Πού νομίζετε ότι βρισκόταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) την ώρα που οι λεγόμενοι «Παραιτηθείτε» συγκεντρώνονταν στο Σύνταγμα; Στην Πλάκα, και συγκεκριμένα στην οδό Στράτωνος 1Β, όπου βρίσκεται ο παιδικός σταθμός «Αγκάλη». Οπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος ο Πρωθυπουργός, η σύντροφός του Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα και ο Αλέκος Φλαμπουράρης (τον οποίο τα παιδιά του κ. Τσίπρα τον αποκαλούν «παππού») βρέθηκαν στην ετήσια γιορτή του παιδικού σταθμού για το τέλος της χρονιάς. Εφθασε εκεί αρκετά νωρίς (προτού κλείσουν οι δρόμοι για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα) φορώντας λευκό πουκάμισο, χωρίς γραβάτα, με ελάχιστη φρουρά, και είχε μία φωτογραφική μηχανή κρεμασμένη στον ώμο του. Η σύντροφός του απαστράπτουσα με ένα φλοράλ καλοκαιρινό φόρεμα και παπούτσια μπαλαρίνες, διακριτική, πήγε και στάθηκε σε μια γωνιά για να φωτογραφίσει το παιδί της (αλλά και άλλα παιδιά).
nnn
Το ίδιο έκανε και ο κ. Τσίπρας. Βρέθηκε όρθιος, δίπλα από μια κολόνα, συνομιλώντας συνεχώς με τον κ. Φλαμπουράρη. Χαιρέτησε σχεδόν τους πάντες, αντήλλαξε μαζί τους μερικές κουβέντες, αλλά κανένας δεν του γκρίνιαξε ή του ζήτησε το παραμικρό. Ο μόνος που φαινόταν κάπως ενοχλημένος από την παρουσία του πρωθυπουργικού ζεύγους σε μια εκδήλωση για παιδιά ήταν ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. Καθόταν στην τελευταία σειρά, δεν πλησίασε καν τον κ. Τσίπρα για να τον χαιρετήσει, και σε κάποια στιγμή άναψε και δύο πουράκια, μάλλον από αμηχανία. Αντιθέτως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Καραμανλής είχε χειραψία και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Πρωθυπουργό. Η σεμνή παιδική τελετή ολοκληρώθηκε με ποιήματα από κάποια παιδιά και όσοι βρίσκονταν εκεί, είτε συμπαθούσαν είτε όχι τον Πρωθυπουργό, πρόσεξαν πόση σημασία έδινε και πόσο τρυφερός πατέρας ήταν. Αμέσως μετά τα ζεύγος Τσίπρα και ο μικρός Ορφέας-Ερνέστο κατευθύνθηκαν προς το Σούνιο, όπου ο Πρωθυπουργός έχει και εφέτος νοικιάσει ένα σπίτι (με προνομιακή πρόσβαση στη θάλασσα) ιδιοκτησίας της οικογένειας του εφοπλιστή Μαρτίνη, που το… υπενοικίασε ο Mr HDI (ή το «αφεντικό» της μεταμόσχευσης μαλλιών) Κ. Γιώτης

Διακοπές στο Σούνιο

Τώρα εδώ που τα λέμε το σπίτι στο Σούνιο, το οποίο όπως είχε εξηγήσει πέρυσι ο Πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι καμιά βίλα (όπως μερικοί το είχαν περιγράψει) αλλά ένα σπίτι που κτίστηκε το 1960, καλά όμως φυλαγμένο, δεν το ενοικιάζει απευθείας από την εφοπλιστική οικογένεια αλλά από τον κ. Γιώτη (της μεταμόσχευσης μαλλιών). Αν θυμάστε, το προπερασμένο καλοκαίρι είχαν εμφανιστεί στο Διαδίκτυο φωτογραφίες του κ. Τσίπρα μαζί με τον κ. Γιώτη σε ένα σκάφος, αλλά ο ιδιοκτήτης του σκάφους δεν θέλησε να μιλήσει για αυτό. Οπως και να ‘χει το πράγμα, μπορεί ο Πρωθυπουργός να έδωσε εντολή στους υπουργούς του στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης «ξεχάστε εφέτος τις διακοπές», αυτός ωστόσο θα πηγαινοέρχεται στο Σούνιο και θα απολαμβάνει τα πρωινά του μπάνια του και τις νύχτες τον φωτισμένο Ναό του Ποσειδώνα.
nnn
Μεταξύ μας τώρα, καθόλου δεν άρεσε στους υπουργούς όταν άκουσαν τον Πρωθυπουργό να τους λέει «εφέτος δεν έχει διακοπές». Ή μάλλον ορισμένοι το άκουσαν με ανακούφιση αφού δεν θα είναι αναγκασμένοι να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες και να ακούσουν τα εξ αμάξης για τα μέτρα που ψήφισαν. Αλλά πώς να το κάνουμε, ένα ολόκληρο καλοκαίρι, μετά την ψήφιση δύο μνημονίων δεν θέλουν και κάποια ξεκούραση; Από τον προβληματισμό αυτόν τους έβγαλε ο Π. Κουρουμπλής, ο οποίος φαίνεται ότι έχει τα… μέσα με την ηγεσία του Κοινοβουλίου: «Ακουσα ότι η Βουλή θα κλείσει από τις 4 έως τις 21 Αυγούστου» είπε ψιθυριστά στους διπλανούς του και το νέο εξαπλώθηκε γρήγορα μέσα στην αίθουσα. Συνεπώς θα έχουμε ολιγοήμερες διακοπές, είπε κάποιος, με τον Πρωθυπουργό να κουνά καταφατικά το κεφάλι του.
nnn
Τώρα θα πείτε πώς είναι δυνατόν ο (πασοκογενής) υπουργός Π. Κουρουμπλής να έχει τα μέσα. Θα σας εξηγήσω με ένα παράδειγμα. Οπου βρεθεί και όπου σταθεί εξυμνεί τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής. Ακόμα και μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο (ο αθεόφοβος). Οταν ο Νίκος Κοτζιάς βάλθηκε να κάνει στους υπουργούς ενημέρωση για το Κυπριακό, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε αμέσως τον λόγο: «Εγώ δεν ξέρω τι θα γίνει με το Κυπριακό, αλλά επαφίεμαι στον πατριωτισμό του Πρωθυπουργού μας και του φίλου μου Νίκου Κοτζιά». Οι υπουργοί ακούγοντάς τον ενθουσιάστηκαν, αλλά δεν πρόλαβαν να τον χειροκροτήσουν, αφού ο κ. Κοτζιάς άρχισε να τους αναλύει το κυπριακό πρόβλημα.


