Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) να νομίζει στη Βουλή ότι υπερτερεί του αντιπάλου του Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά υπάρχει ένας χαρακτηρισμός που συχνά του αποδίδει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τον ενοχλεί όσο τίποτε άλλο. Αυτός του… «ψεύτη»! Οταν ακούει να τον αποκαλεί ψεύτη ο κ. Μητσοτάκης, εξοργίζεται και το δείχνει. Δεν διστάζει μάλιστα να καταγγείλει από το βήμα της Βουλής ότι τον εξυβρίζει ως ψεύτη και πολλές φορές για λόγους πολιτικής αμύνης ανταποδίδει τον ίδιο χαρακτηρισμό για τον κ. Μητσοτάκη. Τελευταίως όμως, όπως μου λένε, ο κ. Τσίπρας ενοχλήθηκε και για έναν ακόμα λόγο που τον αποκάλεσαν ψεύτη. Ηταν τότε που έδωσε την περίφημη συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και υποσχέθηκε ούτε ένα ευρώ μέτρα. Και συμφώνησε εν συνεχεία σε μέτρα 3,6 δισ. ευρώ. Ετσι ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να αποκαλέσει και αυτόν ψεύτη, όπως και τον Γ. Κατρούγκαλο, καθώς και την Εφη Αχτσιόγλου ψεύτρα! Με μια δήλωση πρωθυπουργού ο πρόεδρος της ΝΔ έβγαλε τρεις ψεύτες. Μ’ ένα σμπάρο τρία τρυγόνια, δηλαδή…
nnn
Ο κ. Τσίπρας κατά την προσφιλή τακτική του κατήγγειλε και πάλι στη Βουλή τον κ. Μητσοτάκη επειδή αποκαλεί αυτόν και τους υπουργούς του ψεύτες, αλλά βρήκε την ευκαιρία να του ανταποδώσει τον χαρακτηρισμό στον… Εύοσμο, χωρίς όμως την παρουσία του κ. Μητσοτάκη. Αντικατέστησε τα ψεύτικα λόγια του προέδρου της ΝΔ με τη λέξη «πέτσινα» και επέλεξε να αναφερθεί στον τελικό Κυπέλλου και στο γκολ του ΠΑΟΚ.
nnn
Δίνοντας συνέχεια στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για τον Ιβάν Σαββίδη, την τροπολογία για το λαθρεμπόριο και τον ΠΑΟΚ με τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα τελευταία τα βλέπουν όλα πέτσινα. Πέτσινα τα αντίμετρα, πέτσινο το κύπελλο του ΠΑΟΚ, πέτσινα και τα κέντρα Υγείας». Στη ΝΔ το άκουσαν αυτό και προβληματίστηκαν. Οχι για τίποτε άλλο, όπως έλεγαν, αλλά επειδή για πρώτη φορά ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε και… «πέτσινα ψέματα». Ποτέ, είπαν, δεν χαρακτήρισαν «πέτσινο» το κύπελλο του ΠΑΟΚ, αφού καμιά δεκαριά βουλευτές της ΝΔ έστειλαν και συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Ιβάν Σαββίδη για την κατάκτηση του κυπέλλου. Ενώ 21 άλλοι «γαλάζιοι» βουλευτές (προερχόμενοι από τη Βόρεια Ελλάδα) διαμαρτυρήθηκαν στην ηγεσία του κόμματός τους για τη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε για τον κ. Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ.


Ποιος συνομιλεί με τον… Εθνάρχη

Αν κάποιος άκουγε τη ραδιοφωνική συνέντευξη (Real FM) του Πάνου Καμμένου, σίγουρα θα βρισκόταν σε προβληματισμό. Μήπως, πιθανόν να σκεφτόταν, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ συνομιλεί με τον Εθνάρχη; Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή; Διότι, όπως μου λένε πολλοί νεοδημοκράτες βουλευτές, ο κ. Καμμένος φάνηκε βέβαιος ότι δύο «γαλάζιοι» βουλευτές, οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Γεωργιάδης, «αν ζούσε ο εθνάρχης Καραμανλής, θα τον είχαν διαγράψει τώρα. Οι υβριστές του Καραμανλή έγιναν αντιπρόεδροι της ΝΔ». Ο κ. Καμμένος δεν δέχθηκε με κανέναν τρόπο τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσαν οι νεοδημοκράτες, ότι είναι ανερμάτιστες οι δηλώσεις του για το όνομα «Μακεδονία», αφού, όπως είπε, είναι και δηλώσεις Καραμανλή, για να προσθέσει: «Η δήλωσή μου είναι δήλωση με το δάκρυ του Καραμανλή. Αυτόν προδίδει η σημερινή ΝΔ, αυτόν εκτελεί και αυτόν διαγράφει». Δεν μπορεί, μου είπαν από τα γραφεία της ΝΔ, σίγουρα θα συνομιλεί με τον Εθνάρχη.


Οταν στον ΣΥΡΙΖΑ μουντζουρώνουν

Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή. Αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (με τα αμαξίδιά τους) είχε συγκεντρωθεί έξω από το Κοινοβούλιο. Εμειναν αρκετή ώρα εκεί ώσπου ο ΣΥΡΙΖΑ να δεχθεί αντιπροσωπεία τους. Ηθελαν να διαμαρτυρηθούν επειδή ο νέος ασφαλιστικός νόμος εφαρμόστηκε και σε δικαιούχους με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω. Τελικά, ύστερα από διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία, μια ομάδα παραπληγικών έλαβε την άδεια να συναντηθεί με συριζαίους βουλευτές, στην αίθουσα 217 όπου βρίσκονται τα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Εμφανίστηκαν μόνο δύο βουλευτές. Την ώρα που άρχισαν οι παραπληγικοί να ξεδιπλώνουν τα αιτήματά τους, πρόσεξαν ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε σε μια άσπρη κόλλα κάτι που το εξέλαβαν ως θετική ανταπόκριση. Ελα όμως που ένας παρατηρητικός παραπληγικός πρόσεξε ότι η βουλευτής αντί να σημειώνει τα δίκαια αιτήματα απλώς… μουντζούρωνε το χαρτί της. Εκανε κύκλους, κυβάκια και λουλουδάκια. Και έγινε, όπως ήταν φυσικό, το έλα να δεις. Οι βουλευτές δήλωσαν εν τέλει αναρμόδιοι, οι παραπληγικοί τούς ρώτησαν ποιοι είναι αρμόδιοι, απάντησαν οι Πετρόπουλος και Αχτσιόγλου, και οι δύο συριζαίοι αποχώρησαν. Οι παραπληγικοί συνεδριάζουν αμέσως στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίζουν να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων ώσπου να εμφανιστούν οι υπουργοί. Τελικά ύστερα από αρκετή ώρα, με μεσολάβηση άσχετου με τα θέματά τους υπουργού, του Π. Κουρουμπλή, πήραν την υπόσχεση ότι κάποια στιγμή θα τους δει στο γραφείο του ο υφυπουργός κ. Πετρόπουλος.


Ο πρώτος νόμος της ΝΔ

Στη ΝΔ όχι μόνο ετοιμάζονται για εκλογές (μεταξύ μας, ελάχιστοι πλέον πιστεύουν ότι θα διεξαχθούν), αλλά ετοιμάζουν και το πρώτο νομοσχέδιο όταν και όποτε κυβερνήσουν. Ξέρετε ποιο είναι αυτό; Η αλλαγή του εκλογικού νόμου.

HeliosPlus