Κανείς δεν έχει τέτοιου είδους ψευδαισθήσεις. Ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που ένα ανθρώπινο ποτάμι 1.000.000 πολιτών πλημμυρίσει σήμερα το Σύνταγμα βροντοφωνάζοντας «παραιτηθείτε» στην κυβέρνηση Τσίπρα , θέμα παραίτησής της δεν τίθεται.

Τα δυο λαϊκίστικα κόμματα που βρίσκονται στην εξουσία , εκτοξεύτηκαν εκεί λόγω της μοναδικής συγκυρίας που γέννησαν η κρίση και τα Μνημόνια και θα κάνουν το παν να παραμείνουν- με νύχια και με δόντια- στο τιμόνι της χώρας .

Δεν φαίνεται να ιδρώνει τ αυτί τους από την λαϊκή κατακραυγή – ψηφίζουν ομόφωνα τα σκληρότερα μέτρα χωρίς καμία διαρροή ή απώλεια- και οι βουλευτές τους δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν τα προνόμια που τους δίνει η θέση τους .Ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι περισσότεροι απ αυτούς έβγαζαν κάθε χρόνο από το επάγγελμά τους ,σύμφωνα με τα πόθεν έσχες τους, λιγότερα απ όσα βγάζουν τώρα το μήνα από το βουλευτικό τους αξίωμα!

Όμως μία μαζική αποδοκιμασία -με διαδηλωτές όλων των ηλικιών και όλων των τάξεων – των δυόμιση χρόνων της καταστροφικής αριστεροδεξιάς συγκυβέρνησης είναι βέβαιο ότι θα ταρακουνήσει ηθικά και πολιτικά τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και θα ψαλιδίσει τα φτερά της αλαζονείας τους όπως αυτή εκφράστηκε πρόσφατα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό : έφτασε να ισχυρίζεται σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι αν ο κόσμος δεν στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ,όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις , τότε γιατί δεν έχουμε το φαινόμενο των αγανακτισμένων που γέμιζαν τις πλατείες παλαιότερα;

Και βέβαια μεγαλύτερη σημασία θα είχε στη σημερινή συγκέντρωση των «παραιτηθείτε» να μετάσχουν μαζικά μη προνομιούχοι οικονομικά πολίτες – όπως συνταξιούχοι και άνεργοι- τους οποίους ο κ.Τσίπρας είχε δεσμευτεί ότι θα τους στηρίξει εάν πάρει την εξουσία αλλά τελικά έκανε τη ζωή τους ακόμη πιο δύσκολη.

Διότι αντίθετα απ ότι υποστηρίζουν τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ οι κύριοι χαμένοι της κεντροδεξιάς διακυβέρνησης είναι αυτοί οι περισσότερο απροστάτευτοι που βρίσκονται σήμερα σε πολύ χειρότερη μοίρα από εκείνη στα τέλη του 2014 .

Ο κ.Τσίπρας είχε υποσχεθεί αυξήσεις στις συντάξεις, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και επέκτασή του σε μεγαλύτερο διάστημα, μείωση των φόρων για τους μη προνομιούχους, αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και του ΕΚΑΣ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των τιμολογίων της ΔΕΗ ,επιστροφής της οικονομίας στην ανάπτυξη και απαλλαγή από τη λιτότητα.

Για όλες αυτές τις υποσχέσεις είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο μέρος του 1.100.00 ανέργων και των 3.500.000 συνταξιούχων. Για να δουν στη συνέχεια την κυβέρνηση Τσίπρα να κάνει ακριβώς το αντίθετο- να βυθίζει τη χώρα στη βαθιά ύφεση ,να αυξάνει όλους τους έμμεσους φόρους -ακόμη και στα βασικά είδη διατροφής- που χτυπούν κυρίως τους οικονομικά ανίσχυρους, να διατηρεί και να αυξάνει τον ΕΝΦΙΑ, να καταργεί το ΕΚΑΣ, να μειώνει δραστικά το επίδομα θέρμανσης , να κόβει στο μισό το αφορολόγητο και να μειώνει περαιτέρω τις συντάξεις ακόμη κι αυτές των 800 ευρώ το μήνα!
.
Όλοι αυτοί οι μη προνομιούχοι πολίτες περίμεναν από τον ΣΥΡΙΖΑ να χτυπήσει το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνικών ,που υπολογιζόταν από τον κ. Τσίπρα -στις προγραμματικές του δηλώσεις -ότι ξεπερνούσε το 1 δισ ευρώ το χρόνο, να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να αποτρέψει την κλοπή ΦΠΑ -ξεπερνάει τα 7 δισ ευρώ το χρόνο- ενώνοντας τις ταμειακές μηχανές με το υπουργείο οικονομικών, να ανοίξει επαγγέλματα δίνοντας περισσότερες δουλειές στον κόσμο και να προσελκύσει νέες επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα , να πάρει μέτρα για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης που κρατάει την κοινωνία ακίνητη.

Τίποτα από όλα αυτά που είχε υποσχεθεί δεν έκανε ο κ. Τσίπρας ενώ δεν έχανε ευκαιρία να λέει με τη μεγαλύτερη ευκολία ψέματα στον κόσμο για ανύπαρκτα επιτεύγματα και συνεχείς νίκες ,επιχειρώντας συγχρόνως να υποτάξει το κράτος και τους θεσμούς .

Η μαζική ειρηνική αλλά ηχηρή αποδοκιμασία είναι το λιγότερο που θα μπορούν να κάνουν οι πολίτες έτσι ωστε η αριστεροδεξιά κυβέρνηση αρχίσει να τους φοβάται και να τους σέβεται περισσότερο.