από metereologos.gr
Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
 
 

Οταν οι αριθμοί κρύβουν το οδυνηρό κατάντημά μας

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Μετά από πολύμηνο θέατρο άκαρπων ουσιαστικά διαπραγματεύσεων, όπου περνούσε τελικά σχεδόν πάντα η κάθε επιθυμία της τρόικας, ενέκρινε η Βουλή τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, υπερψηφίζοντας και ένα τέταρτο μνημόνιο, αλλά οι δανειστές παραμένουν αναποφάσιστοι. Δύσπιστοι και απογοητευμένοι παραμένουν και οι πολίτες με τους ατυχείς χειρισμούς της κυβέρνησης. Αλλωστε και τα εξυμνηθέντα αντίμετρα φαίνεται σχεδόν απίθανο να εφαρμοσθούν λόγω αυστηρών προϋποθέσεων. Παρά τις ουκ ολίγες διαφωνίες πολλών βουλευτών της συμπολίτευσης, εν τούτοις ως καλοί μαθητές είπαν ομοφώνως «Ναι» στον αποφασίζοντα δάσκαλο Τσίπρα. Προσποιούμενος εκείνος ότι προσπαθεί να τους πείσει, τους επέτρεψε να προσποιηθούν και εκείνοι ότι πείστηκαν (Μ. Τσιντσίνης, «Η Καθημερινή» 14/5). Επιχείρησε μάλιστα ο κ. Πρωθυπουργός να διασκεδάσει τη γενική κατάθλιψη των βουλευτών του προαναγγέλλοντας με πλατύ χαμόγελο ότι ενδέχεται λόγω καλής πορείας των πραγμάτων να αναγκασθεί να φορέσει και γραβάτα, προτού ακολουθήσει η ψυχρολουσία.

Κάποτε είχα υποστηρίξει ότι αφού κατά παράβασιν του Συντάγματος οι βουλευτές του κάθε κόμματος αποδέχονται να ψηφίζουν κάθε επιθυμία - εντολή του εκάστοτε αρχηγού, τότε είναι καθαρή σπατάλη η πολυμελής σύνθεση των κομμάτων. Το κάθε ένα θα μπορούσε να διαθέτει από έναν μόνο βουλευτή που θα πράττει ό,τι σήμερα οι 154. Τη χρησιμότητα και το ολιγοδάπανο της πρότασής μου επιβεβαίωσαν πανηγυρικά οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με το «Ναι» σε όλα.

Και μιας και ο λόγος περί πολυμελών ή ολιγομελών σχημάτων, επισημαίνω ότι η κυβέρνηση του νέου γάλλου προέδρου Μακρόν απαρτίζεται από 22 μόνο μέλη, εκ των οποίων 18 οι υπουργοί και τρεις υφυπουργοί. Η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει 45 υπουργούς και υφυπουργούς, όπως άλλωστε και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας μας. Τη θλιβερή εξαίρεση είχα διαπιστώσει όταν ως ευρωβουλευτής πληροφορήθηκα από σχετικό έντυπο του Ευρωκοινοβουλίου ότι καμιά κυβέρνηση οποιασδήποτε από τις 27 άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν είχε περισσότερα από 25-28 μέλη. Στην πενόμενη και υπό χρεοκοπία Ελλάδα περισσεύουν προφανώς χρήματα για να πληρώνει διπλάσιο αριθμό υπουργών. Και επειδή είναι εξευτελιστική η εξήγηση ότι επιδιώκεται έτσι να τρώνε με χρυσά κουτάλια και να ταξιδεύουν με προεδρικά αεροπλάνα περισσότερα δικά μας παιδιά, καταλήγω στη θλιβερότερη εξήγηση ότι, ενώ στις άλλες χώρες αρκεί ένας υπουργός για να διεκπεραιώνει επιτυχώς το έργο του, στην Ελλάδα χρειάζονται δύο και μάλιστα με τραγική συνήθως αναποτελεσματικότητα.

Και μιας που μιλάμε για αριθμούς να αναφερθώ και στην υπόμνηση του Μικροπολιτικού των «Νέων» (13/5) ότι ο ασφαλιστικός νόμος του κομμουνιστή (μην το ξεχνάμε) Γ. Κατρούγκαλου προβλέπει 21 μειώσεις συντάξεων (αντί της επιπλέον 13ης σύνταξης που υποσχόταν ο κ. Τσίπρας) που συνολικά θα μας κοστίσουν επιπλέον 10 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 3 δισ. του πρώτου μνημονίου και 3,9 του δευτέρου. Φυσικά το κόστος το πληρώνουν τα υπομονετικά υποζύγια προκειμένου ο κ. Τσίπρας να παραμένει θρονιασμένος βολικά επάνω στη σέλα της εξουσίας. Και για πολύ ακόμη, όπως φαίνεται. Εύλογος ο ενθουσιασμός των γνωστών αγνώστων των Εξαρχείων, που τον εκδηλώνουν καθημερινά με ρίψεις μολότοφ. Και η προκλητική ασυλία τους εξηγείται μόνο αν πρόκειται για δικά του παιδιά.


