Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον πολιτισμένο, τουλάχιστον, κόσμο, όπου τα νοσοκομεία είναι ξέφραγο αμπέλι. Μέσα σε μια εβδομάδα τέσσερις κλοπές σε διαφορετικά νοσοκομεία ιατρικών εργαλείων, πρέπει να είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Αποδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τα όποια μέτρα φύλαξης υπάρχουν, είναι από ανύπαρκτα έως, την καλύτερη περίπτωση, αναποτελεσματικά.

Πολύτιμος, για τους καιρούς λιτότητας που βρισκόμαστε, ιατρικός εξοπλισμός όχι απλώς δεν φυλάγεται στοιχειωδώς, αλλά μπορεί με περισσή ευκολία ,διάφοροι επιτήδειοι να τον αφαιρούν και να αποχωρούν ως κύριοι. Δεν μιλάμε για κλοπές αναλώσιμων, φαρμάκων ή υλικών που έχουν συμβεί κατά καιρούς, αλλά για σχετικά ογκώδη αντικείμενα τα οποία αφαιρούνται από τα ιατρεία και μεταφέρονται χωρίς κανένας να παίρνει είδηση.

Προφανώς υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού σε όλα τα επίπεδα. Αλλά εδώ κάποιοι δεν έχουν φροντίσει να υπάρχει έστω η στοιχειώδης προστασία με κάμερες, το κόστος των οποίων είναι ασήμαντο σχεδόν. Οι ευθύνες τόσο των διορισμένων διοικήσεων, όσο των των πολιτικών τους προϊσταμένων είναι δεδομένες και αναμφισβήτητες.

Είναι μάλιστα απορίας άξιον πως μετά την πρώτη μεγάλη κλοπή στον Άγιο Σάββα, ουδείς ευαισθητοποιήθηκε, ουδείς ανησύχησε για να πάρει έστω και την τελευταία στιγμή κάποια έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Ο περί πολλά τυρβάζων κ.Πολλάκης προτιμά φαίνεται να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, παρά με το αντικείμενο με το οποίο έχει επιφορτιστεί .Προτιμά τις εκ τω υστέρων δηλώσεις και διαπιστώσεις, αντί να έχει φροντίσει εκ των προτέρων με τα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία.
Η έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης δεν μπορεί να είναι μονίμως το άλλοθι, για όσους έχουν αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης και της καλής λειτουργίας των νοσοκομείων. Είτε είναι πολιτικοί προϊστάμενοι, είτε διορισμένοι διοκητές,με σύνηθες προσόν την κομματική τους ταυτότητα. Αν δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις ευθύνες τους, κάποιος πρέπει να τους τις υπενθυμίσει ή να τους στείλει στο σπίτι τους…

ΤΟ ΒΗΜΑ