από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Το στοίχημα που χάθηκε

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Την επαύρειο των εκλογών στην Αγγλία η Τερέζα Μέι συνειδητοποιεί ότι το στοίχημά της χάθηκε. Η στρατηγική της για το Brexit απέτυχε. Ο λαός μουδιασμένος και προβληματισμένος ακόμη από το Brexit βρίσκεται ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη. Μοιρασμένη η κοινωνία της Μεγάλης Βρετανίας στην απαρχή του χωρισμού από τη γηραιά Ήπειρο. Οι νέοι έκλεισαν το μάτι προς την Ε.Ε. και φαίνεται δεν θέλουν να την αποχαιρετήσουν. Οι τρομοκράτες με τον δικό τους τρόπο δυστυχώς έχουν αποτελέσει σημαντικό παράγοντα επιρροής στις πολιτικές εξελίξεις.

Το στοίχημα της Τερέζας που χάθηκε, συνέβαλε στην υποβάθμιση της στερλίνας και ίσως οι Βρετανοί ξανασκεφθούν πιο ζωντανά να μην αποχωρήσουν τελικά από την Ε.Ε. Μοιρασμένοι και οι ψηφοφόροι της συντηρητικής παράταξης, όπως και των εργατικών, που χαμογέλασε το χείλη τους σ' αυτές τις εκλογές.

Αλλά και εμείς, εδώ, στη χώρα μας συνεχώς στοιχήματα χάνουμε στον Γολγοθά της Αξιολόγησης. Οι περικοπές δεν λένε να τελειώσουν. Οι λέξεις έχουν χάσει το περιεχόμενό τους στο δημόσιο κυβερνητικό λόγο. Όταν χάνεται το ένα στοίχημα (πχ της ρύθμισης του χρέους), βάζουμε άλλα στοιχήματα και όπου κάτσει η μπίλια. Η πέτρα του Σισύφου συνεχίζει την πορεία της και οι κυβερνώντες δεν θέλουν να κατανοήσουν την πραγματικότητα.

Η κοινωνία μας παρακολουθεί σιωπηλή και μουδιασμένη τις εξελίξεις. Αν συνεχίσει η κυβέρνηση να χάνει συνεχώς στοιχήματα δεν βλέπω να έχει μακρύ βίο. Αλλά και αν ακόμη έχει μπροστά της χρόνο φαίνεται να χάνει το στοίχημα της παραμονής στην εξουσία. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι οι κυβερνώντες αλλά η πορεία της χώρας σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο τριγύρω μας στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και σε όλα τα σύνορα τριγύρω μας.

Στις κοσμογονικές αυτές αλλαγές που συντελούνται στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, η χώρα μας δυστυχώς δεν συμμετέχει. Έχουμε κλεισθεί στο μικρόκοσμό μας ως Πολιτεία και πολίτες. Καλό είναι όμως να πάρουμε τα μηνύματα της Ευρώπης.

Οι λαοί στην Ε.Ε. αντιδρούν στην κάλπη και δείχνουν τον δρόμο της συνεννόησης κομμάτων και πολιτών. Ήρθε καιρός και στον τόπο μας να αλλάξουμε σελίδα. Να διαμορφώσουμε με την ήρεμη και υπεύθυνη στάση της μεγάλης μερίδας του λαού μας ένα νέο Συνασπισμό Κοινοβουλευτικής Διακυβέρνησης που θα κερδίζει στοιχήματα. Συνεπώς, είναι καιρός να αλλάξουμε το κλίμα, να μην χάνουμε συνεχώς στοιχήματα...


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (2)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  τι να σου κάνει η καημένη η Μαίη;... | 13/06/2017 07:55
  πως να το κάνωμεν τώρα, μια μέτρια δεξιά πολιτικος είναι, που δεν έχει την χαρισματικότητα της Θάτσερ ή του Κυριάκου...
  διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;
  απάντηση31
   
   
  Συνεχίζεται η αντίστροφη μέτρηση για τον σύριζα... | 13/06/2017 05:34
  Οι αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές μπορεί να διεξαχθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες: 4 Νοεμβρίου 2018, 19 Μαίου 2019 και 15 Σεπτεμβρίου 2019. Στην 1η περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί το 3ο μνημόνιο στις 20 Αυγούστου 2018 και δεν θα έχουν εφαρμοσθεί οι περικοπές στις συντάξεις, (οι οποίες προβλέπονται να εφαρμοσθούν από την 1η Ιανουαρίου 2019) , στη 2η περίπτωση θα διεξαχθούν ταυτόχρονα ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, (για να μη λειτουργήσουν ως πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές οι ευρωεκλογές), ενώ η 3η περίπτωση είναι το ακρότατο χρονικό όριο διεξαγωγής εκλογών, (με την πλήρη συμπλήρωση της τετραετίας)... Aπό την 25η Ιανουαρίου 2015, (οπότε και ανέλαβε για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση ο σύριζα...), έχουν ήδη παρέλθει 871 ημέρες. Θεωρώντας πιθανότερη την 1η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 508 ημέρες, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερη την 2η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 704 ημέρες, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερη την 3η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 823 ημέρες, μέχρις ότου να εκδιωχθεί με τις κλωτσιές από τον ελληνικό λαό!!!
  Νίκος
  απάντηση21