ένας εισαγγελέας για να αντιληφθεί ότι στην ποινική δικονομία είναι αδύνατον να εναλλάσσονται οι ρόλοι του κατηγορουμένου και του μάρτυρα, αναφέρει ο κ. Τζαβάρας, για να συμπληρώσει: «Επιτέλους σε αυτόν τον τόπο υπάρχει λογική;».

Ο… γάρος, ο Στουρνάρας και η Λαγκάρντ

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι γενικά οι τραπεζίτες έχουν καβούρια στην τσέπη τους και δεν ξοδεύουν χρήματα. Ακόμα και όταν βρίσκονται μεταξύ τους. Θέλετε ένα παράδειγμα; Τούτες τις ημέρες διεξάγεται στη Βασιλεία της Ελβετίας το ετήσιο συνέδριο των τραπεζιτών και εκεί που θα περίμενε κανείς ότι οι τραπεζίτες θα είχαν εξασφαλίσει ορισμένες ανέσεις ώστε να κινούνται πιο άνετα σε τέτοιου παγκοσμίου ακτινοβολίας συνέδρια, όπως για παράδειγμα σουίτες ξενοδοχείων, εκδρομές στα μαγευτικά καντόνια της Ελβετίας, τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Ο κάθε τραπεζίτης επιλέγει όποιο ξενοδοχείο αυτός επιθυμεί (και το πληρώνει) και όσο για τη διασκέδασή τους, τι νομίζετε ότι τους κανόνισαν; Επίσκεψη στον… ζωολογικό κήπο!
nnn
Ναι, εκεί, μαζί με τα άγρια θηρία, όπου ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας (φωτογραφία) θα τα επισκεφθεί, υπακούοντας στα κελεύσματα της διοικήτριας της Κεντρικής Τραπέζης της Κύπρου Χρυστάλας Γιωρκάτζη για να δουν το μοναδικό ζώο που υπάρχει στον ζωολογικό κήπο που εκπροσωπεί το… έθνος. Πρόκειται για ένα κυπριακό γαϊδούρι (στην Κύπρο τα γαϊδούρια τα λένε στην τοπική διάλεκτο και «γαούρκα» και «γάρους»), αφού από όλο τον ελληνικό χώρο δεν υπάρχει άλλο ζώο εκεί.
nnn
Αυτό το Σαββατοκύριακο ο κ. Στουρνάρας θα βρίσκεται στη Βασιλεία, εν συνεχεία στη Φρανκφούρτη και τέλος στη Σίντρα. Η Σίντρα, όπως καλά γνωρίζετε, είναι πόλη της Πορτογαλίας και σημαντικός τουριστικός προορισμός της χώρας αυτής. Πολλοί είναι αυτοί που την επισκέπτονται για να δουν και να θαυμάσουν τα εξαιρετικά κτίρια που διαθέτει, χτισμένα με τη ρομαντική αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα. Παλάτια, κάστρα, θερινές βασιλικές κατοικίες και διάφορα άλλα κτίρια είναι αυτά που κατέταξαν την πόλη αυτή στον κατάλογο της UNESCO. Ολο αυτό το διάστημα ο κ. Στουρνάρας θα είναι μαζί (και με άλλους τραπεζίτες), αλλά κυρίως με δύο γυναίκες. Με την Κύπρια Χρυστάλα Γιωρκάρτζη και με την Κριστίν Λαγκάρντ. Ρώτησα τον κεντρικό τραπεζίτη εάν θα έχει την ευκαιρία να θέσει στην κυρία Λαγκάρντ και το ελληνικό ζήτημα και ιδού τι μου απάντησε: «Εγώ το θέτω, αλλά οι συζητήσεις που θέλει να κάνει αυτό τον καιρό είναι για την παγκόσμια οικονομία και πού πάει αυτή…».

Επέτειος στη Ρόδο

Αλλοι προσπαθούν να αποφύγουν τον επερχόμενο καύσωνα (τώρα, μεταξύ μας, δεν θα είναι ακριβώς καύσωνας, όπως ορισμένοι μας προϊδέασαν, αλλά αύξηση της θερμοκρασίας στην Αθήνα που θα φθάσει τους 35-36 βαθμούς Κέλσιου) βγαίνοντας στο βουνό και άλλοι (όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης) σε νησί. Οχι όποιο-όποιο, αλλά κοσμοπολίτικο, όπως είναι η Ρόδος ας πούμε. Ως αφορμή για να εκδράμει ένα τριήμερο σε νησί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ βρήκε την επέτειο των 8 χρόνων από τον γάμο του. Ως δώρο επετείου πρόσφερε το τριήμερο στην Ευγενία. Μου είπαν ότι εκεί στη Ρόδο και συγκεκριμένα στην παραλία Αφάντου θα προετοιμαστεί για τη συζήτηση που θα γίνει τη Δευτέρα στη Βουλή όπου θα αντιμετωπίσει τον Πάνο Καμμένο.
Το τζάμπα πέθανε

Την πάτησαν πολλοί Θεσσαλονικείς, ξέρετε, αυτοί που είχαν τα μέσα και πάρκαραν δωρεάν τα αυτοκίνητά τους στο πρώην κρατικό αεροδρόμιο της Μίκρας. Τα αυτοκίνητα όλοι αυτοί (ανάμεσά τους και βουλευτές, πρώην βουλευτές, πολιτευτές, κομματικοί υπάλληλοι και άλλοι αποκαλούμενοι «παράγοντες του δημόσιου βίου της χώρας) τα πάρκαραν στον χώρο του αεροδρομίου και τα άφηναν εκεί για ημέρες… τζάμπα. Ελα όμως που άλλαξαν τα πράγματα και το αεροδρόμιο αποκρατικοποιήθηκε και πέρασε στην ιδιοκτησία της γερμανικής Fraport που ακόμη δεν ξέρει τα πολιτικά ήθη και έθιμα της χώρα μας και τα ελληνικά ρουσφέτια και έβαλε σε κάθε παρκαρισμένο αυτοκίνητο ένα μπιλιετάκι με το οποίο καλούσε τον ιδιοκτήτη να πληρώσει δεκάδες ευρώ για πάρκινγκ. Εκεί όμως που οι Γερμανοί της Fraport έμειναν με το στόμα ανοιχτό ήταν όταν ανακάλυψαν μια Mercedes C180, ιδιοκτησίας ενός πολιτευτή, που ήταν εκεί παρκαρισμένη για δύο χρόνια.


Οταν ο Πρόεδρος τραγουδά Μίκη

«Εξεπλάγην, νόμιζα πως δεν θα ερχόσουν» είπε ο Μίκης Θεοδωράκης όταν είδε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο να κάθεται δίπλα του στη συναυλία που δόθηκε στο Καλλιμάρμαρο προς τιμήν του μουσικοσυνθέτη με τίτλο «Ολη η Ελλάδα για τον Μίκη – 1.000 φωνές». Ο Μίκης είχε φθάσει στο στάδιο καθισμένος σε αμαξίδιο και είχε σύντομη συνομιλία τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση που επίσης κάθισε δίπλα του. Λέω «σύντομη συνομιλία», γιατί όταν άρχισαν τα τραγούδια με τους 1.000 χορωδούς από 30 πόλεις της Ελλάδας, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής τραγουδούσαν μαζί με τον Μίκη. Τα έδωσαν όλα με το «Αξιον Εστί».

HeliosPlus