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (8)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  Πλαστογράφοι,προβοκάτορες,πολιτικὸς βόθρος ! | 30/05/2017 10:23
  Σεβαστὲ κύριε Μαρῖνο ! Τὸ βρωμερὸν κείμενον μὲ τὴν πλαστογραφημένην ὑπογραφήν μου καὶ μὲ πατρώνυμον Μ δὲν εἶναι ἰδικόν μου,πρόκειται περὶ τοῦ ἀθλίου τσιχαντιστοῦ καὶ προβοκάτορος,τοῦ ἀδιστάκτου ἐγκληματίου ABDUL,τὸ ἒχει ἐπιχειρήσει πολλάκις εἰς τὸ παρελθόν,ἐπανέρχεται δριμύτερος,τὸν ἀπαντᾶ κανεὶς εἰς ὃλα τὰ σχόλια τοῦ ΒΗΜΑΤΟΣ,ὃλας τὰς ὣρας τοῦ εἰκοσιτετραώρου, προφανῶς τὸ πράττει ἐπὶ ἀμοιβῇ,ἐπαγγελματικῶς,διότι μὲ τόσον...ἒργον εἶναι ἀδύνατον νὰ ἐργάζεται. Αὐτὸς ὁ ἂπλυτος εἶναι τελείως ἀμοραλιστής καὶ ὠμὸς, ἐπικίνδυνος διὰ τὸ δημοκρατικόν μας πολἰτευμα καὶ διὰ τὴν δημοσίαν ἀσφάλειαν,ἐπικίνδυνος καὶ διὰ τὸ ΒΗΜΑ,ἐμποδίζει τὴν ἐλευθέραν διακίνησιν ἰδεῶν. ᾽Αποβάλατέ τον ἀμέσως.
  ᾽Ιατρός,Γεώργιος Ν.Βασιλειάδης
  απάντηση31
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Αι κομμουνιστικοι λαιλαπαι! | 29/05/2017 15:07
  Τουτοι,λέγω,οι κύνες οι φέροντες την ασθένειαν της λυσσός,τα ανθρωπόμορφα τούτα πλασμίδια της κολάσεωςλέγω,,οφείλουσιν,λέγω,να πορευθούσι αυτοβούλως και μετ ευχαριστήσεως εις τας φυλακάς του έθνους!Διότι,λέγω,τοιούτοι,λέγω,αποτελούσι παρασιτικήν γονιδιακήν,λέγω,εκτοπλανητικήν συνωμοσίαν της ανατολικού,λέγω,γερμανίας!Τούτοι,λέγω,ωσάν κρότωναι απομυζούσι το αιμοποιητικόν σύστημα ελλήνων πολιτών,οίτινες, παλεύουσι,λέγω,μέχρις εσχάτων δια την δοξασίαν του έθνους των!Αντιθέτως,λέγω,οι κουμμουνισταί διακρίνουσι εκ του σηπεδονώδους προσωπείου των ό,τι υποκρύπτει,λέγω,τας πραγματικάς των διαβουλεύσεις,αίτιναι αποσκοπούσι,λέγω,εις τον ορυμαγδόν των υγειών ημών τε και υμών ελλήνων σοβαρών,λέγω,παίδων.
  'Ιατρός,Γεώργιος Μ. Βασιλειάδης
  απάντηση54
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Συνεχιστε να ριχνετε φως στο θολο τοπιο | 29/05/2017 10:04
  Τα αρθρα σας εξαιρετικα, παντα, απο την εποχη του "Οικονομικου Ταχυδρομου"! Ελπιζω να συνεχισετε τα ριχνετε φως στο θολο τοπιο που ζουμε σημερα και να αναδεικνυετε ετσι, την σαπιλα που υπαρχει, πισω απο την απλετη προπαγανδα των εκκολαπτομενων δικτατορισκων, που παριστανουν δημοκρατικη κυβερνηση στον τοπο μας αυτην την περιοδο.
  noStupidSyrizaVoter
  απάντηση142
   
   
   
  ᾽Ανοικτὴ κοινωνία ἐναντίον τῶν δολοφόνων ! | 29/05/2017 02:37
  ῾Η ἐλευθερία διακινήσεως σκέψεων,γνώσεων, πληροφοριῶν,πολιτισμοῦ καὶ ἡ ἐλευθερία τῶν ἀγορῶν συνθέτουν δύο ἐκ τῶν βασικῶν συστατικῶν τῆς δημοκρατίας.Οἰ κάθε πολιτικῆς ἀποχρώσεως φονιάδες καὶ τὰ στηρίγματὰ των εἰς τὸν ποινικόν καὶ πολιτικὸν ὑπόκοσμον,ἀλλά καὶ εἰς ὃλα τὰ ῥεμάλια τοῦ διεθνοῦς, ἀποτυχημένου κομμουνιστικοῦ βόθρου,εἶναι λυσσασμένα σκυλιά καὶ πρέπει,τὸ συντομώτερον δυνατὸν,νὰ εὑρεθοῦν ἰσοβίως πίσω ἀπὸ τὰ σίδερα ! Καλεῖται τὸ ὑπερήφανον καὶ ἒνδοξον ῍Εθνος μας νὰ ἀποδράσῃ ἀπὸ τὸ θλιβερόν καὶ τραγικὸν παρὸν του καὶ νὰ ἀνυψωθῇ ξερνώντας, ἀμειλίκτως καὶ ὁριστικῶς, εἰς τὸν ἀπόπατον τῆς ἱστορίας,τὰ κολασμένα κτήνη ποὺ ἐδηλητηρίασαν τὴν ζωὴν του καὶ βρυκολάκιασαν τὴν μοῖραν του.Νῦν...
  ᾽Ιατρός,Γεώργιος Ν.Βασιλειάδης
  απάντηση84
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων