H δική μας περιπέτεια, η περιπέτεια του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, είχε αίσιο τέλος, όπως βαθιά πιστεύαμε όσοι υπερασπιστήκαμε την Ιστορία, την κουλτούρα, τις αρχές και εν τέλει την αξία του, αποτιμώμενη και μη.
Ο διαγωνισμός, παρά τα πολλά εμπόδια που ορθώθηκαν μέχρι την τελευταία ώρα, ολοκληρώθηκε επιτυχώς, η διαδικασία υπήρξε απόλυτα διαφανής και το αποτέλεσμά της καθαρό –δεν άφησε κανένα περιθώριο για ενστάσεις ή αμφισβητήσεις.
Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη έχει πλέον νέα ιδιοκτησία, η οποία και θα αναλάβει τη διοίκησή του μόλις επικυρωθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές και ολοκληρωθούν οι σχετικές νομικές διαδικασίες μεταβίβασής του.
Ο νέος ιδιοκτήτης κ. Ευάγγελος Μαρινάκης είναι εφοπλιστής, απόλυτα εξωστρεφής, όπως επιβάλλουν οι ναυτιλιακές δραστηριότητες που ασκεί, ζυμωμένος σε καθαρά ανταγωνιστικό περιβάλλον, έχει παράσταση του σύγχρονου κόσμου και οραματίζεται έναν οικονομικά υγιή εκδοτικό οργανισμό –τη μόνη συνθήκη που εγγυάται πραγματικά την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης –και ικανό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των καιρών μας.
Επιπλέον, δεν ασκεί άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, δεν είναι εργολάβος, ούτε προμηθευτής του Ελληνικού Δημοσίου, δικαιούται με άλλα λόγια να δηλώνει υπέρμαχος της πολυφωνίας και της ανεξάρτητης, ελεύθερης έκφρασης.
Σέβεται και τιμά την Ιστορία του οργανισμού, αναγνωρίζει τη συμβολή του στην εξέλιξη της χώρας και τη διαχρονική παρουσία του στα Γράμματα, στις Τέχνες, στον Πολιτισμό και εν γένει στην πνευματική ζωή του τόπου.
Αποδίδει επίσης εξαιρετική σημασία στη διάσωση, στην αξιοποίηση και απόδοση στον ελληνικό λαό του ψηφιοποιημένου αρχείου του οργανισμού, τα στοιχεία και υλικά του οποίου μπορούν να αποτελέσουν βάση ερευνών για τα πανεπιστήμια, ελληνικά και ξένα.
Αναγνωρίζει την προσπάθεια των εργαζομένων να τον κρατήσουν ζωντανό όλη την προηγούμενη περίοδο της μεγάλης δοκιμασίας και είναι διατεθειμένος να διαμορφώσει τις συνθήκες που θα επιτρέψουν τη γρήγορη προσαρμογή του στο νέο –άκρως ανταγωνιστικό και τεχνολογικά απαιτητικό –μιντιακό περιβάλλον, ώστε να εξασφαλισθεί η μακροημέρευσή του.
Μπορεί να πει κανείς με ασφάλεια πια ότι ο οργανισμός, έπειτα από μια θυελλώδη περιπέτεια, διαθέτει όλα τα στοιχεία και τις προϋποθέσεις προκειμένου να ανασυγκροτηθεί, να αναγεννηθεί και να πρωταγωνιστήσει εκ νέου, επιμένοντας στις αρχές της έγκυρης και πλουραλιστικής ενημέρωσης, χωρίς περιορισμούς, δεσμεύσεις και εξαρτήσεις.
ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ και οι λοιπές μονάδες του οργανισμού θα τιμήσουν τη μακρά παράδοσή του, θα υπηρετήσουν την κουλτούρα και τις αρχές της αντικειμενικής ενημέρωσης, θα συνεχίσουν να δίδουν μάχες ιδεών, δικαιωμάτων, αξιοπρέπειας, αυτοσεβασμού, όπως και αγώνες για την πρόοδο και εξέλιξη της κοινωνίας μας.
Είμαστε, χωρίς αμφιβολία, μπροστά σε ένα νέο ξεκίνημα.
Υποσχόμαστε τα αδύνατα δυνατά ώστε να κρατήσουμε τον φάρο αναμμένο και να μην απογοητεύσουμε τους χιλιάδες αναγνώστες μας που δεν μας αρνήθηκαν ούτε μια μέρα.
Και θα το πετύχουμε κόντρα σε όλους τους καιρούς!