Η βομβιστική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου αποτελεί στίγμα για τη δημοκρατία μας. Η ομόθυμη καταδίκη της τρομοκρατίας από όλο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου, δεν αρκεί για να προσπεράσουμε ελαφρά τη καρδία,τα φαινόμενα βίας που ενδημούν στη χώρα μας.Ο Λ.Παπαδήμος κλήθηκε να υπερασπίσει σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της, όταν το πολιτικό σύστημα είχε φτάσει στα όρια του.Επιτέλεσε το καθήκον του αθόρυβα, προσπαθώντας να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή συμφωνία στη δεδομένη στιγμή για παραμονή της χώρας στην Ευρώπη.
Δεν διεκδίκησε δάφνες,δεν απαίτησε πολιτική ή κοινωνική επιβράβευση αλλά συνέχισε και μετά να βοηθά όπως και όπου μπορούσε και όποτε του ζητήθηκε,τις κυβερνήσεις που ακολούθησαν.Η προσφορά του αυτή όμως λοιδορήθηκε από πολλούς,ενώ δεν έλειψαν κι αυτοί, δυστυχώς από το σημερινό κυβερνητικό στρατόπεδο, που τον στοχοποίησαν.Υπό αυτή την έννοια είναι εκ του αποτελέσματος, ένα ακόμα θύμα του διχαστικού και εμφυλιοπολεμικού κλίματος που επικράτησε στη χώρα.
Δυστυχώς αυτό το κλίμα πολιτικού και κοινωνικού διχασμού εξακολουθεί να υφέρπει στη χώρα. Με ευθύνη πρωτίστως της κυβέρνησης και συγκεκριμένων υπουργών που ακόμα και προχθές εκτόξευαν ύβρεις και πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς για όσους δεν συμφωνούν μαζί τους.Είναι φανερό επίσης,εδώ και καιρό ότι δεν αρκεί η καταδίκη της τρομοκρατίας και της βίας στα λόγια.Η Αθήνα ζει σχεδόν μέρα παρά μέρα επεισόδια βίας και επιθέσεων που αμαυρώνουν τη χώρα και αγανακτούν τους πολίτες.
Θύλακες τρομοκρατίας εξακολουθούν να επιβιώνουν και να δρουν με περισσή ευκολία με την αστυνομία τις περισσότερες φορές σε ρόλο θεατή.Φτάσαμε να στέλνονται φάκελοι βόμβες σε ευρωπαίους υπουργούς χωρίς να μάθουμε ποτέ πως δρουν ανενόχλητοι όλοι αυτοί οι επίδοξοι τρομοκράτες.
Η επίθεση σε ένα πρώην πρωθυπουργό,είναι δυστυχώς η κορυφή του παγόβουνου.Τα κέντρα που καθοδηγούν και οπλίζουν όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους δεν μπορεί να μένουν ανενόχλητα για να συνεχίζουν να σπέρνουν το φόβο και τον τρόμο. Η δημοκρατία μπορεί και έχει τη δυνατότητα να αμυνθεί αποτελεσματικά. Αρκεί όλο το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με τη βία από όπου και όποιους κι αν προέρχεται.

ΤΟ ΒΗΜΑ