Απέλυσαν τον Ελενόπουλο

Μια απόφαση απόλυσης μετακλητού υπαλλήλου που δημοσιεύτηκε στην «Κοινοβουλευτική Διαφάνεια» προκάλεσε ποικίλα σχόλια στους διαδρόμους της Βουλής. Ηταν η απόφαση για την απόλυση του Γιώργου Ελενόπουλου, στενού συνεργάτη επί σειρά ετών του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠαΣοΚ Γιώργου Παπανδρέου. «Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων απολύεται, από 01-06-2017, ο Γεώργιος Ελενόπουλος, μετά την κατά νόμο πρόταση του πρώην Πρωθυπουργού, κυρίου Γεωργίου Α. Παπανδρέου, από τη θέση μετακλητού υπαλλήλου την οποία κατείχε στο Γραφείο του, στη Βουλή» αναφέρει η απόφαση. Ωστόσο, όπως μαθαίνω, δεν πρόκειται για απομάκρυνση του πιστού συνεργάτη του κ. Ελενόπουλου αλλά για αλλαγή εργασιακού καθεστώτος για ασφαλιστικούς λόγους.

Κομπολόγια και κομποσκοίνια

Τώρα θα σας περιγράψω τι μπορεί να συμβεί σε έναν υφυπουργό (από τους πλέον πιστούς της Ορθοδοξίας του ΣΥΡΙΖΑ), όταν συνοδεύει έναν μουσουλμάνο πρωθυπουργό μεσούντος του ραμαζανιού. Πρόκειται για τον υφυπουργό Εξωτερικών Ι. Αμανατίδη ο οποίος συνόδευσε με ένα μαύρο τζιπ (με οδηγό όμως έλληνα αστυνομικό) τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στη Θράκη…

***

Πρώτα απ’ όλα, έμαθε ότι εάν συναντήσει τη σύζυγο του τούρκου πρωθυπουργού δεν πρέπει να της δώσει το χέρι αλλά απλώς να τη χαιρετίσει κουνώντας το κεφάλι του. Ευτυχώς που τον είχαν προειδοποιήσει γιατί κάποια στιγμή τη συνάντησε και έκανε αυτό ακριβώς που τον δίδαξαν. Δεύτερον, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής ήταν υποχρεωμένος να συζητητεί περί θρησκείας. Τρίτον, κάποια στιγμή πείνασε και επειδή ως γνωστόν στη διάρκεια του ραμαζανιού οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε την ημέρα, βρήκε μια ευκαιρία και «χτύπησε ένα τοστ» από ένα φαγάδικο καθ’ οδόν. Τέταρτον, επειδή ο τούρκος πρωθυπουργός τού έκανε δώρο μια μπλε γραβάτα, ένα βαζάκι γλυκά και ένα κόκκινο κομπολόι, ο κ. Αμανατίδης θεώρησε ότι πρέπει να ανταποδώσει. Ετσι αγόρασε από κατάστημα της Θράκης μια κόκκινη γραβάτα και για «αντάλλαγμα» που πήρε το κομπολόι έδωσε στον τούρκο πρωθυπουργό ένα «διαβασμένο κομποσκοίνι», περίπου το ίδιο με αυτό που έχει ο… Ντάνος στο «Survivor».

HeliosPlus