Η τελευταία ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται στην ολέθρια, εις βάρος των ΜΜΕ και της ελευθεροτυπίας συμπεριφορά των τραπεζών, που προβάλλουν προσκόμματα, στην εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για τις αμοιβές των 500 εργαζομένων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ).

Από την ανακοίνωση αυτή, προκύπτει το αμείλικτο ερώτημα: Ποιος καθοδηγεί τις τράπεζες για το μπλοκάρισμα της αμοιβής του έμψυχου δυναμικού του ΔΟΛ; Κάποια στρατιά κυβερνητικών Ποντίων Πιλάτων, ή η προϊσταμένη Τράπεζα της Ελλάδος; Και εάν ο ένας από αυτούς ή και οι δύο, γιατί δεν ξεκαθαρίζουν δημοσία τη στάση τους;

Το αμείλικτο αυτό ερώτημα ταλανίζει αυτές τις χαλεπές εποχές όλους τους κλάδους των απολυμένων ή εκείνους που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας. Και η απειλή αυτή είναι το ίδιο ασυγχώρητη γιατί όχι και εγκληματική, όταν στρέφεται προς τους 500 εργαζόμενους στον ΔΟΛ αλλά και οποιαδήποτε άλλα ΜΜΕ, που αποτελούν το σταθερότερο δοκάρι του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Προς τον ΔΟΛ προσφέρω αμισθί και εθελοντικά τα κείμενά μου από τον Απρίλιο του 2015. Η προϋπηρεσία μου στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ καλύπτει περίοδο 53 χρόνων. Και με την πείρα μου αυτή, οφείλω να συγχαρώ και να συνδράμω όλες και όλους τους διακεκριμένους και άξιους συναδέλφους, που ο εθελοντισμός τους, για τη στήριξη του ΔΟΛ καταγράφεται ήδη στην ευρωπαϊκή γιατί όχι και την παγκόσμια ιστορία του Τύπου και των ΜΜΕ ως το φωτεινότερο χρονικό ΘΥΣΙΑΣ στο βωμό της ελευθερίας του Τύπου και των ΜΜΕ. Θα περίμενε κανείς, ότι υπό το βάρος της βασανιστικής βιοπάλης, όλοι οι εργάτες του Λόγου στον ΔΟΛ, θα παρουσίαζαν συμπτώματα κόπωσης με την συνακόλουθη υποβάθμιση της ποιότητας του Λόγου.

Εδώ όμως συμβαίνει το αντίθετο: Κάθε νέο φύλλο του «Βήματος» και των «Νέων» είναι και μια καινούργια έκπληξη και μια πρωτοτυπία. Τα εμβληματικά πρωτοσέλιδα, το υπέροχο και συχνά ανεπανάληπτο «κασέ», η σελιδοποίηση, που αξίζουν κορνιζάρισμα. Ο πλούτος στις έρευνες, στα πολιτιστικά δρώμενα, οι συνεντεύξεις με προσωπικότητες από το παγκόσμιο πολιτικό, επιστημονικό, πολιτισμικό και καλλιτεχνικό στερέωμα.

Το χρονικό της αντίστασης των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» του ΔΟΛ θα διδάσκεται σε λίγο όχι μόνο στα πανεπιστημιακά τμήματα Ενημέρωσης και Δημοσιογραφίας των ελληνικών και ξένων ΑΕΙ, αλλά και στις βαθμίδες των σχολείων για τις νεαρότερες ηλικίες: Στα γυμνάσια και τα Λύκεια. Και μάλιστα, σε μιαν εποχή, όπου ενεδρεύει ένας κίνδυνος ηθικής αποδυνάμωσης: Ο αποπροσανατολισμός των νέων και η απομάκρυνσή τους από το στίβο των αναμορφωτικών κοινωνικοπολιτικών αγώνων, σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που μολονότι στύβεται και στραγγαλίζεται από τη φτώχεια και την ανέχεια, εν τούτοις δίνει την εντύπωση ότι σβήνει μοιρολατρικά…

Προσωπικά πιστεύω, ότι τόσο το δυναμικό του ΔΟΛ όσο και όλοι αδιακρίτως οι συνάδελφοι των υπόλοιπων ΜΜΕ, όχι μόνον συμφωνούν με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ (για την οποία εκφράζω τα συγχαρητήριά μου), αλλά και θα ήσαν πανέτοιμοι για μια μάχη, που θα οδηγήσει στον τερματισμό οποιασδήποτε αντιδημοκρατικής εκστρατείας για τη φίμωση της Αλήθειας. Οι υπόλοιπες λίγες ημέρες μέχρι τις 31 Μαΐου, πιστεύω ακράδαντα, ότι όχι μόνον θα οδηγήσουν στα κατάλληλα χέρια το διαχειριστικό πηδάλιο του ΔΟΛ, αλλά και θα σημάνουν μια νέα, απείρως καλύτερη εποχή!