Την επαύρειο των εκλογών στην Αγγλία η Τερέζα Μέι συνειδητοποιεί ότι το στοίχημά της χάθηκε. Η στρατηγική της για το Brexit απέτυχε. Ο λαός μουδιασμένος και προβληματισμένος ακόμη από το Brexit βρίσκεται ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη. Μοιρασμένη η κοινωνία της Μεγάλης Βρετανίας στην απαρχή του χωρισμού από τη γηραιά Ήπειρο. Οι νέοι έκλεισαν το μάτι προς την Ε.Ε. και φαίνεται δεν θέλουν να την αποχαιρετήσουν. Οι τρομοκράτες με τον δικό τους τρόπο δυστυχώς έχουν αποτελέσει σημαντικό παράγοντα επιρροής στις πολιτικές εξελίξεις.

Το στοίχημα της Τερέζας που χάθηκε, συνέβαλε στην υποβάθμιση της στερλίνας και ίσως οι Βρετανοί ξανασκεφθούν πιο ζωντανά να μην αποχωρήσουν τελικά από την Ε.Ε. Μοιρασμένοι και οι ψηφοφόροι της συντηρητικής παράταξης, όπως και των εργατικών, που χαμογέλασε το χείλη τους σ’ αυτές τις εκλογές.
Αλλά και εμείς, εδώ, στη χώρα μας συνεχώς στοιχήματα χάνουμε στον Γολγοθά της Αξιολόγησης. Οι περικοπές δεν λένε να τελειώσουν. Οι λέξεις έχουν χάσει το περιεχόμενό τους στο δημόσιο κυβερνητικό λόγο. Όταν χάνεται το ένα στοίχημα (πχ της ρύθμισης του χρέους), βάζουμε άλλα στοιχήματα και όπου κάτσει η μπίλια. Η πέτρα του Σισύφου συνεχίζει την πορεία της και οι κυβερνώντες δεν θέλουν να κατανοήσουν την πραγματικότητα.
Η κοινωνία μας παρακολουθεί σιωπηλή και μουδιασμένη τις εξελίξεις. Αν συνεχίσει η κυβέρνηση να χάνει συνεχώς στοιχήματα δεν βλέπω να έχει μακρύ βίο. Αλλά και αν ακόμη έχει μπροστά της χρόνο φαίνεται να χάνει το στοίχημα της παραμονής στην εξουσία. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι οι κυβερνώντες αλλά η πορεία της χώρας σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο τριγύρω μας στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και σε όλα τα σύνορα τριγύρω μας.
Στις κοσμογονικές αυτές αλλαγές που συντελούνται στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, η χώρα μας δυστυχώς δεν συμμετέχει. Έχουμε κλεισθεί στο μικρόκοσμό μας ως Πολιτεία και πολίτες. Καλό είναι όμως να πάρουμε τα μηνύματα της Ευρώπης.
Οι λαοί στην Ε.Ε. αντιδρούν στην κάλπη και δείχνουν τον δρόμο της συνεννόησης κομμάτων και πολιτών. Ήρθε καιρός και στον τόπο μας να αλλάξουμε σελίδα. Να διαμορφώσουμε με την ήρεμη και υπεύθυνη στάση της μεγάλης μερίδας του λαού μας ένα νέο Συνασπισμό Κοινοβουλευτικής Διακυβέρνησης που θα κερδίζει στοιχήματα. Συνεπώς, είναι καιρός να αλλάξουμε το κλίμα, να μην χάνουμε συνεχώς στοιχήματα…