«Σε παρακολουθώ. Εχετε καταφέρει να ανακάμψετε και αυτό είναι εκπληκτικό. Τα πάτε περίφημα» είπε ο πρόεδρος Τραμπ στην πρώτη του συνάντηση με τον έλληνα Πρωθυπουργό σε μια στιγμή που ο κ. Τσίπρας ζούσε τον νέο εφιάλτη αδιεξόδου που προέκυψε από το τελευταίο Eurogroup μαζί με την έκρηξη τρομοκρατικού φακέλου-βόμβας που έστειλε σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο τον τέως πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο. Το λιγωμένο χαμόγελο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο άκουγε τον αμερικανό πρόεδρο, που ποιος ξέρει τι θα στοιχίσει στο ήδη καταρρακωμένο ηθικό πλεονέκτημα της αριστερής κυβέρνησης, δεν διαλύει το σύννεφο μίσους και φόβου και τον νέο διχασμό που ξανάφερε με τόση ελαφρότητα στην καθημερινότητά μας. Αποτέλεσμα χειρισμών που δεν έχουν ηθικά όρια στην επιδίωξη διατήρησης της εξουσίας;
Ή μήπως μια ακόμα φάση στην υπομονετικά επιδιωκόμενη ρεβάνς της κομμουνιστικής Αριστεράς κατά της αστικής δημοκρατίας και των πολιτιστικών της κατακτήσεων; Αυτήν που δεν συνάδει με τη μοναδική αλήθεια του επιστημονικού σοσιαλισμού, η επιβολή του οποίου επιδιώκεται με κάθε μέσο, περιλαμβανόμενης και της πολυύμνητης επαναστατικής βίας. Πρόκειται για τη βία που υπομονετικά και αδιάντροπα καλλιεργείται σε χώρους όπου οι αντιστάσεις είναι ανύπαρκτες και η επιπολαιότητα και η αφέλεια στρατεύονται στην υπηρεσία των πιο πολλά υποσχόμενων δημαγωγών: δηλαδή τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, καθώς και στις σύγχρονες ρωμαϊκές αρένες, τα γήπεδα ποδοσφαίρου. Ενθουσιώδεις συμπράττοντες και οι κατά Ντοστογέφσκι δαιμονισμένοι τρομοκράτες που συγκροτούν τον στρατό, ο οποίος υπονομεύει την ομαλή κοινωνική ζωή και τη δημοκρατική ομαλότητα. Απώτερος σκοπός, η επιβολή κάθε χρώματος δικτατορίας, με οποιοδήποτε ιδεολογικό επίχρισμα και αν προβάλλονται.
Και καθώς οι βόμβες του ισλαμικού ολοκληρωτισμού, από την εκατόμβη των Δίδυμων Πύργων και μετά, αφήνουν έκθετη τη Δύση στην ανασφάλεια της αποφασισμένης για όλα βίας, η Ελλάδα ζει τον εφιάλτη των πειραματισμών του μαθητευόμενου μάγου που άνοιξε το κουτί της Πανδώρας εξαπολύοντας τη βία και τα άλλα άνθη του κακού αλλά χωρίς να μπορεί πια να τα ξαναελέγξει.
Βία παντού και προκλητική ασέβεια προς τη νομιμότητα: στα πανεπιστήμια, στα γήπεδα, στην οδήγηση, στους πεζόδρομους, στα πεζοδρόμια, στη Βουλή, στα social media με μπροστάρηδες τύπους όπως ο κολλητός του κ. Τσίπρα υπουργός Πολάκης και ο συνδικαλιστής δημοσιογράφος Φιλιππάκης. Κουκουλοφόροι αναρχικοί, ρουβίκωνες, συριζογενείς «Δεν Πληρώνω», κάθε είδους οπαδοί ακόμα και του Σώρρα, ψεκασμένοι παρέα με τους πεπεισμένους ότι η Ελλάδα είναι στόχος διεθνούς συνομωσίας καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους, εξαπατούν όποιον μπορούν, ληστεύουν ανήμπορους γέροντες και νοσοκομεία, καίνε λεωφορεία, πετούν βόμβες μολότοφ, χτυπούν με βαριοπούλες και σφυριά, με την αμήχανη ανοχή Αστυνομίας και Δικαιοσύνης, και με αδρανή την πανικόβλητη ή βολεμένη διανόηση και την προ πολλού συμβιβασμένη σε όλα κοινωνία μας και τους κατά πλειοψηφία κοντόφθαλμους πολιτικούς μας.
Πώς φθάσαμε εδώ είναι μια πολύχρονη ιστορία που ξεκινά από το 1974 και μετά, με τον αντιστασιακό ακτιβισμό της ευρύτερης Αριστεράς που η χούντα διευκόλυνε να αναπτυχθεί. Τα πάμε λοιπόν περίφημα όπως διαπιστώνει ο κ. Τραμπ.
ΥΓ.: Σεβαστέ πρόεδρε Μητσοτάκη, έφυγες δικαιωμένος αλλά ματαίως.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