HGAEA αποτελεί μία από τις λίγες ελληνικές εταιρείες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις αγορές του εξωτερικού, καθώς εδώ και 22 χρόνια το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που εμπορεύεται σημειώνει μεγάλη επιτυχία στις διεθνείς αγορές, οι οποίες απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων της εταιρείας.
Από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο το ελαιόλαδο GAEA Fresh προβάλλεται καθημερινά στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Ν. Υόρκης, στην Times Square, όπου 90 εκατομμύρια Νεοϋορκέζοι και επισκέπτες αναμένεται να το δουν κατά το παραπάνω διάστημα. Το GAEA Fresh αποτελεί τεχνολογικό επίτευγμα στην κατηγορία του, καθώς σε κάθε φιάλη διοχετεύεται άζωτο έτσι ώστε να αποφεύγεται η επαφή του ελαιολάδου με το οξυγόνο, με αποτέλεσμα να διατηρεί έτσι τη φρεσκάδα, το άρωμά του και την πικάντικη γεύση του, όπως ακριβώς την ώρα που παράγεται στο ελαιοτριβείο.
Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει καταφέρει να εδραιώσει την παρουσία της στην απαιτητική αγορά της Αμερικής, μέσα από τη δημιουργία, το 2015, της δικής της εταιρείας στο Μαϊάμι (GAEA NORTH AMERICA), η οποία προωθεί τα προϊόντα της σε 20.000 σημεία στις ΗΠΑ, μέσα από τα οποία η εταιρεία προωθεί την ελληνική μεσογειακή διατροφή και τη μοναδικότητα του ελληνικού ελαιολάδου. H ποιότητα του GAEA FRESH αναγνωρίστηκε από το Cook’s Illustrated (που αποτελεί τη βίβλο των αμερικανών foodies) που το ανέδειξε ως το «America’s best premium EVOO», μετά από έρευνα που κράτησε έναν χρόνο σε 1.000 δείγματα ελαιολάδων.
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι προοπτικές της αμερικανικής αγοράς για το ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι πολύ μεγάλες, καθώς η μέση κατά κεφαλή κατανάλωση ελαιολάδου στις ΗΠΑ είναι 1,1 λίτρο (πολύ χαμηλότερη από την αντίστοιχη της Ελλάδας, αλλά και πολλών ευρωπαϊκών χωρών), αλλά παρουσιάζει σαφείς αυξητικές τάσεις.
Πέραν των εξαγωγών, η GAΕΑ δίνει βαρύτητα στην ενημέρωση. Με σκοπό την επιμόρφωση του έλληνα καταναλωτή και των ξένων τουριστών, άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας το μοναδικό Olive Oil Bar στον κόσμο που εισάγει τον επισκέπτη στην τέχνη της επιλογής, της εκτίμησης και της απόλαυσης του υψηλής ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
Παράλληλα, με στόχο την επίτευξη της υψηλότερης δυνατής ποιότητας στα προϊόντα της, διατηρεί μακροχρόνιες συνεργασίες με έλληνες παραγωγούς και συνεταιρισμούς παραγωγών μέσω της συμβολαιακής γεωργίας, με βασικούς άξονες τις ορθές γεωργικές πρακτικές, την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και την αειφόρο ανάπτυξη.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2016 ξεπέρασε τα 13 εκατομμύρια ευρώ. Διαθέτει ιδιόκτητη παραγωγική εγκατάσταση και χώρους δεξαμενισμού στο Αγρίνιο, και απασχολεί συνολικά 52 εργαζομένους.
Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία, στην οποία επενδύει, ενώ χρηματοδοτεί και συμμετέχει σε πολλές εγχώριες και διεθνείς επιστημονικές έρευνες, με τελευταία αυτή του Πανεπιστημίου UC Davis στις ΗΠΑ, για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου στον άνθρωπο.
O κ. Αρης Κεφαλογιάννης είναι διευθύνων σύμβουλος της GAEA.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